Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs Details »
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs
Mod Version: 2.5.6, by The Geek (Coder) The Geek is offline
Developer Last Online: Jan 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (192 votes - 4.75 average) Installs: 1968
Released: 20 Jan 2009 Last Update: 09 Dec 2009 Downloads: 12894
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files  

From the makers of the letters O and Yea comes the hottest 'must have mod' of the season: AME 2.5 - The Return of The Hot Mama.

Thanks everyone for making AME 2.5 Mod of the Month

AME is the multi award winning modification that smartly scans new and edited posts for URLs from a customisable variety of web sites (i.e. YouTube or Amazon or about 200 others). If it finds a match, AME will 'transform' the URL into inline embedded media without your users ever having to even think about it.

It was important for me to create a system that did not need updating (and subsequent reinstalling) every time one of the sites it supported decided to change the way it displayed its media (which is all the fricken time). Therefore I built a system in which the 'definitions' for each site could be imported, exported, tweaked and shared on a whim. This way, you only have to import the definitions that you want. It also allows the vB community to get creative and share definitions that I wouldn't of thought of!

Which sites are supported?

Included in the default installation is YouTube and Amazon. At time of posting this, I believe that there are over 180 sites supported that have been created by the vBulletin community. These range from sites that stream videos to Amazon referral links to locally hosted music and video files.

Check out the 'add ons' section of this post below to see availible add-ons.

For a total list of features and an FAQ, see click here.
For a post on troubleshooting, click here.

Though not tested on any version of vBulletin lower than 3.7.4, in theory it should work on versions 3.5 and higher (just dont quote this bit!).

Big thanks goes out to all those in the community that have supported this mod. Especially Digital Jedi who gives great support on this mod and has created over 160 definitions for this system alone!


Installation/Upgrade
  • Upload the contents of the forums folder into your forums directory and import the product-ame.xml file into your product manager (if upgrading, choose 'yes' to overwrite previous installation).
  • After installation, make sure that the system is on (admincp->AME CP->Settings)
  • Then you may want to try to rebuild old URLs via the tools option.

Change Log
nJoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	newpost.jpg
Views:	6640
Size:	26.4 KB
ID:	93148   Click image for larger version

Name:	newpost_result.jpg
Views:	9506
Size:	61.9 KB
ID:	93149  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases DJ's AMEs :: Media Definitions for AME 2.5 :: More Video, Twitter, Pinterest... Digital Jedi vBulletin 3.8 Add-ons 2086 05 Sep 2018 16:05
Add-On Releases Digital Sith's AMEs - ADULT Media Definitions Digital Sith vBulletin 3.6 Add-ons 66 08 Sep 2015 23:44
Show Thread Enhancements AME 2.0 -Auto Media Embedding for posts, blogs, visitor and group messsages The Geek vBulletin 3.7 Add-ons 954 25 May 2014 10:58
Add-On Releases DJ's AME (Auto Media Embedding) XML Media Definitions (Third Time's the Charm) Digital Jedi Modification Graveyard 828 10 Mar 2010 06:45

  #331  
Old 12 Feb 2009, 07:26
tekguru tekguru is offline
 
Join Date: May 2007
Originally Posted by The Geek View Post
Tek, I suspect this is a different issue. Ill look into it on your site tomorrow. One strange thing though was that none of my posts would appear. Can you make sure that if I post, they... well... post?

Not sure if you have some other mod that prevents people with x amount of posts not showing.
Cheers. The posts did appear as I saw them and the team saw them too. No Mod to prevent posting in place at all. Blinking weird this one!

Anyway let me know what you find out. AME is still disabled so if you pop on to test you'll need to re-enable it.
Reply With Quote
  #332  
Old 13 Feb 2009, 05:19
lazyseller lazyseller is offline
 
Join Date: Oct 2003
i disabled all my products and than enabled them again and for some reason now my links are embeded.

I dont know what happen and dont care. Its working great so far!
Reply With Quote
  #333  
Old 13 Feb 2009, 05:30
Lone Gunman Lone Gunman is offline
 
Join Date: Nov 2008
Originally Posted by lazyseller View Post
i disabled all my products and than enabled them again and for some reason now my links are embeded.

I dont know what happen and dont care. Its working great so far!
might be some of the products use the same plugin hook location and have the same execution order. i was getting some conflicts but after talking with david tried changing the execution order of the plugins and got everything to work. im going to try and reinstall this now and see if i can get it to work with everything else now. i also uninstalled a couple other mods i had and werent using.
Reply With Quote
  #334  
Old 13 Feb 2009, 05:44
ArnyVee's Avatar
ArnyVee ArnyVee is offline
 
Join Date: Mar 2008
Which were the mods with the same plugin hook locations?

I need this mod working or my members are gonna want my head on a platter soon! Sheesh.
Reply With Quote
  #335  
Old 13 Feb 2009, 08:17
Lone Gunman Lone Gunman is offline
 
Join Date: Nov 2008
i got to do more testing on my test board. if i disable several of my other mods, this works no prob. with them and this then i get white pages. take this back off and then some of my other mods start conflicting again.

im sure my probs are unrelated to yours arnyvee. my server guy told me that the server is in need of some upgrading which may or may not be related to any of my problems.

disable your other mods one by one and see if this starts working for you. im just lost on where and why it conflicts and seems to react differently on different boards. i know it shares a global_start hook location with several other mods i have and also a template_groups hook location with a couple. it may not just be a single conflict but only when several other conflicting mods are installed with it.

im gonna keep reading this thread and hopefully you guys can teach me somethin cause i know very little about this stuff.
Reply With Quote
  #336  
Old 13 Feb 2009, 19:47
Lone Gunman Lone Gunman is offline
 
Join Date: Nov 2008
*update* i dont beleive my problems are directly related to this mod as im not getting any conflicts on my test board and everything works
Reply With Quote
  #337  
Old 13 Feb 2009, 20:04
Gladhatter Gladhatter is offline
 
Join Date: Oct 2008
Location: Clintwood VA
Real name: Charlie Swindall
Some one hit on another valid issue. If you are running 3.81 make sure your server has the latest PHP 5 if possible installed and lastest SQL as well and an Appache Server that also is currrent. Many can move you easily and free if not.
__________________
Visit the SBS to learn about traditional hat making skills and the finest pure sterling beaver custom handmade bespoke commissioned hats in the universe. www.gladhatter.com.
Reply With Quote
  #338  
Old 14 Feb 2009, 05:41
Lone Gunman Lone Gunman is offline
 
Join Date: Nov 2008
got it working! i uninstalled all the other mods, started with this, then reinstalled the rest and so far everything works without conflict.
Reply With Quote
  #339  
Old 15 Feb 2009, 13:06
fenris fenris is offline
 
Join Date: Mar 2007
if I try to install - 45 minutes nothing happened. I must interrupt the installation every time from the mod.
when I try the forum during the installation menu, I get an error 500. After I've canceled the installation, must I restart sql server. otherwise the forum can no longer call.
in my forum are 30,000 members and 1.2 million threads. this is too much for this mod?
if I cancel the installation, the database can do harm ?

best regards

frank
Reply With Quote
  #340  
Old 15 Feb 2009, 13:29
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Sounds like you are timing out on adding the flag to the post table. Once thats done, there really isnt a performance hit for the system.

I would suggest installing at a slow time when you can close your board.

HTHs
Reply With Quote
  #341  
Old 15 Feb 2009, 13:52
fenris fenris is offline
 
Join Date: Mar 2007
Hy,

I try the installation today at 5 clock morning.
i have closed the board, but it will the same effect. i wait 30 minutes but nothing happens - after the 30 minutes i cancelled the installation with the browswer"stop" button. After the break, i must restart the mysql server again.
can i anything do, thats the installation works ? how long does it take to install the normally

best regards

frank
Reply With Quote
  #342  
Old 15 Feb 2009, 15:31
Gladhatter Gladhatter is offline
 
Join Date: Oct 2008
Location: Clintwood VA
Real name: Charlie Swindall
Frank have you considered archiving some old threads and/or pruning non active members? Do you have all the latest PHP and SQL for your server? Seems you are on a dedictated server and you have the power to do what you wish.
__________________
Visit the SBS to learn about traditional hat making skills and the finest pure sterling beaver custom handmade bespoke commissioned hats in the universe. www.gladhatter.com.
Reply With Quote
  #343  
Old 15 Feb 2009, 18:36
fenris fenris is offline
 
Join Date: Mar 2007
Hy,

i have the a dedicated servers from the hoster gator ( the bigegst one ). the php and the sql are the latest. i have round about 32000 members - i dont now, how many members are active - i think, i have 10000 - 150000 active members on board.
must i delete the inactive members ?

best regards

Frank
Reply With Quote
  #344  
Old 15 Feb 2009, 19:20
Gladhatter Gladhatter is offline
 
Join Date: Oct 2008
Location: Clintwood VA
Real name: Charlie Swindall
Originally Posted by fenris View Post
Hy,

i have the a dedicated servers from the hoster gator ( the bigegst one ). the php and the sql are the latest. i have round about 32000 members - i dont now, how many members are active - i think, i have 10000 - 150000 active members on board.
must i delete the inactive members ?

best regards

Frank
My best guess is you do not have to do anything you do not wish but you may wish to consider a few things. One is that regardless of what the people whom code up programs say, there are limitations to them like anything else has limitations. Huge Data bases simply become less stable in my experience. Now saying that I do not have a lot of experience here. Still if you can segergate parts of the community off it may be better for all. You can have a coder set you up a seperate database that holds archived threads and also inactive members and not delete any of them but simply put them in a new catagory.

Have you ran your data base tools as well to clean up glitches and such or find errors in the data base query section of your forum?

The reason my coder has been AWOL for such a time is that he and a team are working to correct a 2 Gig Data base that is corrupted and you may well have just minor glitches in yours that caught now could save you worlds of trouble later on.
__________________
Visit the SBS to learn about traditional hat making skills and the finest pure sterling beaver custom handmade bespoke commissioned hats in the universe. www.gladhatter.com.
Reply With Quote
  #345  
Old 17 Feb 2009, 07:03
Brood Brood is offline
 
Join Date: Feb 2005
i seem to have run into a problem with this and editing usergroups. every time i edit a usergroup, a new one is created instead of old one being saved. i have to remove bitfield_automediaembed.xml to get usergroups to save properly.

using ame 2.5.0 (updated to 2.5.4 same problem) and vb 3.8.1
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 14:34.

Layout Options | Width: Wide Color: