Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Watermark Generator Details »
Watermark Generator
Mod Version: 1.1, by Disasterpiece (Coder) Disasterpiece is offline
Developer Last Online: Oct 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (22 votes - 4.77 average) Installs: 153
Released: 18 May 2011 Last Update: 09 Jun 2011 Downloads: 1061
Not Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files Is in Beta Stage  

Quick Info

This mod adds a watermark to album and attachment images.
The watermark is customizable via image files or specified text.
Processed images are cached and the original files remain untouched, so you can modify or remove the watermark anytime you want.


Features

- Intelligent Caching
- Uses standard vBulletin methods, therefore no file modifications necessary
- Settings-Preview with a sample image in Adminpanel
- Generative plugin behaviour, works with most other mods which use the same hooks or use attachment images elsewhere

Installation


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Changelog

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Additional Info

The Mod is currently in BETA. This means, that we tested it on a test environment (vb 4.0.x to 4.1.3) but has not yet undergo excessive stress test.
Keep an eye out for updated versions until the final release!
If you encounter any bugs, missing or misplaced features, let us know!

F.A.Q

- I don't see changes in my live images!
> To see changes on the image files you have to clear your browser's cache!
In firefox it's enough to force a fresh reload via STRG+F5 and on other browsers STRG+F5 or SHIFT+F5 should work.
If you don't perform this step, your browser will show the old cached version and maybe the watermark won't show or changes won't apply.

- My png/gif watermark isn't transparent, instead I get a black background!
> PNG-8 is known for having transparency problems, GIF in some cases as well.
Fall back to PNG-24 with Alpha channel (all modern image tools should be able to save as PNG-24)
If you have trouble creating a working png-24 with alpha channel, you can send me a PM with a link to your watermark and I'll convert it to png-24 for you.

- I have trouble with special characters or non-latin charactersets!
> The addon is using standard php functionalities for the text. If for any reason you have trouble with special chars, I suggest using a transparent png-24 with the text from an external image tool instead.

Support / Branding

We provide quality vbulletin software modifications for zero costs. To help our mod to be well-known, a backlink is added to your forum footer by the plugin, where the plugin is used in any way.
You must not remove the copyright/backlink code!
However, if you like to support us, you are allowed to remove the footer note with a small donation (10$ minimum).
If you choose to do so, we'll contact you via the email provided by paypal with instructions on how to remove the footer note.
A link to paypal donation service can be found on the top right area of this post.

Feel free to contact an author of the mod if you have any questions or suggestions.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	plwatermark_2.jpg
Views:	2797
Size:	105.4 KB
ID:	129186   Click image for larger version

Name:	plwatermark_3.jpg
Views:	3204
Size:	120.2 KB
ID:	129187   Click image for larger version

Name:	plwatermark_admin12.jpg
Views:	1685
Size:	108.0 KB
ID:	129188   Click image for larger version

Name:	plwatermark_admin11.jpg
Views:	3106
Size:	68.3 KB
ID:	129189  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #166  
Old 15 Dec 2012, 22:49
ringnews24's Avatar
ringnews24 ringnews24 is offline
 
Join Date: Aug 2012
Does this work along side Picture and Album Gallery http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=237931
__________________
Ringnews24 Boxing Forum
Reply With Quote
  #167  
Old 17 Dec 2012, 18:04
Forensic Forensic is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by Disasterpiece View Post
How should the program know when a watermark already exists?
Sorry, I guess I wasn't very clear. It has nothing to do with existing watermarks.

I just want to exclude any file with a .GIF extension from being watermarked.
__________________
Reply With Quote
  #168  
Old 19 Dec 2012, 17:38
k6rikko's Avatar
k6rikko k6rikko is offline
 
Join Date: Jul 2011
Hi @all its a nice mod and it was working well some moths but now i have a stupid problem.

All attachments (forums, albums and however) shows the pictures only at max 50% , someones lil less someones lil more.

That means i looks like pictures want load complette anymore. But if i disbale this plugin the pictures are all working and displayed 100% . havent change something or installed new plugins, it stoped working from 1 day to another <.<

Anyone can help me or have experiences with this problem ? have many thanks


My board is VB 4.2.0 PL3

Serverstuff:

Server Type Linux
Web Server Apache v2.2.16 (cgi-fcgi)
PHP 5.3.3-7+squeeze14
PHP Max Post Size 8.00 MB
PHP Maximum Upload Size 2.00 MB
PHP Memory Limit None
MySQL Version 5.1.66-0+squeeze1
MySQL Packet Size 16.00 MB
Reply With Quote
  #169  
Old 24 Dec 2012, 00:19
Disasterpiece's Avatar
Disasterpiece Disasterpiece is offline
 
Join Date: Apr 2007
I've heard of this problem but have not encountered it myself so far. I suspect some kind of output compression to be the problem since it modifies the file size and then the header file size field doesn't match anymore. Do you have any kind of gz compression active on your server or your forum?
Reply With Quote
  #170  
Old 28 Dec 2012, 12:57
patrick91 patrick91 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Installed it and it it not working for me right now! I run your testattachments.php and it gives me this awnser:incorrect id!

Some thumbs are showing others don't and all the big images are not working also.

I had this mod installed before on an old installation and then it's working fine installed it on new installation and it's not working. Can it have to do i imported my things with impex?

Thanks,
Patrick
__________________
YamahaForumBenelux
Reply With Quote
  #171  
Old 29 Dec 2012, 13:18
ywwz ywwz is offline
 
Join Date: Jul 2009
Great Mod. Working well on the latest version of Vbb4.2.0
Reply With Quote
  #172  
Old 29 Dec 2012, 13:21
patrick91 patrick91 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Originally Posted by ywwz View Post
Great Mod. Working well on the latest version of Vbb4.2.0
Yes and how!? Don't understand it at all i have run those test files from 1 to 100 and now the images are showing most of them even in the cms! But a lot of old ones don't! (looks like they don't even exist!) So will remove them by time.

So for now i'm very happy because now on all new images it will show and it works! Using vB4.2.0 PL3

THANKS

Is there a possibily to let this mod work with this: Import external images ?
__________________
YamahaForumBenelux

Last edited by patrick91; 29 Dec 2012 at 13:36.
Reply With Quote
  #173  
Old 29 Dec 2012, 14:26
Disasterpiece's Avatar
Disasterpiece Disasterpiece is offline
 
Join Date: Apr 2007
Did your server configuratio change? There are two major image tools available for linux, which are GD(2) and Imagemagick. One of them both works, the other doesn't with the mod. You can find it in the vbulletin settings somewhere in the category General or Graphics or Server Settings. Which one do you use?
Reply With Quote
  #174  
Old 29 Dec 2012, 14:54
patrick91 patrick91 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Originally Posted by Disasterpiece View Post
Did your server configuratio change? There are two major image tools available for linux, which are GD(2) and Imagemagick. One of them both works, the other doesn't with the mod. You can find it in the vbulletin settings somewhere in the category General or Graphics or Server Settings. Which one do you use?
Me? GD.
__________________
YamahaForumBenelux
Reply With Quote
  #175  
Old 22 Jan 2013, 14:58
Matriosh Matriosh is offline
 
Join Date: Jul 2010
Originally Posted by k6rikko View Post
Hi @all its a nice mod and it was working well some moths but now i have a stupid problem.

All attachments (forums, albums and however) shows the pictures only at max 50% , someones lil less someones lil more.

That means i looks like pictures want load complette anymore. But if i disbale this plugin the pictures are all working and displayed 100% . havent change something or installed new plugins, it stoped working from 1 day to another <.<

Anyone can help me or have experiences with this problem ? have many thanks


My board is VB 4.2.0 PL3

Serverstuff:

Server Type Linux
Web Server Apache v2.2.16 (cgi-fcgi)
PHP 5.3.3-7+squeeze14
PHP Max Post Size 8.00 MB
PHP Maximum Upload Size 2.00 MB
PHP Memory Limit None
MySQL Version 5.1.66-0+squeeze1
MySQL Packet Size 16.00 MB
Hello. I've got the same problem here. It persists because server is sending "Content-length" header with the real attachment size (not the watermarked one). I've tried to modify the product's plugin to fix this, but nothing happens, becase this header is sended before the hook called.
So, I just commented the "Content-length" header string in attachment.php:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And now it's works, but I think author should fix this problem in his product. Thx. = )
Reply With Quote
  #176  
Old 22 Jan 2013, 15:25
Alibass's Avatar
Alibass Alibass is offline
 
Join Date: Mar 2007
Originally Posted by Matriosh View Post
Hello. I've got the same problem here. It persists because server is sending "Content-length" header with the real attachment size (not the watermarked one). I've tried to modify the product's plugin to fix this, but nothing happens, becase this header is sended before the hook called.
So, I just commented the "Content-length" header string in attachment.php:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And now it's works, but I think author should fix this problem in his product. Thx. = )
This mod is not supported and last update was about 19 months ago. I wouldn't look for an update, but your post is valuable to others with the same problem.
__________________
Alibass
Reply With Quote
  #177  
Old 22 Jan 2013, 18:23
TerryMason TerryMason is offline
 
Join Date: Nov 2005
Originally Posted by patrick91 View Post
Yes and how!? Don't understand it at all i have run those test files from 1 to 100 and now the images are showing most of them even in the cms! But a lot of old ones don't! (looks like they don't even exist!) So will remove them by time.

So for now i'm very happy because now on all new images it will show and it works! Using vB4.2.0 PL3
I have the same issue on my 4.1.11 forum. The mod has been working great for months, and the watermark shows on all newly uploaded photos, but doesn't show on photos uploaded before the mod was installed.

It doesn't matter the type of image (png / jpg, etc). I can take an image that isn't showing a watermark, save it locally then reattach it and the watermark will show.

I love this mod and will continue to use it - I just wish I could get all my photos watermarked.
__________________
Jeep Forum | Help Fight Cancer | Shirtzilla - monstrously funny shirts
Reply With Quote
  #178  
Old 22 Jan 2013, 19:38
dizzynation's Avatar
dizzynation dizzynation is offline
 
Join Date: Jun 2011
This would be a great mod for my forum. What are the chances of it working on 4.2?

Also is there an option to set certain opacity % for the watermark?

TerryMason - Have you tried running the General Update tool?
Reply With Quote
  #179  
Old 22 Jan 2013, 22:52
fxdigi-cash fxdigi-cash is offline
 
Join Date: Jul 2012
I haven't tried this mod myself yet, but willing to give it a shot....

on the other hand, I tried this mod on my vb.4.2 pl3 : http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?p=2398684

I know it is for vb3.x but surprisingly works on vb4.2 pl3

cheers
Reply With Quote
  #180  
Old 11 Feb 2013, 15:04
dog-tag's Avatar
dog-tag dog-tag is offline
 
Join Date: Jan 2012
Originally Posted by Matriosh View Post
Hello. I've got the same problem here. It persists because server is sending "Content-length" header with the real attachment size (not the watermarked one). I've tried to modify the product's plugin to fix this, but nothing happens, becase this header is sended before the hook called.
So, I just commented the "Content-length" header string in attachment.php:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And now it's works, but I think author should fix this problem in his product. Thx. = )
I tried this but it just broke all my attachments.

Can somebody share the correct way to comment out this line?

Edit - Alibass showed me this (MUCH APPRECIATED!!)


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I also tested this watermarker also -
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?p=2398684

And it works great, just an XML file with one minor edit, I'm using VB 4 PL3 if anyone finds this one doesn't work.

Last edited by dog-tag; 11 Feb 2013 at 16:07.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:24.

Layout Options | Width: Wide Color: