Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Block - Users Online Details »
Block - Users Online
Mod Version: 1.4, by Lynne (Coder/Designer) Lynne is offline
Developer Last Online: Aug 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.2.0 Rating: (16 votes - 4.88 average) Installs: 162
Released: 23 Jan 2010 Last Update: 05 Jun 2012 Downloads: 971
Not Supported Uses Plugins Template Edits Re-usable Code  

This is a block for your forum sideblocks to show the Current Users Online.



You will need to Create a new Template (block_users_online), Cache the template, Create a new Block (Users Online), and then, optionally, remove the Currently Active Users list from the bottom of the page.

1.1 2010-06-12: Added in Most users ever online. Updated for 4.0.3.
1.2 2010-06-23: Updated to work for 4.0.4.
1.3 2011-11-17: Fixed template and block code for use in 4.1.8.
1.4 2012-06-05: Fixed template for use in 4.2.0.

Installation instructions for 4.2.0, 4.1.8 and pre-4.1.8 are included in the 1.4 download. Please make sure you use the correct Installation Instructions as both the block code and the template code are different depending on the version you are running. Read them carefully!!!

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	block-users online.png
Views:	8858
Size:	21.5 KB
ID:	118381  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Profile Enhancements Show online/offline status in friends block Taragon vBulletin 3.7 Template Modifications 15 17 Aug 2008 20:41

  #226  
Old 14 Feb 2013, 18:25
Amaury Amaury is offline
 
Join Date: Nov 2011
Real name: Amaury
Originally Posted by Lynne View Post
I would put it with the others I had added:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Not sure if I did exactly that, but I ended up doing this:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

As for the most users, I just edited the phrase most_users_ever_online_was_x_y_at_z and made it this:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
I am a former vBulletin user and am no longer regularly active here.

KH-Flare moved to XenForo on January 1, 2014.
Reply With Quote
  #227  
Old 10 Mar 2013, 13:20
Lee Roberts's Avatar
Lee Roberts Lee Roberts is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Lee
Thanks for this Lynne!

Anyone using the Sidebar Anywhere by BOP5 if you want this block to work on other pages follow the steps below:

REPLACE TEMPLATE CODE:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.



WITH:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

.Me
Reply With Quote
  #228  
Old 10 Mar 2013, 18:14
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Thanks for posting that Lee Roberts.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #229  
Old 26 Nov 2013, 04:11
justicechick's Avatar
justicechick justicechick is offline
 
Join Date: Oct 2012
Hi Lynn, I have attempted this twice. I correctly followed all the steps to the best of my knowledge and the block shows up on my page. It was minus the actual numbers of online users ect. However my bigger issue is that as soon as I enable the plugin I get this errror code at the top of my header. BTW I am running 4.2.2

Parse error: syntax error, unexpected 'is' (T_STRING) in /home/cafeflir/public_html/includes/class_bootstrap.php(1419) : eval()'d code on line 145

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ..../includes/class_bootstrap.php(1419) : eval()'d code:145) in ..../includes
Reply With Quote
  #230  
Old 26 Nov 2013, 18:32
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Originally Posted by justicechick View Post
Parse error: syntax error, unexpected 'is' (T_STRING) in /home/cafeflir/public_html/includes/class_bootstrap.php(1419) : eval()'d code on line 145
That is an error with the caching of the template. But, there is no "is" in the block_users_online template. Could you have accidentally added a line break in the middle of a word? Did you remember to enter that template under "Template to Use" in the Block configuration page?
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #231  
Old 27 Nov 2013, 05:52
justicechick's Avatar
justicechick justicechick is offline
 
Join Date: Oct 2012
Originally Posted by Lynne View Post
That is an error with the caching of the template. But, there is no "is" in the block_users_online template. Could you have accidentally added a line break in the middle of a word? Did you remember to enter that template under "Template to Use" in the Block configuration page?
Thanks Lynn, I tried it again but unfortunately its still a no go. My blocks have started appearing under my forumhome for some reason so Im checking on that and wondering if it might be the course of the problem. I will post back here once I get that figured out and have tried creating the block again .

Reply With Quote
  #232  
Old 07 Dec 2013, 17:17
justicechick's Avatar
justicechick justicechick is offline
 
Join Date: Oct 2012
I finally got this to appear but purely accidental. I tried reinstalling it again and still got the prior error so I was gonna uninstall it. I removed the plugin I had created and got side tracked removing the rest . When I looked at my forum home page I saw it there. So it ended up working without that plugin mentioned in the install. Could it be using another plugin that was already installed?
Reply With Quote
  #233  
Old 07 Dec 2013, 20:16
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
The plugin for this is only to cache the template. You really don't need the plugin in order for this to work at all, it is just good to cache your templates.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #234  
Old 01 Feb 2015, 00:28
Frosti Frosti is offline
 
Join Date: Sep 2010
Lynne, Wouldn't it just be a simple code change if you wanted this to show only certain usergroups... thus turning it into say a STAFF ONLINE.

I know about the 'staff online' block but that doesn't work for me, I would love to give this one a try and just add a code change to show only specific usergroups 'online'
Reply With Quote
  #235  
Old 01 Feb 2015, 21:12
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Originally Posted by Frosti View Post
Lynne, Wouldn't it just be a simple code change if you wanted this to show only certain usergroups... thus turning it into say a STAFF ONLINE.

I know about the 'staff online' block but that doesn't work for me, I would love to give this one a try and just add a code change to show only specific usergroups 'online'
Sure. You could add a JOIN to the query to grab the users usergroup and then only output online users in a certain usergroup.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 20:08.

Layout Options | Width: Wide Color: