Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
MGC Chatbox Evo Details »
MGC Chatbox Evo
Mod Version: 3.4.0, by VBDev (Coder) VBDev is offline
Developer Last Online: May 2015 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.2.x Rating: (306 votes - 4.63 average) Installs: 2473
Released: 28 Jan 2008 Last Update: 02 Sep 2013 Downloads: 46110
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Auto-Template Additional Files Translations  



This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x


Overview

MGC Chatbox Evo is the most ever installed chatbox for vBulletin !


It offers a new enhanced online experience to your members leading to increased time spent online of more than 25% by providing them with a new, more interactive, way to interact with each other.
  • Important number of features
  • High level of configurability to fit each users needs
  • Channels system
  • Many commands
  • Bot system
  • and more...
... makes MGC Chatbox Evo a must have for your forum !

Detailed features

Following is a non-exhaustive list:
  • Simple install
  • Ajax based with:
    • Fast and Intelligent chats retrieval through javascript calls to server files (refresh delay configurable per usergroup)
    • Edit/update by double-clicking on a chat
    • Interact on chats through menus and javascript
  • Many usergroup permissions to limit features according to usergroups
  • Full configuration of the chatbox display:
    Size, position on forum pages, editor layout (either top/bottom input or left/right textarea) and position, number of chats displayed, ...
  • Full configuration of the chats display:
    Authorized bbcodes selection, date/time options, avatar display, ...
  • Possibility to create channels (unlimited number) with multiple configuration options:
    • Warn user of new message when not active through blinking image and eventually sound notification
    • Possibility to select on which specific page each is displayed
    • Option to display the channel only for selected languages
    • Usergroup/User permissions to access the channel
  • Many commands available with usergroup/user permissions to access them:
    • /me: well known IRC command
    • /del: remove shouts (different possibilities of removal)
    • /ignore: ignore shouts from another user
    • /ban: ban user from chatbox
    • /pm: send a private chat to another user
    • /announcement: modify the announcement on top of the chatbox
    • /slap: allow user to slap another user
    • /team: chats sending between specified usergroups
    • /l33t: I33t-ify a message
    • /banchan: ban user from specific channel [PRO only]
  • Forum activity notifications system in the chatbox:
    • Different display options:
      • In the chatbox melted with chats
      • In the chatbox in a separate column
      • In the vB4 sidebar or a custom sidebar for vB3
    • Multiple notifications:
      • New thread creation
      • New post creation
      • Post thanked (Abe's)
      • New registrations (not included - separate product)
      • IBProarcade highscore (not included - separate product)
  • Bot system with set of predefined trigger chat and corresponding answers and automatic bot chats [PRO only]
  • Archive system with statistics as well as download and search capabilities
  • Possibility to display the list of users online in the chatbox
  • Force anynomous to enter a username before chatting if they can access the chatbox
  • Antiflood system
  • Private chats feature through PM in tabs
  • Optional sound notifications
  • Inactive mode feature for server load optimization
  • User statistics display in posts and profile
  • Chatbox statistics display on forumhome
  • Create thread from a chat [PRO only]
  • CMS Integration (not included - separate product)
    • vBAdvanced CMPS
    • vBulletin 4 CMS
  • Importers from other chatbox systems:
Install

Refer to the readme for the chatbox install.

Demo

Live demo on MGC Products forum

Languages
  1. French
  2. English
  3. German [Not yet updated]
  4. Serbian [Not yet updated]
Support

On my website mostly and in this thread


Intégration

Integration in IBProarcade is described in the readme.
vBAdvanced CMPS and vBulletin 4 CMS integration are available as additional modules.


Compatibility

This hack is compatible with vB3.6.x, vB3.7.x
, vB3.8.x and vB4.x.x

Changelog

First part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=221

Second part:
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=5429

Third part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=8469

How to set the channel images


Thanks to princeedwards for this little how to : click here

PRO version and additional addons available on my website

This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Chat Modifications Cyb - ChatBox Valter vBulletin 3.7 Add-ons 1244 03 Feb 2016 13:36
Chat Modifications Chatbox Rules in cyb chatbox title Hornstar vBulletin 3.7 Template Modifications 15 23 Apr 2011 16:57

  #2386  
Old 01 Sep 2008, 15:15
reitube reitube is offline
 
Join Date: Jan 2004
Originally Posted by VBDev View Post
Ah yes in that case you're right !

I could add the following options :
  • Small icons/Big icons
  • Separate input lines and buttons
But perhaps it won't be enough ?
Thanks, it would be great to have this and may be a configurable width of the the box. A config to separate username and timestamp (2 lines instead of one) could help either.
I really appreaciate this!!

Regards
Reply With Quote
  #2387  
Old 01 Sep 2008, 15:37
Fireproof Fireproof is offline
 
Join Date: May 2007
Originally Posted by VBDev View Post
Without the javascript error it will be hard to find
I think you misunderstood my request, or I misunderstood your answer. I wasn't talking about any error.

My request: I have a mobile-device optimized skin and would like the chatbox to NOT show when using this skin. But I do want it to show on my other default skin.

Is there anything we can do to get it to not show on a certain skin (in my case, the mobile skin)?
Reply With Quote
  #2388  
Old 01 Sep 2008, 20:27
Drocr Drocr is offline
 
Join Date: Nov 2007
I cant get the smilies to work can someone help?
Reply With Quote
  #2389  
Old 01 Sep 2008, 21:02
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by reitube View Post
Thanks, it would be great to have this and may be a configurable width of the the box. A config to separate username and timestamp (2 lines instead of one) could help either.
I really appreaciate this!!

Regards
The option for the width of the chatbox is interesting, I will add that request.

However I don't see the point of separating the username and timestamp. Btw it would really complicate the chatbox template and I am not that up to.

Originally Posted by Fireproof View Post
I think you misunderstood my request, or I misunderstood your answer. I wasn't talking about any error.

My request: I have a mobile-device optimized skin and would like the chatbox to NOT show when using this skin. But I do want it to show on my other default skin.

Is there anything we can do to get it to not show on a certain skin (in my case, the mobile skin)?
Yes you can by following the chatbox style issue and adding the variable as explained only in your needed style's templates.

Originally Posted by Drocr View Post
I cant get the smilies to work can someone help?
You have to activate the smilie bbcode for the chatbox it's an option of the chatbox.
Reply With Quote
  #2390  
Old 01 Sep 2008, 21:14
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by NeutralizeR View Post
All extra features added in this version are disabled. Announcement and bbcode in announcements features are disabled, too. When i disable the smilies, i see the chatbox is running with only 1 query. In the old version (3.6 version), i had smilies enabled and it was still running with only 1 query. Maybe it's because you added "by random order or by admincp order" selection ?

Javascript error says: "Object doesn't support this property or method" i don't think it's helpful

Alright, waiting for your answer for the similar changes...
Here you go :

Edit the mgc_chatbox_ajax.php file and search in the code contained into the condition $_POST['do'] == 'ajax_refresh_chat' :

You must modify the sql request :


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

By adding after :


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

This:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And after :


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You should add field8.

Then you can use $chat[field8] in the mgc_cb_evo_chatbit template.
Reply With Quote
  #2391  
Old 01 Sep 2008, 21:52
Fireproof Fireproof is offline
 
Join Date: May 2007
Originally Posted by VBDev View Post
Yes you can by following the chatbox style issue and adding the variable as explained only in your needed style's templates.
I really hate to bug you, but I am such a newbie, and that advice, while it sounds promising, is not enough for me to do anything with.

Can you be a little more specific? What variable should I be looking for and where might I find it? I'm assuming that the "installation process" added some variable to all my styles somewhere. So it sounds like I can go find whatever that is in the mobile style and just manually remove it.

Please let me know.

thanks in advance.
Reply With Quote
  #2392  
Old 01 Sep 2008, 23:57
NeutralizeR NeutralizeR is offline
 
Join Date: Aug 2005
Originally Posted by VBDev View Post
Here you go :

Edit the mgc_chatbox_ajax.php file and search in the code contained into the condition $_POST['do'] == 'ajax_refresh_chat' :

You must modify the sql request :


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

By adding after :


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

This:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And after :


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

You should add field8.

Then you can use $chat[field8] in the mgc_cb_evo_chatbit template.
Thank you!
__________________
MsXLabs Forum
Reply With Quote
  #2393  
Old 02 Sep 2008, 06:38
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by Fireproof View Post
I really hate to bug you, but I am such a newbie, and that advice, while it sounds promising, is not enough for me to do anything with.

Can you be a little more specific? What variable should I be looking for and where might I find it? I'm assuming that the "installation process" added some variable to all my styles somewhere. So it sounds like I can go find whatever that is in the mobile style and just manually remove it.

Please let me know.

thanks in advance.
No no your install process shouldn't have added variables to your style for the chatbox display

However, if you follow the little how to which is in the chatbox readme for the style issue this should be possible to only display the chatbox in the styles you want.

I think you should give it a try but I can perhaps add a new option in the next chatbox release.
Reply With Quote
  #2394  
Old 02 Sep 2008, 08:25
zelnik zelnik is offline
 
Join Date: Aug 2008
Hi VBDev,

Firstly welcome back from your holiday I hope you had a great time..

I was wondering if you could help me on the following issues:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=2363
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=2366

Thank you..
Reply With Quote
  #2395  
Old 02 Sep 2008, 11:16
reitube reitube is offline
 
Join Date: Jan 2004
Originally Posted by VBDev View Post
The option for the width of the chatbox is interesting, I will add that request.

However I don't see the point of separating the username and timestamp. Btw it would really complicate the chatbox template and I am not that up to.

Thanks for adding that as a request!
I know, separating timestamp and username will complicate the template but would reduce the necessary width of the box (in order to get the whole thing fit on the side columns).

Reagrds
Reply With Quote
  #2396  
Old 02 Sep 2008, 13:20
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by zelnik View Post
Thank you for taking the time in replying, I've had a look in the FF error console and although I've not located that that error I have found several of the other "unknown location" errors whilst viewing the whois and they are as follows:

Error: syntax error
Source File: http://www.myspain.es/forum/plaza/cl...d/js/jquery.js
Line: 1
Source Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

-----

Error: syntax error
Source File: http://www.myspain.es/forum/plaza/cl...utocomplete.js
Line: 1
Source Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

----

Error: vBulletin is undefined
Source File: http://www.myspain.es/forum/plaza/cl..._menu.js?v=373
Line: 11

------

Error: YAHOO is not defined
Source File: http://www.myspain.es/forum/plaza/cl...lobal.js?v=373
Line: 11

--------------

Error: syntax error
Source File: http://www.myspain.es/forum/plaza/cl...n-min.js?v=373
Line: 1
Source Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

------

Error: syntax error
Source File: http://www.myspain.es/forum/plaza/cl...event.js?v=373
Line: 1
Source Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

---------

The odd thing is I'm not sure why it is calling it from that location as the only place the shoutbox is located is on the main forum index page..

Any help would be greatly appreciated. Thanks.

Perhaps It's a problem with vBSEO?
Hum it's odd.

It's only on that page that you get those errors ?
Reply With Quote
  #2397  
Old 02 Sep 2008, 13:21
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by reitube View Post
Thanks for adding that as a request!
I know, separating timestamp and username will complicate the template but would reduce the necessary width of the box (in order to get the whole thing fit on the side columns).

Reagrds
Yes but in that case, how would the chat looks like ??

Could you make a small drawing ?
Reply With Quote
  #2398  
Old 02 Sep 2008, 13:21
Fireproof Fireproof is offline
 
Join Date: May 2007
Originally Posted by VBDev View Post
No no your install process shouldn't have added variables to your style for the chatbox display

However, if you follow the little how to which is in the chatbox readme for the style issue this should be possible to only display the chatbox in the styles you want.

I think you should give it a try but I can perhaps add a new option in the next chatbox release.
Oh - okay, I get it now.

And yes, that would be a very CONVENIENT feature in the next version if it's not too difficult to implement.

Keep up the great work!!
Reply With Quote
  #2399  
Old 02 Sep 2008, 15:28
sturdy sturdy is offline
 
Join Date: Aug 2005
Imported the german lang-pack, why do I get "entrez voutre chat" in the textfield before entering any text the first time ?
Reply With Quote
  #2400  
Old 02 Sep 2008, 15:46
zelnik zelnik is offline
 
Join Date: Aug 2008
Originally Posted by VBDev View Post
Hum it's odd.

It's only on that page that you get those errors ?
Yes I just get those in the error console, but if think it's a VBSEO issue with that as it mentions forum/plaza and there is not a directory called plaza but we have a section called the plaza on the forum.

But we get this error when you're watching the whois online when someone posts a message :

Unknown Location
/forum/clientscript/mgc_cb_evo_add/css/indicator.gif
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 20:35.

Layout Options | Width: Wide Color: