Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
vBStatus - Facebook Style Status Display (v4) Details »
vBStatus - Facebook Style Status Display (v4)
Mod Version: 4.01, by Attilitus (Coder) Attilitus is offline
Developer Last Online: Nov 2018 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.7.x Rating: (53 votes - 4.51 average) Installs: 731
Released: 02 Jun 2008 Last Update: 13 Jul 2008 Downloads: 4250
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files  





This modification thread will not be upgraded, since it is possible that some users may prefer v4.

Compatible with 3.6.x and 3.5.x
vBStatus allows your users to update their status to tell other members what they are doing/thinking at any given time. A user's status is displayed under their names in their postbit, in their User Profile, and anywhere else you choose!

User's can edit their status quickly and easily via AJAX.

Administrative options include:
  • Banning a list of usergroups from using the hack.
  • Allowing a list of usergroups to change other users' status.
  • Limit the # of characters used in Status Messages
  • Word wrap status messages to prevent broken templates.
  • Turning the hack on/off.
  • Option of In-Line editting or a popup. (Defined in the admincp)
  • Default status for users with a blank status. (Defined in the admincp)
  • Status prefix to append an admin-customizable forum standard. (Attilitus is doing something)
There are 3 template edits for this hack. The installation readme file will guide you through the entire process.
Update 2.0:
Please reinstall the product xml file, and re-edit your templates following the new instructions in the readme file. This is to correct a small cosmetic bug that displays non-functional links to guests and non-admins.

Update 3.0:
A number of bugs were fixed, and a few new admin options were added. Please uninstall the previous product and reinstall this one. Please re-edit your templates and reupload all files. Sorry for the inconvenience (but at least we are getting this handled in the first 12 hours of release.)

Update 4.0:
This is a fairly comprehensive update. You must remove all previous template edits and add the new template code. You must also "Allow Overwrite" when importing the new product. The DB structure hasn't changed.

New features include:
  • In-Line Editting (This is on by default, but you can return to the previous popup style by changing an option in the admincp)
  • Default Status: If a user doesn't have any status message it will be set to a default status which you can define in the admincp
  • Visual improvements: Various small visual improvements were made, including a change in the location of the small "edit" link.
Update 4.01
I added status prefixes. If your updating from version 4 just reimport the product (with overwrite set to yes), and reupload all the files. No template edits necessary when upgrading from v4 to v4.01. (And I'm not going to change the file version because this update came so quickly on the heals of v4.)


Please do not forget to click INSTALL

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	editstatus_inline.png
Views:	9699
Size:	22.9 KB
ID:	81852   Click image for larger version

Name:	editstatus_popup.png
Views:	7913
Size:	32.7 KB
ID:	81853   Click image for larger version

Name:	status_postbit.png
Views:	8021
Size:	23.6 KB
ID:	81854  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #301  
Old 07 Sep 2008, 17:11
jazde86's Avatar
jazde86 jazde86 is offline
 
Join Date: Mar 2006
Any idea to get it working in the navbar? Please post the code. And for the online.php the code too.

Last edited by jazde86; 07 Sep 2008 at 17:28.
Reply With Quote
  #302  
Old 12 Sep 2008, 23:52
ENVCOM ENVCOM is offline
 
Join Date: Jul 2008
You can use this with Tcatt's Image Resizer if you uninstall the resizer and then install Status, and re-install Tcatt.
Reply With Quote
  #303  
Old 14 Sep 2008, 14:50
3z3k3l 3z3k3l is offline
 
Join Date: Feb 2006
Banned Groups can still see default message but they can't edit, is this right?

Shouldn't it not show up for them at all?
VB 3.7.3..
Reply With Quote
  #304  
Old 15 Sep 2008, 13:37
tmiland's Avatar
tmiland tmiland is offline
 
Join Date: Mar 2008
Real name: Tommy
Originally Posted by ShadowOne View Post
obviously not cuz its there...
Hi,
what postcount number is it? I cannot find it either...

I just found where you explained how to change the name of the link "Edit", not how to make it save when hitting the "Enter" button.

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #305  
Old 15 Sep 2008, 16:58
Taragon's Avatar
Taragon Taragon is offline
 
Join Date: Sep 2007
Real name: Cor
Last night I’ve spend several hours comparing versions and solutions given here at this thread, and I highly doubt it’s still there.
For sure I know some of the posts and some of the versions uploaded by members have been deleted, so above post might be one of them.

Also, I wonder which conflicts there exactly are, together with which other mods?

PS. it's still working like a charm
__________________
Turning Strigoi? Vampire Academy - Bta.
Reply With Quote
  #306  
Old 15 Sep 2008, 17:27
ivanp ivanp is offline
 
Join Date: Sep 2007
Couple suggestions:

1) Merge two .js (vbstatus/ajax_wrapper.js and vbstatus/headerjavascript.js) into single one - provides faster load time

2) Add language phrase vbstatus_add_activity having "- enter you current activity" and set vbStatus Options/Default Status to null. This phrase would be displayed for active users if there is no previous status. So there would be no need for 'Edit' link and nothing will be displayed when having empty status.

TEMPLATE MEMBERINFO:

Instead:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

put:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


TEMPLATE postbit_legacy:

After:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

insert:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #307  
Old 15 Sep 2008, 20:58
jazde86's Avatar
jazde86 jazde86 is offline
 
Join Date: Mar 2006
Originally Posted by Captain Tycoon View Post
What code will i need to place if i wanted my members to be able to edit their status on all pages? I want to place the code in the header template.
Hi Captain, can you post the corrected code, please?
Reply With Quote
  #308  
Old 16 Sep 2008, 04:45
Bobby Blaze Bobby Blaze is offline
 
Join Date: Sep 2008
can someone tell me how to get this below the user title instead of above it? This works great btw. Thanks in advance.

Last edited by Bobby Blaze; 16 Sep 2008 at 14:16.
Reply With Quote
  #309  
Old 16 Sep 2008, 16:59
Julrou Julrou is offline
 
Join Date: Jul 2007
Originally Posted by PoetJA-1975 View Post
I saw your post and I reported the modification using the button -- Fortunately I'd already uninstalled the modification because the author is apparently no longer supporting it and it didn't work on my board.... Some sort of javascript conflict - clicking the edit button does nothing...

Jacquii.
Originally Posted by PoetJA-1975 View Post
What would be useful is if the modification actually worked.
There's been many many many people (myself included) who have asked for support on the javascript conflict. Still the modification has made no reply - The vB.org Administrators should mark the mod as Unsupported

Jacquii.
Same here !

Originally Posted by ShadowOne View Post
try these instructions...
no different really except that template edit 2 was not bolded...
i was copy n pasting 2 diff edits at once....
try those text instructions and see if anyone else had the same problem...
it works fine for me after i noticed it and fixed...
and the reason you can see everyones edit is because your admin or have permissions..
it is permission based...
im posting this because i dont see the creator..
I've done this modification... but nothing changed...
I've uninstalled this mod but i'd love it...
Reply With Quote
  #310  
Old 16 Sep 2008, 19:53
iceytdot iceytdot is offline
 
Join Date: Apr 2004
sick mod Attilitus, my site will benefit from having this added to it. not to mention it was very easy to install + havent seen any bugs yet an i've tested it out. so thanks for sharing this with other vBulletin owners.
Reply With Quote
  #311  
Old 19 Sep 2008, 22:36
Taragon's Avatar
Taragon Taragon is offline
 
Join Date: Sep 2007
Real name: Cor
Originally Posted by ivanp View Post
Couple suggestions:

1) Merge two .js (vbstatus/ajax_wrapper.js and vbstatus/headerjavascript.js) into single one - provides faster load time
Thanks! Although I have to admit I'm not really sure how to do this best.
Could you explain this a bit more perhaps?
__________________
Turning Strigoi? Vampire Academy - Bta.
Reply With Quote
  #312  
Old 20 Sep 2008, 08:39
sam_816 sam_816 is offline
 
Join Date: Sep 2008
good work brotha!!
love this hack..
all members of my forum wud like to thanks u..
Reply With Quote
  #313  
Old 20 Sep 2008, 12:48
Chris-777's Avatar
Chris-777 Chris-777 is offline
 
Join Date: Jan 2006
Real name: Chris
Great mod - just one suggestion. Can you toss up code to change the button to "submit/ok" and the smaller "edit" text in the AJAX popup to cancel? Most people are used to clicking OK/hitting enter, and having the cancel button so highlighted is a bit confusing.

Cheers!

/me clicks install
Reply With Quote
  #314  
Old 22 Sep 2008, 01:04
Krazeguy Krazeguy is offline
 
Join Date: Dec 2002
Nice mod.

How about a front page announcement of updated user status'?

Last edited by Krazeguy; 22 Sep 2008 at 01:12.
Reply With Quote
  #315  
Old 22 Sep 2008, 16:21
sam_816 sam_816 is offline
 
Join Date: Sep 2008
Did not work well for me.. worked for a couple of days n then suddenly stopped working..
tried to re do the whole procedure.. still no use..
too bad for me.. back to uninstalled..
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:28.

Layout Options | Width: Wide Color: