vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=130958

Double navigation buttons bar
by Dream
07 Nov 2006 05:39

1 Attachment(s)
This was the best solution to have more navbar links I saw so far.

Edit "navbar" template, find


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

add before


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and change the links as you like :P

Veer 07 Nov 2006 16:25

Works Great :)

Thanks a lot.

flint842 08 Nov 2006 23:52

fantastic been looking for this for ages many thx

flint842 09 Nov 2006 00:26

one prob i do have and think it may be the way i set up the site

with vbad i can add a link to forums from homepage to forums...or other way round..only one will work

urls from each page are

http://www.ukmods.co.uk/forum/index.php? from home page vbad (working)
http://www.ukmods.co.uk/forum/index.php? from forums or any other link (not working)

please help if u can
thx

Re: Double navigation bar
by Tru2Chevy
14 Nov 2006 15:19

Installed and working great.

Thanks!

- Justin

ombossman 18 Nov 2006 08:11

Installed and working thanks

Garyk 19 Nov 2006 00:34

thanks so much my navbar was starting to get a little crowded now i have room to breath and add more links:cool:

MediaMisfit 09 Dec 2006 07:45

Thanks... Was looking for this one for a while.

OndaReal 05 Jan 2007 21:25

nice one, works a treat :)

MTVSlick 21 Feb 2007 04:52

I add he code but I can not see the additional navbar?


Mark,

valdet 21 Feb 2007 15:22

Many thanks my navbar was getting too crowded.

lonelime 25 Feb 2007 08:08

this one it looks nice on my forum .. easy and better than the previous released by someone else

installed

blind-eddie 26 Feb 2007 18:23

How can I widen it to fit my page, look at my site please.

Deadly Assassin 14 Mar 2007 09:47

what code would i need to be able to show my own images in the Navbar.

I have a modded one and want the second one to look like the first.

This is my navbar now.

http://www.game-image.com/uploads/dbb5c96ec0.jpg


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Can someone please show me hw to change it to my code i have now.

Thanks

BigJimTheLug 17 Mar 2007 22:52

I've also done this as my current navbar is too long.

I've split it up into two navbars and will allows guest and members equal access to everything.

Before I decided to split the nav, I created space by using "guest" and "member" conditionals to allow certain access to certain groups.


This also works, but a double navbar looks better.

Nice mod.

If you are having trouble with this modification, please cut and paste the code in a text file and then proceed to edit in the text file. It is easier that way.

Also remember, vbulletin gives you a default of what your navbar looks like, so you can get a sense as to what you are doing right and what you are doing wrong.

Cheers.

deezelpope 20 Mar 2007 12:42

Ahhhh, much better!! Installed, thanks!!:up:

auctionguy 15 Apr 2007 12:01

The Hack is just what I needed!!! Thanks alot for creating it!! I love it!!

joker2040 22 Apr 2007 03:23

Another great mod from Dream! You can view my install at http://s10planet.com

l3it3r 22 Apr 2007 05:53

Excellent hack!

kiFF 22 Apr 2007 20:17

It doesn't look centered for me. The space between each link is different for some reason.

Megadeuce 26 Apr 2007 00:58

I like Kiff, have different spacing between my links. What is causing this?

Billspaintball 01 May 2007 14:46

Nice!

My Navbar was getting a little too crowded.
This did the trick.

:)

Aimee1969 11 May 2007 16:18

installed I like it ;)

USAMustangs.com 14 May 2007 04:18

i installed this and it works great with one exception.

the admin cp link on the navbar works in the forum page, but it doesn't work on my vbadvanced home page. when you mouse over the admincp link in navbar on the homepage it displays the home page link. it just refreshes the homepage.

how do you fix this without have to add the full url to admincp in the navbar template?

Dream 14 May 2007 04:38

Try changing your $admincpdir in the admincp link for your admincp directory

dpatel304 21 May 2007 07:05

Great mod! For some reason, when I install this, the two bars show up directly on top of each other. I want it like the screen shot, with one bar above the login box, and the other below, but when I do it, both show as on top of each other below the login box. Any help would be greatly appreciated.

kollam003 22 May 2007 11:13

thanks 4 the effort very best feature and user friendly

Mum 22 May 2007 22:27

How could i add this as a 2nd line to the one that is already there?

yaoren 23 May 2007 06:52

Added this in and worked great...my only question is I've seen this with a paypal button in between the nav bars and would like to have that done for my site as well. Any help on this would be really appreciated.

MiahBeSmokin420 11 Jun 2007 03:49

yes this is a very nice one

it also work if you add it yo the bottom of your normal nav bar then you will have 3

thats just how i have mine set up

wolf32 13 Jun 2007 03:22

Muchas Gracias!

Shazz 13 Jun 2007 03:25

/me modifys

Works well

inteller2k7 21 Jun 2007 01:22

for some reason mine only show up in the Top and not the bottom any ideas

Silvio 25 Jun 2007 01:12

Simply superlative!

ty so much!


installed on : vb367pl1

Thanks
by keharris53
28 Jun 2007 00:31

Thanks! This works perfectly! Installed hit...

Shazz 28 Jun 2007 00:45

Quote:

Originally Posted by inteller2k7 (Post 1272808)
for some reason mine only show up in the Top and not the bottom any ideas

Did you remove the original navbar?

NaughtyStud 29 Jun 2007 18:40

Thank you for this, it does work great. ;)

AuroraStorm 01 Jul 2007 00:11

This looks very nice...thank you...

raiderlax 05 Jul 2007 21:02

Thank you this works great!

MiahBeSmokin420 05 Jul 2007 23:52

Quote:

Originally Posted by inteller2k7 (Post 1272808)
for some reason mine only show up in the Top and not the bottom any ideas

after </table>

before </div>

at the end of the first nav bar

add the second nave bar


and repeat for more

i have 3 on my site now

Demo: StillFallinEntertainment.com

Enter The New Site For The 3 Nav Bar vB Demo

karlm 06 Jul 2007 02:34

nice :)

MiahBeSmokin420 06 Jul 2007 03:57

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by karlm (Post 1283982)
nice :)

thanks thanks been designing website for about 5 years now

i also sell web hosting if you intrested so i mean there is a link on that site if you intrested


EDIT: And Sorry i Didnt Relize I Had The 3 Nav Bar Links Hidden To Guests

So Here I Included A Screen Shot So You Gues Dont Have To Register To See It

But Ya Here Ya Go:

KevinLiles 07 Jul 2007 21:07

Thanks doc!

aakhan136 14 Jul 2007 20:20

Thanks

anuanu 18 Jul 2007 15:16

Working great after alittle re-arranging! One note though:

Only usergroup 6 can see this (admins):


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

But if your a guest your not assigned a usergroup there for you can still see it. I tested this on my forums and guests are still able to see the AdminCP link. Just a FYI for you.

popowich 21 Jul 2007 18:09

I believe the correct way or at least another way to do this is to surround the code with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

-Raymond

dricho 26 Jul 2007 06:35

Thank you so much - easy and quick!
Much appreciated.

rnmcd 04 Aug 2007 23:49

anyone try this with 3.6.8?

Fungsten 05 Aug 2007 00:13

Quote:

Originally Posted by rnmcd (Post 1309922)
anyone try this with 3.6.8?

I just did it and it worked.

djdonx 29 Aug 2007 17:14

I just saw this on another forum, perfect.

Exactly what I wanted

*Installs*

dsmoke 29 Aug 2007 21:34

QUICK question

i tried editing one of the links in this to point to my photo gallery

but when i did it doesnt show up on the bar at all.. all i did was replce the link url and the text

a standard a href=url>and name here</a

type setup should work

left off certain stuff for obvious reasons

kholland 31 Aug 2007 01:45

I find that this mod doesn't allow my forum to shrink/collapse with a smaller browser (880 x 600 for example).

Does anyone have an idea how to implement this so my forum will still collapse and fit in a smaller screen resolution?

Thanks!

BellyBelly 03 Sep 2007 03:19

Awesome mod, thanks!

masterweb 03 Sep 2007 21:36

Thanks mate... this was helpfully to me!

ali7118 04 Sep 2007 15:50

Thanks a lot. . . .

DJRavine 11 Sep 2007 21:45

very nice indeed.. thanx alot mate.. ;)

Doctor Death 22 Sep 2007 16:30

This really worked out well for me, appreciate the mod. Definitely installed.

Can someone specify the syntax under a menu item to have it have a drop down?

Dream 23 Sep 2007 02:34

200 installs ^^

I think you need to find this

<tr><td class="vbmenu_option"><a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]do=markread">$vbphrase[mark_forums_read]</a></td></tr>

and replicate it.

m2006 25 Sep 2007 09:51

Good Works Thanks you very much

Tygerwoody 04 Nov 2007 16:37

for some reason I can not replace the color of the navbar with an image background. Anyone have any idea why?

Tygerwoody 04 Nov 2007 16:40

nm figured it out. Thanks :)

Keesa 08 Dec 2007 06:39

The reason I do not like this one, is because there are instructions in another place on how to add drop-down menus (http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?t=224641) and the first think you have to find is the pop-ups condition and your code does not have that, so there is no way to add drop-down menus to the second navbar.

Classico 01 Jan 2008 17:33

Nice Mod. woks fine in 3.6.8.

thanks!!

softvnzla 03 Jan 2008 20:58

thanks installed

Fungsten 07 Jan 2008 18:34

Works on 3.7 B3.

REVHEAD 20 Jan 2008 04:34

Works a treat thanks

After installing Gallery, Downloads, TV&Radio Addons I had problems with my skin and buttons ,this has solved that, many thanks.

REVHEAD 28 Jan 2008 04:40

Does any one have a line for register? the line I put in kept register there even though I was logged in.

I need to have register ,becaus of my default theme pple are complaining they cant find the register button.

Thanks in advance

mystic10 26 Feb 2008 19:44

<if condition="$bbuserinfo[usergroupid] == 6">
<td class="vbmenu_control"><a href="$admincpdir/index.php$session[sessionurl_q]">AdminCP</a></td>

i tried to add super admin to this by adding comma... 5,6 but it wont work..than i tried 5;6 that didnt work either...than i tried 5:6 didnt work..than i tried 5 6 that didnt work either...i have run out of options..so can u please help and let me know what i am doing wrong

glennybee 29 Feb 2008 20:24

Just finished playing with this myself.

I've added a drop down menu on the 2nd navbar for easy navigation to sub forums. Looks good even if I do say so myself lol.

@mystic10

To add links that are only visible to certain usergroups, you can do the following...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

...where 5, 6, 7, 9, 10 are the usergroup ids.

Working demo at http://www.digital-kaos.co.uk/

@REVHEADS

Here is the code for the register link...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Insert it after...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Hope this helps.

-Glen

Sworm 02 Mar 2008 00:12

is impossible for a inexpert with me understood how to install this mod..... :(
What is the path of the "navbar" ?
Can u help me?

Kangaroo666 13 Mar 2008 05:41

Thanks, installed and working great.

ArnyVee 29 Mar 2008 14:44

I need some help with changing the colors of the actual letters in the navbar.

I've got both navbars going and I'm adjusting them as I go, but just wondering how I can change the 'donate' one from that bright green to a little more toned down color. Plus, every so often I'd like to 'feature' a navbar path/link by changing it's colors.

habilonline 30 Mar 2008 02:30

Installed and working great.

Thanks!

blind-eddie 30 Mar 2008 19:19

Quote:

Originally Posted by ArnyVee (Post 1477586)
I need some help with changing the colors of the actual letters in the navbar.

I've got both navbars going and I'm adjusting them as I go, but just wondering how I can change the 'donate' one from that bright green to a little more toned down color. Plus, every so often I'd like to 'feature' a navbar path/link by changing it's colors.


Examples:
<font color=red> This is red colored text </font>

<font color=red size=5> This font size is 5 </font>


If links in navbar are vbphrase's, go to admincp/languages & phrases/ search in phrases...look for phrase in question.
Edit with following,
Example:
http://outerzone.us/phrase.bmp




Below is an image of my edited Quick Links with above font example.
http://outerzone.us/links.GIF

dcw 02 Apr 2008 09:00

Thanks "Installed" this is what I was looking for

viper007 14 Apr 2008 10:16

in our skin navbar templet there is no <!-- breadcrumb, login, pm info --> this line

viper007 14 Apr 2008 10:21

Quote:

<br />

<if condition="is_array($navbits)">
<div class="smallfont">
<a href="$vboptions[forumhome].php$session[sessionurl_q]" accesskey="1">$vboptions[bbtitle]</a>
$navbits[breadcrumb]&raquo;
$navbits[lastelement]
</div>
<br />
</if>

<if condition="$show['forumdesc']">
<table class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td class="alt1" width="100%"><strong>$foruminfo[title]</strong> <span class="smallfont">$foruminfo[description]</span></td>
</tr>
</table>
<br />
</if>


<br />
<if condition="$show['forumdesc']">
<table class="tborder" cellpadding="$stylevar[cellpadding]" cellspacing="$stylevar[cellspacing]" border="0" width="100%" align="center">
<tr>
<td class="alt1" width="100%"><strong>$foruminfo[title]</strong> <span class="smallfont">$foruminfo[description]</span></td>
</tr>
</table>
<br />
</if>

<if condition="$show['popups']">
<!-- NAVBAR POPUP MENUS -->

<if condition="$show['searchbuttons']">
<!-- header quick search form -->
<div class="vbmenu_popup" id="navbar_search_menu" style="display:none">
<table cellpadding="4" cellspacing="1" border="0">
<tr>
<td class="thead">$vbphrase[search_forums]</td>
</tr>
<tr>
<td class="vbmenu_option" title="nohilite">
<form action="search.php?do=process" method="post">
<input type="hidden" name="do" value="process" />
<input type="hidden" name="quicksearch" value="1" />
<input type="hidden" name="childforums" value="1" />
<input type="hidden" name="exactname" value="1" />
<input type="hidden" name="s" value="$session[sessionhash]" />
<div><input type="text" class="bginput" name="query" size="25" tabindex="1001" /><input type="submit" class="button" value="$vbphrase[go]" tabindex="1004" /></div>
<div style="margin-top:$stylevar[cellpadding]px">
<label for="rb_nb_sp0"><input type="radio" name="showposts" value="0" id="rb_nb_sp0" tabindex="1002" checked="checked" />$vbphrase[show_threads]</label>
&nbsp;
<label for="rb_nb_sp1"><input type="radio" name="showposts" value="1" id="rb_nb_sp1" tabindex="1003" />$vbphrase[show_posts]</label>
</div>
</form>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="vbmenu_option"><a href="search.php$session[sessionurl_q]" accesskey="4" rel="nofollow">$vbphrase[advanced_search]</a></td>
</tr>
$template_hook[navbar_search_menu]
</table>
</div>
<!-- / header quick search form -->
</if>

<if condition="$show['member']">
<!-- user cp tools menu -->
<div class="vbmenu_popup" id="usercptools_menu" style="display:none">
<table cellpadding="4" cellspacing="1" border="0">

<tr><td class="thead">$vbphrase[quick_links]</td></tr>
<if condition="$vboptions['enablesearches']"><tr><td class="vbmenu_option"><a href="search.php?$session[sessionurl]do=getdaily">$vbphrase[todays_posts]</a></td></tr></if>
<tr><td class="vbmenu_option"><a href="forumdisplay.php?$session[sessionurl]do=markread">$vbphrase[mark_forums_read]</a></td></tr>
<tr><td class="vbmenu_option"><a href="#" onclick="window.open('misc.php?$session[sessionurl]do=buddylist&amp;focus=1','buddylist','statusbar=no,menubar=no,toolbar=no,scroll bars=yes,resizable=yes,width=250,height=300'); return false;">$vbphrase[open_buddy_list]</a></td></tr>
$template_hook[navbar_quick_links_menu_pos1]

<tr><td class="thead"><a href="usercp.php$session[sessionurl_q]">$vbphrase[user_control_panel]</a></td></tr>
<if condition="$show['siglink']"><tr><td class="vbmenu_option"><a href="profile.php?$session[sessionurl]do=editsignature">$vbphrase[edit_signature]</a></td></tr></if>
<!--<if condition="$show['avatarlink']"><tr><td class="vbmenu_option"><a href="profile.php?$session[sessionurl]do=editavatar">$vbphrase[edit_avatar]</a></td></tr></if>-->
<tr><td class="vbmenu_option"><a href="profile.php?$session[sessionurl]do=editprofile">$vbphrase[edit_profile]</a></td></tr>
<tr><td class="vbmenu_option"><a href="profile.php?$session[sessionurl]do=editoptions">$vbphrase[edit_options]</a></td></tr>
$template_hook[navbar_quick_links_menu_pos2]

<tr><td class="thead">$vbphrase[miscellaneous]</td></tr>
<if condition="$show['pmmainlink']"><tr><td class="vbmenu_option"><a href="private.php$session[sessionurl_q]" rel="nofollow">$vbphrase[private_messages]</a></td></tr></if>
<tr><td class="vbmenu_option"><a href="subscription.php$session[sessionurl_q]" rel="nofollow">$vbphrase[subscribed_threads]</a></td></tr>
<tr><td class="vbmenu_option"><a href="member.php?$session[sessionurl]u=$bbuserinfo[userid]">$vbphrase[my_profile]</a></td></tr>
<if condition="$show['wollink']"><tr><td class="vbmenu_option"><a href="online.php$session[sessionurl_q]">$vbphrase[whos_online]</a></td></tr></if>
$template_hook[navbar_quick_links_menu_pos3]

</table>
</div>
<!-- / user cp tools menu -->
</if>
<!-- / NAVBAR POPUP MENUS -->

<!-- PAGENAV POPUP -->

<div class="vbmenu_popup" id="pagenav_menu" style="display:none">
<table cellpadding="4" cellspacing="1" border="0">
<tr>
<td class="thead" nowrap="nowrap">$vbphrase[go_to_page]</td>
</tr>
<tr>
<td class="vbmenu_option" title="nohilite">
<form action="$vboptions[forumhome].php" method="get" onsubmit="return this.gotopage()" id="pagenav_form">
<input type="text" class="bginput" id="pagenav_itxt" style="font-size:11px" size="4" />
<input type="button" class="button" id="pagenav_ibtn" value="$vbphrase[go]" />
</form>
</td>
</tr>
</table>
</div>

<!-- / PAGENAV POPUP -->
</if>
this is my nav bar template
where dd i the extra templlate option

Mrdby 03 May 2008 13:37

this is confusing. How do I just add a simple link to the arcade?

beckyvan 07 May 2008 02:23

Great hack, but how do I link another website. Say, I want to link vbulletin.org. Where do I post the URL?

binal0072003 05 Jun 2008 20:51

i am new for coding so can anyone tell me where to put this code

wideopen 14 Aug 2008 16:06

Thanks!

Works on 3.7 for me :)
by CLUB AMPLE
24 Sep 2008 08:12

Not sure if it's supposed to.. but it does for me so yayy :)

tonyswifey 17 Oct 2008 00:12

Thank you soooooo much! I have been looking for something like this :)

dianna 17 Oct 2008 15:10

Ok I have this installed and love it but, how do i add links to the top instead the bottom? My bottom navbar is crouded and I need to move stuff to the top pls help!

baghdad4ever 09 Nov 2008 09:08

how to make private message link open in popup like buddy list??

can you help please

thanks

cindy helmond 16 Nov 2008 17:05

1 Attachment(s)
Hi i use a double navbar and if i install the mod vbmood then i get this :
the gif is not showing all
can you make the navbar a little to below ?


see att

Anyone can fix this ?

nomoreturn 16 Apr 2009 08:04

works great

ARSamo 02 Oct 2009 06:11

how can i add......... "My Posts" or "My Topics"
thanx n adv

Chance4Today 08 Sep 2010 01:48

Tag :rolleyes:


All times are GMT. The time now is 16:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2020, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.