Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Country Flags - Postbit & Postbit_Legacy. vB 4.0.x (Inc GO Details »
Country Flags - Postbit & Postbit_Legacy. vB 4.0.x (Inc GO
Mod Version: 1.00, by Welshy2008 (Designer) Welshy2008 is offline
Developer Last Online: Mar 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (102 votes - 4.60 average) Installs: 593
Released: 04 Dec 2009 Last Update: 30 May 2012 Downloads: 4508
Not Supported Template Edits Code Changes Additional Files Translations  

Description:

This Add on, gives a selection of Countries that your Member (New or Existing) can choose from in a 'Drop-Down Menu'. The Country he/she selects, will be displayed as a Flag in their Postbit.

Credit for the Flags goes to Cobro. (I have renamed each and every flag to work with this Mod).


Instructions:

Firstly “Upload” ALL the Flag GIF pics to your forum root /images/buttons/flags folder.

IE: yourforumaddress.com/forum/images/buttons/flags

Please Note: Due to the flags folder being too large to upload as one - I have been forced to upload it as "flags1", "flags2" and "flags3" - Please ensure that you add a new folder to "images/buttons/" and name it "flags". Please copy the contents of ALL THREE (3) flags folders in the attachment below to the new 'flags' folder that you have just made. (DO NOT place them as 3 seperate folders!"


Then in your Admin Control Panel (ACP), please do the following:
ACP -> User Profile Fields -> Add New User Profile Field ->Profile Field Type -> Single-Selection Menu (select ‘Single-Selection Menu’ from the Drop-Down Menu) -> Please enter the following into the following fields (REMEMBER to make a note of the FieldID, because you will need to replace ALL the X’s in [fieldX] with it!!!
(Please see 'FieldID.jpg' attachment below).

Add New User Profile Field Single-Selection Menu:

Title = Country Flag
Description = Add your country flag to your profile:
Profile Field Category = (Uncategorized)
Options = Copy & Paste the Whole contents of the file attached below (OPTIONS)
Set Default = None
Display Order = You Select this (dependant on how many you already have)
Field Required = yes, at registration and profile updating
Field Editable by User = Yes
Private Field = No
Field Searchable on Members List = No
Show on Members List = Yes


Optional Input:

Allow user to input their own value for this option = No
Max length of allowed user input = 100
Field Length = 25
Regular Expression = Leave this Blank


Display Page:

Which page displays this option? = Edit Your Details ** Please note that the vB4.0.4 Version does not show this option. Please select "Edit Profile" option. The selct your country flag option, I can confirm, Also shows on registration too.
** SAVE **


Then, In your Admin Control Panel (ACP)...

ACP -> Styles & Templates -> Style Manager -> <<>> -> Postbit Templates -> select the template that you use (ie Postbit or Posbit_legacy) – This is for the Postbit_Legacy…

FIND:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


If you would like to place it under your number of user posts (to the right of your Postbit) then look for:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


(upto vB4.0.5) ADD BELOW:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(for vB4.0.6 AND 4.0.7) ADD BELLOW:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(Also adds the Username to the 'alt' Code on Mouseover).

(for vB4.0.8):


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

(Thanks to Krusty1231 for this).

(for vB4.1.0 , 4.1.0 PL2 & 4.1.1)


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Even though I have not tested this in these versions, others have and have reported this mod to be working in them.[/B]

Please make sure the style and template edits are still there. Just one of the people can be seen on post 350


** Replace the ‘X’ with your FieldID number **
** Replace the ‘Red Text’ with Your Forum Address **



** SAVE Template **





And that's it - Enjoy!


Please do not forget to click "Install"

Edit & Update TRACKER - Keep Upto date here:

** 30/05/2012 - Update "Flags2 to include correct name on Switzerland flag"..

** 27/09/2010 - Update on 4.0.6 "added code for the 4.0.6 Version, and instructions on how to place the flug under a user's postcount in posbit"..


** 12/07/2010 - Update on 4.0.4 "Which page displays this option"..

** 26/06/2010 - Updated Flag Names and Country Names in the "Options" text file. PLEASE Re-upload and overwrite all three flag folders and the options Text file...

** 15/01/2010 - Made all the Countries in the "OPTIONS.txt" in Alphabetical Order..

** 27/12/2009 - Changed the contents of OPTIONS.ZIP folder from a .docx file to a .txt file, as requested.

** 26/12/2009 - Option 2 Added
- Flag folder Updated (UK.gif changed to UK.GIF)


** 05/12/2009 - OPTIONS File Added.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	AdminCP.jpg
Views:	4052
Size:	100.7 KB
ID:	107172   Click image for larger version

Name:	Postbit_Legacy.jpg
Views:	7323
Size:	30.0 KB
ID:	107173   Click image for larger version

Name:	FieldID.jpg
Views:	5785
Size:	88.5 KB
ID:	107179  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Country Orb people (Country Flags) mac27 vBulletin Avatar Sets 101 03 Jan 2012 00:16

  #391  
Old 04 Apr 2011, 23:59
camoit camoit is offline
 
Join Date: Feb 2011
Hay guys. Sorry if this is a total newbie question but I have vB publisher 4.1.2 and there is no Postbit or Posbit_legacy files. We have lots of postbit_XXXX files. So is what do I do? Maybe it's just not clear to me on where things are since I'm moving to this new format away from the phpbb3 thing. OH one other thing you have 3 db files 1 in each flag file, what do we do with them? Overwright them? There all diferant in size.
Reply With Quote
  #392  
Old 05 Apr 2011, 00:34
SpaceStar SpaceStar is offline
 
Join Date: Apr 2005
works with a charme. vb 4.1.2
Reply With Quote
  #393  
Old 05 Apr 2011, 00:41
SpaceStar SpaceStar is offline
 
Join Date: Apr 2005
Originally Posted by camoit View Post
Hay guys. Sorry if this is a total newbie question but I have vB publisher 4.1.2 and there is no Postbit or Posbit_legacy files. We have lots of postbit_XXXX files. So is what do I do? Maybe it's just not clear to me on where things are since I'm moving to this new format away from the phpbb3 thing. OH one other thing you have 3 db files 1 in each flag file, what do we do with them? Overwright them? There all diferant in size.
Not sure what you mean by postbit_xxxx - there may not be more than single file of postbit and a single of postbit_legacy - may be you have to re-uploade ther original vB 4.1.2 files.

Regarding the flags1 flags2 and flags3 - extract them into one flags folder and they upload to ../mages/buttons folder - keep in mind the style you are using...(before uploading find out the imagedir in your stylevar
Reply With Quote
  #394  
Old 11 Apr 2011, 14:41
Dave-M Dave-M is offline
 
Join Date: Sep 2007
Can't get this working for some reason. I see the profile field, and I can select my flag, but it never shows.

Followed the instructions to the letter several times, the flags are uploaded to the correct location in one folder called flags.

The custom field is exactly as per the instructions.

The template edit is there. FieldX is changed to my custom field number.

Any ideas please?

I'm on 4.1.2 with VBSEO 3.6.0 Gold.

Last edited by Dave-M; 11 Apr 2011 at 14:50.
Reply With Quote
  #395  
Old 11 Apr 2011, 14:54
SpeedyHire SpeedyHire is offline
 
Join Date: May 2005
Real name: Phil
nice work
installed and working a treat with 4.1.2
Reply With Quote
  #396  
Old 11 Apr 2011, 17:05
Welshy2008's Avatar
Welshy2008 Welshy2008 is offline
 
Join Date: Jul 2008
Dave-M,

I have just PMd you.
Reply With Quote
  #397  
Old 14 Apr 2011, 14:41
Dave-M Dave-M is offline
 
Join Date: Sep 2007
Got it fixed and working thanks.

I did have one alaignment issue, where the bit that says "Country:" to the left of the flag in the postbit was too close to the flag, so it was out of line, so I just edited the template and added 9 or 10x alt+0160 and that fixed it

By the way, the Northern Irish are asking where their fecking flag is LOL

Cheers mate, great mod!
Reply With Quote
  #398  
Old 14 Apr 2011, 14:54
Welshy2008's Avatar
Welshy2008 Welshy2008 is offline
 
Join Date: Jul 2008
No problem Dave.

The creator of the flags is a friend of the original creator of this mod. I have already contacted him, and in turn, he has contacted his friend. His friend did say that he would do some, but that was a long, long time ago.


Nothing came of it.


I will ask again though.
Reply With Quote
  #399  
Old 14 Apr 2011, 15:10
Dave-M Dave-M is offline
 
Join Date: Sep 2007
Ah OK mate, not to worry, I'll check back soon, cheers
Reply With Quote
  #400  
Old 27 Apr 2011, 03:56
It's Damn Real! It's Damn Real! is offline
 
Join Date: Mar 2011
Originally Posted by Dave-M View Post
Can't get this working for some reason. I see the profile field, and I can select my flag, but it never shows.

Followed the instructions to the letter several times, the flags are uploaded to the correct location in one folder called flags.

The custom field is exactly as per the instructions.

The template edit is there. FieldX is changed to my custom field number.

Any ideas please?

I'm on 4.1.2 with VBSEO 3.6.0 Gold.
I'm in the same boat, except not running VBSEO.

Edit: Scratch that — I'm good. Had to update legacy.

Last edited by It's Damn Real!; 27 Apr 2011 at 04:05.
Reply With Quote
  #401  
Old 27 Apr 2011, 10:52
Welshy2008's Avatar
Welshy2008 Welshy2008 is offline
 
Join Date: Jul 2008
Lol - thanks for updating your post.
Reply With Quote
  #402  
Old 29 Apr 2011, 21:24
K!nG K!nG is offline
 
Join Date: Dec 2010
Great Mod.... Working on 4.1.3 default n custom skinz
Reply With Quote
  #403  
Old 11 May 2011, 22:40
Furcal15 Furcal15 is offline
 
Join Date: Apr 2009
I tried using the last template edit that is for 4.1.1 on my 4.1.3 and couldn't get it to work. I used the code for 4.0.6-4.0.7 which is this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And it worked fine. Although, I did not use this for country flags. Instead I used it for my baseball forum and choosing your favorite team, it works wonders. If you want to use it for something else like I did here is how I did it (it is modified).



Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

As you can see, I changed the original image file extension from .GIF to .png....I also took out
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

so no text displays, just my logo.

If you want to use it for something other than country flags. Your image name must match the option name.

For instance in options I had the whole list of MLB teams instead of a list of countries. It looks like this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

All my images in the images/teams directory have to match the option names exactly. So for the Arizona Diamondbacks...In my images/teams folder it is saved exactly how it is in the options list for the field. The image is Arizona Diamondbacks.png --- It must be typed exactly how it is in the options field.
__________________
<a href=http://baseballnation.net target=_blank>http://baseballnation.net/images/468.png</a>
Reply With Quote
  #404  
Old 12 May 2011, 15:37
TEMPESTADE TEMPESTADE is offline
 
Join Date: Dec 2010
good everything is well explained but what is the code for version 4.1.3 of someone kind soul can tell I'm confused! grateful
Reply With Quote
  #405  
Old 12 May 2011, 16:27
billstelling's Avatar
billstelling billstelling is offline
 
Join Date: Apr 2011
Find this in the postbit_legacy and add it just below it.

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

and i changed the code slightly to get rid of "Country:"

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I got it to work after a little trial and error.. It needs to be placed below the avatar code when you have modded the post bits all to hell.. I have several adds to it and once i found were it needed to go it works great! Oh, I am using vB 4.1.3

postbit.png

Last edited by billstelling; 12 May 2011 at 16:45.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:52.

Layout Options | Width: Wide Color: