Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
v3 Arcade Integrate Facebook and Twitter Details »
v3 Arcade Integrate Facebook and Twitter
Mod Version: 1.01, by Gemma (Coder/Designer) Gemma is offline
Developer Last Online: Jul 2016 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (3 votes - 5.00 average) Installs: 16
Released: 29 Apr 2011 Last Update: Never Downloads: 43
Not Supported Template Edits Re-usable Code  

What does this do?

This will add a Twitter button to your arcade playing area (v3ARCADE_PLAY template), allowing the user to update their Twitter status about your arcade/game they are playing. It will also add a Facebook button to allow publishing to Facebook and a Facebook comments box (optional) to the same area.

And it will add a Facebook comments box to your highscore table where users can publish scores/comments to their Facebook wall.

(see attached images).

Open your v3ARCADE_PLAY template

Find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Add above:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You will need to replace APP_ID with your Facebook Application ID (both instances). If you use a different image you will also need to alter this line <img src="{vb:raw vboptions.arcadeimages}/Facebook-Social-Bar-128.png">

Save the template.

Open v3ARCADE_SCORES

Find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Add above:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You will need to replace APP_ID with your Facebook Application ID (both instances)

Save the template.

Extract the contents of the facebook.zip archive. Upload fb_comment.css to your forum root and Facebook-Social-Bar-128.png to your images/arcade folder (or if you are using your own image upload it to images/arcade)

Change log version 1.0 to 1.01
Update code to fix 'The comments plugin requires an href parameter' error in Facebook Comments plugin.

If anyone wants to further develop any of my addons, you are free to do so.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	tweet.jpg
Views:	225
Size:	39.8 KB
ID:	128634   Click image for larger version

Name:	fb1.jpg
Views:	141
Size:	50.0 KB
ID:	128640   Click image for larger version

Name:	fb3.jpg
Views:	378
Size:	100.9 KB
ID:	128641   Click image for larger version

Name:	fb4.jpg
Views:	132
Size:	45.7 KB
ID:	128642  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Show Thread Enhancements Submit to Twitter and Facebook ericgtr vBulletin 4.x Template Modifications 94 08 May 2012 20:20

Comments
  #2  
Old 29 Apr 2011, 20:53
Jimandbob Jimandbob is offline
 
Join Date: Apr 2006
Real name: Jim
Great Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 29 Apr 2011, 21:05
KW802's Avatar
KW802 KW802 is offline
 
Join Date: Jul 2003
Real name: Kevin
Nice!
__________________
Sci-Fi Forum / The Walking Dead & Horror Forum / CinVin

(Sorry, but I am no longer developing for vB; please do not PM. So long, and thanks for all the fish.)
Reply With Quote
  #4  
Old 03 May 2011, 19:53
MortysTW MortysTW is offline
 
Join Date: Mar 2005
Thank you
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 06 May 2011, 15:59
Alecsmith's Avatar
Alecsmith Alecsmith is offline
 
Join Date: Sep 2009
Real name: Nick
Installed working perfectly
__________________

Reply With Quote
  #6  
Old 30 May 2011, 17:01
CK CK is offline
 
Join Date: Dec 2007
Real name: http://xenforo.com/
"You will need to replace APP_ID with your Facebook Application ID (both instances). If you use a different image you will also need to alter this line <img src="{vb:raw vboptions.arcadeimages}/Facebook-Social-Bar-128.png">"

How do you use the default facebook bar in vBulletin rather than they one included in this?

Great addon
Reply With Quote
  #7  
Old 19 Jun 2011, 16:43
dmm2020 dmm2020 is offline
 
Join Date: Apr 2010
Getting error:
The comments plugin requires an href parameter. - what I do?
__________________
Doug Mewis
Owner, Friends Arcade, a gaming website for people to socialize and play games with some of the best games available
http://friends-arcade.com
Reply With Quote
  #8  
Old 19 Jun 2011, 16:48
Gemma's Avatar
Gemma Gemma is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Gemma
Did you add your Facebook Application ID where required?
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 19 Jun 2011, 17:23
dmm2020 dmm2020 is offline
 
Join Date: Apr 2010
Originally Posted by Gemma View Post
Did you add your Facebook Application ID where required?
Yes I did in both places.

What I am reading, is facebook changed the parameters and there should be a href paramter right after fb:comments, just can't figure out how it can be fixed.

Edit: Ahem...no I did not. I edit the scores one but in v3ARCADE_PLAY there are two places there. Problem resolved
__________________
Doug Mewis
Owner, Friends Arcade, a gaming website for people to socialize and play games with some of the best games available
http://friends-arcade.com

Last edited by dmm2020; 19 Jun 2011 at 18:00. Reason: Found problem - fixed
Reply With Quote
  #10  
Old 19 Jun 2011, 18:46
dmm2020 dmm2020 is offline
 
Join Date: Apr 2010
Once I realized I hadn't edited the app id in the play template, I did that and problem fixed.

Anyway, code changes applied and still works. Thanks.
__________________
Doug Mewis
Owner, Friends Arcade, a gaming website for people to socialize and play games with some of the best games available
http://friends-arcade.com
Reply With Quote
  #11  
Old 19 Jun 2011, 19:39
Gemma's Avatar
Gemma Gemma is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Gemma
Updated 19.06.2011

Change log version 1.0 to 1.01
Update code to fix 'The comments plugin requires an href parameter' error in Facebook Comments plugin.

To apply the fix simply re-apply the code changes.
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 20 Jun 2011, 17:52
dmm2020 dmm2020 is offline
 
Join Date: Apr 2010
Just a note to those not aware with this mod. If you get an error related to "database down" when trying to post a comment, that means either the connection to facebook can not be made or database is down AT facebook. It is not an error in the mod. This one is a great one.
__________________
Doug Mewis
Owner, Friends Arcade, a gaming website for people to socialize and play games with some of the best games available
http://friends-arcade.com
Reply With Quote
  #13  
Old 20 Jun 2011, 18:19
Gemma's Avatar
Gemma Gemma is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Gemma
Newer version - http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=265545
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 09 May 2012, 15:13
datoneer datoneer is offline
 
Join Date: Jul 2011
Awesome Gemma!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:33.

Layout Options | Width: Wide Color: