Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
UKBL- Easy Menu Tabs Details »
UKBL- Easy Menu Tabs
Mod Version: 1.00, by UKBusinessLive (Designer) UKBusinessLive is offline
Developer Last Online: Feb 2012 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.12 Rating: (1 vote - 5.00 average) Installs: 4
Released: 04 Jan 2009 Last Update: 06 Jan 2009 Downloads: 27
Not Supported Template Edits Re-usable Code  

UKBL- Easy Menu Tabs


Credits: Christopher Ware~ Thanks

I've been playing around with creating some Menu Tabs for the top of the forums, These ones do not mess up your CSS or use Javascript and you can have it set up and running on your forums in minutes.

DEMO: http://www.ukbusinesslive.co.uk/forum/demo.html

Members Site Live Demo's:
http://www.gamelobby.com/Forum/
http://www.itproservices.net/forums/...php?styleid=10



I've done this in a neutral color, so it'll be fine for light colored forums, I will add some darker ones and a black one later if requested

So what do you do???

Installation is sooooo simple your gonna love this, First you need to open the html file with notepad or similar, and make a few edits, Mainly the location of the 2 gif's and the links to the urls or onsite links.

so in Note pad look for this..


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and change the word tableft1.gif to the directory you have your images in, if you use photobucket or a similar storage site then your code would look something like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Then you look for the other one here


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and basically do the same as the first edit.

So thats it with the gif edits, you still need to scroll further down to the menu edits

here


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

basically you can have as many tabs as you need and you change the navigation from the top code, its pretty easy to do, First you add the Url of the site or link that you want tabbed, Then paste it to the first part of the tab, Then after <Span> you write the name of the tab, Easy

if you want extra tabs just add another line like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Cut and Paste the HTML Code to the header template of your style, and upload the gifs to your chosen directory, be it /images/misc or even photobucket.

For Dark Colored Sites

If your Site is Black or has a Black Background you'll want black tabs like this



Then you'll have to Download the Black_ Tabs.zip This include a new code that you need to edit as well as the 2 Black Gifs to get the correct colour. Instructions are the same as above


Please Click install if you like it

If you want to see a nice collection of downloadable Menu Tabs, Veiw My Post in the Graphics forum, and download what you need
http://www.vbulletin.org/forum/showt...79#post1704379

vBAdvanced Integration

Ther seem to be a slight problem with users that use vBAdvanced Integration

A problem I'm having when I put this in the header template is that I click on a thread and it comes up with the menu tabs down where the thread should be instead of the thread.

Could it be a problem with having vBAdvanced integration?
The cure is quite simple, all you need to do when you've edited your code is to cut it in half and put the CSS element into the additional CSS box in your Style manger's "additional CSS" box, Then the last bit, the part which contains the menu links (See below)


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Thats the part which just goes at the VERY end of your header.

Enjoy VBa Members

To Open in new Browser Window

To get the link to open in a new browser window, what you do is add the target="_blank" attribute to your link tag, like this in your Menu Links area

<li><a href="http://www.ukbusinesslive.co.uk/" target="_blank"><span>UK Business Live</span></a></li>

If you do that to the ones that you want to open in a new window, then you don't navigate away from your site




Changing individual Tab Font Colors

You can add some html markup between the <span> where the tab name is

Just change the first <Span> Value to


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

So your Menu Line would look something like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



Hope that helps, just change the color Green, for a color of your choice

You could use a tab with a different color text to point to your Paypal Account and call it donations Worth a try

Tab Color Changes on Hover

I have a request though

if you can make the current page's tab be in another color just like when hover it, it will be great.
just like vbulletin.org here.
you can see it yourself
You need to add a span attribute to the CSS



Dependant on what tab design you are using, find the following in the code


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and change it to this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Where #000000 (hex Code for Black) is the new color that you want, so now you should have the tabs show up as normal and when you hover the cursor over them with the above hex code the text will be BLACK

Just change this color hex to whatever hex color you want

Enjoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements UKBL- Easy Menu Tabs UKBusinessLive vBulletin 3.8 Template Modifications 86 29 Apr 2011 14:30
Major Additions Innovative Mouseover Tabs Menu 3.8 TheLastSuperman vBulletin 3.8 Add-ons 29 29 Nov 2010 04:27
Forum Home Enhancements UKBL- Easy Menu Tabs UKBusinessLive vBulletin 3.7 Template Modifications 81 03 Aug 2009 15:33
Major Additions Innovative Mouseover Tabs Menu 3.7.x TheLastSuperman vBulletin 3.7 Add-ons 16 24 Dec 2008 02:40
Major Additions Innovative Mouseover Tabs Menu 3.6.x TheLastSuperman vBulletin 3.6 Add-ons 3 29 Nov 2008 04:52

Comments
  #2  
Old 04 Jan 2009, 19:14
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Reserved
Reply With Quote
  #3  
Old 04 Jan 2009, 19:42
Forum-Germany Forum-Germany is offline
 
Join Date: Nov 2008
Demo?
Reply With Quote
  #4  
Old 04 Jan 2009, 19:48
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by Forum-Germany View Post
Demo?
DEMO: http://www.ukbusinesslive.co.uk/forum/demo.html




Hope that helps

Last edited by UKBusinessLive; 04 Jan 2009 at 20:14.
Reply With Quote
  #5  
Old 05 Jan 2009, 15:20
soundbarrierpro soundbarrierpro is offline
 
Join Date: Dec 2007
I know it's a 3.6.12 mod, anybody knows if this works in 3.7.4?
Reply With Quote
  #6  
Old 05 Jan 2009, 17:05
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by soundbarrierpro View Post
I know it's a 3.6.12 mod, anybody knows if this works in 3.7.4?
Hello Sir, the Mod will work with 3.6.x 3.7.x and 3.8.x, It would problably work with 3.5.x but i've not found any one to try it on 3.5.x

Download it from any of the above, Shold work a treat.

Let me know how you got on
Reply With Quote
  #7  
Old 06 Jan 2009, 16:31
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
***************Update**************

Just to let everyone know i will be adding a variety of different styles of tabs this week and i'll be uploading them shortly, This will allow members to select tabs which compliment their forums in all different colors rather than the default Neutral and Black one.

There should be about 30 different styles, so it shouldn't be hard to choose one for your forums.

If anyone needs more info or help to get started, please don't hesitate to post and i'll help where i can.

If you've uploaded your tabs to your site and are happy with them and want to show off PM me with a link to your site and i'll add it to the Live Demo List to show other members what can be acheived.

Thanks Guys

Last edited by UKBusinessLive; 08 Jan 2009 at 18:35.
Reply With Quote
  #8  
Old 07 Jan 2009, 16:54
eTiKeT™'s Avatar
eTiKeT™ eTiKeT™ is offline
 
Join Date: Aug 2008
Real name: Serhat
Thaks İnstalled
Reply With Quote
  #9  
Old 07 Jan 2009, 17:13
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Your welcome
Reply With Quote
  #10  
Old 17 Jan 2009, 22:14
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Changing individual Tab Font Colors

You can add some html markup between the <span> where the tab name is

Just change the first <Span> Value to


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

So your Menu Line would look something like this


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



Hope that helps, just change the color Green, for a color of your choice

You could use a tab with a different color text to point to your Paypal Account and call it donations Worth a try

Reply With Quote
  #11  
Old 16 Feb 2009, 02:42
Cybershaolin Cybershaolin is offline
 
Join Date: Nov 2006
I'm sorry but where do you put the file "Tab_menu1.html" on the forum? I don't see any mention of that in the instructions...

Also, what about if we want to have some of the menu items translated? We can't use phrases there?
Reply With Quote
  #12  
Old 16 Feb 2009, 05:41
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by Cybershaolin View Post
I'm sorry but where do you put the file "Tab_menu1.html" on the forum? I don't see any mention of that in the instructions...

Also, what about if we want to have some of the menu items translated? We can't use phrases there?
You need to open the tab_menu1 file in a text processor like Notepad and make your changes to the menu links, otherwise you'll be linked back to my site, The menu links can be found at the end of the code, Also, don't forget the url of where your going to put the pictures need to be changed as per the instructions.

When you finished you Copy and paste the whole code to the end of your header, Thats it

Let me know how you got on If your still stuck l'll help you later when i get home from work

Last edited by UKBusinessLive; 16 Feb 2009 at 06:03.
Reply With Quote
  #13  
Old 16 Feb 2009, 17:18
Cybershaolin Cybershaolin is offline
 
Join Date: Nov 2006
Hi, Thanks for your answer. I know I have to edit the html file but where to put it exactly?

In which header? Do you mean in the forumhome template or in the CSS Common styles header?
Reply With Quote
  #14  
Old 16 Feb 2009, 17:19
UKBusinessLive UKBusinessLive is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Gerry
Originally Posted by Cybershaolin View Post
Hi, Thanks for your answer. I know I have to edit the html file but where to put it exactly?

In which header? Do you mean in the forumhome template or in the CSS Common styles header?
In the header template of the style your using

Reply With Quote
  #15  
Old 16 Feb 2009, 19:39
Cybershaolin Cybershaolin is offline
 
Join Date: Nov 2006
OK, I got it Thanks, but I still have some issues!

1- It looks like it does not like another mod I have installed since a long time ago: Microstats: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=82900

See picture included (use the zip to see it full size).

Usually, the line appears only at the complete bottom of my home page but now it appears under the additions I made on my header with your hack! I have no idea why. I remove your code and that other line also disappear! Wow, no idea why!!

2- Still no answers how to translate the menu item. Can I use phrases?

3- Also, I tried you code for changing the color when my mouse goes over a menu item and it just does not work.

4- Finally, how to change the background color of the banner (which covers the whole width of the page under the tab buttons) to make it the same as my home page (like you see just above the banner, kind of grey-blue)? What settings must I change in your code?
Attached Images
File Type: jpg ScreenShot001.jpg (11.7 KB, 9 views)
Attached Files
File Type: zip Image.zip (8.1 KB, 4 views)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:04.

Layout Options | Width: Wide Color: