Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Advanced Application Forms Details »
Advanced Application Forms
Mod Version: 1.4.7, by nhawk (Member) nhawk is offline
Developer Last Online: Feb 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 4.1.1 Rating: (53 votes - 4.89 average) Installs: 408
Released: 20 May 2011 Last Update: 07 Sep 2015 Downloads: 2882
Not Supported Translations  

THIS ADD-ON IS NO LONGER AVAILABLE AND IS NOT SUPPORTED

* General Information *
------------------------------
This is an add-on that is designed for vBulletin 4.1.1 or later. It may not work on earlier versions of vBulletin.


Nominated twice for MOTM (October 2011, January 2012)


Features
  • Unlimited Application Types*
  • Unlimited Application Positions*
  • Unlimited Questions*
  • Different Application Positions for each Application Type
  • Different Questions for each Application Position.
  • Allow others to add/edit Application Types by permissions.
  • Allow others to edit Positions/Questions by permissions.
  • Edit Application Types, Positions and Questions in either ACP or from board.
  • Show Multiple Application Types in Community Menu or direct link to them.
  • Control Application Type access by Usergroup, Postcount
  • Control Application Position access by Usergroup, Postcount
  • Notification of an application via Forum Thread and/or Email and/or Private Message
  • Specify Different Forums for Reports by Application Position.
  • Define a default question set that can be included on all applications.
  • Much, much more!

* Limited only if you are limited in database size and/or free disk space.


* INSTALLATION *
-------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) Depending on your server configuration, you will need to change the permissions of the advappfiles folder to either 775 or 777

3) Import the product XML file (product-advapp.xml) into the Product Manager in AdminCP.

4) Take some time to set the options, application types and application postions in the new Application Forms area of AdminCP.
(It's really not that hard!)

5) Make sure this modification is marked as 'Installed' on vBulletin.org!
(If you want to get notices from me about updates for this modification.)

* UPGRADE INSTRUCTIONS *
-----------------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) Import the product XML file (product-advapp.xml) into the Product Manager in AdminCP and be sure "Allow Overwrite" is set to 'Yes'.

3) vB 4.2.x ONLY - Go to ACP->Settings->Options->Application Form Settings and set 'vB 4.2 Community Menu Update' to 'Yes'.

UPGRADING TO VERSION 1.3.8 or HiGHER
Depending on your server configuration, you will need to change the permissions of the advappfiles folder to either 775 or 777

If you have edited the advapp_application template, you need to revert the template before upgrading to 1.3.8 or higher.
Once the upgrade is complete, you can re-apply your changes to that template.


* History (Changelog) *
-------------------------
1.4.7 (September 7, 2015)
- Fix Certain characters not being stored/displayed properly.

1.4.6 (January 2, 2014)
- Fix Certain non-english characters not being stored/displayed properly.

1.4.5 (October 11, 2013) (not released vB.org)
- Fix No thread status showing in new threads when Thread Status Pro version 1.0.3 is installed.

1.4.4 (August 5, 2013)
- Fix Change single MySQL call to vB database call for systems that don't play well with direct MySQL calls.

1.4.3 (July 15, 2013)
- Fix Extra tabs in first response line in email notificactions.

1.4.2 (June 18, 2013)
- Fix Applications still able to be submitted after member logs out when unusual usergroup settings are used.

1.4.1 (June 8, 2013)
- Fix regex error missing from query.

1.4.0 (June 4, 2013) (not released on vB.org)
- Fix community menu not updating properly with vB 4.2.1

1.3.9 (May 2, 2013)
- Fix thread starter not showing when new thread is created and using actual userid to post new thread.

1.3.8 (May 2, 2013) (not released on vB.org)
- Add file upload option to application questions.(Available from ACP ONLY)

1.3.7 (May 1, 2013)
- Add error field in question editor for validation failure.

1.3.6 (May 1, 2013) (not released on vB.org)
- Fix moderated threads not showing as moderated in ACP.
- Change regex validated fields are now optional if no error message is defined for the field.
- Change streamline code for displaying applications forms.

1.3.5 (April 29, 2013)
- Change question save routine to prevent misnumbering of question order.
- Add single line text answers now allow regular expression matching.(Editing regex available from ACP ONLY)
- Add flood check for new threads
- Add flood check for new posts.

1.3.4 (April 22, 2013) (not released on vB.org)
- Fix header/title phrase input on application type screen not showing properly on forum application screens.
- Fix several typographical errors in phrases.

1.3.3 (March 2, 2013)
- Fix database error if Thread Status Pro is not installed.
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.2 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.2 (February 28, 2013) (not released on vB.org)
- Add support for default forum thread status from Thread Status PRO
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.1 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.1 (November 20, 2012)
- Fix database error when saving application type with some punctuated admin usernames.
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.0 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.0 (November 19, 2012) (never released on vB.org)
- Fix item selection problems with Firefox browser
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.2.9 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.2.9 (July 30, 2012)
- Fix error when editing application types in board (was not happening in ACP edit)
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.2.8 JUST UPLOAD application-types.php to your server)

1.2.8 (May 23, 2012)
- Improved work around for vB 4.2 bug pertaining to navigation menu items (JIRA VBIV-14959).

1.2.7 (May 21, 2012)
- Work around for vB 4.2 bug pertaining to navigation menu items (JIRA VBIV-14959).

1.2.6 (May 20, 2012) (never released on vB.org)
- Made system compatible with vB 4.2.0

1.2.5 (February 27, 2012)
- Fix IP address not being displayed when answer color option is used.
- Fix overlap of nav tab with nav menu.

1.2.4 (January 17, 2012)
- Fix URL not being parsed when answer color is defined and URL is the only thing in the answer.

1.2.3 (January 11, 2012)
- Add replacement variables to PM after submitting application.
- Add answer color option to main settings.
- Add multiple choice answers in column format option to main settings.
- Add 'All of the above' Multiple Choice question type.

1.2.2 (December 16, 2011) (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.2.1, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)
- Fix UTF-8 character display for expected answers.
- Fix sorting problem with first application questions.

1.2.1 (December 15, 2011) (not uploaded on vBulletin.org)
- Add option to PM a member after submitting an application.
- Add numeric ordering to edit position questions in ACP ONLY. (NOTE: Numbering MUST stay as 1,2,3.. NEVER use 10, 20, 30...)

1.2.0 (December 7, 2011)
- Fix database error when single quote is used in expected responses. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.9, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.9 (December 5, 2011) (Not uploaded on vBulletin.org)
- Fix quote character not being displayed properly in posts. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.8, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.8 (December 2, 2011)
- Fix 'not enough posts' now displays when it should. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.7, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.7 (November 5, 2011)
- Added single selection dropdown box for questions.

1.1.6 (October 13, 2011) (Not uploaded on vBulletin.org)
- Code enhancements for future expansion.

1.1.5 (September 4, 2011)
- Repair forum based application group type editor. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPDATING FROM 1.1.4 to 1.1.5, JUST UPLOAD FILES TO SERVER - NO NEED TO UPDATE IF YOU DON'T USE THE FORUM BASED EDITOR)

1.1.4 (August 27, 2011)
- Change hard coded Yes/No answers to standard vBulletin Yes/No phrases (thanks to Ellendway for testing).

1.1.3 (August 15, 2011)
- Corrected post format problems.
- Changed human verify portion of template.
- Changed hard coded Yes/No questions to standard vBulletin Yes/No Phrases.

1.1.2 (July 30, 2011)
- Code enhancements to allow for future expansion.

1.1.1 (July 6, 2011)
- Fix human verification. (problem found while converting mod to vB 3.8.7)

1.1.0 (June 29, 2011)
- Installation script change to correct installation problem where plugin was not importing completely for some people.

1.0.9 (June 21, 2011)
- Removed odd credit line for skin.

1.0.8 (June 14, 2011)
- Changed URL parse option so URLs are now parsed in all text fields.
- Changed 'Use First Text Answer As Subject' to subject replacement variable.
- Added option to remove member name from first line of reports.
- Added option to post application reports in an existing thread.
- Moved 'Start Application' button label to advapp vBulletin Phrase.
- Moved 'I am applying for the postion of' text from template to advapp vBulletin Phrase.
- Changed template so 'Member Name' now uses advapp vBulletin Phrase.
- Changed CSS so 'Start Application' button is centered on page.
- Removed remnant heading phrase from application form template.

1.0.7 (June 8, 2011)
- Fix minor bug where multi-line text was being cut into smaller sections.
- Added option to parse URLs. (it is in the position editor)

1.0.6 (June 6, 2011)
- Added option to use first single line text answer as report subject.
- Added option to require approval of the thread created when a member submits an application.
- Added options to redirect member to different locations after submitting an application.

1.0.5 (June 4, 2011)
- Fix default questions were carrying over their display positions causing answers to record improperly.
- Added option to show applications in navbar tabs.

1.0.4 (June 1, 2011)
- Database table creation change to make it compatible with MySQL 5.5.8
(NO NEED TO UPDATE IF YOU ARE ALREADY RUNNING VERSION 1.0.3)

1.0.3 (May 23, 2011)
- Added note about default email/pm user ids to position editors.
- Added Delete All Questions to ACP question editor.
- Added the ability to use a Thread Prefix for report threads.

1.0.2 (May 20, 2011)
- Fix rewind error.

1.0.1 (May 20, 2011)
- Changed database creation method for those that might be having problems.

1.0.0 (May 20, 2011)
- Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 4.x Add-ons 2069 23 Sep 2019 03:17
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 01:02
Add-On Releases Forms Pack *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.6 Template Modifications 2 27 Jul 2007 01:52
Forms Pack + (4) *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.5 Template Modifications 1 09 May 2007 00:12

  #256  
Old 25 Jan 2012, 17:52
TombstoneWarrior's Avatar
TombstoneWarrior TombstoneWarrior is offline
 
Join Date: Jan 2012
i can not get this aplication to show up for anything can some help me setting this up???
in the folder General Application Forms there is a upload folder i uloaded the files in that folder to the public_html on my ftp and the rest of the files i the upload folder i uploaded to there directory of there name ex admincp folder files in it i uploaded to the admincp in my ftp. what am i doing wrong and why wont this work. even setting the option to have the aplication file in the navbar but nuthing comes up when clicked on. someone help me please!!!!!!!
__________________
[B][I] IM A NEWBIE AT THIS PLEASE HELP ME WHERE YOU CAN. ALL THIS IS SO NEW TO ME!!
Reply With Quote
  #257  
Old 25 Jan 2012, 19:19
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by TombstoneWarrior View Post
i can not get this aplication to show up for anything can some help me setting this up???
in the folder General Application Forms there is a upload folder i uloaded the files in that folder to the public_html on my ftp and the rest of the files i the upload folder i uploaded to there directory of there name ex admincp folder files in it i uploaded to the admincp in my ftp. what am i doing wrong and why wont this work. even setting the option to have the aplication file in the navbar but nuthing comes up when clicked on. someone help me please!!!!!!!
Be sure you have given yourself permission to view the application type and application position.

Here is a troubleshooting flowchart that might help.

Reply With Quote
  #258  
Old 25 Jan 2012, 21:43
TombstoneWarrior's Avatar
TombstoneWarrior TombstoneWarrior is offline
 
Join Date: Jan 2012
Originally Posted by nhawk View Post
Be sure you have given yourself permission to view the application type and application position.

Here is a troubleshooting flowchart that might help.

so when i upload all the files inside the upload folder to my ftp html file. i am doing this right i dont have to add the files in upload to the place on my ftp that they are named ex admincp files inside to admincp. i upload the whole folder admincp to the pubic_html. correcct? i aske this because the directions say >>> Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root. "my ftp public_html"
__________________
[B][I] IM A NEWBIE AT THIS PLEASE HELP ME WHERE YOU CAN. ALL THIS IS SO NEW TO ME!!
Reply With Quote
  #259  
Old 25 Jan 2012, 22:21
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Wherever your forum is located.

So if your forum is located directly in the HTML folder on your server, that would be correct.

If your forum is in a sub-folder such as HTML/forums, you would upload the files to the forums folder.
Reply With Quote
  #260  
Old 25 Jan 2012, 23:40
dnk.it dnk.it is offline
 
Join Date: Aug 2009
I get this warning when submit application form

Wrong datatype for second argument in [path]/application-forms.php on line 567


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #261  
Old 25 Jan 2012, 23:50
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by dnk.it View Post
I get this warning when submit application form

Wrong datatype for second argument in [path]/application-forms.php on line 567


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
That's not line 567.

It 'looks' like a checkbox question is missing an answer or there aren't any expected answers for the checkbox question.

Can you post the checkbox questions that are being asked? Or, send them to me via PM.

EDIT: Also note that I need to log off for the night, so I can't answer until tomorrow.
Reply With Quote
  #262  
Old 26 Jan 2012, 08:07
TombstoneWarrior's Avatar
TombstoneWarrior TombstoneWarrior is offline
 
Join Date: Jan 2012
Question

In the nav bar i put the application option when i click on this nav bar application option there is nothing that appears. as to setting my self to>> given yourself permission to view the application type and application position. That is in this part of the section >> Application Type Add/Edit Permissions if i am correct i put a 6 which is the admin user-group. if i have set this correct what else could be the problem?
__________________
[B][I] IM A NEWBIE AT THIS PLEASE HELP ME WHERE YOU CAN. ALL THIS IS SO NEW TO ME!!

Last edited by TombstoneWarrior; 26 Jan 2012 at 08:55.
Reply With Quote
  #263  
Old 26 Jan 2012, 09:26
snowlion snowlion is offline
 
Join Date: Mar 2005
Application Forms > Application Types > Edit your application type > Allowed Usergroups > Select the usergroups will be allowed to see this application group. > Save.

Please use normal font (as you'd turned off the CAPLOCKS).
Reply With Quote
  #264  
Old 26 Jan 2012, 10:23
TombstoneWarrior's Avatar
TombstoneWarrior TombstoneWarrior is offline
 
Join Date: Jan 2012
[QUOTE=snowlion;2292612]Application Forms > Application Types > Edit your application type > Allowed Usergroups > Select the usergroups will be allowed to see this application group. > Save.

QUOTE]Right i did that and made it so only i can see the application usergroup 6 is admin so i am the only one who can see it but when i click o the nav bar aplication nuthing happens i can not see anything so that could not be the problem. Any other ideas??
P,S I made the font diffrent so anyone trying to awnser would be able to see the main question. Just like you made the file directions a dif font!!
__________________
[B][I] IM A NEWBIE AT THIS PLEASE HELP ME WHERE YOU CAN. ALL THIS IS SO NEW TO ME!!
Reply With Quote
  #265  
Old 26 Jan 2012, 10:54
adambloch adambloch is offline
 
Join Date: Jun 2006
Hi thanks for the fast reply yesterday... Sorry for missing that setting just another thought that you can add to your maybe never list

Is there anyway of creating a block that can appear at the top of a selected forum. That way a type could be shown and the applications could show in the threads below? see mock up below..



once again great support

many thanks

Adam

Last edited by adambloch; 26 Jan 2012 at 11:45.
Reply With Quote
  #266  
Old 26 Jan 2012, 12:21
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
[QUOTE=TombstoneWarrior;2292626]
Originally Posted by snowlion View Post
Application Forms > Application Types > Edit your application type > Allowed Usergroups > Select the usergroups will be allowed to see this application group. > Save.

QUOTE]Right i did that and made it so only i can see the application usergroup 6 is admin so i am the only one who can see it but when i click o the nav bar aplication nuthing happens i can not see anything so that could not be the problem. Any other ideas??
P,S I made the font diffrent so anyone trying to awnser would be able to see the main question. Just like you made the file directions a dif font!!
If the nav tab is showing, but it only shows a very small dropdown like this...


Go to ACP->Application Forms->Application Types and edit the application type. Make sure 'This Application Type is Active' is set to 'Yes'. And, that your usergroup is set in Allowed Usergroups.
Attached Images
File Type: jpg avp_tabclicked.jpg (41.8 KB, 65 views)
Reply With Quote
  #267  
Old 26 Jan 2012, 13:06
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by adambloch View Post
Hi thanks for the fast reply yesterday... Sorry for missing that setting just another thought that you can add to your maybe never list

Is there anyway of creating a block that can appear at the top of a selected forum. That way a type could be shown and the applications could show in the threads below? see mock up below..

once again great support

many thanks

Adam
There's no way of doing it at this point in time. But I do like the idea.

Again, it will go on the wish list.

I know you were joking, but if you read through the entire thread you'll find that just about everything people have asked for has been added whether in a paid add-on or if it got blended into the main product. It's more the availability of time to work on major additions that drive when and if something gets added.
Reply With Quote
  #268  
Old 26 Jan 2012, 14:03
adambloch adambloch is offline
 
Join Date: Jun 2006
I think this is a great bit of software that could do so many great things for helping comunication with the members.. If there was the option to post the application to face book that would be great as well

I'm using it for application for poeple to apply to help out on the site but the thing I think it's going to be best at will be for getting people to sign up for events.... This way we can easily show who will be attending.

Once again great product... If there were paid addons I'm sure i'm not the only one who would be interested if this would help you speed things up

many thanks

Adam
Reply With Quote
  #269  
Old 26 Jan 2012, 22:28
TombstoneWarrior's Avatar
TombstoneWarrior TombstoneWarrior is offline
 
Join Date: Jan 2012
[QUOTE=nhawk;2292652]
Originally Posted by TombstoneWarrior View Post

If the nav tab is showing, but it only shows a very small dropdown like this...


Go to ACP->Application Forms->Application Types and edit the application type. Make sure 'This Application Type is Active' is set to 'Yes'. And, that your usergroup is set in Allowed Usergroups.
that is the ecact picture i have on my screen. here is a screen shot to show i have the right setting's but it still is not working..Please look at the pic attachment>>>>>>>>>>
Attached Images
File Type: jpg Capture.jpg (92.2 KB, 7 views)
__________________
[B][I] IM A NEWBIE AT THIS PLEASE HELP ME WHERE YOU CAN. ALL THIS IS SO NEW TO ME!!
Reply With Quote
  #270  
Old 26 Jan 2012, 23:47
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
[QUOTE=TombstoneWarrior;2292845]
Originally Posted by nhawk View Post
that is the ecact picture i have on my screen. here is a screen shot to show i have the right setting's but it still is not working..Please look at the pic attachment>>>>>>>>>>
You are on the wrong screen.

Go to ACP->Application Forms->Application Types



Once there edit the application type and set 'This Application Type is Active' to 'Yes'.



And be sure you have permissions to view the application type.
Attached Images
File Type: jpg selectsettings.jpg (85.4 KB, 115 views)
File Type: jpg grouptype.jpg (133.2 KB, 115 views)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:47.

Layout Options | Width: Wide Color: