Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
[YUI] Tabbed Forum Home Details »
[YUI] Tabbed Forum Home
Mod Version: 4.0.8, by ZeroHour (Coder) ZeroHour is offline
Developer Last Online: Aug 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.1.11 Rating: (103 votes - 4.56 average) Installs: 444
Released: 14 Jan 2010 Last Update: 02 Aug 2012 Downloads: 4500
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files Translations Is in Beta Stage  

[YUI] Tabbed Forum Home (TFH) version 4.0.8
vBulletin version: 4.1.11 - 4.2.0
Older versions need original mod for now

Description:
This MOD is for creating a "Tabbed" Forum Home Page to have Categories and other Data types (via Modules) displayed within Tab containers. Please do not confuse this with the Tab Menu System here at vbulletin.org. They are totally different systems. These Tabs actually switch the content via AJAX without leaving the main forums page.

This is an entirely new version of TFH and only works with vB4. Management is all done via the Admin CP.

Installation is done in 3 simple steps. Upload files, Import product, 3 easy Template Edits.

Setup is now a breeze via the Tabs option in the Admin CP.

The attached Zip File contains the Files and Instructions necessary to install.

Incompatible mods
Two columns of categories - http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=275114

Upgrading to 4.0.7+ from previous versions
We have had to change the mod's id which means when you install this time you will have 2 mods, the new version with its new id and the old version.
Both can run side by side but shouldnt to save processing time.

To migrate:
Install the latest version and upload all the files (no conflicts to worry about)
Install the latest product xml
Follow the template changes in the upgrade txt
Create your tabs in the new admincp menu option "EG: Tabbed Forum Home" to mirror the existing "Tabbed Forum Home" menu.
Once done uninstall the product "Tabbed Forum Home" with productid bobster_tfh (old mod id)


Change Log:

VERSION 4.0.8 2nd August 2012
Changes:
> Fixed several database bugs
> Fixed several legacy redirect bugs
> Fixed static path problem for scripts (this should resolve some 4.0.7 blank forum issues)
> Thanks to Bluefin221 & LgsOfChampions

VERSION 4.0.7 1st August 2012
Changes:
> New Mod ID - YOU MUST MIGRATE SETTINGS MANUALLY
> vBulletin 4.1.11+ required
> JS loaded after drawing
> Remote YUI JS (partial) support
> Fixed instructions typo
> All previous fixes in 4.0.5 that caused no bugs

VERSION 4.0.5 27th April 2012
Changes:
> This version should be used with vbulletin 4.1.11+
> Compatibility with JS changes in vbulletin 4.1.11+
> Upgraded to run with YUI 2.9.0
> Local versions of files to minimise loading issues
> Upgraded to Dispatcher 2.2
> Reduced size of forumindextab generator and reduced size to boost performance
> Added a template cache call to reduce load
> Added loader animation and box when tab is clicked and loading.

Original Change Logs for bobster65 & King Kavor releases
VERSION Beta 2b 23 March 2010
Changes:
> CSS Conflict resolved

VERSION Beta 2 19 March 2010
> CSS Conflict resolved
> Upgrade to YUI 2.7.0 & Dispatcher 2.1
> Minor Bug fixes

Originally created by bobster65 & King Kovifor

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	frontend.gif
Views:	19222
Size:	188.6 KB
ID:	110041   Click image for larger version

Name:	acp1.jpg
Views:	6552
Size:	68.3 KB
ID:	110042   Click image for larger version

Name:	acp2.jpg
Views:	3755
Size:	52.6 KB
ID:	110043   Click image for larger version

Name:	acp3.jpg
Views:	3156
Size:	48.6 KB
ID:	110044  

Click image for larger version

Name:	acp4.jpg
Views:	3533
Size:	60.4 KB
ID:	110045  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements [AJAX] Tabbed Forum Home bobster65 vBulletin 3.8 Add-ons 1762 20 Nov 2013 06:34
Forum Home Enhancements [YUI] Tabbed Forum Home bobster65 Modification Graveyard 164 06 Dec 2008 22:40

  #601  
Old 18 May 2011, 21:46
bobster65's Avatar
bobster65 bobster65 is offline
 
Join Date: Mar 2006
Real name: Bob
Originally Posted by synseal View Post
I went ahead and used this after your post earlier regarding SEO and sitemaps Zerohour, thanks for that, now I have this set up and working fine I have one issue.

Is there a way of making this area (white) transparent, it looks fine on my light style's but terrible on my dark styles.

Do I need to edit the skin-tfh.css? and in what way.

Thanks for any help.
skin-tfh.css

.yui-navset .yui-content {
background:#ffffff;
border-top:5px solid #ADCCE1;
}

change the background element.

NOTE: you'll want to have a different CSS file for your dark and light styles..
__________________
Please Do Not PM me for vBulletin assistance... I am currently only doing customization & addon's for Xenforo.
Reply With Quote
  #602  
Old 19 May 2011, 08:25
daydie's Avatar
daydie daydie is offline
 
Join Date: Oct 2007
this is a great mod and i wud keep it on my forums but.....

ive done a few tests regarding SEO and search engines cant view any of the forums even the default one...

thanks anyways fella.
Reply With Quote
  #603  
Old 19 May 2011, 09:03
daydie's Avatar
daydie daydie is offline
 
Join Date: Oct 2007
All my forums will not load now after i uninstalled product and reverted templates.

im stuck!
Reply With Quote
  #604  
Old 19 May 2011, 10:18
synseal's Avatar
synseal synseal is offline
 
Join Date: Apr 2009
Real name: Ben Dover.
Originally Posted by bobster65 View Post
skin-tfh.css

.yui-navset .yui-content {
background:#ffffff;
border-top:5px solid #ADCCE1;
}

change the background element.

NOTE: you'll want to have a different CSS file for your dark and light styles..
Thanks bobster,

Setting that to transparent worked fine for both light and dark styles.
Reply With Quote
  #605  
Old 19 May 2011, 10:21
ZeroHour's Avatar
ZeroHour ZeroHour is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by daydie View Post
this is a great mod and i wud keep it on my forums but.....

ive done a few tests regarding SEO and search engines cant view any of the forums even the default one...

thanks anyways fella.
Send me a pm with your url.
I can tell you search engines do have permissions to access and if you use sitemaps there is no difference...
__________________
Visit EduGeek.net
Reply With Quote
  #606  
Old 19 May 2011, 15:00
Khriz's Avatar
Khriz Khriz is offline
 
Join Date: Apr 2011
This is a great plugin
modification is actually a very useful and excellent ...
base all my forum on this amendment ...
I'm hoping to use the final result ...

My question is for developers ...
there will always be upgrades to be compatible plugin provided with vbulletin? because it makes me sad but hey seen good changes over time its developers let it die and stop being incompatible.

Congratulations!

Greetings
Reply With Quote
  #607  
Old 19 May 2011, 16:01
ZeroHour's Avatar
ZeroHour ZeroHour is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by Khriz View Post
This is a great plugin
modification is actually a very useful and excellent ...
base all my forum on this amendment ...
I'm hoping to use the final result ...

My question is for developers ...
there will always be upgrades to be compatible plugin provided with vbulletin? because it makes me sad but hey seen good changes over time its developers let it die and stop being incompatible.

Congratulations!

Greetings
I pretty much use the latest vbulletin most of the time so I will update as needed
__________________
Visit EduGeek.net
Reply With Quote
  #608  
Old 19 May 2011, 16:11
daydie's Avatar
daydie daydie is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by ZeroHour View Post
Send me a pm with your url.
I can tell you search engines do have permissions to access and if you use sitemaps there is no difference...
lol ya wrong there, fair play google knows your pages via sitemap and may go to them directly. But if they search your homepage and cant find no more links.

If it doess see the link to the page it will make the relevant link (hpyerlink text) increase the page its pointing to for that keyword.

IMO i wudnt use this . if they can make it load all but only show on click that wud b great

Last edited by daydie; 19 May 2011 at 16:17.
Reply With Quote
  #609  
Old 19 May 2011, 16:30
ZeroHour's Avatar
ZeroHour ZeroHour is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by daydie View Post
lol ya wrong there, fair play google knows your pages via sitemap and may go to them directly. But if they search your homepage and cant find no more links.

If it doess see the link to the page it will make the relevant link (hpyerlink text) increase the page its pointing to for that keyword.

IMO i wudnt use this . if they can make it load all but only show on click that wud b great
Sadly I am not wrong, I have been doing this for a very very long time in regards to SEO.
I am a bit lost by your post, "if they search your homepage"? as in googling for "blah site:blah.com"? that still works or are you meaning on the page.
Hey, its cool if you dont believe me, use what you like, I am just trying to inform you that google really doesnt care about 1 page out of x pages on your site and it wont affect your rankings at all tbh. Its one page, not even a long tail page... if anything google probably ignores keywords on the index page due to its limited content appeal. Its the threads that matter.
I have used this for a long time now and my site grows and grows. I had a non ajax version before and saw NO drop at all but ymmv (your mileage may vary)
__________________
Visit EduGeek.net
Reply With Quote
  #610  
Old 19 May 2011, 16:34
ZeroHour's Avatar
ZeroHour ZeroHour is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by karlm View Post
Re-bumping as is now under 'new management'...
Hey I missed this before,
If you need to remove the table that tfh uses look for {PREFIX}tabs (mine is vb_tabs for example)
Take a DB backup and then remove that table only. Thats the only table used by this mod.
__________________
Visit EduGeek.net
Reply With Quote
  #611  
Old 19 May 2011, 16:39
daydie's Avatar
daydie daydie is offline
 
Join Date: Oct 2007
what im sayin zero, is that you know aswell as i do. that if a page is linking to your site E.G "Window Cleaners" google follows it and ranks that page for that keyword higher (with more relavance)!

So if all pages are interlinking in and out it makes the robot scan your pages multiple of times giving your website a great overall appearance.

Am i wrong?
Reply With Quote
  #612  
Old 19 May 2011, 19:52
ZeroHour's Avatar
ZeroHour ZeroHour is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by daydie View Post
what im sayin zero, is that you know aswell as i do. that if a page is linking to your site E.G "Window Cleaners" google follows it and ranks that page for that keyword higher (with more relavance)!

So if all pages are interlinking in and out it makes the robot scan your pages multiple of times giving your website a great overall appearance.

Am i wrong?
Internal linking (aka links inside the same domain blah.com/index.php -> blah.com/somethingelse.php) do not have any huge impact on ranking at all. The ranking is based on external sites linking to your pages which is why sitemaps fix the issue and also the quality of the page content. How your site is internally linked is not the ranking factor.
__________________
Visit EduGeek.net
Reply With Quote
  #613  
Old 21 May 2011, 13:34
crazymilk's Avatar
crazymilk crazymilk is offline
 
Join Date: Aug 2008
Originally Posted by GrossKopf View Post
I installed this, but when it was done and I created my first tab, my forum homepage only showed the tab in the closed position. You have to click on the tab to open it up. I'd like it so that first tab is opened by default. I can't use it in it's current state.
Has this been answered? couldn't see reply
Reply With Quote
  #614  
Old 21 May 2011, 14:38
crazymilk's Avatar
crazymilk crazymilk is offline
 
Join Date: Aug 2008
Originally Posted by roymogg View Post
Hi Great Mod Bobster,

Went in very easily - I saw this below and included <noscript> tags around the 'old' forum display script (rather than delete) so crawlers (who only see text) can see the standard forum layout. Also if A user has script disabled the standard layout is shown.

thanks for a great mod

Cheers

Roy
Sorry I'm a noob where is the forumhome template I'm I putting this code?

Thanks for your help
Reply With Quote
  #615  
Old 21 May 2011, 15:53
crazymilk's Avatar
crazymilk crazymilk is offline
 
Join Date: Aug 2008
Originally Posted by bobster65 View Post
yes, click on Manage Tabs... in the Active Modules section (under the tabs), on the far right, click on Make this Default. Then that Module will be the default tab loaded.

How would I do this for one of the other tabs?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 17:42.

Layout Options | Width: Wide Color: