Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Countdown Timer in signature Details »
Countdown Timer in signature
Mod Version: 1.12, by Hellcat (Member) Hellcat is offline
Developer Last Online: Apr 2014 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.0 Beta 1 Rating: (11 votes - 4.36 average) Installs: 173
Released: 09 Jun 2006 Last Update: 09 Jun 2006 Downloads: 835
Not Supported Uses Plugins Template Edits Additional Files  

This is a port of my vB3.5.x "User Countdown Timer".
I had to change some parts of the install code to make it work with vB3.6, and here we go:

This little AddOn gives your users the option to show a custom countdown timer at the bottom of their signature.

Features:
  • Fully configurable via UserCP (see screenshot)
  • BB-Code can be used for eventname and overmessage
  • fully phrased/templated, nothing hardcoded and so fully customizable
  • leading days or hours with a value of "0" are not shown
    (so it shows "42minutes" rather then "0days 0hours 42minutes")

Installation:
Painless:
  • Upload "plugins_usercountd.php" to ".../forum/includes"
  • Import the product .XML

DONE
That's it.
No template edits, no nothing


Usage:
Go into your UserCP -> Edit Options
On the very bottom you will find the options for the Countdown Timer.
Set it to whatever you like, if "Enable" is set to "Yes" the timer will automatically be shown on the bottom of your sig, set to "No" will hide/disable the time display



Have fun

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	cd1_usercp-option.gif
Views:	3977
Size:	15.7 KB
ID:	49123   Click image for larger version

Name:	cd2_running.gif
Views:	4226
Size:	12.4 KB
ID:	49124   Click image for larger version

Name:	cd3_over.gif
Views:	3098
Size:	12.3 KB
ID:	49125  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Profile Enhancements Countdown Timer in signature Howell vBulletin 3.7 Add-ons 126 02 Jun 2012 17:23

  #106  
Old 20 May 2007, 12:17
giovannicosta giovannicosta is offline
 
Join Date: Feb 2007
nice mod but did not install...
Reply With Quote
  #107  
Old 27 May 2007, 15:56
teach1st's Avatar
teach1st teach1st is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Fred
Originally Posted by V8Owner View Post
Installed this & it works perfectly

Is there any way to bold & add some spaces to the date output?

"83days 17hours 6minutes"
In Admin CP > Languages & Phrases > Search in Phrases

Make sure the product dropdown says "User Countdown" and do the three searches: "hours," "minutes," and "days."

Replace, for example, the word "day" with the word " day" ("day" with a space in front of it).

Works for me in 3.6.7:

http://www.pb5th.com/Polar_Bear_Fat/...5714#post35714
__________________
fred
Reply With Quote
  #108  
Old 28 May 2007, 02:01
Aimee1969 Aimee1969 is offline
 
Join Date: Apr 2007
thanks installed
Reply With Quote
  #109  
Old 28 May 2007, 02:06
mtalks's Avatar
mtalks mtalks is offline
 
Join Date: May 2007
Originally Posted by teach1st View Post
In Admin CP > Languages & Phrases > Search in Phrases

Make sure the product dropdown says "User Countdown" and do the three searches: "hours," "minutes," and "days."

Replace, for example, the word "day" with the word " day" ("day" with a space in front of it).

Works for me in 3.6.7:

http://www.pb5th.com/Polar_Bear_Fat/...5714#post35714

Yur stuff worked great. Where do you fix the box so you can put a ZERO for a year month or even day and also have the dropdown field be wider so you can see the day
Attached Images
File Type: jpg countdown.jpg (23.0 KB, 30 views)
Reply With Quote
  #110  
Old 28 May 2007, 03:01
teach1st's Avatar
teach1st teach1st is offline
 
Join Date: Oct 2001
Real name: Fred
have the dropdown field be wider so you can see the day
I've been mucking around, but can't find it.
__________________
fred
Reply With Quote
  #111  
Old 28 May 2007, 03:13
mtalks's Avatar
mtalks mtalks is offline
 
Join Date: May 2007
Install Intructions

Ok after facing some of the same problems most users experienced we took everyones suggestions an added something to get it to look and work a little better.

I made a couple of changes to the plugins_usercountd.php

INSTALLED AND TESTED ON VB 3.67PL1 Corrected php file is attached at the bottom

The fields are the width of the phrase and you cant see the day, month or year unless you change the text to something other than day, year or month.


Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Find:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Save the file and upload the files as in the original instructions and then import the modified plugins_usercountd.php file. If you already have this installed then select to overwrite.

Goto admincp/language phrases/phrase manager/ add phrase

type = global
product = user countdown
varname = usercountdown
text = usercountdown
add phrase


In order for this mod to show you MUST go to the Manage User Groups and edit each group you wish to have access to this feature. It is located at the very bottom of the User Group Permissions. And each user must go to their UserCP and enable the countdown timer and have a signature enabled (it can be simple text but I suggest you add a couple <BR><BR> to give a few spaces between you signature and the countdown timer)

Enclosed are 3 screenshots of what it should look like in the UserCP, Group Permissions and the forum signature. I also included the fixed php file. <-- did not know if it was ok to do that and if not admin will remove I am sure.
Attached Images
File Type: jpg usercountdown_acp.jpg (8.9 KB, 41 views)
File Type: jpg countdown_usercp.jpg (49.1 KB, 46 views)
File Type: jpg usercountdown_forum.jpg (7.4 KB, 48 views)
Attached Files
File Type: php plugins_usercountd.php (9.6 KB, 47 views)

Last edited by mtalks; 28 May 2007 at 03:26.
Reply With Quote
  #112  
Old 28 May 2007, 03:22
Aimee1969 Aimee1969 is offline
 
Join Date: Apr 2007
thanks mtalks1
Reply With Quote
  #113  
Old 29 May 2007, 12:44
cheekymonkey2 cheekymonkey2 is offline
 
Join Date: Jan 2006
Great, thanks. Is there a way to give a user a signature by default?

That way, when they set the countdown up it appears immediately.
__________________
Rossendale Online
Reply With Quote
  #114  
Old 02 Jun 2007, 17:00
Fireproof Fireproof is offline
 
Join Date: May 2007
mtalks1 - I followed your directions, i think, but still have the problem with setting the dates. Can't see anything in the dropdowns besides the slider bar. see pic.

Would also like an automatic space added before the "My Countdown" signature starts. I don't have html enabled in sigs, so users can't put <br> spaces in their sig.
Attached Images
File Type: jpg countdownproblem.jpg (23.8 KB, 27 views)

Last edited by Fireproof; 02 Jun 2007 at 17:40.
Reply With Quote
  #115  
Old 05 Jun 2007, 13:02
SLY LS1's Avatar
SLY LS1 SLY LS1 is offline
 
Join Date: May 2007
Real name: Wayne
edit

Last edited by SLY LS1; 05 Jun 2007 at 13:17.
Reply With Quote
  #116  
Old 05 Jun 2007, 13:20
SLY LS1's Avatar
SLY LS1 SLY LS1 is offline
 
Join Date: May 2007
Real name: Wayne
Originally Posted by Fireproof View Post
mtalks1 - I followed your directions, i think, but still have the problem with setting the dates. Can't see anything in the dropdowns besides the slider bar. see pic.

Would also like an automatic space added before the "My Countdown" signature starts. I don't have html enabled in sigs, so users can't put <br> spaces in their sig.
Yes im getting the same thing..

the post did quite make sense to me, it asked to edit the plugins_usercountd.php file and upload it then down load another plugins_usercountd.php file and upload that ?

shouldnt your attached file be the product-hc_usercountdown_vb36b1.xml ?

Last edited by SLY LS1; 05 Jun 2007 at 13:36.
Reply With Quote
  #117  
Old 05 Jun 2007, 13:59
Fireproof Fireproof is offline
 
Join Date: May 2007
I believe he applied the edits to the php file for us (even though he laid them out in his post) and attached that so we wouldn't have to do that. however, there appears to be a disconnect between it and the XML now or something. Something like the phrases aren't right anymore or something. I dunno - I'm a complete php noob.

But i would like to get this to work. It would be so useful for my forums, counting down to the end of a dieting cycle or something.
Reply With Quote
  #118  
Old 05 Jun 2007, 14:00
SLY LS1's Avatar
SLY LS1 SLY LS1 is offline
 
Join Date: May 2007
Real name: Wayne
Ok I couldnt work out mtalks1 edit so I changed the edits back and went to the AdminCP - Languages & Phrases - Language Manager - Edit / Translate English (US) Phrases

and found the ones to change

day - change to - Select a day

month - change to - Select a month

year - change to - Select a year


that basicly did the same thing and fixed it perfect

cheers
Reply With Quote
  #119  
Old 05 Jun 2007, 14:13
SLY LS1's Avatar
SLY LS1 SLY LS1 is offline
 
Join Date: May 2007
Real name: Wayne
To put the gap between the signature and the countdown go to

Admin CP - Styles & Templates - Search in Templates

Search for - usercountdown_display

Change from;


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

To;


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

then click save
Reply With Quote
  #120  
Old 05 Jun 2007, 16:21
Fireproof Fireproof is offline
 
Join Date: May 2007
Awesome - you can ignore my PM. I sent it before seeing your post here. Let me try this tonight and see if that fixes it for me. I bet it does.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 14:06.

Layout Options | Width: Wide Color: