vBulletin Mods

The Official vBulletin Modifications Site
https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=248949

Jigzone.com BB Code - Embed Puzzles in your forums - (BBCode)
by BirdOPrey5
19 Aug 2010 15:21

4 Attachment(s)
Jigzone.com is a free website where you can upload photos and make jigsaw puzzles out of them. These puzzles can then be embedded into your forum using this BB Code, like you would a YouTube video.

Jigzone offers many options in terms of how to embed the puzzle and in how many pieces (and what shaped pieces) your photo should be broken into. For simplicity's sake I have hard coded this BB Code as a traditional 20 piece jigsaw. I will explain what needs to be changed for other options.

After being embedded users will have options to change the shape and number of pieces from the options that will appear to the left of the puzzle.

Live Demo: Here

Add a New BB Code

Title: Jigzone Puzzle
BB Code Tag Name: puzzle
Replacement:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Example:[puzzle]5F14EE77238[[/puzzle]
Description: Embedded Puzzles powered by www.jigzone.com.
Use Option: No
Button Image: (optional) http://www.vbulletin.org/forum/attac...1&d=1282230253
Remove Tag If Empty: Yes
All Disable Options: Yes

------
This code makes a 20 piece classic shaped jigsaw puzzle. The part of code that decides this is the part: &z=6

6 = 20 piece classic jigsaw
0 = 48 piece classic jigsaw
5 = 6 piece classic (too easy!)
18 = 41 pieces "Tetris" Blocks
30 = 154 piece classic (Hard!)
34 = 240 piece squares (Weird!)
33 = 247 piece triangles (Crazy!)

For a complete list make a puzzle at Jigzone and play with the options, look at the embed code to see how the number after "z=" changes to see what number corresponds to your preferred puzzle.
------

To make one you need to sign up for an account at www.jigzone.com and upload a photo or image. You will then be given link and embed codes. Go to the first link code it will look something like:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The number you need is from the line: http://www.jigzone.com/puzzles/5F14EE77238?z=0&m=AE250BFF3C.930EFB0">
All you need is the puzzle code, in this case: 5F14EE77238

You put the "Puzzle Code" in between the "puzzle" tags:
[puzzle]5F14EE77238[/puzzle]

As the embed code uses JavaScript you may need to reload the page after submitting to see the puzzle, and of course you must have JavaScript enabled. If you don't have JS enabled you'll get a link to the puzzle instead.

I have hard coded the initial options as a 20 piece classic jigsaw but before you start the puzzle you can use the options on the left to change the shape and number of pieces to your liking.

-----


Notice: The 'puzzle code' must be entered exactly as it is from the link code provided, including the fact it MUST be in UPPERCASE- CE14EEB7547 for example...
If you have "Prevent Shouting" enabled you will have to disable it-
VBulletin Options -> Message Posting and Editing Options -> Prevent Shouting.

Please mark as installed if you use this. :)

Check My Profile for other BB Code enhancements. They work on all versions.

Screenshot Attached:
http://www.vbulletin.org/forum/attac...1&d=1282230253
http://www.vbulletin.org/forum/attac...1&d=1282230253

Download the .txt file for a copy of the Install instructions.

COL NIL SATIS 19 Aug 2010 15:56

tagged..i like the look of this

basilrath 19 Aug 2010 16:01

well i installed it and its actually quite good !

bloody addictive !

BirdOPrey5 19 Aug 2010 16:27

They are addictive... I wish jigzone could auto load a photo from photobucket or flickr but maybe one day...

COL NIL SATIS 19 Aug 2010 16:58

installed mate ,love it !!!!!!

okay...help pls :(
by MausEG365
19 Aug 2010 21:47

So i have carefully reviewed each step, and while i will admit to having ADD, i think i followed the instructions...but...

Everytime i post an image, it only shows the 'default' (5F14EE77238) image, or the one that is in the example row when i add a new BB code. Whatever image i put there, like '8514EEA3F52' the default continues to show on each post.

any direction someone can offer?

im sure im looking too deep into this, and its just jumping right at me.

BirdOPrey5 19 Aug 2010 21:48

Link to your forum?

ProFifaLeagues 19 Aug 2010 21:54

Superb Fun great mod thanks!

BirdOPrey5 20 Aug 2010 02:55

I made a small change to the code to take out some useless info- it's not a big deal if you already installed the old version but it has been updated to be a little cleaner.

Also to MausEG365, someone else has the same issue as you though for most it is working- I am trying to figure it out... Knowing what browser and OS you use would help, as would a link to your forum if possible.

BirdOPrey5 20 Aug 2010 04:15

Quote:

Originally Posted by MausEG365 (Post 2086541)
So i have carefully reviewed each step, and while i will admit to having ADD, i think i followed the instructions...but...

Everytime i post an image, it only shows the 'default' (5F14EE77238) image, or the one that is in the example row when i add a new BB code. Whatever image i put there, like '8514EEA3F52' the default continues to show on each post.

any direction someone can offer?

im sure im looking too deep into this, and its just jumping right at me.

OK I figured this out for someone else, 99% sure you have the same issue... his forum was auto converting his URLs to all lowercase, he had "Prevent Shouting" enabled... you must disable it-
VBulletin Options -> Message Posting and Editing Options -> Prevent Shouting
You can view source of your forum to confirm if the code is in upper case or not.

MausEG365 20 Aug 2010 05:32

Quote:

Originally Posted by BirdOPrey5 (Post 2086681)
OK I figured this out for someone else, 99% sure you have the same issue... his forum was auto converting his URLs to all lowercase, he had "Prevent Shouting" enabled... you must disable it-
VBulletin Options -> Message Posting and Editing Options -> Prevent Shouting
You can view source of your forum to confirm if the code is in upper case or not.

Checking now...sorry for the delay, I just got home from work.

well the thumbnail definitely changed to the image i want to display, but now the main post says "The puzzle is loading" and then times out...referring to loss of internet(not the case) or a java issue(will check that in a minute)

MausEG365 20 Aug 2010 05:36

That was it! For the life of me, dont know why JAVA wasnt up to date on my design PC, but its all good.

THanks for the help, and great work on these mods.

I will be following your profile for future ones.

thecelticway 20 Aug 2010 20:10

working great~~~~~thanks


would be better it you were able to delete the icon photo making it a good quiz ..... any directions on how to remove the side picture

BirdOPrey5 20 Aug 2010 20:41

Quote:

Originally Posted by thecelticway (Post 2087001)
working great~~~~~thanks


would be better it you were able to delete the icon photo making it a good quiz ..... any directions on how to remove the side picture

Unfortunately that is not an option at the moment, you can only disable the picture if you login and play their 'puzzle of the day' in which case the setting is in your account options.

There is a similar site where you can embed puzzles also called www.jigsawsite.com and they do not provide a sample picture by default (though you can show it if you want.)

If you prefer to use their puzzle then do the following- but they ask you limit yourself to 1 puzzle per forum page to help their bandwidth.

Use the same settings as above but the following replacement:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

The example code would be:
[puzzle]20090907090552206[/puzzle]

To change the default number of pieces change the 2 instances of "4x4" to higher numbers like "5x5" or "6x6".

It's a bit of a pain to find the code you need to use... you need to go to the embed code which looks like:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You need to look at the line:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And take the number before the underscore: 2009090218222477 - that is what you put between the puzzle tags:
[puzzle]2009090218222477[/puzzle]

But I would use this puzzle site as a last resort, the original code looks much better IMO.

COL NIL SATIS 20 Aug 2010 23:18

cool


All times are GMT. The time now is 01:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.12
Copyright © 2019, MH Sub I, LLC dba vBulletin. All Rights Reserved. vBulletin® is a registered trademark of MH Sub I, LLC
Copyright ©2001 - , vbulletin.org. All rights reserved.