Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Article Options
How To Add Custom Profile Field Information To The Postbit
peterska2
Join Date: Oct 2003
Posts: 6,837

Manchester, UK
by peterska2 peterska2 is offline 17 Jun 2006

So you've added some custom profile fields and would like the information to display in the postbit, but how do you go about it? This guide will help you to do this.

Throughout this guide the x in fieldx is to be replaced with the field number as shown in the profile field manager in the name column.

Single Line Text Boxes

To add the contents of a single line text box to the postbit, use one of the following formats:

To use a title for the displayed text (eg Real name: Kerry-Anne)

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

To simply display the text (eg Kerry-Anne)

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Multiple Line Text Boxes

While I don't recommend displaying these in the postbit as they can contain a large amount of information, they are done in the exact same way as the single line text box.

Note: The text entered will display all on one line, not in multiple lines as added to the text box and displayed in the profile page.


Single Selection Radio Buttons & Single Selection Menus

These both display text in the same way as the Single Line Text Box so the same format can be applied to these. However, as these are mainly used for fixed options (eg Date of Birth, or Homepage contains adult content here at vB.org) they can also be used to display images (eg the gender in postbit modification).

These examples, using images, assume that you have uploaded the images to your misc image directory for the style that you are using. You can replace
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

with the appropriate path to your images if different. They also assume that the file type of the images is gif. If this is different, you will need to alter it in the code by replacing
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

with the appropraite extension. Your image names need to be exactly the same as the profile field options, including capitalization.

To use the contents to display an image, with no label, use the following format:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

To show a label before the image, use the following format:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Multiple Selection Menus and Checkboxes

I wouldn't recommend using these to display information in the postbit, as to enable them requires long usage of conditionals to translate the code saved in the database into displayable text.


I hope you find this useful. Feel free to ask any questions related to this.
Views: 27162
Reply With Quote
Comments
  #2  
Old 22 Jun 2006, 00:46
zooki zooki is offline
 
Join Date: Jun 2006
THanks very much Peter i will try it out later tomorrow.
Reply With Quote
  #3  
Old 22 Jun 2006, 14:26
Princeton's Avatar
Princeton Princeton is offline
 
Join Date: Nov 2001
Real name: Joe Velez
Very helpful!
__________________
Latest Articles:
Liquid Layout = Less Ad Revenue?
How to Monetize Your Site
Improve Web Page Performance
How To Write For The Web


If it needs instructions, there's room for improvement.
Give users what they actually want, not what they say they want. And whatever you do, don't give them new features just because your competitors have them!
Reply With Quote
  #4  
Old 22 Jun 2006, 15:24
SDTA SDTA is offline
 
Join Date: Jan 2006
Real name: Joseph S.
Thanks for this.

How would I make the Single Line Text Boxes into a link:

For instance I would like a link that says "MY JOURNAL" to appear in the postbit...
Reply With Quote
  #5  
Old 22 Jun 2006, 22:51
bashy bashy is offline
 
Join Date: Nov 2005
Hi KA

Can you please take a look at my thread HERE It is slightly related to this although i have only just found this thread, I have managed to get mine to show in the postbit but i want more from it, all explained in the thread

TiA
__________________
Bashy

Bashys Place ~ Bashys Hosting
Reply With Quote
  #6  
Old 26 Jul 2006, 17:52
Sir_Yaro's Avatar
Sir_Yaro Sir_Yaro is offline
 
Join Date: Jun 2004
Real name: Jarek
thank you
Reply With Quote
  #7  
Old 26 Jul 2006, 17:54
Shazz's Avatar
Shazz Shazz is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Utah
Real name: Shawn
Thanx its helpful, but what if i want to hide something in the postbit?

Like example if i wanted to hide Posts: 175

And they have an option to click yes or no in the profile field...
*Noob question
________
Ford Versailles history

Last edited by Shazz; 06 Feb 2011 at 08:44.
Reply With Quote
  #8  
Old 30 Jul 2006, 11:04
L9IAnime L9IAnime is offline
 
Join Date: May 2006
extremely helpful tutorial, exactly what i was looking for, thankyou so much
Reply With Quote
  #9  
Old 08 Aug 2006, 02:08
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Hehe, looks like a hack of mine

Question: Where is the Profile Field Title stored, and how can one call it, for instance, to replace the "Label for text"?
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #10  
Old 08 Aug 2006, 02:18
peterska2 peterska2 is offline
 
Join Date: Oct 2003
Real name: Kerry-Anne (really!)
In 3.6 it is stored as a phrase in the custom profile fields phrases but this isn't available globally. The best way is to either hard code or to add a custom global phrase for it.
__________________
Kerry-Anne
Previously known as peterska2

My Sites: peterska2.co.uk Super Clickers World News Zone English Football League Popular Usenet Groups
Do NOT PM or email me for Support or Modification Requests - No Exceptions!!
I do NOT do custom requests. Do not ask for them. - No Exceptions!!
Reply With Quote
  #11  
Old 08 Aug 2006, 02:35
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Just found it, eep, that sucks. Time to use the ol' noggin I wonder if there's a way to let a *.php or template access the custom profile fields phrases, or to somehow auto-copy specified ones to a custom global phrase. Got any ideas?

What about 3.5.x, how does it store the titles?
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #12  
Old 08 Aug 2006, 02:48
peterska2 peterska2 is offline
 
Join Date: Oct 2003
Real name: Kerry-Anne (really!)
3.5.x doesn't store them as phrases, it just stores the plain text if I recall correctly.
__________________
Kerry-Anne
Previously known as peterska2

My Sites: peterska2.co.uk Super Clickers World News Zone English Football League Popular Usenet Groups
Do NOT PM or email me for Support or Modification Requests - No Exceptions!!
I do NOT do custom requests. Do not ask for them. - No Exceptions!!
Reply With Quote
  #13  
Old 30 Oct 2006, 22:49
cookiepants cookiepants is offline
 
Join Date: Jul 2006
Real name: Meg
I've been looking all over for something like this. Thank you so much!
Reply With Quote
  #14  
Old 29 Nov 2006, 06:04
DarkDraco07's Avatar
DarkDraco07 DarkDraco07 is offline
 
Join Date: Apr 2002
can anyone post a global code so post[fieldx] can be used on any page? thx T_T
Reply With Quote
  #15  
Old 06 Apr 2008, 14:42
muan muan is offline
 
Join Date: Feb 2006
Great tutorial, thanks for that
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Article Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:53.

Layout Options | Width: Wide Color: