Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11 Jul 2018, 20:46
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Where & how to insert Google AdSense Code

Can some kind person please explain how & where to insert the Google AdSense code for my website running vBulletin 4.2.3 please.

I've been racking my brain trying to figure this out for days & days...but I'm not really getting anywhere.

- Google seems to say add the AdSense code to the header and/or footer files. But this seems to apply to html based websites.
- I also seem to keep seeing that I need to edit the vBulletin "postbit_legacy" template. But not really 100% sure where to add the AdSense code without messing things up.

Could really use some help,

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11 Jul 2018, 23:21
iA1 iA1 is offline
 
Join Date: Jul 2018
In admincp, there is an option for advertisements. Simply select where you want to display the ads and paste the code.


See https://www.vbulletin.com/docs/html/...rtising_ad_new for details
Reply With Quote
  #3  
Old 12 Jul 2018, 01:05
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Originally Posted by iA1 View Post
In admincp, there is an option for advertisements. Simply select where you want to display the ads and paste the code.
Thank you iA1. That seems easy enough. Just did it (followed the vBulletin manual instructions)...but no ads are appearing on my site. I only did a new add for below the NavBar at the moment.

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 12 Jul 2018, 05:27
iA1 iA1 is offline
 
Join Date: Jul 2018
Clear cache under Maintenance and check again. Usually it appears after some time.
Reply With Quote
  #5  
Old 12 Jul 2018, 13:34
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Ok...cleared cache. Will wait a bit and see if successful

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 12 Jul 2018, 14:05
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Been about 30 minutes...unfortunately nothing has shown up yet (hopefully that's long enough).

Any other ideas/suggestions?

Here's a screenshot of my ad settings...maybe something is setup incorrectly?

- I blocked out some of the ad code...but you can see there's html ad code there (copied & pasted from advertiser).
- I believe I have it setup so that everyone see's the ad's (all usergroups).

Thanks
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2018-07-12 at 8.57.40 AM.jpg (81.5 KB, 17 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 12 Jul 2018, 14:26
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
None of the checkboxes are checked in the section at the bottom. Review those settings and check at least one, for example the user (does not) belong to usergroup setting.
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #8  
Old 12 Jul 2018, 16:30
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Hey Dave...thanks for posting.

Do I really need to check at least one of the boxes in the lower half of the screen shot?

In the upper area there's the "Active" setting...with choices of "Yes" or "No". I currently have "Yes" selected. Right below that it says "If active and no criteria are set, ad will display to all."

I'm understanding this to mean that if nothing is selected in the lower half...that the ads will display to all. So I was thinking I didn't need to check any of the boxes in the lower half of the screenshot.

Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 12 Jul 2018, 16:33
iA1 iA1 is offline
 
Join Date: Jul 2018
Are you using a custom style? Maybe ad templates are disabled in that. Check the default template. Also, do you have ad block installed?
Reply With Quote
  #10  
Old 12 Jul 2018, 16:35
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
Ah good catch, yes in that case no checkboxes need to be set.
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #11  
Old 12 Jul 2018, 16:52
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Originally Posted by Dave View Post
Ah good catch, yes in that case no checkboxes need to be set.
Thanks for confirming Dave. I'm fairly new at this...so good to have someone confirm things.
Reply With Quote
  #12  
Old 12 Jul 2018, 16:53
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
You are not using an ad blocker that could cause it not to display?
Feel free to private message me your website URL so I can take a look to see if it's working or not.
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #13  
Old 12 Jul 2018, 17:01
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Originally Posted by iA1 View Post
Are you using a custom style? Maybe ad templates are disabled in that. Check the default template. Also, do you have ad block installed?
Great questions!

Yes...I normally do have an ad blocker installed...but I have it uninstalled at the moment. And I'm also using a 2nd computer (with no ad blocker)...and I'm getting the same results.

Also awesome question regarding a custom style. I do believe I'm using a custom style (not vBulletin 4 default). I went to "Styles & Templates"...then "Style Manager"...then scrolled to the settings for "Ads". Hopefully I'm in the correct area.

Attached is a screenshot of the settings. Anything look unusual?

Thanks
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2018-07-12 at 11.50.28 AM.jpg (90.2 KB, 6 views)
Reply With Quote
  #14  
Old 12 Jul 2018, 17:31
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
From what I can see, you have Google Analytics properly inserted and 2 Google ad locations: below navbar and above footer.

However, the Google Ads script code is missing, which causes the ads not to display. The Google Ads actual script that loads Google Ads must be inserted in the headinclude template. (where you inserted the Google Analytics script)
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #15  
Old 12 Jul 2018, 18:42
alfuzzy alfuzzy is online now
 
Join Date: Jul 2018
Originally Posted by Dave View Post
From what I can see, you have Google Analytics properly inserted and 2 Google ad locations: below navbar and above footer.

However, the Google Ads script code is missing, which causes the ads not to display. The Google Ads actual script that loads Google Ads must be inserted in the headinclude template. (where you inserted the Google Analytics script)
When you say the Google Ads Script is missing. Are you referring to the area in the screenshot (the "Ad Manager" area)...or somewhere else totally different?

As you can see...I do have the Google Ad script code entered in the Ad Manager area.

Thanks
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2018-07-12 at 1.35.45 PM.png (74.5 KB, 3 views)
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 16:25.

Layout Options | Width: Wide Color: