vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=114968

Postbit_Legacy REVERSED Layout 1 v.1.0
by Freesteyelz
07 May 2006 06:45

6 Attachment(s)
==============================
==============================
"Postbit_Legacy REVERSED Layout 1" by Freesteyelz
Version: 1.0

Re-Inspired By: Ricky6039's thread: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=114862

Thank Yous: Ricky6039, Boofo and Chris M
==============================
==============================


Description:
The posbit_legacy is displayed in reverse. For fluid and fixed-width layouts.

Here's an idea that was re-inspired by Ricky6039's thread. It was a layout I did in UBB back in the day (2001) and now releasing it for vB. This is the first layout in the series. Future releases may come depending on requests, capability and energy. :D


Examples:
See attachments below.


What to expect?:
- Thread/Post title is displayed in place of Post Date.
- Post Date and Username are displayed in place of Thread/Post title.
- The user popup menu will display only in the first Username (left column). The second username link will go straight to user's profile.
- Replies will display just left of post #.
- User Online Status and User ID are displayed in the Username column.
- Online Status, Report Bad Post and IP images are replaced with text for a cleaner look.
- Message/Signature and User's info are bordered.


Requirements:
vB versions 3.5.3+ (3.5.4 should work; 3.5 versions possibly but I haven't tried it.)


Assumptions:
That you are editing the Default vB Style or at least using the Default vB Style as a Parent Style.

Can it work for custom styles? Yes. You may, however, need to re-work some of the codes for the layout to display properly. I successfully did this on several custom templates. Since many of us are using different styles I thought it would be better to use the Default vB Style for the instructions.


PLEASE!!!
Read the instructions carefully. Take your time when editing.

This is a template edit with quite a few steps so pace yourself. :)


Browsers Tested:
Internet Explorer & Firefox


Supported:
I'll try to answer your questions the best I can. Please click install to notify you if any changes are made.


Instructions:
Download the .zip file, extract and read the instructions.


If you use this mod click the https://www.vbulletin.org/forum/ link for any updates via e-mail. Thank you.



Attachements in order:
1. posbit_legacy 100%
2. posbit_legacy 770px
3. postbit_legacy menu 770px

Rickie3 07 May 2006 07:00

sorry didnt read,cant wait to test this out

Freesteyelz 07 May 2006 07:01

I just uploaded it now. :)

I was in the process of creating the thread.

Ricky6039 07 May 2006 07:18

Thanks again Freesteyelz for your time to do this

william5 07 May 2006 07:21

Thanks allot! I'll try this out :D

*clicks install

Freesteyelz 07 May 2006 07:26

Please remember to go through the instructions thoroughly and slowly. Just the slightest miss of code can mess it up.

Click the "Install" only if you are satisified and use the mod. :)

Quote:

Originally Posted by Ricky6039
Thanks again Freesteyelz for your time to do this

NP. Thank you for re-inspiring the design. I didn't know it was something people was interested in. :)

VBUsers 07 May 2006 09:12

i get the done but with errors on page. what could it be?

this is the error i get. please help

line: 158
car: 2
Error: 'This.controlobj.' is null or not an object
code: 0
url: http://www.thenextelforums.com/showt...782&styleid=73

Freesteyelz 07 May 2006 09:13

What are the exact errors you're receiving?

VBUsers 07 May 2006 09:37

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
What are the exact errors you're receiving?

its the little exclamtion point on the bottom left of my IE. i posted the error above your post. im not sure if its a space in the code or where. but i followed it 4 times and still the same thing.

Freesteyelz 07 May 2006 09:49

Quote:

Originally Posted by lowandloudinc
i get the done but with errors on page. what could it be?

this is the error i get. please help

line: 158
car: 2
Error: 'This.controlobj.' is null or not an object
code: 0
url: http://www.thenextelforums.com/showt...782&styleid=73

That error is from the vbulletin_menu.js file but I'm unable to replicate it. It doesn't look like it's coming from my modification.

By any chance did you install vBShout?

VBUsers 07 May 2006 09:56

yes i have vbshout but its disabled. should i completly remove it? or the template edits if any are the cause?

ok i uninstalled the shout and the im online product i had disabled and it fixed my issue. thank you very much great hack.

Freesteyelz 07 May 2006 10:05

NP. I think Zero Tolerance released an update for the vBShout fix. You may want to check it out. :)

Thank you for clicking Install. :classic:

apn3a 07 May 2006 10:18

Thanks for sharing sir. I love that alternative design!!!

*clicks install

GamerJunk.net 07 May 2006 16:30

What if I wanted 2 postbit boxes? 1 on each side?

Similiar to a portal layout. Of course I would display other info not repeat the info.

Holidazed 07 May 2006 19:23

This is cool. However, I would like to see is swap from left to right on every other post in the thread. Can this be done?

Snake 07 May 2006 19:40

Thanks, this looks nice.

VBUsers 07 May 2006 19:55

is there a way we can make it an option to go back and forth? like with posbit and postbit legacy. i had some memebers ask that so there it is.

Freesteyelz 08 May 2006 02:34

Quote:

Originally Posted by apn3a
Thanks for sharing sir. I love that alternative design!!!

Thanks. :) While I've enjoyed the style for years and so have my members/guests, it can take some getting used to since most people use the conventional layout. The majority of the comments I've received was that having the post in the left column made reading easier.

Quote:

Originally Posted by RasMasta
What if I wanted 2 postbit boxes? 1 on each side?
Similiar to a portal layout. Of course I would display other info not repeat the info.

A three column? Yes, that's possible. What type of info will the 2nd postbit box contain?

Quote:

Originally Posted by bitg
This is cool. However, I would like to see is swap from left to right on every other post in the thread. Can this be done?

While I haven't tried that I'm sure that's possible. Though, I think it would make reading less enjoyable to your users.

Quote:

Originally Posted by Lil Ripsta
Thanks, this looks nice.

Thank you. :)

Quote:

Originally Posted by lowandloudinc
is there a way we can make it an option to go back and forth? like with posbit and postbit legacy. i had some memebers ask that so there it is.

Yes. While there is a plugin mod here at vB.org take a look at this post by Freddie Bingham, a vB Developer.

*In order for it to work you will need to go to your vB Options --> Style & Language Settings and set postbit_legacy to "No". The postbit (Top) will be the default view for the user. For postbit_legacy view, users can go to their User CP and change the value to "Left". :)

Holidazed 08 May 2006 15:35

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
Quote:
Originally Posted by bitg
This is cool. However, I would like to see is swap from left to right on every other post in the thread. Can this be done?

While I haven't tried that I'm sure that's possible. Though, I think it would make reading less enjoyable to your users.

Well, that is one opinion I suppose. I disagree with you on this.

Freesteyelz 09 May 2006 00:56

This is true. I actually thought about that for the vertical postbit view since all text are aligned left anyway. :)

GamerJunk.net 13 May 2006 00:58

Freestylez...the second box would be for gaming stuff on my site. I would display the users contact information for each type of console.

How could this be done?

Freesteyelz 13 May 2006 02:40

Ahh...I see. You'll utilize the left and right sides to the User's profile and information bits; the middle column will contain the post? While what you're asking is another modification I can give you a general idea on how to accomplish what you want.

First, can you please give me in detail what will be contained in the left column and then the right column. If it's not a complicated edit I can give you the instructions in this thread.

GamerJunk.net 13 May 2006 03:42

On the left side the basic standard postbit info

On the right side it would be Field X probably about 8 of them all with if conditions.

Freesteyelz 14 May 2006 02:25

In the instructions where it states:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Skip it.

Then when you see this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Remove the codes between the <td> and </td> tags. Then add the Profile Field bits with conditionals something like:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Then when you see the instruction:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

In that code replace this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

With:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I haven't tested it but it should work. All I added in the last step is the colspan.

You may of course need to tweak the change of codes to your standards. I hope it gives you a starting point. :)

GamerJunk.net 14 May 2006 20:50

I get this error message when saving

The following error occurred when attempting to evaluate this template:

Parse error: parse error, unexpected '<' in /home/********/public_html/forum/includes/adminfunctions_template.php(3537) : eval()'d code on line 178

This is likely caused by a malformed conditional statement. It is highly recommended that you fix this error before continuing, but you may continue as-is if you wish.

Freesteyelz 15 May 2006 00:19

Ooops. I forgot to add the ending quote. The above code where it says:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Change it to:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

See if that helps. :)

GamerJunk.net 17 May 2006 18:40

haha thanks that works! But it's not as pretty as I thought it would be :(

Freesteyelz 18 May 2006 01:25

It can be. Show me what you have now and we'll think something up.

*Again, this isn't part of the modification for anyone else who is wondering what we're doing. :D

Bubble #5 20 May 2006 22:52

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
this isn't part of the modification for anyone else who is wondering what we're doing.

Actually I think this is a GREAT idea and the possibilities on how to use it are endless :bunny:

Don't you have to change the size of the post message box, or am I missing something? :surprised:

Bubble #5 21 May 2006 00:40

1 Attachment(s)
Under certain circumstances this does NOT display correctly in Firefox. Works good in Safari though....

With Firefox, when there is one post (original thread post) or 3 or more posts it works in Firefox, BUT if there are two posts then the first post becomes too large and doesn't render correctly :(

(see screenshot).

Freesteyelz 21 May 2006 03:11

Quote:

Originally Posted by Bubble #5
Actually I think this is a GREAT idea and the possibilities on how to use it are endless



Don't you have to change the size of the post message box, or am I missing something?


Does that occur every time the postbit loads or on some occasions? I ask because the screenshots I provided in my first post displays the modification with two posts. Sometimes browsers upon refresh will do funky stuff; it generally occurs with Table layouts.


-------------


Quote:

Originally Posted by Bubble #5
Actually I think this is a GREAT idea and the possibilities on how to use it are endless :bunny:

Don't you have to change the size of the post message box, or am I missing something? :surprised:

You shouldn't have to, unless you've defined the width for the message area like I did with my forum. Everything is so precise that 1 pixel off will mess my layout.

Bubble #5 21 May 2006 05:04

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
Does that occur every time the postbit loads or on some occasions?

Everytime, as long as it's A)the latest version of Firefox, and B)one or two posts are in the thread.

IE and Safari 2.0 do not show this problem.

Freesteyelz 21 May 2006 05:42

I'll run some tests again...

Bubble #5 21 May 2006 18:29

Here's an update: Upon further testing it does also show this problem when the initial thread is made (one post) in Firefox. Refreshing seems to take care of it BUT it needs to be refreshed everytime there is one or two posts so it's not a browser problem. Three or more posts do not seem to show this problem. Something in the code isn't being rendered properly the first time the page gets loaded. We removed this code as it was redundant anyway and it seems to help a little when there is one post.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

If we find anything else we'll post in this thread ;)

Ricky6039 21 May 2006 20:33

Hmm thats strange that your having this trouble using FireFox i use both IE and firefox and everything works fine no matter how many posts there is in the thread

Bubble #5 21 May 2006 21:22

What version are you using, and is it on a PC or Mac? If Mac, PPC or Intel?

Also, it seems to have something to do with the admin account, as regular members don't see it.

Haven't tested mod accounts yet.

Freesteyelz 21 May 2006 22:21

I and several of my members ran numerous tests and came up with nothing conclusive with the code. Before editing the code, clear all of your Internet cache and see if the problem still exists. If it does then try the following below:

The Usercolumn, which the code switches from left to right, is nearly identical to vB's default code which uses the "175" for its width. See if by changing it to "175px" will help. It that doesn't help then, just as an experiment, in the Usercolumn, where you see:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Temporarily change that to:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

When we tested it, using the newly edited or mod code, didn't affect the layout either way. If there is a bug in the code we haven't been able to pinpoint it yet.

Quote:

Originally Posted by Bubble #5


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The above code, while not necessary, is the Username that uses the popup menu. The Username at the right, when clicked, takes the user straight to the poster's profile bit. Whether it's used or not it shouldn't affect the overall code.

Bubble #5 21 May 2006 22:45

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
several of my members

Your members won't see this because they are not logged in as the original admin...

Quote:

clear all of your Internet cache
We already tried this yesterday. Didn't help :(

Quote:

If there is a bug in the code we haven't been able to pinpoint it yet.
We just installed Firefox on two other computers and it happens there too. Both PC and Mac, when Firefox 1.5.3 is used and logged in as the Admin. Maybe this is a 3.5.4 issue.

Bubble #5 21 May 2006 22:55

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
See if by changing it to "175px" will help.

This 'may' have fixed it....

Freesteyelz 21 May 2006 22:56

Edited: Ahh. Let me know how it goes. :)

I wanted to cover all basis so I asked some of my members for assistance. I was logged in as the admin. You never know sometimes. :)

Bubble #5 21 May 2006 23:05

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
Ahh. Let me know how it goes.

So far, so good ;)

I really haven't had time to test it thoroughly though as I'm smack in the middle of designing a new skin :surprised:

Freesteyelz 21 May 2006 23:43

I'm glad that (so far) it's working. If the fix becomes true then we can blame the faulty display on vB developers for missing the "px". Hehe. :D

Bubble #5 22 May 2006 01:46

Well it's doing it again :bunny: Another thing that we noticed is that the username menu doesn't work, which might have something to do with it. We're looking at that part now.

Freesteyelz 22 May 2006 01:54

In post #34 you removed the Username code that used the popup menu. The Username at the right doesn't use it. :)

Bubble #5 22 May 2006 02:08

No we are using that code and it still doesn't work. The full code from the default skin is:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Freesteyelz 22 May 2006 02:20

It won't work if the left column Username with the <div> tag is in the code. In post #34 you removed the Username bit but you may have left the <div> tag there.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The bolded code should also be removed for post #34 and #45 to work properly.

Only one, same <div> ID tag will work at a time.

Bubble #5 22 May 2006 02:44

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
Only one, same <div> ID tag will work at a time.

Yes that fixed that part :banana: Thank You! BTW, the over sized user column problem, it's not always the first post. Sometimes it's every other post, and some times it's a random post (for example; post 1,2 4... are fine but #3 is over sized). It's a new forum so I know no other hacks are conflicting with this one. Also, I just learned that it doesn't matter who makes the posts (admin or member). When viewed from the admin account the problem always shows up. I may install a test forum later where you will be able to log in and see this problem for yourself, just in case you're thinking that I'm drunk on Scotch ;)

Freesteyelz 22 May 2006 03:03

Nah. Frankly, I appreciate the input. It's all about helping each other as your signature correctly states. :)

I have been stripping down the code and looking for any hints of a problem. I am focusing on the Admin account since that seems to be where you're experiencing the problem.

Bubble #5 22 May 2006 03:11

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
I am focusing on the Admin account since that seems to be where you're experiencing the problem.

Yeah it's something to do with the admin account. Only difference offhand that I can see is the checkbox and the IP code. I will check tomorrow to see if moderators have the problem too. I'm guessing yes, but I'll post back either way for you :bunny:

Freesteyelz 22 May 2006 03:16

Hmm. I wonder...

Try replacing this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

With this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And replace:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And replace it with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I've set all right postbit (right) columns to 175px width. Since I'm not getting the problem as you are can you let me know if that helps?

Bubble #5 22 May 2006 19:14

Quote:

Originally Posted by Freesteyelz
I've set all right postbit (right) columns to 175px width.

Actually, to my surprise, I think that may have fixed it :bunny: One thing is for certain, the page now loads 3 times quicker. I'll let you know if the problem creeps back ;)

THANK YOU :)

Freesteyelz 23 May 2006 00:05

NP. :classic: Let me know if the issue arises again. :)

GamerJunk.net 23 May 2006 23:42

1 Attachment(s)
Here is what the double layout looks like.

Bubble #5 23 May 2006 23:49

Quote:

Originally Posted by RasMasta
Here is what the double layout looks like.

Can't wait to start on our next skin. That will work out incredibly good for it :banana:

GamerJunk.net 23 May 2006 23:59

See what I would want is the gradient to stretch all the way over same with the space where the quote button is. That way it is symetrical. Also make the sides thinner so the actual area where you post is larger.

Here is the code for my postbit with the double post for anyone who wants to do a quick try of how it would look on their site..


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Freesteyelz 24 May 2006 04:19

To stretch out the gradient change colspan="2" to colspan="3". I think you'll have to do that twice. As for cleaning the 3-column layout it shouldn't be a problem. :)

GamerJunk.net 24 May 2006 06:01

So how else can we clean it up?

GamerJunk.net 24 May 2006 06:11

1 Attachment(s)
Btw it looks worse using colspan="3"

Freesteyelz 24 May 2006 08:44

Ooops. Yeah, with colspan="3" it assumes you have 4 columns and not 3 as you do. My bad. :D

As for the cleaning up I can fiddle around with it. I'm kinda working on something at the moment but I'll do it soon after. :)

GamerJunk.net 31 May 2006 23:33

Anything yet?

Freesteyelz 01 Jun 2006 05:22

Unless something urgent comes up I'll work on it this weekend. :)

GamerJunk.net 05 Jun 2006 05:47

Sweet thanks.


All times are GMT. The time now is 17:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2020, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.