Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Coppermine 1.4.2 intgration to vB3.x.x Details »
Coppermine 1.4.2 intgration to vB3.x.x
Mod Version: 1.00, by Hellcat (Member) Hellcat is offline
Developer Last Online: Apr 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.1 Rating: (1 vote - 5.00 average) Installs: 69
Released: 01 Dec 2005 Last Update: Never Downloads: 372
Not Supported Additional Files  

I hope I put this into the right section.
If not forgive me :dead:
From the archives Readme:
Coppermine 1.4.2
Working vBulletin 3.0.x *AND* 3.5.x bridge script

===================================================

Hi everyone!

Since the bridgescript that comes with Coppermine 1.4.2 for vBulletin doesn't work at all I started digging in the script and corrected it to finally work.
While I was at it I also added support for the vBulletin 3.5.x branch

Installation:

Easy!
Just upload the "vbulletin30.inc.php" from this archive into your Coppermine's bridge folder while OVERWRITING the existing one.

You can then launch the bridgemanager (http:/www.yourdomain.tld/gallery/bridgemgr.php) and set everthing up.
That should have done it.

If you followed all the instructions from the manual and the bridgemanager you should now have a fine working Coppermine with your vBulletin.


I tested this myself on my own forums with the following setups:

Coppermine 1.4.2 -> vBulletin 3.0.3
Coppermine 1.4.2 -> vBulletin 3.5.1


See it working live in action at http://forum.skill-club.com/gallery/


Have fun!

-HELLCAT
[email protected]
http://forum.skill-club.com/

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Comments
  #2  
Old 01 Dec 2005, 10:50
Corriewf's Avatar
Corriewf Corriewf is offline
 
Join Date: Dec 2004
This should help some people out! Thanks.
Reply With Quote
  #3  
Old 01 Dec 2005, 16:13
PsiNyde PsiNyde is offline
 
Join Date: Jan 2004
Originally Posted by corriewf
This should help some people out! Thanks.
yes it should. thanks!

*edit*
worked like a charm bro...thanks!

*clicks install*

Last edited by PsiNyde; 01 Dec 2005 at 16:38.
Reply With Quote
  #4  
Old 01 Dec 2005, 17:25
Snake's Avatar
Snake Snake is offline
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cleveland, OH
Real name: Josh
Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 01 Dec 2005, 20:31
daklay daklay is offline
 
Join Date: Oct 2005
THANK YOU!! Finally, someone looked at my requests thread. YAY!

Last edited by daklay; 01 Dec 2005 at 23:15.
Reply With Quote
  #6  
Old 02 Dec 2005, 00:55
Omranic's Avatar
Omranic Omranic is offline
 
Join Date: Jan 2005
Location: Egypt
Real name: Abdelrahman Omran
installed & works very good for me

thx alot
__________________
Me & My Productions: Omranic | vBulletin.org | Github | Premium PHP & vBulletin Solutions!
----------------------------------------------------------------------------
Keep Moving Forward!
Reply With Quote
  #7  
Old 02 Dec 2005, 04:32
futuregizmo futuregizmo is offline
 
Join Date: Aug 2005
will this work for 3.5.0 or is this exclusive to 3.5.1?
Reply With Quote
  #8  
Old 02 Dec 2005, 10:24
SmartGnome's Avatar
SmartGnome SmartGnome is offline
 
Join Date: Mar 2003
Real name: Ad
Thanks a lot....... boy oh boy I have spend so much time to make the integration in the past and that didn't work.

Now it's running like a charm


Small Question:

I cann't find handling usergroups in the integration, is it in the manual or are my eyes still closed ? :ermm:
Reply With Quote
  #9  
Old 02 Dec 2005, 12:30
PsiNyde PsiNyde is offline
 
Join Date: Jan 2004
Originally Posted by SmartGnome
I cann't find handling usergroups in the integration, is it in the manual or are my eyes still closed?
when you do the integration, the only thing it asks for are user ranks and privileges associated with their post count. however, that would IMPLY that it's taking userranks [and their permissions as ranks and/or groups] into account when granting access to the gallery. CPG by default only has ADMIN, USER, BANNED as usergroups anyways, so it would seem that during integration, that would be all that is carried over from vB...groups 1,4 & 8

i'm wondering if you unbridge then create usergroups in CPG to match those in vB [mod, supermod, etc], then reran the bridge wizzard, would the bridge support those usergroups in CPG? something to try...

Last edited by PsiNyde; 02 Dec 2005 at 12:34.
Reply With Quote
  #10  
Old 02 Dec 2005, 13:24
SmartGnome's Avatar
SmartGnome SmartGnome is offline
 
Join Date: Mar 2003
Real name: Ad
Originally Posted by PsiNyde
........

i'm wondering if you unbridge then create usergroups in CPG to match those in vB [mod, supermod, etc], then reran the bridge wizzard, would the bridge support those usergroups in CPG? something to try...
I did set the usergroeps to no "ranks and privileges associated with their post count" and now I see the usergroups you mentioned and all is working.

Next I did unbridge the cmine and greated usergroups as a copy from my board. Cmine accepted that, but after re-bridge my 'manual setted usergroups' were gone. And the old standard was there again

Anyway thanks for the prompt help

Ad
Reply With Quote
  #11  
Old 02 Dec 2005, 14:08
Annapurna's Avatar
Annapurna Annapurna is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Austria
See it working live in action at See it working live in action at http://forum.skill-club.com/gallery/
Hmm, it's not in the design of your forum! Does it mean, it is just not possible or you haven't done it?

Andreas
__________________
Trekkingforum.com
Reply With Quote
  #12  
Old 02 Dec 2005, 14:51
Hellcat Hellcat is offline
 
Join Date: May 2003
Real name: Michael
Originally Posted by futuregizmo
will this work for 3.5.0 or is this exclusive to 3.5.1?
Should work with 3.5.0 as well since all added to the bridge was the "understanding" of the new 3.5.x config file.

Originally Posted by SmartGnome
Next I did unbridge the cmine and greated usergroups as a copy from my board. Cmine accepted that, but after re-bridge my 'manual setted usergroups' were gone. And the old standard was there again
Yes, that's right.
While in bridge mode CPG uses only the groups it gets from vB - all stand-alone settings are lost while in bridging. (Also stated that way in the manual).

After enabling bridgemode, just go to "Usergroups" while in CPG Admin-Mode.
It will then sync with your vB groups and you can edit all permissions for your corresponding vB groups, i.e. assign differnet permissions for each group.
As in "Registered" can't have private ablums but "Premium Member" can and so on....
No need to make a copy into CPG Stand-Alone.

Originally Posted by Annapurna
Hmm, it's not in the design of your forum! Does it mean, it is just not possible or you haven't done it?
The bridge so far only integrates using the forum's login and the usergroup/user handling.

Integrating it into the design of vB is a whole other story.
Should be possible, yes.... Just not yet done, but I'll try
__________________
<?php eval('$post["signature"] = "' . fetch_template('hellcats_sig') . '";'); ?>

Check this:
[ WMail - vBulletin WebMailer || PM-Auto-Reply || Countdown-Timer for signature ] * [ more ]
[ Realtime Page Compressor || The allmighty IRC /me action ]
Reply With Quote
  #13  
Old 02 Dec 2005, 22:33
Sixpak Sixpak is offline
 
Join Date: Sep 2005
Great job. Had a fast and painless install. Works great!
Reply With Quote
  #14  
Old 02 Dec 2005, 22:41
Annapurna's Avatar
Annapurna Annapurna is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Austria
Originally Posted by Hellcat
Should be possible, yes.... Just not yet done, but I'll try
Would be great! Good job till now !
Andreas
__________________
Trekkingforum.com
Reply With Quote
  #15  
Old 03 Dec 2005, 15:56
Xzyte Xzyte is offline
 
Join Date: Nov 2005
Nice one, thank you Hellcat.

It installs fine but I have one problem which I'm not able to solve.
After running the bridgemgr.php the integration works and the users are automatically logged into Coppermine and can upload pics and all but when clicking on "User galleries" they always get the following error: "Critical error: There was an error while processing a database query"
If I setup other galleries it works fine, the error is only with "User galleries".

Did somebody have the same error and maybe have a fix for it?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 17:11.

Layout Options | Width: Wide Color: