Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03 Nov 2011, 18:34
vexxy's Avatar
vexxy vexxy is offline
 
Join Date: Aug 2007
A brief site load review

I currently experience some mixed reviews of my vBulletin's loading speeds and I need from you guys a more concise opinion. Some of my users reported huge site loading lags 5-10 seconds while others said the site loads almost instantly. For me, the site is lightning fast but I need to have more opinions so I know what to tweak/modify.

if it's possible, spend a couple of minutes browsing random links...forum...cms etc..and tell me what do you think, I'll greatly appreciate it.

Site URL: http://www.oldrepublic.net
__________________
SWTOR Forums | BytesIN
Reply With Quote
  #2  
Old 03 Nov 2011, 18:36
ForceHSS's Avatar
ForceHSS ForceHSS is offline
 
Join Date: Apr 2008
it will load slow for some as it depends how fast there isp is and how far away they are from the hosting server
Reply With Quote
  #3  
Old 03 Nov 2011, 19:57
vexxy's Avatar
vexxy vexxy is offline
 
Join Date: Aug 2007
I know, but those who say it load slow, also say that the rest of the sites load fast..that's my problem.
__________________
SWTOR Forums | BytesIN
Reply With Quote
  #4  
Old 04 Nov 2011, 04:21
RobbieZ RobbieZ is offline
 
Join Date: Jul 2008
Loaded using latest iPhone > 0.02 seconds load, clicked 'Forum' then clicked a random thread, both around 0.5 seconds. So yeah pretty slow
Reply With Quote
  #5  
Old 04 Nov 2011, 06:50
Juggernaut's Avatar
Juggernaut Juggernaut is offline
 
Join Date: Dec 2009
Front page loaded a bit slow, but the forum and threads loaded fast.
Reply With Quote
  #6  
Old 04 Nov 2011, 07:39
vexxy's Avatar
vexxy vexxy is offline
 
Join Date: Aug 2007
Originally Posted by Juggernaut View Post
Front page loaded a bit slow, but the forum and threads loaded fast.
How slow was the front page? AProx? It may because of the jquery script (nivo slider) or the photos that are not thumbnailed..but if it takes 2-3 seconds..it's not that bad

Tnx guys for helping out

--------------- Added 04 Nov 2011 at 11:00 ---------------

I think the CMS lags for some people, but I'm not sure..waiting for 4.1.8 tho, has some good CMS fixed..maybe that'll help
__________________
SWTOR Forums | BytesIN
Reply With Quote
  #7  
Old 04 Nov 2011, 17:29
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Have you ever looked it it in debug mode and analyzed the queries and such? Although, I guess that wouldn't help you since you say it is others having the problem and not you.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #8  
Old 04 Nov 2011, 17:38
vexxy's Avatar
vexxy vexxy is offline
 
Join Date: Aug 2007
ya I don't have problems, I mean, I have some..but after a while and it's a local issue..although it bahaves strange..anyway, not the thread to discuss this now. The point is that some users are reporting lags from the get-go, while others, including myself...say that the site loads pretty fast...that's why I was asking the help of vb.org, since I don't have some many users on the forum to ask to test this
__________________
SWTOR Forums | BytesIN
Reply With Quote
  #9  
Old 04 Nov 2011, 17:46
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Have you asked those users to try a trace? Perhaps something will show up there.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #10  
Old 04 Nov 2011, 18:00
Max Taxable's Avatar
Max Taxable Max Taxable is offline
 
Join Date: Feb 2011
Here's the report where I tested your main page, you score 84 out of a possible 100:

http://www.webpagetest.org/result/111104_QS_231FX/

Here's the same exact test on your forum, 78 out of 100 grade here:

http://www.webpagetest.org/result/111104_16_231GH/

Score slightly lower but page load is faster, no idea why.

Feel free to run additional tests, with this site you can choose just about any browser and many locations to test from.

The CDN not detected, that's because you aren't using a cloud proxy like CloudFlare. Getting this installed on your site will speed you up even more, improve your grades and will protect you from a variety of bad actors including DDoS attacks, script kiddies and hackers, crackers, and the ilk.
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:06.

Layout Options | Width: Wide Color: