Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
UKBL- Easy Menu Tabs Details »
UKBL- Easy Menu Tabs
Mod Version: 1.00, by UKBusinessLive (Designer) UKBusinessLive is offline
Developer Last Online: Feb 2012 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.7.4 Rating: (4 votes - 4.75 average) Installs: 24
Released: 04 Jan 2009 Last Update: 06 Jan 2009 Downloads: 224
Not Supported Template Edits Re-usable Code  

UKBL- Easy Menu Tabs


I've been playing around with creating some Menu Tabs for the top of the forums, These ones do not mess up your CSS or use Javascript and you can have it set up and running on your forums in minutes.

Credits: Christopher Ware ~ Thanks

DEMO: http://www.ukbusinesslive.co.uk/forum/demo.html

Members Site Live Demo's:
http://www.gamelobby.com/Forum/
http://www.itproservices.net/forums/...php?styleid=10




I've done this in a neutral color, so it'll be fine for light colored forums, I will add some darker ones and a black one later if requested

So what do you do???

Installation is sooooo simple your gonna love this, First you need to open the html file with notepad or similar, and make a few edits, Mainly the location of the 2 gif's and the links to the urls or onsite links.

so in Note pad look for this..


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and change the word tableft1.gif to the directory you have your images in, if you use photobucket or a similar storage site then your code would look something like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Then you look for the other one here


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and basically do the same as the first edit.

So thats it with the gif edits, you still need to scroll further down to the menu edits

here


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

basically you can have as many tabs as you need and you change the navigation from the top code, its pretty easy to do, First you add the Url of the site or link that you want tabbed, Then paste it to the first part of the tab, Then after <Span> you write the name of the tab, Easy

if you want extra tabs just add another line like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Cut and Paste the HTML Code to the header template of your style, and upload the gifs to your chosen directory, be it /images/misc or even photobucket.


For Dark Colored Sites

If your Site is Black or has a Black Background you'll want black tabs like this



Then you'll have to Download the Black_ Tabs.zip This include a new code that you need to edit as well as the 2 Black Gifs to get the correct colour. Instructions are the same as above

Please Click install if you like it

If you want to see a nice collection of downloadable Menu Tabs, Veiw My Post in the Graphics forum, and download what you need
http://www.vbulletin.org/forum/showt...79#post1704379

vBAdvanced Integration

Ther seem to be a slight problem with users that use vBAdvanced Integration

A problem I'm having when I put this in the header template is that I click on a thread and it comes up with the menu tabs down where the thread should be instead of the thread.

Could it be a problem with having vBAdvanced integration?
The cure is quite simple, all you need to do when you've edited your code is to cut it in half and put the CSS element into the additional CSS box in your Style manger's "additional CSS" box, Then the last bit, the part which contains the menu links (See below)


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Thats the part which just goes at the VERY end of your header.

Enjoy VBa Members

To Open in new Browser Window

To get the link to open in a new browser window, what you do is add the target="_blank" attribute to your link tag, like this in your Menu Links area

<li><a href="http://www.ukbusinesslive.co.uk/" target="_blank"><span>UK Business Live</span></a></li>

If you do that to the ones that you want to open in a new window, then you don't navigate away from your site




Changing individual Tab Font Colors

You can add some html markup between the <span> where the tab name is

Just change the first <Span> Value to


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

So your Menu Line would look something like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



Hope that helps, just change the color Green, for a color of your choice

You could use a tab with a different color text to point to your Paypal Account and call it donations Worth a try

Tab Color Changes on Hover

I have a request though

if you can make the current page's tab be in another color just like when hover it, it will be great.
just like vbulletin.org here.
you can see it yourself
You need to add a span attribute to the CSS



Dependant on what tab design you are using, find the following in the code


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and change it to this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Where #000000 (hex Code for Black) is the new color that you want, so now you should have the tabs show up as normal and when you hover the cursor over them with the above hex code the text will be BLACK

Just change this color hex to whatever hex color you want

Enjoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements UKBL- Easy Menu Tabs UKBusinessLive vBulletin 3.8 Template Modifications 86 29 Apr 2011 14:30
Major Additions Innovative Mouseover Tabs Menu 3.8 TheLastSuperman vBulletin 3.8 Add-ons 29 29 Nov 2010 04:27
Major Additions Innovative Mouseover Tabs Menu 3.7.x TheLastSuperman vBulletin 3.7 Add-ons 16 24 Dec 2008 02:40
Major Additions Innovative Mouseover Tabs Menu 3.6.x TheLastSuperman vBulletin 3.6 Add-ons 3 29 Nov 2008 04:52

Comments
  #2  
Old 04 Jan 2009, 19:11
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Reserved
Reply With Quote
  #3  
Old 04 Jan 2009, 23:38
Gamelobby's Avatar
Gamelobby Gamelobby is offline
 
Join Date: Jul 2007
This looks like something VERY cool, but why aren't they on your forums...?
Is there any bugs.?

And which html file do we open in notepad.? (an existing one from our boards, or one in this zip folder)

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 04 Jan 2009, 23:48
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by Gamelobby View Post
This looks like something VERY cool, but why aren't they on your forums...?
Is there any bugs.?

And which html file do we open in notepad.? (an existing one from our boards, or one in this zip folder)

Thanks
I don't use them on my forum as i already have a double navbar I tested them out on my forum as you can see below



But it looks a bit overkill with the double navbar

The one which you edit is the tab_menu_1.zip That has the HTML code to edit, That zip alone will just use the light colored tabs, If you have a black or darker forum then you need to also download the Black_Tabs.zip. This has the Black Gif's which you need to use in place of the ones in the first zip.

Thats it really

Reply With Quote
  #5  
Old 05 Jan 2009, 00:30
Gamelobby's Avatar
Gamelobby Gamelobby is offline
 
Join Date: Jul 2007
Save and upload the html to the header of your style, and upload the gifs to your chosen directory, be it /images/misc or even photobucket.
Ok im ready to upload, but im not sure where to upload it..? (where in "header")
Is this a file on my server or in the styles manager.?

Also my site has a skin/mod on it, that might make this not work.. any thoughts before i even try it.? (besides back it up. lol)

*edit*
I think this wont work for me unless i can add the code to my current code rather than overwrite it.
(i have a menu up top that needs to stay)

Last edited by Gamelobby; 05 Jan 2009 at 00:47.
Reply With Quote
  #6  
Old 05 Jan 2009, 00:49
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by Gamelobby View Post
Ok im ready to upload, but im not sure where to upload it..? (where in "header")
Is this a file on my server or in the styles manager.?

Also my site has a skin/mod on it, that might make this not work.. any thoughts before i even try it.? (besides back it up. lol)

*edit*
I think this wont work for me unless i can add the code to my code rather than over write my code.
(i have a menu up top that needs to stay)
The HTML code, once edited with your details and the url of the gif's, you need to cut and paste it to the end of your Header Template right at the very bottom, You won't be over writing anything.

AdminCP>Styles & Templates>Style Manager>YOUR STYLE>Header template

Thats it really, Just make sure its the header template of the style your using, should work a treat.

let me know how you got on

Just put them on my forum so you can see http://www.ukbusinesslive.co.uk/forum/index.php

Last edited by UKBusinessLive; 05 Jan 2009 at 01:00.
Reply With Quote
  #7  
Old 05 Jan 2009, 01:00
Gamelobby's Avatar
Gamelobby Gamelobby is offline
 
Join Date: Jul 2007
Awesome it works like a charm.. but i think i need to make some new buttons. lol
Actually the black ones might work better.. eitherway it does work great.!!

Thanks
Reply With Quote
  #8  
Old 05 Jan 2009, 01:06
Gamelobby's Avatar
Gamelobby Gamelobby is offline
 
Join Date: Jul 2007
So the black tabs are named different so they need a new html..!?
Cant i just re name them, & upload over the original ones.?
Reply With Quote
  #9  
Old 05 Jan 2009, 01:13
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Great news, Looking at your site just now, made me do some Black and Gray buttons for you, should look better, You'll need to edite the code again, Just cut and paste from your original and replace the code that you have in your header at the moment, Don't forget the url of the gif's

Attached Files
File Type: zip Black_Gray.zip (4.4 KB, 10 views)
Reply With Quote
  #10  
Old 05 Jan 2009, 01:14
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by Gamelobby View Post
So the black tabs are named different so they need a new html..!?
Cant i just re name them, & upload over the original ones.?
I'll Check on that, See that zip i've just done for you that might be better
Reply With Quote
  #11  
Old 05 Jan 2009, 01:23
Gamelobby's Avatar
Gamelobby Gamelobby is offline
 
Join Date: Jul 2007
I dont mean to be a pain, but what is different in the code besides the img urls..?
If i change the name of the images it should work.. or no.?

My problem is if i re edit the code it will end up being identical to the code that is currently there..!?

Sorry, im confused.
Reply With Quote
  #12  
Old 05 Jan 2009, 01:29
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by Gamelobby View Post
I dont mean to be a pain, but what is different in the code besides the img urls..?
If i change the name of the images it should work.. or no.?

My problem is if i re edit the code it will end up being identical to the code that is currently there..!?

Sorry, im confused.
My fault, You shouldn't use the same code for the black tabs as the white ones, as the fonts and colors are different, I've updated the new html code for the black tab buttons.

Made you a set that should go ok with your site, You do need to use the Code that came with it for it to work correctly, and upload your color gifs to whatever directory you have them loaded. (Basically its doing it again from scratch, but you can cut and paste your menu code at the end, saves you editing too much)

Hope this helps

Last edited by UKBusinessLive; 05 Jan 2009 at 01:48.
Reply With Quote
  #13  
Old 05 Jan 2009, 01:30
Gamelobby's Avatar
Gamelobby Gamelobby is offline
 
Join Date: Jul 2007
I'll give it a go..
Reply With Quote
  #14  
Old 05 Jan 2009, 02:21
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Now thats better http://www.gamelobby.com/Forum/
Reply With Quote
  #15  
Old 05 Jan 2009, 02:58
Forum Lover Forum Lover is offline
 
Join Date: Jun 2007
Real name: aupurbo
Originally Posted by UKBusinessLive View Post
Another nice hack from UKB Wonder if it turns to be selected. I mean, if u click "360" tab for example and when it goes to that link, the "360" tab needs to be different color that mean selected.

Do u get it what I mean UKB? Tagged.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:35.

Layout Options | Width: Wide Color: