Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
VSa - Advanced Forum Rules Details »
VSa - Advanced Forum Rules
Mod Version: 5.0.8, by Valter (Coder) Valter is offline
Developer Last Online: May 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (128 votes - 4.83 average) Installs: 1252
Released: 17 Feb 2010 Last Update: 17 Sep 2012 Downloads: 7330
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template  

Info:
Advanced Forum Rules system for vBulletin.

Main Features:
-Rules shown on separate page (no file uploads required)
-Several sets of rules can be created and applied to individual forums
-Choose between BB codes and HTML in rules
-Options to force users to accept Forum Rules before can view forums or threads, post replies, PMs, or e-mails...
-Option to replace registration rules with this product ones
-Option to reset user acceptance status when infraction is received

View screenshots.


Installation:
-Import XML file (as product): AdminCP > Plugin System > Manage Products > [Add/Import Product]


To set options:
Go to: AdminCP > vBulletin Options > VSa - Advanced Forum Rules


Versions:
v1.0 - Oct 06. 2005.
-First version
v4.0.2 - May 08. 2009.
-Latest vB 3.x version
v5.0 - Feb 17. 2010.
-Updated for vB 4
-Code optimized, some bugs fixed
v5.0.1 - Apr 18. 2010.
-Fixed: Link to Rules in forumdisplay
-Fixed: Ordered list parsing in Rules
v5.0.2 - Nov 21 2010.
-Fixed: Uncached template
-Fixed: Style issues on Rules page
-Fixed: Style issues on Manage Rules pages
-Fixed: Minor bugs
v5.0.3 - May 04 2011.
-Fixed: Security bug
v5.0.4 - May 06 2011.
-Fixed: vbseo users not able to switch rules
v5.0.5 - May 18 2011.
-Fixed: Security bug
-Improved rule acceptance check
v5.0.6 - May 22 2012.
-Compatible with vBulletin 4.2
-Increased number of maximum rule sets
-Fixed some minor bugs
v5.0.7 - May 26 2012.
-Fixed: Navbar link
v5.0.8 - Sep 17 2012.
-Fixed: Incorrect acceptance status for some users

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	rules.jpg
Views:	10032
Size:	148.0 KB
ID:	112437   Click image for larger version

Name:	redirect.jpg
Views:	5042
Size:	38.1 KB
ID:	112438   Click image for larger version

Name:	user.jpg
Views:	6996
Size:	58.4 KB
ID:	112439   Click image for larger version

Name:	manage.jpg
Views:	5691
Size:	119.5 KB
ID:	112440  

Click image for larger version

Name:	apply.jpg
Views:	4518
Size:	86.3 KB
ID:	112441   Click image for larger version

Name:	acp.jpg
Views:	4873
Size:	292.3 KB
ID:	112442  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Miscellaneous Hacks Cyb - Advanced Forum Rules Valter vBulletin 3.8 Add-ons 385 22 Nov 2014 02:16
Miscellaneous Hacks Cyb - Advanced Forum Rules Valter vBulletin 3.7 Add-ons 347 18 Apr 2013 04:22
Miscellaneous Hacks Cyb - Advanced Forum Rules Valter vBulletin 3.6 Add-ons 513 09 Feb 2011 14:38
Cyb - Advanced Forum Rules Valter vBulletin 3.5 Add-ons 21 05 Dec 2007 08:24

  #541  
Old 30 Aug 2014, 13:46
forums55 forums55 is offline
 
Join Date: May 2014
Originally Posted by AusPhotography View Post
You can set up multiple rule sets.
You could do the following:
1. Set up the default set with links to each language specific set of rules
2. Create a rule set for each language you need

You can link each rule by using a syntax like:
.../misc.php?do=vsarules&cfrset=7
The &cfrset=X (X = a number) allows a specific set to be linked.

We use multiple rule sets on our site.
I'm not that resourceful in coding but thanks for the TIP.
Reply With Quote
  #542  
Old 02 Nov 2014, 23:09
wolfey wolfey is offline
 
Join Date: Nov 2009
Question

I am currently having same issue here,
Doesn't happen to myself in admin usergroup, but users can not get passed the loop of keep having to click accept. the odd thing is that the rule they have to click accept for isn't the one I have set for that group.
I have one rule (#2) set in one forum, but they are being forced to accept the general rule (#1) over and over and page keeps returning to same general rule, but never able to get into that forum.?




Originally Posted by sergioloporto View Post
Hi... I think this is not the reason. I have been notified by a guest about this less than 2 hours after the activation of the plugin.

I have then tried myself with different browsers and different accounts and the issue is persisting.... any idea?


Some more informations that may help to understand what is happening:
  • if I go to the profile of one of these users with the admin account I can read that the rules have been accepted "Rules accepted: 06-24-2010, 10:53 PM"
  • But it's not true. If the users go back and try to start a thread, they are redirected to the Forum Rules
  • Even if I change the timer to 0, the loop persists

P.s. in other forums using the same application it works
Reply With Quote
  #543  
Old 02 Nov 2014, 23:28
wolfey wolfey is offline
 
Join Date: Nov 2009
OK, Got it!

This shouldn't have mattered but, this single forum section that I had set a rule only for is set in forum options for "not active" because I use a link on the NAVBAR to access is using the url instead of having it listed on the main forum page, changed it to "active"

Hope this helps someone else too.
Reply With Quote
  #544  
Old 07 Nov 2014, 00:10
sevenmix's Avatar
sevenmix sevenmix is offline
 
Join Date: Apr 2009
Originally Posted by AusPhotography View Post
Just upgraded to PHP 5.4 and the edit rules does not work
The edit window is empty

This change fixed it... (adding ,ENT_COMPAT | ENT_HTML401,"ISO-8859-1" to the htmlspecialchars call -- don't know why it works??
See: http://docs.php.net/manual/en/functi...ecialchars.php


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Edit: The two htmlspecialchars would seem to be pointless anyway
Thanks, this solved my problem.
__________________
ForoBeta - Comunidad de bloggers en espaņol.
Reply With Quote
  #545  
Old 27 Nov 2014, 23:38
Skyrider Skyrider is offline
 
Join Date: Feb 2006
For those who are wanting to fix the specialchars,

edit:
VSa - Advanced Forum Rules - RA
With hook location:
misc_start
and copy/paste (override everything) with:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I know the answer is in the above posts, but I made it easier for people to copy/paste the solution rather than searching for the proper plugin/line(s) to alter.

Last edited by Skyrider; 28 Nov 2014 at 09:07.
Reply With Quote
  #546  
Old 20 May 2015, 18:48
jimsflies jimsflies is offline
 
Join Date: Aug 2009
It seems this mod doesn't work for the blog. Is it possible to make the forum rules also apply to the blog?
__________________
Reply With Quote
  #547  
Old 21 Feb 2016, 09:14
JesWhite JesWhite is offline
 
Join Date: Apr 2014
Real name: Jes
i want to show forum rules before registration...
how can i do this ?
Reply With Quote
  #548  
Old 15 Jul 2016, 10:53
dariyos dariyos is offline
 
Join Date: Nov 2011
Is it possible to translate the forum rules into an other language?

e.g. the original text is german,
and when I change the forum language into english, it shows the english text

like replace phrases (when I have two texts)

But I think the rules-text is not a phrase. Can't find that as a phrase...
Reply With Quote
  #549  
Old 18 Jul 2016, 06:08
AusPhotography's Avatar
AusPhotography AusPhotography is offline
 
Join Date: Nov 2007
Real name: Rick-owner, Kym-admin
Originally Posted by dariyos View Post
Is it possible to translate the forum rules into an other language?

e.g. the original text is german,
and when I change the forum language into english, it shows the english text

like replace phrases (when I have two texts)

But I think the rules-text is not a phrase. Can't find that as a phrase...
I would just create two sets of rules, one in each language.
__________________
www.AusPhotography.net.au a.k.a. AP is a photography forum where members share their photography, photo editing skills and techniques. We run regular photographic competitions; Rick (site owner) and Kym (site tech) using this account
*** Home of the AP fully comprehensive vb4 photographic competition management solution ***
Reply With Quote
  #550  
Old 18 Jul 2016, 08:01
dariyos dariyos is offline
 
Join Date: Nov 2011
This is a bad solution... I didn't want to set a new rule.. other suggestions?

An other problem:

When I want to edit the rules, it shows only an empty field, nothing filled in.
So it's not possible to edit it??
Reply With Quote
  #551  
Old 18 Jul 2016, 08:26
MarkFL's Avatar
MarkFL MarkFL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Real name: Mark
Regarding your question about displaying the rules in the user-selected language, what I think I would do is use HTML in the defined rules, where each set of rules in the different languages is wrapped in a div element having a classname that is the language. For example:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Then create a plugin hooked at "parse_templates" as follows:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Now, as to why you aren't able to edit your rules, I don't know. I am able to edit them on my dev and production sites. If you want, create a temporary admin account for me, and PM the login credentials to me, and I will be glad to come to your site and see if I can get both issues resolved.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member



Support for my products (as well as updates/new product publishing) has been moved to MHB - vBulletin Products and TAZ - Add-ons
Reply With Quote
  #552  
Old 18 Jul 2016, 09:32
dariyos dariyos is offline
 
Join Date: Nov 2011
thanks a lot!

it works fine,
language ID = 4 is my english language..


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


And the empty field is only because I putted html code to format the text..

my text shows like this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

When I edit this, it shows nothing.

when I put a text without html code, the text will be displayed, but without formatting.
Reply With Quote
  #553  
Old 18 Jul 2016, 09:41
MarkFL's Avatar
MarkFL MarkFL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Real name: Mark
If the languageid is 4 for English, then you want:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Can you post a screenshot of your product settings?
__________________
Former vBulletin.org Staff Member



Support for my products (as well as updates/new product publishing) has been moved to MHB - vBulletin Products and TAZ - Add-ons
Reply With Quote
  #554  
Old 18 Jul 2016, 10:28
dariyos dariyos is offline
 
Join Date: Nov 2011
thanks, it works.

These are my settings:

Reply With Quote
  #555  
Old 18 Jul 2016, 11:11
MarkFL's Avatar
MarkFL MarkFL is offline
 
Join Date: Feb 2014
Real name: Mark
Okay, try disabling BB Codes in rules (that's the way I have mine set)...see if that allows you to edit.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member



Support for my products (as well as updates/new product publishing) has been moved to MHB - vBulletin Products and TAZ - Add-ons
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 22:29.

Layout Options | Width: Wide Color: