vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=249277

Lightweight Style for Small Screen Devices (cell phone, iphone, mobile, android)
by dartho
25 Aug 2010 06:42

5 Attachment(s)
A lightweight *forum only style aimed at small screen devices such as Windows Smartphones, Nokias and even iPhones. It has VERY low bandwidth requirements - 15 times less on my site - 20K as opposed to 300K for forumhome.

*forum only - I have done a very small amount of rough work on CMS templates, a simple single column CMS *could* be created to work with this style without too much effort. However I am not sure if you can have a different CMS layout dependent on which style you are using?

This is an update to the mobile style I have previously released.

The changes are predominantly aesthetic to take advantage of larger screens.

It is also much easier to change colour schemes by editing the commented CSS file.


Demo: http://vbdev.org/forum.php?styleid=7

This is a a lightweight style and as such has much reduced functionality/information over the default vBulletin style.

Install instructions:
  • Firstly, if upgrading, I recommend installing this as a new style rather than overwriting your previous install. This way you get to test it first without trashing your existing style.
  • BACKUP YOUR EXISTING lightweight.css.php FILE IF YOU HAVE CSS CUSTOMISATIONS
  • Download ZIP file
  • Unzip to a local/temp directory
  • Edit lightweight.css.php file to customise colours if required
  • Upload contents of the upload directory in the zip file folder to your forum root.
  • Install style XML via Style Manager in your ADMINCP
  • **Install and configure "LightWeight Style Options"
  • See post 2 for a FAQ
  • Click "Mark as Installed"
  • Test it out
  • Leave a rating
  • Leave feedback
  • Enjoy checking your site from your mobile phone without the need to pinch/zoom/wait etc...
Version Control:
1.0.0 - 25 AUG 2010 - Initial Release on vBulletin.org
1.0.1 - 26 AUG 2010 - Fixed "Mark All Forums Read" link in Search results. Released Lightweight Style Options to customise this
1.0.2 - 21 MAR 2011 - Updated to 4.1.2, removed short tags from CSS, fixed some issues discovered since last release, added some stuff.
1.0.3 - 16 DEC 2011 - Updated to 1.0.3, tried to fix all known issues. Nothing new. If you have updated your site as bugs have been found, probably no need to upgrade. But if you're upgrading your site from to 4.1.9, might be worthwhile.
1.0.3a - 16 DEC 2011 - remove test ad hook code accidently left in postbit_legacy template :o
Branding Free:
The style is free to use. However I ask that you keep links in the footer. If you want to remove them - send me a donation of an amount you can afford, or that you think is fair/reasonable, it's up to you how much.

dartho 25 Aug 2010 06:43

2 Attachment(s)
F.A.Q.

Q. How can I integrate Abe1's Post Thanks Hack?
A. See here: http://www.vbulletin.org/forum/showt...43#post2305643


Q. There is no style chooser - how do I get back to the default style?
A. Install and configure "Lightweight Style Options"

Q. What bits of the CSS change which colours?
A. Download and unzip the attached "CSS Image Basic Map.zip" file to a temp directory, open "css-map.html" and hover your mouse over the section you're interested in changing the colour of - it will tell you the variable in the lightweight.css.php file to edit. At the moment, it only shows the background colour, but it is intuitive to work out the foreground colour (var name ends in FC as opposed to BG) If you need to get more granular, you're on your own :o


Q. I Have VBAdvanced installed in integration m ode and it messes up this style.
A. as per post http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=167 with a minor chnage, create a plugin:
Product: vBulletin
Hook Location: Global Complete
Title: Disable vBAdvanced for Lightweight Style
Execution Order: 2
Code:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

IMPORTANT - Make sure to replace "x" with the ID to your lightweight style.

Q. Can we resize the images?
A. A simple javascript image resizer can be added to the header template. check the following post (and the one immediately after it) http://www.vbulletin.org/forum/showt...07#post2184007)

Alternatively, you can use replacement variables to turn images into links, check this post: http://www.vbulletin.org/forum/showt...nt#post2097304

*** ALL OF THE FOLLOWING BLOCK SHOULD BE RESOLVED IN THE LATEST VERSION 1.0.3 ***
Q. The CSS is incomplete, I see

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

What's up with that?
A. I used short tages in the CSS.PHP file which may not be enabled on all systems. In the next release I'll update to not use these. In teh mean time, unzip and upload the attached lightweight.css.longtag.zip file and use it instead. Install the latest CSS version - this has been fixed

Q. Could you use the same paging system like vb standard styles in thread view so that user can choose first/last page instead of navigating it one by one?
A. Yes! It will get included when I release again, in the mean time check out post 103 (http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=103)

Q. The editor is messed up in 4.1.4 - how to fix?
A. See http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=397 for a fix.

Q. The option to hide "What's Going On" / "Who's Online" isn't working with the 'Lightweight Style Options' add-on
A. See this post for a fix: http://www.vbulletin.org/forum/showt...31#post2264831

Q. The PM list is showing "Array" rather than the sender
A. See this post: http://www.vbulletin.org/forum/showt...97#post2271597

Q. My New Reply page is screwed up with vertical cmilies and stuff
A. Delete the contents of the editor_clientscript template and replace the contents of the editor_ckeditor template with that of the editor_toolbar_off template

Q, Birthdays are just showing as "Array" on forumhome?
A. See thread http://www.vbulletin.org/forum/showt...72#post2273172

Q. I see Array instead of thread tags?
A. See post http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=618

Q. I see <br /> instead of line breaks when quoting, full reply
A. See post: http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=617
if this doesn;t work, check this post also********************************************************************************

Q. How do I get rid of all those template out of date messages in control panel home?
A. You could edit and save each one without actually making changes or you could run the following query on your database:

UPDATE template SET version = '4.1.9', mergestatus = 'none' WHERE styleid=XX;

change XX to the styleid number of the mobile style and 4.1.9 to whatever the version number currently is.

########## TO BE FIXED IN NEXT RELEASE VERSION 1.0.4##########
Q. How do I add 'Next' 'Prev' in Pagenav?
A. See post http://www.vbulletin.org/forum/showt...73#post2280973

Bluefin221 25 Aug 2010 08:21

This looks very smart Dartho, I have installed it. I've submitted a test post and when you hit reply it quotes the text which is great, once I type in my message and hit submit the post submits however it does not return you to the forum, instead you get the quote box with your text just sitting waiting on being submitted.

dartho 25 Aug 2010 08:36

I can not reproduce this behaviour on my test site vbdev.org.

dartho 25 Aug 2010 09:08

What type of device are you using to submit the thread?

DAMINK 25 Aug 2010 09:40

I notice when you choose the light theme you cant change back?
That sucks.
Guess i have to hack the theme a bit.
Still i like it. Good for my mobile.

sulasno 25 Aug 2010 09:41

tagged and thanks

dartho 25 Aug 2010 09:48

Quote:

Originally Posted by DAMINK (Post 2089232)
I notice when you choose the light theme you cant change back?
That sucks.
Guess i have to hack the theme a bit.
Still i like it. Good for my mobile.

I'm going to release an addon product which enables such options. In the mean time have a look in the header template and search for


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and replace with


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

where xxx is your default styleid. change the href to suit your site also.

There are 2 instances that need to be edited as described above

DAMINK 25 Aug 2010 11:16

Cheers Dartho.
Great option mate. Big thumbs up.

Kolbi 25 Aug 2010 12:08

nice :)

Are there big changes since version 2.11?

dartho 25 Aug 2010 12:33

Not really, but there has been some renaming of variables etc and reversioning. When I release the new Style Options add-on, you should uninstall the beta versions and install the released versions. As of now, this only applies to people who helped test on my test site.

fly 25 Aug 2010 12:44

Whoa, very slick

najaru 25 Aug 2010 13:06

very very good thanks

djawir 25 Aug 2010 14:07

installed, look prety cool

enable post thanks button its look greats

maybe its bug i am using nokia e71 browser
- in forumdisplay & showthread right border is overlap outer border.
- in showthread no link back to forumdisplay | -home => sub forum 1 => sub forum 2
- in forumdisplay & showthread page link maybe u can create like default template | <<first .. 5 6 7 8 9 .. last>>

thanks

dartho 25 Aug 2010 14:55

Hi djawir,
I can not see overlap on my device, a screen shot may help if possible?
There is always link back by clicking/tapping "Up" at bottom of page
Yes - that may be OK with this style. Originally was for small screen so I was trying to conserve space

Thanks for the feedback

djawir 25 Aug 2010 17:18

2 Attachment(s)
here is screenshot on my device nokia e71 using default browser

Mopar Rob 25 Aug 2010 18:04

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2089236)
I'm going to release an addon product which enables such options. In the mean time have a look in the header template and search for


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and replace with


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

where xxx is your default styleid. change the href to suit your site also.


Can someone please help...
I am getting the following error When I try updating the Header Template as described above: adding child to non-existent node!

bfdzio 25 Aug 2010 18:12

Being told the 'Mark Forums Read' button doesn't work again...?

slinky 25 Aug 2010 20:42

I am fearing that I already know the answer to this question - is it possible to have a vBulletin 3.x version of this mobile style? With all due respect, the current version is terrible, aesthetically and from a UI perspective. While this style isn't perfect, it is miles better than what is currently available for 3.x. I'd commission someone to convert this style to 3.x and make my modifications as moving to 4.x seems like imprudent, at least no earlier than 4.1 at best.

Fungsten 25 Aug 2010 22:00

Quote:

Originally Posted by Mopar Rob (Post 2089398)
Can someone please help...
I am getting the following error When I try updating the Header Template as described above: adding child to non-existent node!

Make sure you put in the PC style ID in the XXX. ALSO! Make sure all of this is highlighted:

Quote:

<vb:if condition="$vbulletin->options['ls_default_style_link']==1">
<a class="toplinks" href="{vb:raw $vbulletin->options['ls_navbar_home']}?{vb:raw session.sessionurl}styleid={vb:raw vboptions.ls_default_style}">{vb:raw vboptions.ls_default_link}</a>
</vb:if>
and not just the first line when you replace the code. BTW there are TWO lines in the template and not one.

dartho 26 Aug 2010 00:04

Quote:

Originally Posted by bfdzio (Post 2089401)
Being told the 'Mark Forums Read' button doesn't work again...?

It works in Forumhome, but after checking I see that I did not update it in the search results.

To correct, edit the search_resultlist template and replace


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

with


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


dartho 26 Aug 2010 00:15

Quote:

Originally Posted by Mopar Rob (Post 2089398)
Can someone please help...
I am getting the following error When I try updating the Header Template as described above: adding child to non-existent node!

You would get that error if you have not made the edits's exactly as described.

Also, Fungsten is correct - there are 2 instances that should be edited

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


IraqChoosesLife 26 Aug 2010 00:54

Thank you
Regards

dartho 26 Aug 2010 04:26

Lightweight Style Options released. If you made edits to include a link to teh default style, you can revert those edits and install this product.

Also released update to fix Mark Forums Read error on Search Results page

Feedback
by Ozymandyus
26 Aug 2010 05:25

Dartho, I use a DroidX for mobile browsing...it's a monster huge screen so results may be atypical, but here's what I see.
  • Colors and fonts are great
  • Using it with your new mobile style options is very helpful, particularly for the 'return to normal style' link
  • It needs a spacer at the top. Currently the 'log out' button goes beyond the top edge of the style
  • 'Edit' and 'Reply' buttons overlap text...not badly, but very noticeable.

More feedback as I see it, but it's excellent for first release. Thank you for sharing with us.

Brandon Sheley 26 Aug 2010 05:54

very nice 4.0 mobile style
/me tags this one

reimic 26 Aug 2010 09:03

is there anyone out there who can optimize the cms section?

omanmoon.net 26 Aug 2010 14:35

Hello
Thanks dartho for this amazing add-ons
am using from 3.x

but i have problem with Arabic language in this Plug-ins
i cant logging to the forum because the language cant be read!
even i change the encoding in the [lightweight-vbulletin-style-1.0.1] in the first line:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

to UTF-8 also can't read

when i change encoding to [windows-1256] still cant read any thing but the logging is done!
The encoding [windows-1256] better for Arabic language
How can solve this problem because i like this style and use it.

Thanks

dartho 26 Aug 2010 14:45

Hi omanmoon.net, I know very little of the complexities of encoding and translation between languages (among many, many other things :) ), but I'm sure someone else here probably does and can hopefully help.

dartho 26 Aug 2010 14:48

Quote:

Originally Posted by djawir (Post 2089382)
here is screenshot on my device nokia e71 using default browser

I test primarily under IE, FF, Windows Mobile 6.5 (PocketIE), Opera Mini, Opera for Mobile, Chrome, Safari and have just loaded up an Android emulator and an iPhone emulator. I'm trying to find an emulator I can use for Nokia phones to test this further ...

Are you able to update firmware / browser software?

omanmoon.net 26 Aug 2010 15:37

any way thanks man for your good work
i will try with it :)

benstillman 26 Aug 2010 16:51

Stupid question:

I use vBadvanced CMPS. Obviously, with the mobile style, it looks horrible. Would there be an easy way to hide the CMPS from users using this mobile style? I'm thinking some line in the index.php file to say if style=XXX then http-equiv="refresh" content="0;url=forums.php. Anybody do anything like this?

benstillman 26 Aug 2010 17:04

Think I answered my own question, at least one way of doing it.

Edit adv_portal template for the new mobile style. Replace all of it with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Works great.

djawir 26 Aug 2010 17:08

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2089829)
I test primarily under IE, FF, Windows Mobile 6.5 (PocketIE), Opera Mini, Opera for Mobile, Chrome, Safari and have just loaded up an Android emulator and an iPhone emulator. I'm trying to find an emulator I can use for Nokia phones to test this further ...

Are you able to update firmware / browser software?

ya this style work perfect under mobile browser emulator already test it on opera mini emulator, but under opera mini in real phone (nokia E71 firmware 410.21.010) its still overlap right border. ill try test using diferent phone browser and report here.

can u change up button to breadcum navigation? many user in my forum confused about it :D and page link for first & last page.

my last request is integrated post thanks button :D

thanks

Coume 26 Aug 2010 21:32

Firstly, let me thank you for this style Dartho as I will be using it once I upgrade to vb4 this week-end.

Some issue, I experienced on your test board vbdev.org using a HTC Desire.

- I am able to register but there is no CSS loaded, it is pure text without anything style/color/formatting.
- The page get loaded first and then, it gets formatted. Shouldn't the CSS be loaded first before the data, so the user see straight away a perfectly rendered page?
- I am able to post a new thread but I am unable to reply to my own thread nor to any other ones.
- It is great to be able to report posts but I believe that the button should be located somewhere else. Because it is currently just next to the reply one so it could easily be hit by mistake. I would suggest to either locate it on the right side, while leaving the reply one on the left. Or another option could be to had the report post button, in the after the message date

One thing that I cannot test right now as I still run 3.8, is it possible to perform admin/mod tasks (i.e.: delete as spam, etc.)

Thanks
Ludo

dartho 26 Aug 2010 23:45

Hi Coume,

I'll make the leap to vb4 on my main site one of these days - just haven;t been brave enough yet :o

1. I haven't actually adpated the registration templates yet - what you saw was the default vBulletin template with the vbulletin CSS stipped out.

2. This is normal behaviour
3. What happens when you try? Did you make sure your test replies were over 10 characters?
4. I'll have a look

There are minimal mod tasks available - deleting/editing posts and threads and issuing infractions are about it

lilquit 27 Aug 2010 05:29

is this iphone version out now?
http://vbdev.org/forum.php?styleid=4

Coume 27 Aug 2010 07:16

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2090072)
I'll make the leap to vb4 on my main site one of these days - just haven;t been brave enough yet :o

Quote:

1. I haven't actually adpated the registration templates yet - what you saw was the default vBulletin template with the vbulletin CSS stipped out.
2. This is normal behaviour
Quote:

3. What happens when you try? Did you make sure your test replies were over 10 characters?
Erm, so it was my fault as they were less than 10 chars. I just tried a 10 char+ one and it worked. Apologize about the false alert.
I would have never guessed it was due to being less than 10 chars as it kept looping to the reply form but no error message is getting displayed to let you know why it is looping (i.e.: less than 10 chars.)

Quote:

4. I'll have a look
Thanks

Quote:

There are minimal mod tasks available - deleting/editing posts and threads and issuing infractions are about it
If I may put a request/suggestion through, I would love to see the "Delete as spam" functionality added because it is unfortunately, the one that my mods and I use the more often. Our posters are very good respecting forum rules but once in a while, you get these spam outburst and when you are unable to access a computer, the only way to stop it ASAP is using my mobile.

Cheers,
Ludo
P.S.: The CMS support seems to be moving on nicely :)

dartho 27 Aug 2010 12:49

Quote:

Originally Posted by lilquit (Post 2090188)
is this iphone version out now?
http://vbdev.org/forum.php?styleid=4

No - that's just me having a test. It's a looooong way from being usable

djawir 27 Aug 2010 13:10

today found error on nokia 5530 browser

when open showthread page get error /clientscript/post_thanks.js line:27
error: ReferenceError: Can't find variable: vB_Default_Timeout

dartho 27 Aug 2010 13:39

Quote:

Originally Posted by djawir (Post 2090298)
today found error on nokia 5530 browser

when open showthread page get error /clientscript/post_thanks.js line:27
error: ReferenceError: Can't find variable: vB_Default_Timeout

"post_thanks" That's nothing to do with this style.

dawges 27 Aug 2010 19:32

Thanks so much! My users have been really wanting a better style for modern phones. Installed and works great!

BadgerDog 28 Aug 2010 01:15

Hi .. :)

I'm trying to move from the OLD 1.0.3 style to this new one ...

I downloaded the ZIP file and unzipped it....

The last step in the install instructions says:

Upload contents of "Forum" folder to your forum root.

I see no folder in my unzipped v1.01 that is called "Forum"?

I don't want to overwrite the OLD 1.0.3 currently working version with this new version and screw it up, without really understanding how to install this new version first. :D

Thanks for any help .. :)

Regards,
Badger

dartho 28 Aug 2010 01:40

Sorry BadgerDog, I corrected instructions to read:
Upload contents of the zip file (exluding the XML file) folder to your forum root.

[edit: The only thing you need to take care with is if you have both "Mobile Style Options", and "Lightweight Style Options" They can work together, but it would need to be tweaked a little (simply disabling one plugin would do it).]

asj 28 Aug 2010 04:28

Excellent https://www.vbulletin.org/forum/external/2012/01/12.gif
Thank you very much

Mopar Rob 28 Aug 2010 16:35

Quote:

Originally Posted by Fungsten (Post 2089503)
Make sure you put in the PC style ID in the XXX. ALSO! Make sure all of this is highlighted:



and not just the first line when you replace the code. BTW there are TWO lines in the template and not one.

Thanks Man!!! Everything is working, just need to figure out how to access the new options xml that I merged.

LuisManson 28 Aug 2010 17:04

im having a hardtime getting the CSS work :S
i see:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

..

maybe its the short tag thing...
i also dont see right <?=$varname is there any trick there?

LuisManson 28 Aug 2010 17:15

got it, short tag should be on, but this is only for backward compatibility with php4 or 3 but this is almost deprecated :(

dartho 29 Aug 2010 00:09

Thanks Luis, I've added an alternative CSS to the 2nd post on this thread which you can use instead.

Kaitou Ace 29 Aug 2010 01:32

Great style!
If I could have a request, I'd love to see support for the vb Blog module.

conradk 29 Aug 2010 06:07

Thanks also. I reversed most of the colors and darkened the borders for a darker look. Following the comments in the css helped out quite a bit. I've got both the og mobile style and this new one installed for now until I can figure out how to modify the navbar links, and add a link to the 'brighter' style.

http://www.aircoolers.org/v/forum.php?styleid=13

dartho 29 Aug 2010 06:33

looking good, conradk!

ngkong 29 Aug 2010 08:38

any plan to support vbull CMS?

it pops:

Quote:

Your submission could not be processed because a security token was missing.<br />
<br />
If this occurred unexpectedly, please <a href="sendmessage.php">inform the administrator</a> and describe the action you performed before you received this error.

BadgerDog 30 Aug 2010 14:25

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2090544)
Sorry BadgerDog, I corrected instructions to read:
Upload contents of the zip file (exluding the XML file) folder to your forum root.

[edit: The only thing you need to take care with is if you have both "Mobile Style Options", and "Lightweight Style Options" They can work together, but it would need to be tweaked a little (simply disabling one plugin would do it).]

Thanks .. :)

Can I just import and overwrite your old style with this new one, then import the new "Lightweight Style Options" XML and that should do it to completely replace the old one that's been discontunued?

Regards,
Badger

dartho 30 Aug 2010 15:07

mmm... probably :)

However, my suggestion would be to install it as a new style with no parent.

g0dfather1984 30 Aug 2010 19:20

Nice! Thank you for this!

LuisManson 30 Aug 2010 19:35

thanks dartho!!!

whites 31 Aug 2010 23:49

Can we get some basic mod tools in this as well? I have some mods that move a lot of posts and are unable to do so using this style.

dartho 01 Sep 2010 02:33

You already have basic mod tools such as edit / manage / move threads. Click on the "Edit" button next to the thread name, and then you'll see a "Move this Thread" button down the bottom :)

phreebsd 01 Sep 2010 13:53

do you have this one for a 3.8.x forum?

whites 01 Sep 2010 16:49

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2092235)
You already have basic mod tools such as edit / manage / move threads. Click on the "Edit" button next to the thread name, and then you'll see a "Move this Thread" button down the bottom :)

Ah, very cool. I missed that I guess. Thanks!

Wilfred1 05 Sep 2010 05:02

1 Attachment(s)
Doesn't seem to be working for me as the css is not right nor are the forums shown as links:
Attachment 121599

dartho 05 Sep 2010 06:30

I am guesing PHP does not have short tags enabled - see post 2 for an alternative CSS file to download http://www.vbulletin.org/forum/showp...87&postcount=2

Wilfred1 05 Sep 2010 07:31

Thanks Dartho, but that didn't work...still seeing just a list of forums in text but not links...everything else seems to work ok though

dartho 05 Sep 2010 07:38

I've had a check of your site, and something is editing or has edited the templates on your forum home. The CSS is right, but the space has been removed from the div containers. eg: <div class="titlebg"> has become <divclass="titlebg">

I am guessing you have an addon which changes forumhome which is doing something here

Wilfred1 05 Sep 2010 10:22

Now that is strange...could it be VBSEO or Sorky's subforum list (http://www.vbulletin.org/forum/showt...php?t=233084)? The style was added without any parent style - I assume that is correct? The templates are correct so it is somewhere between calling the templates up and the screen

dartho 05 Sep 2010 10:57

Dunno - I'd try disabling them briefly to see what happens

sbsforum.us 05 Sep 2010 16:18

Great style. Thank you!

Lightweight style defaults to forum instead of CMS??
by jpwilliams
06 Sep 2010 04:15

Quote:

Originally Posted by benstillman (Post 2089883)
Think I answered my own question, at least one way of doing it.

Edit adv_portal template for the new mobile style. Replace all of it with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Works great.

I want the lightweight style to go to my forums by default instead of my CMS. I can't find the "adv_portal" template this user said he changed. Is there another way to get the lightweight style to default to the forum instead of CMS?

Edit: Just noticed he was using VBAdvanced CPMS.

Is there a way to get the lightweight style to default to the forums instead of the default CMS that comes with vbulletin I guess is the appropriate question.

Wilfred1 06 Sep 2010 04:56

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2094008)
Dunno - I'd try disabling them briefly to see what happens

I think I have found the issue...it seems this mod may not work with vBAdvanced CMPS when you have your forums page integrated

dartho 06 Sep 2010 13:05

Quote:

Originally Posted by jpwilliams (Post 2094381)
I want the lightweight style to go to my forums by default instead of my CMS. I can't find the "adv_portal" template this user said he changed. Is there another way to get the lightweight style to default to the forum instead of CMS?

Edit: Just noticed he was using VBAdvanced CPMS.

Is there a way to get the lightweight style to default to the forums instead of the default CMS that comes with vbulletin I guess is the appropriate question.

You could edit the vbcms_page template and replace all with something like:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


dartho 06 Sep 2010 13:07

Quote:

Originally Posted by Wilfred1 (Post 2094392)
I think I have found the issue...it seems this mod may not work with vBAdvanced CMPS when you have your forums page integrated

There is probably a way to disable vbadvanced for a specific style - I'll do a quick search, but you may want to check over at vbadvanced.com

HolyKiller 06 Sep 2010 18:41

Awesome template, thanks !

LuisManson 08 Sep 2010 18:19

my version does not have the "pc version" on top.... any ideas?

dartho 08 Sep 2010 22:51

Install and configure http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=249339

swiftor 10 Sep 2010 15:47

I installed both this and the options mod, although when loading up my site on the iphone4 at least, it still loads the default PC style instead of the light weight style.

In options I specified the lightweight style as the one to load for mobiles.

Any thoughts on how I can fix this up so lightweight loads automatically on mobile devices?

Site is http://swiftor.com

dartho 10 Sep 2010 23:10

this add-on : http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=249967 does the mobile device detection

swiftor 10 Sep 2010 23:30

Ah, sorry that I missed that. Thanks!

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2096427)
this add-on : http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=249967 does the mobile device detection


struff 12 Sep 2010 19:43

A couple of questions:

1) Is there a way to reduce the size of images or suppress them altogether?

2) Sometimes videos show up as the entire video and sometimes just a link "Youtube Video". Any idea why?

3) (probably a really stupid thing that I am overlooking because I am sleepy and it's not necessarily about this product alone) Any idea how I can change the styleid number? I'd like it to be the number of the old Mobile style I had.

Thanks.

dartho 12 Sep 2010 23:34

1. Add replacement variables as follows:

-----------------------------------------------
| search for text......| replace with text

-----------------------------------------------
| border="0" alt="" />.| target="_blank">[image]</a>
| class="inlineimg" />.| >[smilie]</a>
| img src..............| a href
| img src="http........| a href="http
-----------------------------------------------

2. DO you have any media embedding plugins? The videos natively supported by vBuilletin would show as links, but of you have AME or other BBCODE, it would show as a video.

3. You could proably edit the database, but I am not sure of any consequences of this. Otherwise you could probably overwrite the old style and it would retain the same ID number

daveaite 12 Sep 2010 23:54

Donated :)

CoZmicShReddeR 14 Sep 2010 00:42

hey mine keeps showing the CMS page any idea's how to fix it? When I use with the other theme it works fine but this one shows cms page...

I am using both of your mobile plugins too not sure if I set something wrong...

I am using mobile opera on my window mobile device.

dartho 14 Sep 2010 02:31

Not sure I understand. If I head to your site, I get the CMS - then if I click Forums, I get forums. Forums are all looking as they should.

Try editing teh vbcms_page template in teh Lightweight style and replace it's contents with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Devoran 17 Sep 2010 08:10

Hey there - firstly, fantastic style - I love it! Have it working with both the options addon and the mobile detect addon. Only one thing, the new posts box seems to sit out to the right a little on iOS 4.1 and Safari (my only test mobile platform) rather than remaining flush with the rest of the page, and also it appears at the bottom on every single forum page. Is this normal?

ximcix 17 Sep 2010 10:59

I uploaded the images folder & lightweight.css.php to my forums root, but get a barebones style (no logo image, no colors) what Am i doing wrong?

Yes I installed & configured the product as well.

dartho 17 Sep 2010 12:07

@Devoran - Are you able to give me a screen shot? I use safari under windows and an iphone emulator - both seem to be showing OK.

@ximcix - can you send me a link? Generally means (OK - always means) you've uploaded to an incorrect place, or the incorrect folder.

ximcix 17 Sep 2010 17:47

sent via PM

dartho 18 Sep 2010 00:19

Thanks ximcix, I see the issue now.

Have a look in at the FAQ in post #2 http://www.vbulletin.org/forum/showt...87#post2089187 and use the 'longtag' CSS you can download from there!

ximcix 18 Sep 2010 01:05

Thank you.
Working now
Marked as Installed

asuccar 19 Sep 2010 02:40

This is freakin awesome dude...I installed all of your stuff and together they work like a charm!!!!! Thanks heap!!!!!

Question, this style is only for forums right....how can we have it for blogs as well?

dartho 19 Sep 2010 04:54

Quote:

Originally Posted by asuccar (Post 2100266)
how can we have it for blogs as well?

by painstakingly editing all the blogs templates so they display on a small screen Ok.

vbulletin will have it covered by the end of the year if what they say over at vbulletin.com is true

Manoel Júnior 19 Sep 2010 05:53

Great man!

Thanks: INSTALLED!

Rebecca217 19 Sep 2010 16:49

This is great! Thank you! :)

Thx
by semprot
21 Sep 2010 18:40

Thanks, installed

fridaypassion 21 Sep 2010 20:22

Just installed this and it made my CMS disappear?

dartho 22 Sep 2010 02:18

CMS does not work (well) in this style, but it should not be affected in any other.

pandusetiawan 23 Sep 2010 12:35

Hi Dartho...great work with this stuff...two thumbs up for you :)
A little question...how can I add "first page" link in the thread view..since the threadview are always bring us to the last post/last page of the thread.thanks.

dartho 23 Sep 2010 13:04

It shouldn't bring up the last post, but rather the first unread post.

You could add or modify the link in the threadbit template to one of the following


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


pandusetiawan 23 Sep 2010 14:27

Oh I see.
Ok..I'll try it tomorrow...thx a lot buddy :)

pandusetiawan 24 Sep 2010 02:59

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2102193)
It shouldn't bring up the last post, but rather the first unread post.

You could add or modify the link in the threadbit template to one of the following


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Work well....thx very much bro...you're the man :D

2 more thing....how to add 'First page' & 'Last Page' link in postbit & how to make picture (that using [img] tag) are displayed in postbit?
Thx :)


All times are GMT. The time now is 04:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2021, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.