Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19 Dec 2018, 15:52
abozich abozich is offline
 
Join Date: Jan 2018
Users reporting freezing issue, how can I find the issue?

I've got an issue going on the past few weeks that I have been unable to solve. I'm running 4.2.5 on PHP 7.1 and really haven't had any performance issues at all. But recently, some users (primarily on iPad and iPhone) have been reporting that the forum will just hang on certain pages and then they have to close the browser and come back into the forum to get this to resolve.

I checked with our host initially a few weeks back, but they told me that everything appeared to be fine server side. There's been no downtime issues, nor any error status codes in the server logs that indicate an issue. I also had someone who helped us migrate servers a few times look into it, but she was also unable to find anything out of the ordinary.

From my side of things, I am in the forum regularly and post quite frequently and have never had this issue occur to me. I have even used it on my phone and tried to reproduce what is reported to me without success. I am just curious if anyone has any tips on where to begin to troubleshoot on this?
Reply With Quote
  #2  
Old 20 Dec 2018, 15:30
Dave Dave is offline
 
Join Date: Jun 2010
Real name: Dave
"hang" is a bit vague. Does it not load the page? Does it freeze when submitting a post/thread? Does it just show a white page?
__________________
https://technidev.com - security, development, exploits, vBulletin
dave[at]technidev[dot]com

Contact me for custom vBulletin 3/4 work & server/website management.
Reply With Quote
  #3  
Old 21 Dec 2018, 14:14
abozich abozich is offline
 
Join Date: Jan 2018
Originally Posted by Dave View Post
"hang" is a bit vague. Does it not load the page? Does it freeze when submitting a post/thread? Does it just show a white page?
Here is what user described to me:

"In my case it freezes and you can see that the browser is trying to load by a spinning wheel showing on the right side of the screen. If you wait long enough it goes to a page that says the page has timed out. There is a button to reload and when I select it the page always quickly loads correctly."

I've yet to be able to reproduce the issue, so even finding a starting point to troubleshoot has been difficult.
Reply With Quote
  #4  
Old 24 Dec 2018, 15:02
blind-eddie's Avatar
blind-eddie blind-eddie is offline
 
Join Date: Apr 2006
Real name: Tim
Share your site URL please.
__________________
LONG LIVE 3.8 SERIES
National Arcade Competition Club- NACC All arcade edits will work on vb4.
Check out my heavily modified ibproarcade with over 50,000 games for you, free of charge!
Exclusive arcade addons, edits and skins were made by stangger5 owner of Next Level Arcade
Reply With Quote
  #5  
Old 31 Dec 2018, 00:42
djbaxter djbaxter is offline
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ottawa, Canada
More than likely this is an issue with the mobile service. You can certainly try optimizing the various scripts and limiting the addons to only those you really need though.

Go to https://testmysite.thinkwithgoogle.com and check your mobile speed. Then try to follow some of Google's recommendations for reducing load time.
Reply With Quote
  #6  
Old 31 Dec 2018, 15:46
abozich abozich is offline
 
Join Date: Jan 2018
Originally Posted by blind-eddie View Post
Share your site URL please.
Sent you the URL in a PM.

--------------- Added 31 Dec 2018 at 15:47 ---------------

Originally Posted by djbaxter View Post
More than likely this is an issue with the mobile service. You can certainly try optimizing the various scripts and limiting the addons to only those you really need though.

Go to https://testmysite.thinkwithgoogle.com and check your mobile speed. Then try to follow some of Google's recommendations for reducing load time.
Don't have any addons. And it's not just happening on the mobile service based on the reports I am getting.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 17:00.

Layout Options | Width: Wide Color: