Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge Details »
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge
Mod Version: 4.3.0, by bananalive (Coder) bananalive is offline
Developer Last Online: Sep 2018 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (228 votes - 4.80 average) Installs: 1409
Released: 28 Jan 2010 Last Update: 05 Oct 2011 Downloads: 8800
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations  

Easily create forms with no HTML or PHP knowledge. Questions can be made compulsory and are checked before the form is submitted. Forms can be previewed. (You can create multiple forms)

Screenshots
There are two posts full of screenshots of this modificationInstallation
  1. Download and then extract .zip archive
  2. Upload the contents of upload folder to forum root
    (Allow Overwrite "YES" for overwrite)
    clientscript\easyforms.css -> \clientscript\
    clientscript\easyforms.js -> \clientscript\
  3. Import product file (product-easyforms v4.0.xml) in admincp
    AdminCP -> Plugins & Products -> Manage Products -> [Add/Import Product]
  4. Change usergroups permissions at:
    AdminCP -> vBulletin Options -> Easy Form Options
Question Types:
  • Single line text
  • Multi-line text
  • Multi-select checkboxes
  • Single-select radio buttons
  • Single Select Dropdown
  • Yes/No
  • Multi-line text field using vbeditor
  • Human verification question
  • Custom Question (can query database or do whatever you want using php and html)
  • Date (month/ day/ year fields)
  • Address
  • Scale
Form can Submit to:
  • new thread in forum
  • new post in thread
  • new pm to user
  • email address
  • save to database
More Features:
  • Form list categories (optional)
  • Preview form (can disable for individual forms)
  • Optional questions
  • Form Sections
  • Prefix support - you can choose which prefix you want thread to have
  • Different thread/pm title to form title with variables {username} {userid} and {q_1} (replacing 1 with appropriate question number)
  • Poll Options: Multiple choice, public vote, poll question, poll options, poll timeout
  • Regular expression match for single line text input field
  • Usergroup permissions per form
  • Forumid/threadid/username can be specified by input via {value=X} in dropdown, single line input or radio buttons
  • Multiple dropdown select for form usergroup permissions (still optional - leave blank to not use)
  • Option to show link to form list in navbar and quick links (separate options)
  • Import/ Export your forms as XML files - great for transferring forms across forums or creating backups
  • Specify bbcode for questions/ answers/ sections for the form's output
  • Form Hooks: (uses php code)
    1. Before form submitted
      Useful for: your own form validation, multiple form outputs, etc.
    2. At form start
      Useful for: banning userids/usergroups from form, setting minimum post count,etc.
  • Attachments allowed for posting new thread
  • Mass Copy Forms & their questions
  • Quiz Mode
Support this Modification
  • Click 'Marked as Installed'
  • Rate it 'Excellent'
  • Consider a donation

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 00:02
New Posting Features Easy Forms (Old Thread) bananalive vBulletin 3.7 Add-ons 135 05 Oct 2014 19:30

  #751  
Old 24 Aug 2010, 12:26
Sarcoth Sarcoth is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Nick
@ Laric - I've seen the answer to this on another page. I even provided a link to it on this page (15).
Reply With Quote
  #752  
Old 24 Aug 2010, 18:12
Stryker412 Stryker412 is offline
 
Join Date: May 2005
I have a small issue, I was able to export my form from my vb3 install to our new vb4 install. Everything works great except there's an issue with the drop down questions. The box with the options are very narrow and the full text cannot be seen.
Reply With Quote
  #753  
Old 24 Aug 2010, 23:37
reesev reesev is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Reese
Originally Posted by bananalive View Post
  1. Create Custom Question with:
    Reference Name: forumid
    PHP Code:
    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

  2. Edit Form -> Form Hook: Before Submit:

    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

This worked great is there a easy way to make it only show certain forums instead of listing them all?

thanks in advance
__________________
P2P Talk!
Reply With Quote
  #754  
Old 25 Aug 2010, 10:02
laric laric is offline
 
Join Date: Sep 2009
Originally Posted by Sarcoth View Post
@ Laric - I've seen the answer to this on another page. I even provided a link to it on this page (15).
Thanks for that one. The problem is that I don't want all of the form posted on the second post. I want a subset of the questions/answers in the second post.
Reply With Quote
  #755  
Old 28 Aug 2010, 04:19
stationar stationar is offline
 
Join Date: May 2007
For some reason all form results are gone. I get: Error, this form does not have any results stored in the database.
I checked in the database, and yes, the "formresults" table is empty.
I checked moderators log for product "Easy Forms", and it didn't contain any data. So, moderators actions don't get logged?
Reply With Quote
  #756  
Old 29 Aug 2010, 06:39
temporaryins temporaryins is offline
 
Join Date: May 2008
Might be considered a weird question but...

Is there any way to implement a "time it took to complete" function for a form, that would then be shown at some point on the submission?
Reply With Quote
  #757  
Old 29 Aug 2010, 20:59
bananalive bananalive is offline
 
Join Date: Oct 2007
Real name: Dom
Originally Posted by stationar View Post
For some reason all form results are gone. I get: Error, this form does not have any results stored in the database.
I checked in the database, and yes, the "formresults" table is empty.
I checked moderators log for product "Easy Forms", and it didn't contain any data. So, moderators actions don't get logged?
Weird... there is not a button to delete all of them, so they must have deleted all of them individually.

No, Easy Forms does not create any logs.
__________________
Reply With Quote
  #758  
Old 29 Aug 2010, 21:02
bananalive bananalive is offline
 
Join Date: Oct 2007
Real name: Dom
Originally Posted by reesev View Post
This worked great is there a easy way to make it only show certain forums instead of listing them all?

thanks in advance
Change 1,2,3 with appropriate forumids in below example:
Originally Posted by bananalive View Post
  1. Create Custom Question with:
    Reference Name: forumid
    PHP Code:
    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

  2. Edit Form -> Form Hook: Before Submit:

    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
Reply With Quote
  #759  
Old 29 Aug 2010, 21:05
bananalive bananalive is offline
 
Join Date: Oct 2007
Real name: Dom
Originally Posted by Stryker412 View Post
I have a small issue, I was able to export my form from my vb3 install to our new vb4 install. Everything works great except there's an issue with the drop down questions. The box with the options are very narrow and the full text cannot be seen.
As of v4.1.7 you can change width of dropdown <select>s.

Edit: just realised i have not released v4.1.7 yet... so I will now.
__________________
Reply With Quote
  #760  
Old 30 Aug 2010, 09:24
ascroft ascroft is offline
 
Join Date: Jun 2010
Hi - this is neat. Thanks. Can I use the same form across multiple forums? Or do I have to copy in to each forum. I was hoping a user could select from a predefined list??
Reply With Quote
  #761  
Old 30 Aug 2010, 12:39
Stryker412 Stryker412 is offline
 
Join Date: May 2005
Originally Posted by bananalive View Post
As of v4.1.7 you can change width of dropdown <select>s.

Edit: just realised i have not released v4.1.7 yet... so I will now.
Thank you, it looks and works great now.
Reply With Quote
  #762  
Old 30 Aug 2010, 15:00
reesev reesev is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: Reese
thanks banana i tried doing it my self but i was putting the if statement ahead of everything.. guess what? my array did not work lol
__________________
P2P Talk!
Reply With Quote
  #763  
Old 30 Aug 2010, 15:17
Lazorbeam Lazorbeam is offline
 
Join Date: Aug 2010
Outstanding work. I will make extensive use of this.
Reply With Quote
  #764  
Old 31 Aug 2010, 04:21
TeknoSounds TeknoSounds is offline
 
Join Date: Nov 2006
Bananalive, I would live to run this by you to see if this is possible with your mod.

I would like the mod to post to two seperate forums...one static one, and one that would change based upon what the answer to a question is. Secondly it needs to make an entry to another database based on question answers.

I understand i can get the form to create a new thread in a set forum, that takes care of my static one, can I also tell the form to make a database entry for another thread? And can I get it to make a database connection and entry to another table (non-vB)?

(not wanting to know how to do it exactly, can attempt to figure that out Just wondering if its possible)

Last edited by TeknoSounds; 31 Aug 2010 at 08:51.
Reply With Quote
  #765  
Old 31 Aug 2010, 07:39
bestword bestword is offline
 
Join Date: Apr 2005
if there have lots of forms under a category,the list will become very very long...........

would the category can be collapse or the forms can set a time to auto show and auto hide?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 22:37.

Layout Options | Width: Wide Color: