Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 31 Aug 2014, 22:34
agl01's Avatar
agl01 agl01 is offline
 
Join Date: Jun 2007
Real name: Jerry LaBella
how to embed facebook video

how to successfully embed a facebook video.. the film strip icon method says it supports it but it won't show anything but the link when posting
Reply With Quote
  #2  
Old 01 Sep 2014, 09:31
Inferno Dragon's Avatar
Inferno Dragon Inferno Dragon is offline
 
Join Date: Sep 2005
Real name: Bilal
I am having the same issue :S it was working fine before, I have also tried the iframe method but it's not working as well.
__________________
Regards,
Bilal
Reply With Quote
  #3  
Old 01 Sep 2014, 17:42
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Facebook changed things on there end. See the Jira issue here - http://tracker.vbulletin.com/browse/VBIV-15670 (Note, you must first login to the vbulletin.com forums as a Licensed User before you may see the Jira issue.) It looks like there is a template fix in there.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #4  
Old 01 Sep 2014, 20:39
cellarius's Avatar
cellarius cellarius is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Sven
Mind you - FB changed that one and a half years ago. What really makes me wonder is how vB does not manage to merge such a simple, already provided and time proven fix into a release. This does not take weeks of testing or QA.
__________________
Please note that there will be no further updates to my addons, especially they will not be upgraded for vB5. I'm leaving vB, since IB choose to go the banana-way yet again.

http://www.roma-antiqua.de
Reply With Quote
  #5  
Old 02 Sep 2014, 16:10
agl01's Avatar
agl01 agl01 is offline
 
Join Date: Jun 2007
Real name: Jerry LaBella
Originally Posted by Lynne View Post
Facebook changed things on there end. See the Jira issue here - http://tracker.vbulletin.com/browse/VBIV-15670 (Note, you must first login to the vbulletin.com forums as a Licensed User before you may see the Jira issue.) It looks like there is a template fix in there.

I put the coding in for that issue as you mentioned, even had to disable plugins as directed by the VB tech support which it was already disabled.. still puts in the facebook video link and no video shows. see it here: http://www.jerrylabella.com/forums/s...=6410#post6410

youtube videos show fine

Reply With Quote
  #6  
Old 02 Sep 2014, 16:30
mokujin's Avatar
mokujin mokujin is offline
 
Join Date: Nov 2005
Real name: Đạt
I think FB has disabled embeding videos.
__________________
I am on holiday (18 Jan to 14 Feb), so I can't complete your requests in time, sorry guys, hope next time you still hire me. Thanks

PM me for custom paid modifications for your vB3/vB4 forums ...
Reply With Quote
  #7  
Old 02 Sep 2014, 21:04
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
You can change your video url as you add them as Lynn showed it in his comment. Not a perfect fix by any means but the only way I am able to post fb videos.

Even with this fix, there are still some facebook videos that will show as a link.
This is a public facebook video - https://www.facebook.com/video.php?v=685455128170995 . When I try to embed it, it shows as a link. If I click to edit the post, it shows this:
[video]https://www.facebook.com/video.php?v=685455128170995[/video]

when what it should be is this:
[video=facebook;685455128170995]https://www.facebook.com/video.php?v=685455128170995[/video]

(and if I modify it to that, then it does work.) So, something isn't working right.
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.


Last edited by RichieBoy67; 02 Sep 2014 at 22:09.
Reply With Quote
  #8  
Old 11 Feb 2015, 17:51
DannyITR DannyITR is offline
 
Join Date: Jan 2002
This still seems to be an issue (having to edit the code manually). How can we make it so VB will recognize simply pasting the video link and parse it properly?
__________________
www.montrealracing.com
Reply With Quote
  #9  
Old 24 Feb 2015, 14:34
DannyITR DannyITR is offline
 
Join Date: Jan 2002
Furthermore, all that is displayed is a still image with no "play" icon overlay or anything. If you click it, then the video starts but it's not evident at all. There must be a way to fix this?
__________________
www.montrealracing.com
Reply With Quote
  #10  
Old 31 Mar 2015, 21:25
Wajdan Wajdan is offline
 
Join Date: Jun 2010
Same issue here
__________________
|| Internet & Web Hosting Forums
|| Premium Stable cPanel UK web hosting service, 99.9% Uptime SLA
|| www.cerisehost.co.uk
Reply With Quote
  #11  
Old 31 Mar 2015, 23:19
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
There is a fix posted in the bug report linked above.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #12  
Old 31 Mar 2015, 23:31
ForceHSS's Avatar
ForceHSS ForceHSS is offline
 
Join Date: Apr 2008
Originally Posted by Lynne View Post
There is a fix posted in the bug report linked above.
There are a few fixes there what one should we add

Last edited by ForceHSS; 10 May 2015 at 18:44.
Reply With Quote
  #13  
Old 10 May 2015, 08:57
slaytg slaytg is offline
 
Join Date: Nov 2007
The above fix doesn't work anymore, Facebook changed yet again the video url, now they're using the username/videos/video number method. Can we have one more fix please?
Reply With Quote
  #14  
Old 14 Jun 2015, 02:42
Redrum81 Redrum81 is offline
 
Join Date: Apr 2015
Still having issues with this. Has anyone found a fix that is reliable? There must be a way to edit the bbcode_video template to fix this.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:00.

Layout Options | Width: Wide Color: