Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Flashchat 4 Integration for vBulletin 3.8 Details »
Flashchat 4 Integration for vBulletin 3.8
Mod Version: 3.8.001, by Paul M (Member) Paul M is offline
Developer Last Online: Jan 2018 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 3.8.x Rating: (6 votes - 4.67 average) Installs: 95
Released: 15 Feb 2009 Last Update: 01 Mar 2009 Downloads: 627
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations  

This modification is no longer available or supported.

Note: I no longer use Flashchat, and development and support of it at Tufat appears to have died in 2010.

vBulletin 3.8 Version
Please remember to click Mark as Installed if you use this modification.

Flashchat 4 integration with vBulletin 3.8.

Note: This is compatible with Flashchat 4.7.x only, it will not work with Flashchat 5 or 6.

Note:
Standard Flashchat includes vBulletin integration as part of the Tufat supplied files. However, the standard integration does not include Direct Usergroup Integration or other extra's like the WOL Display & Flashchat on a vBulletin page. This Modification adds those features


Extra's added by this modification

* Direct login to a room.
* The WOL will correctly display Flashchat as the location (not 'Unknown Location')
* Flashchat can be displayed embedded inside a 'standard' vBulletin Page (i.e. not full screen).
* Direct Usergroup Integration - a section is added to each usergroup in the ACP Usergroup Manager to set the Flashchat permissions for that group.
* The plugin will try to automatically add a link to Flashchat in your Navbar Quick Links or Community Links - this feature can be disabled if you wish.
* The automatic link can have a prefix path defined - useful if you use something like CMPS.
* You can define a usergroup to login as Flashchats "Spy" mode.


More notes:

* This integration is for Flashchat version 4 only.
* The automatic link feature may fail if you have customised templates (it uses template hooks).
* For Flashchat inside a vBulletin page you need to link to .../misc.php?do=flashchat
* This modification does not add any links to Flashchat Administration in the ACP.
* You can set all members to login direct to particular room via the ACP.
* You can also add a room parameter to the url - i.e. .../misc.php?do=flashchat&room=3
* Spys can login into the chat but are not listed in the room - they cannot chat, just watch.

The CMS file assumes that you are installing Flashchat in your forum root folder i.e. (/forums/chat/) - this is the same folder as your usercp.php file and includes folder. Installation will fail if you do not do this.

Support: This modification is no longer supported. Please check the instructions, and make sure you have uploaded any files to the correct location - the vast majority of problems reported are due to an error made in editing or uploading files.

Finally, I am not Tufat.com or Flashchat Support - if you have questions about Flashchat, their forums are here.

To use the this integration simply download and unzip the file, then follow the instructions in the text file. Once installed, the Flashchat userlevel options for each usergroup will appear in the ACP usergroup edit screens - editing of the CMS file will no longer be required.


History:

v3.8.001 : First release for vb 3.8.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Chat Modifications Flashchat 5 or 6 : Integration for vBulletin 3.8 Paul M Modification Graveyard 259 02 Jan 2011 23:34
Integration with vBulletin Flashchat Integration for vB 3.6 Paul M Modification Graveyard 1144 11 Jan 2009 22:29
Integration with vBulletin Flashchat Integration for vB 3.5 Paul M Modification Graveyard 957 10 May 2007 07:52
FlashChat : Integration upgrades for vBulletin. Paul M Modification Graveyard 156 31 Mar 2006 03:46

  #46  
Old 12 Oct 2009, 13:35
wacnstac wacnstac is offline
 
Join Date: Nov 2001
Also there are a couple of other problems I am experiencing. First I get no window to enter text once in the chat:



Also it doesn't show the "A" next to me and I am the administrator.
Reply With Quote
  #47  
Old 13 Oct 2009, 10:06
Paul M's Avatar
Paul M Paul M is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Paul M
Please read the main post

Finally, I am not Tufat.com or Flashchat Support .....
__________________
Former vBulletin.org Staff Member


Cable Forum
Please do not PM me about custom work - I no longer undertake any.
Note: I will not answer support questions via e-mail or PM - please use the relevant thread or forum.
Reply With Quote
  #48  
Old 13 Oct 2009, 11:24
wacnstac wacnstac is offline
 
Join Date: Nov 2001
Hmmm, thanks, I thought maybe my first question about the number in the chatroom looking corrupted might be hack related.
Reply With Quote
  #49  
Old 14 Oct 2009, 17:36
wacnstac wacnstac is offline
 
Join Date: Nov 2001
My other problems have been fixed.



What would cause the Who's on Chat plugin to do this?
Reply With Quote
  #50  
Old 14 Oct 2009, 22:36
Paul M's Avatar
Paul M Paul M is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Paul M
To do what exactly ? I dont know what your issue is.

Also, this thread is not the who is in chat mod, please post any questions about that in the correct thread.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member


Cable Forum
Please do not PM me about custom work - I no longer undertake any.
Note: I will not answer support questions via e-mail or PM - please use the relevant thread or forum.
Reply With Quote
  #51  
Old 15 Oct 2009, 01:31
wacnstac wacnstac is offline
 
Join Date: Nov 2001
BTW my other problem with not being able to see a Flashchat input section was caused by having multiple masks set for a usergroup. Example Admin user group had both Spy mode and Admin access set. When two or more were selected for a usergroup the input portion of FlashChat went bye bye.
Reply With Quote
  #52  
Old 15 Oct 2009, 14:16
Paul M's Avatar
Paul M Paul M is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Paul M
Indeed - you must only set one, if you set more than one then the highest "ranking" will take effect - and in this case, spy overrides admin, and a spy user has no input section.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member


Cable Forum
Please do not PM me about custom work - I no longer undertake any.
Note: I will not answer support questions via e-mail or PM - please use the relevant thread or forum.
Reply With Quote
  #53  
Old 15 Oct 2009, 18:54
wacnstac wacnstac is offline
 
Join Date: Nov 2001
Paul can you see my question in this other thread:

http://www.vbulletin.org/forum/showt...61#post1900061

It's the last bug I need to work out in my upgrade.
Reply With Quote
  #54  
Old 19 Nov 2009, 18:35
infnity8x3 infnity8x3 is offline
 
Join Date: Apr 2009
Thanks for this mod!

I was advised not to use FC5 and to use 4.7.12 instead.

So this mod was great for me. No problems at all so far.

Great work -=[INSTALLED]=-
Reply With Quote
  #55  
Old 20 Nov 2009, 19:03
TheComputerGuy's Avatar
TheComputerGuy TheComputerGuy is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Joe
I downgraded back to 4.7.12

I can get automatic login...is that an issue?
__________________
I'll buy your forum!
Reply With Quote
  #56  
Old 28 Nov 2009, 13:43
contemptx contemptx is offline
 
Join Date: Aug 2004
I have recently installed flashchat, integrated with vbulletin 3.8x

However when I go into the chat I cannot switch rooms it also seems that im in room [null] ?

Welcome! You have entered [null] at 1:50 pm
[null]: Admin has entered at 1:50 pm

Any help solviong this issue would be much appreciated.
Reply With Quote
Reply With Quote
  #57  
Old 19 Dec 2009, 05:13
theybannedme theybannedme is offline
 
Join Date: May 2008
My database name changed. Easy way to fix this or must I reinstall?

Figured it out: Edit config.svr.php under ./chat/temp

Last edited by theybannedme; 19 Dec 2009 at 05:24.
Reply With Quote
  #58  
Old 19 Dec 2009, 09:30
ahmedipa ahmedipa is offline
 
Join Date: Feb 2009
good I am glad to do these stpes
Reply With Quote
  #59  
Old 03 Jun 2010, 11:29
KURTZ KURTZ is offline
 
Join Date: Nov 2006
Real name: Christian
hi Paul i just uninstalled your hack (cause i should upgrade to the 4.0.x in the next days), but i saw a strange thing into the 'Version Info and Other Untouchables' menu (check the pic attached) ...

this is the text in that field:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

it's normal? can i remove that field?
Reply With Quote
  #60  
Old 05 Jun 2010, 11:56
Paul M's Avatar
Paul M Paul M is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Paul M
Thats actually 3.7 mod information. I used a custom version variable to store information for all my 3.7 & 3.8 mods - but abandoned the idea in 4.0. You can remove it if you wish - it wont harm anything either way.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member


Cable Forum
Please do not PM me about custom work - I no longer undertake any.
Note: I will not answer support questions via e-mail or PM - please use the relevant thread or forum.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:23.

Layout Options | Width: Wide Color: