Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Split ForumHome Page into Multiple Pages Details »
Split ForumHome Page into Multiple Pages
Mod Version: 1.5, by amykhar (Member) amykhar is offline
Developer Last Online: Nov 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.3 Rating: (12 votes - 4.92 average) Installs: 115
Released: 14 Jul 2005 Last Update: 27 Jan 2006 Downloads: 498
Not Supported  

What it does is to allow you to take some forums off your Forum Home page and display them on a second instance of the forumhome page.

This is useful if you have a long list of forums and have some forums like archives that your users don't need to access very often.

This mod differs from Kirby's (Andreas's) in that his allows you to limit the NUMBER of forums shown per page. Mine allows you to select the specific forums to show.

I have not tested it, but I believe this will allow you to use any number of forumhome pages. You could do one per category if you show chose.

This is now a product. No code changes are required on your part. Please note that if you have microstats installed, it will yell about an uncached template. The template is not uncached. It doesn't exist. It is not creating extra queries. I am not sure how to suppress that error at this point.

My thanks to Kirby for pointing the way on how to make the functions_forumlist part of this mod a plugin instead of a code change.

Demo:

Page One
Page Two

Instructions:
1. Install the product.
2. Go to each forum and set which page to display it on. 1,2,3 etc. I have only tested 1 and 2.
3. Create links to the other instances of forumhome. Put these links where you would like them to be - in your navbar, side panel, header, tabs, whereever. Example links are the demo links posted above.
4. Contribute something to this site. Help somebody with a question or release some code of your own. Keep the giving circle going.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Split Forumhome into several Pages Andreas vBulletin 3.5 Add-ons 43 30 May 2006 01:10

  #151  
Old 17 Dec 2006, 06:26
Talisman's Avatar
Talisman Talisman is offline
 
Join Date: Aug 2002
Originally Posted by hornstar1337 View Post
You can do the above with http://www.vbseo.com/222/ check out my site to see it in use

www.gamerzneeds.net/forums/gfx.html is page 2
www.gamerzneeds.net/forums/techzone.html is page 3



**Urgent problem**

I've been using this for a very long time. and now that im on vb 3.6.4 I have now lost the setting in the admincp, in forum manager, where you set what page that forum is on, that is now no longer there. so i cant change any of the current pages, and any new forums I add, they are now being set on page 1.
Thanks for the suggestion, hornstar, but my forum is for a somewhat private group. We're more interested in keeping site crawlers out than attracting new members through search engine query results. So buying that mod won't work for us. I'm hoping someone can help me modify this code to achieve the same result (assigning named pages instead of numeric ones).

As for your urgent problem: After you've installed upgrade files, just reupload the same xml file as before to overwrite the bits that got changed and the hack still works without any trouble. Remember to check the box that says to overwrite what was there before.

Thanks, again! :bunny:
__________________
Don't wear perfume in the garden, unless you want to be pollinated by bees.
Reply With Quote
  #152  
Old 18 Dec 2006, 00:20
Hornstar's Avatar
Hornstar Hornstar is offline
 
Join Date: Jun 2005
Real name: Matt
Originally Posted by Talisman View Post
Thanks for the suggestion, hornstar, but my forum is for a somewhat private group. We're more interested in keeping site crawlers out than attracting new members through search engine query results. So buying that mod won't work for us. I'm hoping someone can help me modify this code to achieve the same result (assigning named pages instead of numeric ones).

As for your urgent problem: After you've installed upgrade files, just reupload the same xml file as before to overwrite the bits that got changed and the hack still works without any trouble. Remember to check the box that says to overwrite what was there before.

Thanks, again! :bunny:
I just tried doing that then, then checked to see if it was there, and it wasn't. So for some reason, since the update on my forum, I no longer have the option to set the page number, which is the most important feature.
Reply With Quote
  #153  
Old 26 Dec 2006, 18:23
Cyricx Cyricx is offline
 
Join Date: Sep 2002
I have had no luck getting this to work with 3.6.4

It still shows the forums on page 1 that are set to display on page 2, and page 2 comes up blank.

Any clues?
__________________
Cyricx (Chris)
Reply With Quote
  #154  
Old 26 Dec 2006, 19:08
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
I haven't had time to play with it on 3.6.4 yet.
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #155  
Old 27 Dec 2006, 01:41
Cyricx Cyricx is offline
 
Join Date: Sep 2002
I figured out what I was doing...

It does indeed work.

I forgot that I had to enable the parent forum for the sub forums to display :P

My bad

Great hack Amy!
__________________
Cyricx (Chris)
Reply With Quote
  #156  
Old 02 Jan 2007, 21:26
TimIng2211 TimIng2211 is offline
 
Join Date: Nov 2006
This is a great little mod and perfect for my needs.

One thing I'm struggling is this, I can see the category and forums on page2 no problem, but when in a forum, when clicking on the articles link in the breadcrumb navigation at the top, I am taken to Page1 not back to page2 (library.html) - www.digigreen.net/forums/index.php?page=2 then to any of the forums.

How do I change this?

Cheers,

Tim
Reply With Quote
  #157  
Old 02 Jan 2007, 22:40
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
Tim, that's a good point. It's one I'll have to think about correcting for a new version.
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #158  
Old 09 Jan 2007, 20:00
Discussions Discussions is offline
 
Join Date: Dec 2006
Originally Posted by amykhar View Post
Tim, that's a good point. It's one I'll have to think about correcting for a new version.
It would be appreciated!
Reply With Quote
  #159  
Old 18 Jan 2007, 21:53
wtrk wtrk is offline
 
Join Date: Jun 2005
on the additional pages, the minimize forums button doesnt let you unminimize the forums. once its shrunk you cant open it back up again. on 3.6.0
Reply With Quote
  #160  
Old 18 Jan 2007, 21:56
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
I can on my site on 3.6.4 Check the 'More Goodies' page on my site to see it in action.
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #161  
Old 19 Jan 2007, 04:01
wtrk wtrk is offline
 
Join Date: Jun 2005
Originally Posted by amykhar View Post
I can on my site on 3.6.4 Check the 'More Goodies' page on my site to see it in action.
they wont expand...

when i click the button it disappears.. hunh..

Last edited by wtrk; 19 Jan 2007 at 04:21.
Reply With Quote
  #162  
Old 01 Feb 2007, 20:19
TimIng2211 TimIng2211 is offline
 
Join Date: Nov 2006
Originally Posted by amykhar View Post
Tim, that's a good point. It's one I'll have to think about correcting for a new version.

Hi Amy,

I've recently had to uninstall VBSEO and it now seems to work fine so it's clearly related to that.

Not sure if that helps...

Cheers,

Tim
Reply With Quote
  #163  
Old 04 Feb 2007, 14:05
DPSR's Avatar
DPSR DPSR is offline
 
Join Date: Aug 2006
Originally Posted by soulface View Post
OK, when ever i enable page for any section am getting this...
I am having same problem, but i couldn't find any sol to this in the thread.. can someone help me in this??

I have to disable the hack for the moment


and other thing.....
Is there anyway to add some thing like 'You are on page 2, to go back to page 1 click here' in th header of the page 2???

Reply With Quote
  #164  
Old 05 Feb 2007, 02:46
amykhar's Avatar
amykhar amykhar is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Amy
Tim, I have VBSEO installed with no problems.
__________________
amykhar.com
----------------------------------------
I do not respond to PM requests for coding assistance.
Reply With Quote
  #165  
Old 05 Feb 2007, 03:25
DPSR's Avatar
DPSR DPSR is offline
 
Join Date: Aug 2006
Originally Posted by DPSR View Post
I am having same problem, but i couldn't find any sol to this in the thread.. can someone help me in this??

I have to disable the hack for the moment


and other thing.....
Is there anyway to add some thing like 'You are on page 2, to go back to page 1 click here' in th header of the page 2???

Hey amykhar buddy, any suggestion on this ?

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:59.

Layout Options | Width: Wide Color: