Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Allow Usergroups to Post HTML Details »
Allow Usergroups to Post HTML
Mod Version: 1.00, by kall (Coder/Designer) kall is offline
Developer Last Online: Mar 2021 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.4 Rating: (34 votes - 4.32 average) Installs: 510
Released: 26 Sep 2005 Last Update: 28 Nov 2005 Downloads: 2010
Not Supported Uses Plugins Is in Beta Stage  

Just like the name says, this ultra-simple little Product will allow you to specify Usergroups that may post in HTML and have that HTML be parsed...SOME PEOPLE ARE HAVING TABLE PROBLEMS - THIS IS UNSUPPORTED USEAGE OF THE MODIFICATION AND I AM UNABLE TO ASSIST!

***BE AWARE THAT INDISCRIMINATE USE OF THIS HACK IS RISKY - RESTRICT IT TO ONLY THOSE USERGROUPS YOU TRUST ABSOLUTELY***

The scary message above is to make sure you are aware that enabling HTML for any group opens you up to security issues. This is why it is not a feature of Stock vB, probably.

I decided I needed to have the ability to post in HTML because I just installed ZT's RSS Feeds hack, and the ones I got from Google looked all horrible.

Now updated to be controlled by a Setting in Usergroup Manager, it's phrased and even works in editpost.php (preview) in WYSIWYG and normal modes, AND the Forum Rules shows HTML is ON.

This will not work retroactively. That is, if a User posted something in HTML before they were given the ability, that post has to be edited by that member (or someone else with HTML ability) in order to be parsed. I am assuming this is due to post caching.

Many thanks to Kirby for prodding me to figure it out by myself and not just telling me what to do.

A "demo" is here..html is OFF in that Forum, but the post is made by an Admin, so the HTML is parsed.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #61  
Old 06 Oct 2005, 08:38
kall's Avatar
kall kall is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Ace
Originally Posted by Red Fox UK
I seem to have a problem, whiklst my usergroup can view and post HTML content - other usergroups are just shown the raw HTML, its not parsed for the viewers :ermm:
Well that just sucks, doesn't it?

A bit of testing reveals that the post seems to need to be edited before it will parse the HTML.

I will see what I can do to remedy this.
__________________
vBulletin Styles (All styles compatible with 3.8.4 - Steel Blue 4.0 Available) | vBulletin Hosting
Reply With Quote
  #62  
Old 06 Oct 2005, 08:39
Red Fox UK Red Fox UK is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by kall
I will see what I can do to remedy this.
Cheers
Reply With Quote
  #63  
Old 06 Oct 2005, 12:16
dastar dastar is offline
 
Join Date: Jun 2005
Originally Posted by kall
Well that just sucks, doesn't it?

A bit of testing reveals that the post seems to need to be edited before it will parse the HTML.

I will see what I can do to remedy this.
I noticed that on my forums today and was on my way here to report it. Someone asked me what was up with all the HTML, then I noticed it. :ermm:

Still, a nice mod with the exception of having to edit everything to get the code to display :ninja:

EDIT: Strangely enough, this doesn't always happen. I just made a new post with HTML in it that parsed and displayed correctly the first time without editing it.

Last edited by dastar; 06 Oct 2005 at 13:47.
Reply With Quote
  #64  
Old 06 Oct 2005, 14:56
garrynewman garrynewman is offline
 
Join Date: Mar 2005
When updating the usergroup profile it says..


Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, array given in \includes\class_core.php on line 635


and the value isn't changed to Yes
Reply With Quote
  #65  
Old 06 Oct 2005, 15:05
garrynewman garrynewman is offline
 
Join Date: Mar 2005
Ok, I uninstalled it and installed it again and now it works!
Reply With Quote
  #66  
Old 06 Oct 2005, 20:48
kall's Avatar
kall kall is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Ace
Originally Posted by dastar
I noticed that on my forums today and was on my way here to report it. Someone asked me what was up with all the HTML, then I noticed it. :ermm:

Still, a nice mod with the exception of having to edit everything to get the code to display :ninja:

EDIT: Strangely enough, this doesn't always happen. I just made a new post with HTML in it that parsed and displayed correctly the first time without editing it.
Guys:

Try this for the bbcode_parse plugin (provided by the master Kirby):

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

If you could try that and report back to me that it is all good (works perfectly on NZB as far as I can tell), I will update the .zip when I get home from work.
__________________
vBulletin Styles (All styles compatible with 3.8.4 - Steel Blue 4.0 Available) | vBulletin Hosting
Reply With Quote
  #67  
Old 06 Oct 2005, 21:00
digitalhome digitalhome is offline
 
Join Date: Oct 2004
Sorry, I'm a little thick so can I just confirm a few things since I only want the admin to be allowed to post html.

I installed and it seems to work but in the bitfield-allowhtml.xml file should I change install="5,6,7" to install="6" so that its restricted to admins.
Reply With Quote
  #68  
Old 06 Oct 2005, 21:12
kall's Avatar
kall kall is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Ace
Originally Posted by digitalhome
Sorry, I'm a little thick so can I just confirm a few things since I only want the admin to be allowed to post html.

I installed and it seems to work but in the bitfield-allowhtml.xml file should I change install="5,6,7" to install="6" so that its restricted to admins.
No, you would need to go into the Usergroup manager and set the permissions for the usergroups.
__________________
vBulletin Styles (All styles compatible with 3.8.4 - Steel Blue 4.0 Available) | vBulletin Hosting
Reply With Quote
  #69  
Old 07 Oct 2005, 01:39
dastar dastar is offline
 
Join Date: Jun 2005
Actually, since I shut off the template compressor plugin, i've had no problems with the HTML being parsed and viewable by all.......
Reply With Quote
  #70  
Old 07 Oct 2005, 01:52
jesus likes pie's Avatar
jesus likes pie jesus likes pie is offline
 
Join Date: Apr 2005
Can you make a specific user be allowed to use html?

If so, how?


EDIT: hey, I have an idea, could I make a secondary usergroup that has it enabled, put the desired user as secondary usergroup for it, but have him display as his primary one?

Will that work? If not.....what
Reply With Quote
  #71  
Old 07 Oct 2005, 04:07
Red Fox UK Red Fox UK is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by kall
Guys:

Try this for the bbcode_parse plugin (provided by the master Kirby):

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

If you could try that and report back to me that it is all good (works perfectly on NZB as far as I can tell), I will update the .zip when I get home from work.
Works here
Reply With Quote
  #72  
Old 07 Oct 2005, 05:56
Red Fox UK Red Fox UK is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by Red Fox UK
Works here
Actually - it causes a problem! It causes HTML within CODE tags to run rather than displayed.
Reply With Quote
  #73  
Old 07 Oct 2005, 19:16
DarrenS DarrenS is offline
 
Join Date: Apr 2004
I am having this same exact problem: HTML posts are correctly parsed for admins, but not for everyone else.

Is there an update ready yet?

Thanks!

Last edited by DarrenS; 07 Oct 2005 at 19:19.
Reply With Quote
  #74  
Old 07 Oct 2005, 23:10
Andreas's Avatar
Andreas Andreas is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Andreas
@DarrenS
Do you use this Code? http://www.vbulletin.org/forum/showp...8&postcount=66
If so: Did you clear the postcache?
Reply With Quote
  #75  
Old 07 Oct 2005, 23:35
Red Fox UK Red Fox UK is offline
 
Join Date: Oct 2005
Originally Posted by KirbyDE
@DarrenS
Do you use this Code? http://www.vbulletin.org/forum/showp...8&postcount=66
If so: Did you clear the postcache?
I did - but it doesnt work properly, doesnt encode the HTML content inbetween [CODE] tags.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:36.

Layout Options | Width: Wide Color: