Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
8WayRun.Com - Media Library Details »
8WayRun.Com - Media Library
Mod Version: 4.1.7, by Jaxel (Coder) Jaxel is offline
Developer Last Online: Sep 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is currently quarantined.
vB Version: 4.0.x Rating: (131 votes - 4.73 average) Installs: 916
Released: 17 Apr 2010 Last Update: 27 Oct 2010 Downloads: 7899
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations External Content  

Don't forget to click INSTALL!
I'm an unemployed computer programmer... if you appreciate the work I have done on this mod, please don't hesitate in offering me a donation by clicking the "Support Developer" link to the right of this text. A donation of $50 or more automatically gives you the right to remove the copyright footer for this modification from a single forum.

This is a new modification, spawning from the old VB 3.x Video Directory modifications.
For all intents and purposes, both my old Video Directory Remixed mod, and Survivor's original Video Directory mod have been discontinued. Neither of us are maintaining these older versions, they will not receive any future updates and we will not be providing any support. This version has a new name because it has been completely rewritten from scratch and is not being built on Survivor's old code. Because of this, if you are upgrading to this new version, from the old version, be sure to read this entire post in order to understand the upgrade process.

What is this mod?
Simply put, this mod is a directory for media. It supports URL inputs, in order to extract meta data and directorize media into a simple and easy to understand library. Users can add their favorite media from a select few online distribution centers (such as Youtube or Vimeo) and categorize and tag them as they see fit. This mod offers rudimentary support for the hosting of local media. An administrator can upload a media to the /customVID/ (default) directory; then add the media to the library using the URL code of "local:filename". Media hosted locally will be displayed using JWPlayer, but will not provide meta data, so that kind of information will need to be entered manually.

Demo:
http://www.8wayrun.com/media.php

Features:
  • Integrated directly into the vBulletin user database and product manager.
  • Fully phrased and built on tempaltes for easy re-skinning and styling.
  • Simple to use administration features and usergroup permission settings.
  • Landing page with the most recent, most popular and highest rated media.
  • Ability to add media into a single category, while adding multiple tags.
  • Ability to browse media through categories, tags, and user contributions.
  • Summary tag cloud with a link to the entire list of tags in the system.
  • Comment and rating system based on AJAX including graceful degredation.
  • Individual RSS Feeds for newest videos, categories, tags and user media.
  • Search function for titles and descriptions.
Installation:
If you are upgrading from before version 1.1, please install that version first.
  1. Upload all the files in the "upload" directory of the attached zip file to your forum root.
  2. CHMOD the /customVID/thumbs/ directory to full read/write/execute 777 permissions.
  3. CHMOD the /customVID/sitemap/ directory to full read/write/execute 777 permissions.
  4. Import the product file called "product-medialibrary.xml" in the Product Manager of vBulletin.
  5. Set your usergroup permissions and media library settings in your administration control panel.
  6. OPTIONAL: Enable the "Generate XML Media Sitemap" scheduled task in your administration control panel.

    NOTES: Make sure you decide what you wish to use for your thumbnail quality setting. By default, thumbnails are saved at 50% quality. At 50%, thumbnails will only be 2kb in size, but at the expense of quality. At 100%, thumbnails will be about 15kb in size, but will have the highest quality. I recommend setting it to 80%, which would leave thumbnails at 5kb in size with still excellent quality.

    Every time you change your thumbnail quality setting, you will need to run the "Rebuild Media Thumbnails" to see any changes.
Upgrading from VDR:
  1. The "video*" tables from your previous installation of VDR need to exist in your database.
  2. Enable the "media ADMIN import" plugin in the plugin manager of your control panel.
  3. Run the "Import Media from VDR" process in your update counters menu in maintenance.
  4. Disable the "media ADMIN import" plugin in the plugin manager of your control panel.
  5. Run the "Rebuild Media Thumbnails" process in your update counters menu in maintenance.
  6. You may now uninstall VDR once you confirm everything has been imported as intended.

    NOTES: You will mostly likely get at least one error while rebuilding media thumbnails...

    When you get an error, click the details link for that media. If the media displays some sort of error such as "This video has been removed" or "This video no longer exist", then that means that media is gone and you'll be unable to generate a thumbnail for that particular media. Use the available options on that media's detail page to DELETE it from your library. Then go back to your browser window which is rebuilding thumbnails and click the "retry from this position" link.

    If you got an error for a media, but after clicking the details link you can find no obvious error with the video; then the error could have just been a simple syn/ack failure. Just click the "retry from this position" link and the system will try to rebuild that thumbnail again.
Known Bugs:
There is a conflict with this modification and some of Valter's VSA modifications that will prevent navbar permissions from being handled correctly. I don't know exactly who's fault it is; but I'm pretty sure there are no errors in my code that would be causing this problem. There is a work around for this however.

Admin Control Panel > Plugins & Products > Plugin Manager > "media NAVTAB"

Find the code:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	product-screenshot1.jpg
Views:	10617
Size:	89.6 KB
ID:	116041   Click image for larger version

Name:	product-screenshot2.jpg
Views:	5286
Size:	91.5 KB
ID:	116042   Click image for larger version

Name:	product-screenshot3.jpg
Views:	4544
Size:	81.3 KB
ID:	116043   Click image for larger version

Name:	product-screenshot4.jpg
Views:	7473
Size:	82.6 KB
ID:	116044  

Click image for larger version

Name:	product-screenshot5.jpg
Views:	5369
Size:	87.1 KB
ID:	116045   Click image for larger version

Name:	product-screenshot6.jpg
Views:	3938
Size:	113.6 KB
ID:	116046   Click image for larger version

Name:	product-screenshot7.jpg
Views:	4054
Size:	103.7 KB
ID:	116047   Click image for larger version

Name:	product-screenshot8.jpg
Views:	3415
Size:	107.9 KB
ID:	116048  

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases Digital Sith's AMEs - ADULT Media Definitions Digital Sith vBulletin 3.6 Add-ons 66 08 Sep 2015 23:44
Mini Mods 8WayRun.Com - Random Header Jaxel vBulletin 4.x Add-ons 47 11 Jan 2013 23:26
Add-On Releases Media Block for DnP Instant! Musicbox - Display the fun media list anywhere ! silveryhat vBulletin 3.8 Add-ons 2 19 Jan 2011 14:12
Add-On Releases DJ's AME (Auto Media Embedding) XML Media Definitions (Third Time's the Charm) Digital Jedi Modification Graveyard 828 10 Mar 2010 06:45

  #736  
Old 12 May 2010, 16:40
dallouleh_s dallouleh_s is offline
 
Join Date: May 2010
Hi

I uploaded the product, but now my cms isn't showing up ( 500 internal server error )
and when i am submitting media it is not working. should i put my video in a specific folder?

i have uploaded the files included the upload folder. i didn't upload the file .htaccess , should i upload this file? and if yes where to?

thank you
Reply With Quote
  #737  
Old 12 May 2010, 17:15
Jaxel Jaxel is offline
 
Join Date: Sep 2005
Originally Posted by sontran View Post
Fatal error: Call to a member function register() on a non-object in /PATH/public_html/vbb/media/media_functions_constructs.php on line 270


I 've just downloaded and installed the lastest version but still got the above error. Please check
Where did you get this error? Did you read the change log and follow the upgrade instructions?

Originally Posted by Mulle View Post
When I submit a new video from this page: http://www.streetrace402.com/v4/media.php I get this error:


It seems that the "submit media" button have wrong link.
Submit media button link is fine, check your permissions.

Originally Posted by Gn_Snake View Post
Nothing Jaxel ?
How can I respond to metacafe sucking?

Originally Posted by kho91 View Post
i upgraded to the last version but i can't import google video?
Google video has never been supported.
Reply With Quote
  #738  
Old 12 May 2010, 17:41
romolus's Avatar
romolus romolus is offline
 
Join Date: Aug 2005
Problem after installation

Hy...

i have installed the tool but after installation I have this message error:

Fatal error: Cannot redeclare handle_bbcode_media() (previously declared in /var/www/web3074/web/includes/class_bbcode.php(2982) : eval()'d code:24) in /var/www/web3074/web/includes/class_bbcode.php(2982) : eval()'d code on line 54

Please help me...

Thank's
Reply With Quote
  #739  
Old 12 May 2010, 19:07
Mulle Mulle is offline
 
Join Date: Feb 2008
Originally Posted by Jaxel View Post
Submit media button link is fine, check your permissions.
What permission? Everything is set to "yes".
Reply With Quote
  #740  
Old 12 May 2010, 19:24
desi-boy's Avatar
desi-boy desi-boy is offline
 
Join Date: Nov 2008
Real name: Deepak
Originally Posted by romolus View Post
Hy...

i have installed the tool but after installation I have this message error:

Fatal error: Cannot redeclare handle_bbcode_media() (previously declared in /var/www/web3074/web/includes/class_bbcode.php(2982) : eval()'d code:24) in /var/www/web3074/web/includes/class_bbcode.php(2982) : eval()'d code on line 54

Please help me...

Thank's
i have the same error help plezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
__________________
Desi - Boy
Reply With Quote
  #741  
Old 12 May 2010, 19:31
Jaxel Jaxel is offline
 
Join Date: Sep 2005
Originally Posted by romolus View Post
Hy...

i have installed the tool but after installation I have this message error:

Fatal error: Cannot redeclare handle_bbcode_media() (previously declared in /var/www/web3074/web/includes/class_bbcode.php(2982) : eval()'d code:24) in /var/www/web3074/web/includes/class_bbcode.php(2982) : eval()'d code on line 54

Please help me...

Thank's
That means there is a conflict with another mod, which is also creating a [media] tag. What other media mods are you using on your forum? I hope its not AME, my forum used to use that, until pretty much everyone on my forums complained.
Reply With Quote
  #742  
Old 12 May 2010, 20:01
Jaxel Jaxel is offline
 
Join Date: Sep 2005
Originally Posted by Veer View Post
Alright, so is there any way to switch off LOCAL media for sitemap? because I think the media library is originally designed for external sources media, personally I don't use LOCAL media, not only me most of all use this for external media sharing.
The local service hoster has nothing to do with this problem.

However, I have completely rewritten the embed system for the next version that will properly give content locations for the sitemap.

Example: http://test.8wayrun.com/customVID/sitemap/media_002.xml

Last edited by Jaxel; 12 May 2010 at 20:10.
Reply With Quote
  #743  
Old 12 May 2010, 20:20
dallouleh_s dallouleh_s is offline
 
Join Date: May 2010
Originally Posted by dallouleh_s View Post
Hi

I uploaded the product, but now my cms isn't showing up ( 500 internal server error )
and when i am submitting media it is not working. should i put my video in a specific folder?

i have uploaded the files included the upload folder. i didn't upload the file .htaccess , should i upload this file? and if yes where to?

thank you
I really need help , i hope you have answers for me

thank you
Reply With Quote
  #744  
Old 12 May 2010, 20:31
Jaxel Jaxel is offline
 
Join Date: Sep 2005
Your question has already been answered in previous posts.
Reply With Quote
  #745  
Old 12 May 2010, 22:20
dallouleh_s dallouleh_s is offline
 
Join Date: May 2010
I know you are probably very buisy, but i really went over the 50 pages and didn't get answers, i can't fix the dissapearance of my cms. I am new to vbulletin...
if i pay for this product would you upload it for me?

thank you
Reply With Quote
  #746  
Old 12 May 2010, 22:26
Jaxel Jaxel is offline
 
Join Date: Sep 2005
===========================================================
Version 4.0.9 EMERGENCY BUG FIX
===========================================================
UPGRADERS:
  • You MUST run the "Click here to restore all services in the "/media/xml" directory to their default settings" process.
  • BUG FIX: The construct for the object/embed codes have been completely rewritten. They now use a universal template file, and store only the target SWF, instead of the entire object/embed construct. You MUST run the "Click here to restore all services in the "/media/xml" directory to their default settings" process if you want this mod to continue functioning. This change was put in to fix some errors in the MRSS sitemap.
  • BUG FIX: The plugin to create the [media] bbcode for this mod has been encapsulated within a switch from a vb setting. There is a new setting in your Media Library options that operates this switch which will enable or disable the parsing of the [media] code. By default this switch is disabled; if you enable it and suddenly parts of your forum stop working (such as your CMS), then that means you have another mod installed on your forum that is conflicting with this one. I have gone through my code a dozen times trying to see if there is anything in it that would cause this problem and I could not find anything.
Reply With Quote
  #747  
Old 12 May 2010, 22:33
MarekJan MarekJan is offline
 
Join Date: Oct 2006
Fatal error: Call to a member function register() on a non-object in /www/htdocs/xxxxxxx/board/media/media_functions_constructs.php on line 275
Reply With Quote
  #748  
Old 12 May 2010, 22:43
Jaxel Jaxel is offline
 
Join Date: Sep 2005
Originally Posted by MarekJan View Post
Fatal error: Call to a member function register() on a non-object in /www/htdocs/xxxxxxx/board/media/media_functions_constructs.php on line 275
I don't know why I bother to create these change logs if no one bothers to read them... So I've just uploaded a new version of this mod that FORCES a default, should the administrator fail to read the patch notes. I should have done this in the first place...
Reply With Quote
  #749  
Old 12 May 2010, 23:22
SwollenCranium's Avatar
SwollenCranium SwollenCranium is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Raleigh, NC
Originally Posted by Jaxel View Post
I should have done this in the first place...
No ..

Weed out the weak, eat the ones that fall behind.
Reply With Quote
  #750  
Old 12 May 2010, 23:22
MarekJan MarekJan is offline
 
Join Date: Oct 2006
it functions now with new version
look at this picture, the code goes too far to the right
fehler.JPG
IE 7
sorry for my bad English
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 16:51.

Layout Options | Width: Wide Color: