vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=231407

fayax 28 Dec 2009 18:56

2 Attachment(s)
I changed the file size in attachment manager...
But in LDM is still tells me that the file size allowed is 8M.

I have refreshed everything.

See pics attached. Can you show me how to fix it?

michael24179 28 Dec 2009 21:44

I am currently using a 2nd vbulletin license. i am using one for a database and now i want to switch to Downloads Manager .
Right now there are running 2 vbulletins on my server. I hope to get a better performance, because i wnat to use only one vbulletin on my server in the future.
thre are about 80 gigabyte in my current database and i am not going to upload all the files again.
I am looing for a chance to link them and put them into Links and Downloads Manager directly and erase the old database from my server later.
I am thinking about to set a link to the www files instead of the files to the local disc.
There is no registration nessesary to load the files, so a direct link won`t be a problem.
Now my question.....
Do i have a chance to realise my thinking or do i have to disclaim my plans on Links and Downloads Manager and still have to work with 2 vbulletins???

ccjc 28 Dec 2009 23:53

1 Attachment(s)

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I get this error appear at the top of the page, when Block right mouse button context menu is NOT installed.
Avoid it, if you dont want the error message appearing

Ophelia 29 Dec 2009 02:38

Thank you so much Andrew :) I just got a successful upgrade of our base forum and will now incorporate this beta to see what happens. You really are a top notch guy :)

AndrewD 29 Dec 2009 02:45

Quote:

Originally Posted by fayax (Post 1940673)
I changed the file size in attachment manager...
But in LDM is still tells me that the file size allowed is 8M.

I have refreshed everything.

See pics attached. Can you show me how to fix it?

You are probably hitting the limits imposed by your server's php.ini settings. Take a look at any of the ldm admin pages (left column down towards the bottom) or the vb admin main page, which includes a summary of main server settings. The values of the php settings post_max_size and upload_max_filesize place absolute limits on the maximum upload, and in your case one or both is probably set to 8M. Unless you fully control your server, these are not settings you can override - you need to ask your server admin. post_max_size needs to be bigger than upload_max_filesize to avoid strange errors within php.

A second point, in case you are concerned - your thumbnails show that all filetypes can be up to 8M - this only applies to admins. Other users will be limited by the individual filesizes given on the vb admin/attachments page, provided they are less than the php.ini controls.

AndrewD 29 Dec 2009 02:54

Quote:

Originally Posted by michael24179 (Post 1940849)
I am currently using a 2nd vbulletin license. i am using one for a database and now i want to switch to Downloads Manager .
Right now there are running 2 vbulletins on my server. I hope to get a better performance, because i wnat to use only one vbulletin on my server in the future.
thre are about 80 gigabyte in my current database and i am not going to upload all the files again.
I am looing for a chance to link them and put them into Links and Downloads Manager directly and erase the old database from my server later.
I am thinking about to set a link to the www files instead of the files to the local disc.
There is no registration nessesary to load the files, so a direct link won`t be a problem.
Now my question.....
Do i have a chance to realise my thinking or do i have to disclaim my plans on Links and Downloads Manager and still have to work with 2 vbulletins???

If I understand correctly, you want to set up LDM to access files which are stored on a different part of the server filesystem than used by vb. This is perfectly possible, and is controlled by the LDM setings local_file_root and local_file_root_prefix, which you find under the 'security' section of the LDM settings.

Suppose all your files are held in directory /mydir/myfiles. Then, you would set local_file_root to 'yes' and local_file_root_prefix to /mydir/myfiles. When creating entries to the individual filenames, e.g. /mydir/myfiles/dir1/file1.zip, you would specify them in LDM as dir1/file1.zip.

AndrewD 29 Dec 2009 03:13

Quote:

Originally Posted by ccjc (Post 1940960)
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I get this error appear at the top of the page, when Block right mouse button context menu is NOT installed.
Avoid it, if you dont want the error message appearing

Noted, and fixed for next upload.

Regarding your earlier comment on the size of the ldm admin/settings page - there have been different reactions from people over the years. It is inevitable that there are many control settings, so one tries to keep these grouped sensibly. The main vb admin /options page gives you the option of seeing all settings at once, or just a subgroup. I find that I never use the 'subgroup' option as I can't recall which group controls what I'm looking for. So I set up LDM to always show all groups. Maybe it would be better to have an intermediate page which acts as the vb/admin/options page.

Could you post a screenshot of the table alignment problem you mentioned. Thanks.

fayax 29 Dec 2009 04:06

Quote:

Originally Posted by AndrewD (Post 1941109)
If I understand correctly, you want to set up LDM to access files which are stored on a different part of the server filesystem than used by vb. This is perfectly possible, and is controlled by the LDM setings local_file_root and local_file_root_prefix, which you find under the 'security' section of the LDM settings.

Suppose all your files are held in directory /mydir/myfiles. Then, you would set local_file_root to 'yes' and local_file_root_prefix to /mydir/myfiles. When creating entries to the individual filenames, e.g. /mydir/myfiles/dir1/file1.zip, you would specify them in LDM as dir1/file1.zip.

yes Andrew I do have that limit.

but I thought if I upload the file via ftp and then use a pointer to it it would work.

Okay no biggie.

I have another question but that will be another post. :) after I get the graphics of it.

fayax 29 Dec 2009 04:08

Where does a file go when uploaded via the front end? What folder is that?

I uploaded a few pdf files and cant seem to find where they are sitting.

ShawnV 29 Dec 2009 05:05

A brilliant piece of work Andrew, thanks so much.

fayax 29 Dec 2009 05:54

Quote:

Originally Posted by ShawnV (Post 1941185)
A brilliant piece of work Andrew, thanks so much.

Agree with you Shawn.

pozo 29 Dec 2009 06:01

Installed! :up:
I'm looking forward to German language :)

AndrewD 29 Dec 2009 07:41

Quote:

Originally Posted by fayax (Post 1941144)
Where does a file go when uploaded via the front end? What folder is that?

I uploaded a few pdf files and cant seem to find where they are sitting.

If you have set the LDM/admin setting "local_file_root" to 'no', then uploaded files are stored in subdirectories within your webroot, underneath the directory specified as "upload_dir".

Ditto, if "local_file_root" is set to 'yes', then they are in directories underneath the file system root directory specified as "local_file_prefix".

fayax 29 Dec 2009 08:20

Yup got that ^ . thanks andrew....forgot that it takes teh webroot and not the site root.

fayax 29 Dec 2009 08:22

FYI

can_send_tofriend perm is enabled for admins, and a few others. but when clicking send to friend when playing an mp3 I get the following:

admin, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
2. If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.


BUT the email does go through anyway .

So its working ..but just goes to a page with that error.


( I hope you wont mind me flooding this with my messages but trying to help you with testing ;))


All times are GMT. The time now is 05:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2020, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.