vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=249277

Ommand 28 Jun 2011 18:04

1 Attachment(s)
I'm having a little bit of a hiccup using the provided plugin to disable vbadvanced integration.

If I view the forums from my desktop browser and select the Lightweight style everything displays correctly, if I view the same page from my phone (htc desire) the forum integration remains and the forums generally display broken, as seen in the attached screenshot.

Any thoughts what the issue could be?

P.S. I have the plugin installed and it appears to be correctly configured.


Edit: Sorry disregard, had to clear my phone's cache. Excellent theme / plugin, thanks a lot!

dartho 28 Jun 2011 23:06

Quote:

Originally Posted by leftanalog (Post 2214152)
Ive been looking through the templates, but am unsure what I need to add/change to get the "Post thank you" hack to work with this lightweight style.

If someone could please help.
Thanks a ton.

You should as in the post thanks hack thread - they would have a a much better idea than I.
Quote:

Originally Posted by Ommand (Post 2214164)
...Any thoughts what the issue could be?

P.S. I have the plugin installed and it appears to be correctly configured.


Edit: Sorry disregard, had to clear my phone's cache. Excellent theme / plugin, thanks a lot!

Glad to hear is OK - as an aside, that screen dump shows you don;t have this style installed, but the old Moile style I originally did.

Ommand 29 Jun 2011 18:59

Weird, I'm most certainly using the latest version from this thread. Perhaps it has something to do with me being on an older version of vbulletin.

dartho 29 Jun 2011 23:28

I guess you fixed it? Looks like t he right version on your site.

The Dawg 02 Jul 2011 21:11

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by struff (Post 2097230)
A couple of questions:

2) Sometimes videos show up as the entire video and sometimes just a link "Youtube Video". Any idea why?
.

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2097304)
2. DO you have any media embedding plugins? The videos natively supported by vBuilletin would show as links, but of you have AME or other BBCODE, it would show as a video.

I am using 4.1.4, so the VB [ video ] code is used for embeds now. Is there a way I could get the youtube vids to show up as videos instead of links?



FIXED:

I replaced the bbcode_video template with the code from the VB mobile skin and it fixed the problem.

dartho 02 Jul 2011 21:34

try reverting the bbcode_video template

Robbed 03 Jul 2011 02:32

Since upgrading to 4.14

on post reply the smilies are lined up in a column, any way to fix it?

Robbed 03 Jul 2011 03:28

Quote:

Originally Posted by The Dawg (Post 2216020)
I am using 4.1.4, so the VB [ video ] code is used for embeds now. Is there a way I could get the youtube vids to show up as videos instead of links?



FIXED:

I replaced the bbcode_video template with the code from the VB mobile skin and it fixed the problem.

Can you post the template. I tried using the one from VB mobiel style and it still embeds.

dartho 03 Jul 2011 07:33

@robbed - there are now smilies or embeded video in this style - sounds like you've merged templates? Re-install the lightweight one over top perhaps?

Here's teh bbcode_video template for this style - do a compare:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Mr Morningstarr 03 Jul 2011 18:07

Can't upload the XML file

Quote:

Invalid File Specified

dartho 03 Jul 2011 21:51

are you trying to do it as a product or style?

Robbed 03 Jul 2011 22:38

thanks that fixed the video issue.

Do i have to install this style after every upgrade. Doesn't it automatically merge templates?

dartho 04 Jul 2011 05:20

I think you can not have the automerge thing happen, or after amn upgrade un-merge? I'll takenote when I next do an upgrade :)

blankpage 04 Jul 2011 06:21

2 Attachment(s)
After I installed this style, I can't see any backgrounds.
I attach 2 pics.
threads appear as a list without divisions

Why?
Thank you.

dartho 04 Jul 2011 06:29

You haven't upload the CSS file to your forum root

blankpage 04 Jul 2011 11:24

Ok ! Thank you! Now it works! :)

Mr Morningstarr 06 Jul 2011 17:02

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2216369)
are you trying to do it as a product or style?

Yes, guess who's feeling pretty damn stupid right now. It had been a long day. ;)

ZeroHour 07 Jul 2011 01:40

Not sure if it has been mentioned but you should add the show signature code in the showthread template as most would probably want it on/enabled rather then off.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Also I personally replaced vbcms_page with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

It redirects the users to /forums/ which is where my forums are.

EDIT: Another thought too, I would add "Top" links to the bottoms of pages as it can be useful in some scenarios.

thenamesgould 07 Jul 2011 12:29

I've installed this and it's all working fine, however it's done something to all the rest of my styles, and I now can't edit any of them in the Edit Templates screen.

All the templates have turned yellow, indicating they are inherited from a Parent style ... any idea what I have done and how I can reverse it? It's not much help if I can't edit any templates!

dartho 07 Jul 2011 23:57

Sounds like it has merged with your master style or you have somehow out it in as a parent?

Question: Did you upload teh XML to your forum and install from there, or install from your local machine by browsing to the XML file and installing?

Either way, try uploading tools.php from the vbulletin install files to your admincp, run it and rebuild the master style (I think that's what it is called - it's one of the first options)

lbrunoa 08 Jul 2011 16:32

i got on error cause i'm using 4.1.4 and says that is only for 4.1.2

Xtrato 08 Jul 2011 20:34

it seems that this skin is not working right with the new version of vBulletin ? i think there i no more BB Code..

for example , when you quote someone who has 2 paragraphs.. the format will get lost , such as the spacing , or any text formatting ?...

Any idea on how to solve this particular problem ?

please any help on this matter is appreciated.

dartho 08 Jul 2011 22:25

Quote:

Originally Posted by lbrunoa (Post 2218196)
i got on error cause i'm using 4.1.4 and says that is only for 4.1.2

Choose to ignore style version when installing
Quote:

Originally Posted by semprot (Post 2218281)
I guess on 1.0.2a the infraction link on each post is missing?
I got that report from one of my moderator after i upgraded the skin (and 4.1.4).
Before i upgraded it, the infraction link was there.

Add

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

into your postbit template just before the last </div>
Quote:

Originally Posted by Xtrato (Post 2218304)
it seems that this skin is not working right with the new version of vBulletin ? i think there i no more BB Code..

for example , when you quote someone who has 2 paragraphs.. the format will get lost , such as the spacing , or any text formatting ?...

Any idea on how to solve this particular problem ?

please any help on this matter is appreciated.

I can't reproduce this on my test site

Xtrato 09 Jul 2011 02:07

Hi dartho thank you , can you please check http://www.jamiiforums.com/ , i tested with different skins , and this one tends to do such thing under vb 4.1.4

thanks again.

Robbed 12 Jul 2011 03:01

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2216127)
@robbed - there are now smilies or embeded video in this style - sounds like you've merged templates? Re-install the lightweight one over top perhaps?

Here's teh bbcode_video template for this style - do a compare:


This about the issue when replying to a thread not quick reply with the mobile style.

You mentioned in your post that no smilies should show up.

I uploaded your style and created a test style and it still does the same thing. I've included a screen shot.


Thanks,

Rob

dartho 12 Jul 2011 03:06

That's not using the new_reply template that comes with this style, or you have an add-on doing stuff. The new_reply template should be:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

check differences and/or overwrite yours with that and see how you go

Robbed 12 Jul 2011 17:10

hmm tried it same thing and i disabled pluggins.

Here is part of the source if that helps, it was working before the upgrade/


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


dartho 12 Jul 2011 23:16

OK - must be on of your editor templates. If you haven;t customised this style, try reinstalling it and merging into your existing lightweight style. This should ensure all templates as the shold be.

Robbed 13 Jul 2011 01:49

I installed your style from scratch and same thing so it had to be a VB setting.

I removed this code from editor_smileybox


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


I'm guessing disabling the smilie boxes in VB would of done the same thing but it would apply to all styles.

Will this cause any other issues by removing this code from the mobile style?

dartho 13 Jul 2011 02:32

I think that may be a new template, as it does not exist in my style, so deleting it's contents is probably the way to go. To answer your question - no, it will not cause other issues removing that code.

ed: Just looked at my test site, I have that template there same as above.

However, I have deleted the contents of the editor_clientscript template. Also, I have replaced the contents of the contents of the editor_ckeditor template with that of the editor_toolbar_off template

dartho 13 Jul 2011 02:33

BTW - I am waiting for one more vBulletin upgrade before releasing an updated version which should hopefully fix these issues...

Robbed 13 Jul 2011 02:46

Thanks again dartho.

thenashy 13 Jul 2011 12:07

On my forum, when a user quotes, they are getting a <br />. HTML is disabled.

Eg

Quote:

Oh wow Nashy. You are very smart and funny!
<br />
<br />

Na, he's really not!



How would one fix this?

Xtrato 15 Jul 2011 16:38

Quote:

Originally Posted by thenashy (Post 2219983)
On my forum, when a user quotes, they are getting a <br />. HTML is disabled.

Eg



<br />
<br />

Na, he's really not!



How would one fix this?


This is what happens on jamiiforums.com as well ,any help is appreciated .

Thanks

grc 15 Jul 2011 20:32

Quote:

Originally Posted by Xtrato (Post 2220876)
This is what happens on jamiiforums.com as well ,any help is appreciated .

Thanks

The same on my forum.

moonclamp 17 Jul 2011 10:20

Line breaks aren't working at all on our forum (4.1.4). They're fine using quickreply, but in new_reply they're not being parsed at all. (using Dolphin browser on an Android phone).

I also removed the smiley box - which helps a little.

Also noticed that the textarea in new_reply now spans double the width of the device (ie left to right scrolling)

This happens on editing posts too.

teach1st 17 Jul 2011 21:44

I need more sleep. Edited, no problem! :)

hohleweg 18 Jul 2011 13:38

Hello
I'm now at 4.1.4
27 errors in the style
there's an update soon?
Greetings Jo

dartho 18 Jul 2011 23:11

I'll likely update after 4.1.5 is released.

However, the only issue I have had on my test site after updating to 4.1.4 is smileys showing up in a full reply which can be fixed following the instructions on the previous page.

hohleweg 19 Jul 2011 07:27

Hello
Thanks for the info.
Then I wait for 4.1.5.
Greeting Joachim

sportsfroma2 25 Jul 2011 00:54

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2219837)
I think that may be a new template, as it does not exist in my style, so deleting it's contents is probably the way to go. To answer your question - no, it will not cause other issues removing that code.

ed: Just looked at my test site, I have that template there same as above.

However, I have deleted the contents of the editor_clientscript template. Also, I have replaced the contents of the contents of the editor_ckeditor template with that of the editor_toolbar_off template

thanks Dartho, that helped alot...

sportsfroma2 25 Jul 2011 01:00

Dartho, question for you- This probably isn't a result of your mod, but since you know a lot about the functionality of the mobile style and vbulletin, figured I'd put this question in this thread:


I currently have a subdomain setup (through cpanel) so that mobile.mydomain.com takes me to the site in "mobile style" - the site in this skin.. So mobile.mydomain.com = http://www.mydomain.com/forums/forum.php?styleid=21

Now I wanted to turn on mod_rewrite friendly URL's for my site, so I used the .htaccess file that's bundled with vbulletin to rewrite the URLs- everything worked fine my my main style, but I was no longer able to get to the lightweight style from mobile.mysite.com

any recommendation?

dartho 25 Jul 2011 02:34

What I suggest you do if you want a mobile.domain.com type site is install another add-on mine - http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=174381 - after installing this, configure it for mobile.domain.com, also add mobile.domain.com to your post referrer whitelist in Admincp->Settings lastly, configure the sub domain in cpanel to not redirect, but to park it on the same websapce as your primary domain.

sportsfroma2 25 Jul 2011 03:49

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2224583)
What I suggest you do if you want a mobile.domain.com type site is install another add-on mine - http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=174381 - after installing this, configure it for mobile.domain.com, also add mobile.domain.com to your post referrer whitelist in Admincp->Settings lastly, configure the sub domain in cpanel to not redirect, but to park it on the same websapce as your primary domain.

Hmm, I'll look into that... Thanks again Dartho, really appreciate it :cool:

ndut 30 Jul 2011 04:40

waiting for vb 4.1.5

etca 30 Jul 2011 04:45

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2222169)
I'll likely update after 4.1.5 is released.

However, the only issue I have had on my test site after updating to 4.1.4 is smileys showing up in a full reply which can be fixed following the instructions on the previous page.

i use 4.1.5, lightweight is work
except showing the smiley of course. :)

S_E_A 30 Jul 2011 17:05

Quote:

Originally Posted by deverill2010
I have also noticed that if I edit a post it breaks out of the frame and you have to keep scrolling right to see the end of the box.
Damn updates!

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2207400)
Go into style manager and open up the Editor Templates > editor_toolbar_off template. Copy it's contents and then edit the Editor Templates > editor_ckeditor template and paste in what you copied. Then edit the editor_clientscript template and delete it's contents.

I have tried the above suggestion without any luck. Has the suggestion worked for others? If yes, then I am obviously doing something wrong. Or will the 4.1.5 update resolve the problem, dartho?

Thank you

dartho 31 Jul 2011 00:22

I didn;t look into the post editing breaking out of frame as I couldn't reproduce. Could you link me to your site so I can check? I'd need an account to test

dartho 31 Jul 2011 11:16

Got PM - thanks. I see the "breaking out of the frame" issue. I think I'm going to have to upgrade my test site to 4.1.5 to check properly which may not happen for a couple days. If you can PM me admin credentials (or change the acocunt I just logged in with to have admin rights on tenmplate editing) I could look nowish...

S_E_A 31 Jul 2011 11:40

Hi dartho,

I have sent you a PM.

Thank you.

S_E_A 31 Jul 2011 11:49

I've changed my mind :) There is no big rush, so I've decided to wait until you upgrade your test site to 4.1.5 to check properly. That okay mate?

matt94gt 03 Aug 2011 01:56

Hi, just waiting for vBulletin 4.1.5 version!

Thanks!

The Rocketeer 03 Aug 2011 06:48

Also waiting for vBulletin 4.1.5 version!


@Dartho What are the plans for this mobile style? I hear vb is coming up with their own mobile style that was supposed to be included with 4.1.5 but has been delayed till 4.1.6.?? how will this function along side that? and would we have to disable one to use the other? some details would be appreciated

very excited. thaNKS

dartho 03 Aug 2011 07:45

vBulletin already have had their own mobile style for a few releases now - since 4.1.2? Install it and check it out. As with all styles, you can have as many as you like installed.

The Rocketeer 03 Aug 2011 09:41

What do you prefer? This style or the one included in vB ? I personally think this looks better than the one that comes with vB.

Anyway, Also wanted to ask, when will a fully compatible version for 4.1.5 will come out? A lot of things have changed since 4.1.3 and since we are on 4.1.5 I am sure it will install and run but just to make sure I think you should probably just have a quick check to make sure its 100% compatible and all. let me know! thanks

dartho 03 Aug 2011 10:14

Neither - I don't use vb4 :)

Not sure if/when it would be "fully compatible" - there are just a couple changes mentioned on previous pages to make this one work with 4.1.5 as well as it does with previous versions. I just need the time to sit, implement and package up properly before puttibg up a new version here...

matt94gt 03 Aug 2011 18:15

How do I install the one on vb4 thats included?!

dartho 03 Aug 2011 21:57

Quote:

Originally Posted by matt94gt (Post 2228813)
How do I install the one on vb4 thats included?!

check here for instructions https://www.vbulletin.com/docs/html/styles_mobile

Crotan 05 Aug 2011 06:51

Thanks for this!

Installed and made template changes as per
Quote:

However, I have deleted the contents of the editor_clientscript template. Also, I have replaced the contents of the contents of the editor_ckeditor template with that of the editor_toolbar_off template
Anything else I should be aware of?

Bounce 07 Aug 2011 21:50

vBulletin mobile style is rubbish compared to this!

I installed a test style for my users with the new mobile style to see if they thought it was better than this one, not one agreed that it was, so this style will be kep't as long as dartho is around to update it!

Thanks for your continued hard work Mr D

merly70 08 Aug 2011 22:11

Hi, I've searched but have not found this mentioned. Some users on the forum rely heavily on their subscribed threads list, and are reporting that threads they start when using Lightweight on not showing on the list, though they do appear once they make a reply to the same thread. We are on 4.1.4. I just tested and had the same result.

dartho 08 Aug 2011 22:39

try this:
edit newthread template, search for

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and add immediately after

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


matt94gt 09 Aug 2011 00:56

thanks, still would perfer this one then vB's so ill wait for the update.

The Rocketeer 09 Aug 2011 09:29

come on Dartho! give us the updated version already. Please just sit down and do it for us :D

RRiccio 09 Aug 2011 12:18

Quote:

Originally Posted by RRiccio (Post 2207268)
Quote:

Originally Posted by tadukuttan (Post 2185245)
Desktop/PCMode link does not seem to work with VB 4.1.3, every time user switches to Desktop Style, clicking any forum link causes style to switch back to Mobile/Lightweight style. I just changed default style chooser to have 'none' option with value '-1', similar to what VB mobile style uses to switch back to full style.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

This works alright, please let me know if there is better fix.

where do I edit this?

anyone?

dartho 09 Aug 2011 14:32

in the XML before it is imported

RRiccio 10 Aug 2011 14:23

Its already installed, can I just import it again over the already installed? Will I lose the modifications I did?

thank you

Ozymandyus 10 Aug 2011 14:38

Quote:

Originally Posted by RRiccio (Post 2231811)
Its already installed, can I just import it again over the already installed? Will I lose the modifications I did?

You can do it that way, as an upgrade install. Usually you get the best results if you uninstall first before re-installing, however. Another option would be to give it a different name and install it alongside your current install, then move over your customizations before uninstalling the original version.

The Rocketeer 17 Aug 2011 02:45

still no updates. :(

Macgiber 17 Aug 2011 03:21

installed

DaffyDuck 17 Aug 2011 08:05

Where would you mod this style, so as to reduce the size of the thumbnails displayed in the CMS?

Code Geass 21 Aug 2011 14:57

works on 4.1.5 ?

Bounce 21 Aug 2011 18:38

Can Private Messages be deleted in a future version ?

Bounce 21 Aug 2011 18:39

Quote:

Originally Posted by Code Geass (Post 2236157)
works on 4.1.5 ?

Yes, works fine on my 4.1.5

deverill2010 23 Aug 2011 16:24

Dartho I think I posted about this before but cant find my post. When I create a new thread or click reply in this style, the smilies are all in a vertical list which makes the box really huge.

How do I get them to wrap horizontally?

this is the code in the editor_smiliebox


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


deverill2010 23 Aug 2011 16:53

Don't worry Dartho, I did your fix ages ago that I asked about when the editor box breaks out of the frame (bit slow i know lol) and it has removed the smilies completely, so no need to worry now.

wullieclsfb 24 Aug 2011 12:26

not being detected after latest vbulletin update

wullieclsfb 24 Aug 2011 14:24

got it working but the page is to big for the phone now and is scrolling with a black box below the logo and on the footer any help please

dartho 25 Aug 2011 00:26

do you have a link I can look at?

wullieclsfb 25 Aug 2011 20:22

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2237650)
do you have a link I can look at?

www.orangeandpurple.org

dartho 26 Aug 2011 22:28

You've got additional CSS references which are overriding the CSS from this style. Check your headinclude/header temlates for something like

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and remove it

dbetanco 27 Aug 2011 03:31

dartho, release the option for blog and cms!! maybe by donation? :)

dartho 27 Aug 2011 05:10

There is no CMS or Blog option. I have done custom work for someone to make their CMS work within this style, but those changes did not translate over to the default CMS or other layouts, so can not be used in this style.

dbetanco 27 Aug 2011 05:47

So made CMS work on my style :)
contact you by private

rughis 27 Aug 2011 14:55

Hi, I made a mistake and I revert the lightweight style memberinfo template. Now if I view a user profile in lightweight style, it is not correctly formatted.

How I can do to restore the original version of lightweight style memberinfo template?

Thank you in advance!

dartho 27 Aug 2011 22:21

re-install the style and merge into existing Lightweight style

Filgga 29 Aug 2011 12:08

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Code Geass (Post 2236157)
works on 4.1.5 ?

YES,

It works but still I get same errors, waiting for dartho's solution

http://www.vbulletin.org/forum/attac...1&d=1314619677

Skyrider 01 Sep 2011 08:01

Mobile version is awesome, but when I edit a reply all the smilies are screwed up. Anyway to fix this? And could some moderator function be added in the mobile mode? Such as closing threads?

dartho 01 Sep 2011 09:26

Delete the contents of the editor_clientscript template. Also, replace the contents of the editor_ckeditor template with that of the editor_toolbar_off template.

@ngel 01 Sep 2011 22:22

When I search for "New Posts" and try to browse the "Last Page" of a topic, it takes me to the first. How can I fix this? Great work by the way ;)

dartho 02 Sep 2011 23:01

try this:

edit the search_threadbit template and search for

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

replace with

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

if that doesn't work, try this for the replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



@filgga - I can not reproduce this behaviour

omerfarukak 03 Sep 2011 09:53

When i try to update, it says "Invalid File Specified"

John Lester 04 Sep 2011 20:10

Nevermind :D

@ngel 09 Sep 2011 11:13

some members can't view the mobile style even with a direct link to the style they get the desktop theme on their phones! What can I do? They have cleared the cache, and check with other browsers...

DonosOdD 13 Sep 2011 12:35

Quote:

Originally Posted by @ngel (Post 2243848)
some members can't view the mobile style even with a direct link to the style they get the desktop theme on their phones! What can I do? They have cleared the cache, and check with other browsers...

Set the default mobile theme in admincp > style and language options. There you can set the default theme for desktops and mobile browsers.


Are there any plans to add group functionality for this, so that the users can view group discussions they created?

dartho 13 Sep 2011 23:17

no, no plans at the moment, I don't even use vb4 yet and never really used social groups either...

matt94gt 15 Sep 2011 01:21

so this does not work properly in 4.1.5?

dartho 15 Sep 2011 10:14

I think the only issue with 4.1.4+ is this one: http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=397

Mark.B 17 Sep 2011 09:07

Quote:

Originally Posted by dartho (Post 2245581)
never really used social groups either...

That's ok, neither does anyone else. :)

cavyspirit 17 Sep 2011 18:10

How does this style and functionality compare with the 4.1.6 Mobile Style?


All times are GMT. The time now is 23:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.14
Copyright © 2022, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.