Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Navtab Search Box with Options Details »
Navtab Search Box with Options
Mod Version: 1.00, by 8thos (Member) 8thos is offline
Developer Last Online: Oct 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.1.4 Rating: (2 votes - 5.00 average) Installs: 19
Released: 26 Jun 2011 Last Update: 27 Jun 2011 Downloads: 119
Not Supported Uses Plugins Re-usable Code Translations  

Create search navtab across all skins, remove search from navbar, disable search box for guests, increase rate of accidental ad clicks due to search being right above ads.





Plugin PHP Code:
The code in green is where you can disable search for guests.
The code in red is where you can move the template hook per Allan's Guide.



Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


To remove search from the navbar:

AdminCP/Styles and Templates/ Style Manager / Edit Templates / Navigation and Breadcrumb Templates / navbar

In navbar delete the following code:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Read this article if you want to create the plugin yourself: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=265810

I'll add another product later that disables the search bar in navtab for you.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Boolean Search as Default in Advanced Search Options Neutral Singh vBulletin 3.5 Template Modifications 6 12 Apr 2006 06:01

Comments
  #2  
Old 27 Jun 2011, 17:59
AttalaEA AttalaEA is offline
 
Join Date: Apr 2011
Hello, Please I would Like to know how do i change the font colors of show posts and advance search because it doesn't appear properly?

See attachment.

Thanks

Search.jpg
Reply With Quote
  #3  
Old 27 Jun 2011, 18:30
8thos's Avatar
8thos 8thos is offline
 
Join Date: Aug 2010
Real name: DRE
Originally Posted by AttalaEA View Post
Hello, Please I would Like to know how do i change the font colors of show posts and advance search because it doesn't appear properly?

See attachment.

Thanks

Attachment 130456
I have attached a version 1.5 to the first post that has the font changed to white.

If you do not want white font, please take a look at the pic attachments. They show where and how to change the colors of Show Threads, Show Posts and Advanced Search.




Attached Images
File Type: jpg plugin.jpg (45.4 KB, 1276 views)
File Type: jpg plugin2.jpg (99.5 KB, 1281 views)
__________________
www.8thos.com
www.qapla.com
Reply With Quote
  #4  
Old 28 Jun 2011, 04:25
AttalaEA AttalaEA is offline
 
Join Date: Apr 2011
Thank You Octavius for your kind and amazing support.
Reply With Quote
  #5  
Old 28 Jun 2011, 05:13
8thos's Avatar
8thos 8thos is offline
 
Join Date: Aug 2010
Real name: DRE
Originally Posted by AttalaEA View Post
Thank You Octavius for your kind and amazing support.
Thanks but I haven't figured out how to remove the default Search button through use of a product yet. I will later. I also had to go back and edit the 'how to remove default search box' code.
__________________
www.8thos.com
www.qapla.com
Reply With Quote
  #6  
Old 04 Jun 2012, 00:39
kylek kylek is offline
 
Join Date: Oct 2003
Real name: Kyle
Looks like it is not working now in 4.2.0 unless I have overlooked something.
Reply With Quote
  #7  
Old 22 Jul 2012, 11:00
dr1 dr1 is offline
 
Join Date: Nov 2001
Originally Posted by kylek View Post
Looks like it is not working now in 4.2.0 unless I have overlooked something.
Any update on getting this working 4.2.0 ?
Reply With Quote
  #8  
Old 22 Jul 2012, 11:29
Nirjonadda Nirjonadda is offline
 
Join Date: Dec 2011
Real name: Md Tajirul Islam
Question

Originally Posted by 8thos View Post
I'll add another product later that disables the search bar in navtab for you.
Need mod remove Advanced Search Bar without manual template edit, is it possible to just flat out remover the search bar from the forum navbar?
Reply With Quote
  #9  
Old 22 Aug 2012, 20:50
bzcomputers's Avatar
bzcomputers bzcomputers is offline
 
Join Date: Apr 2012
Would like to use this on 4.2 but can't get it to work. Also how would I move it to be placed on the far right of the navbar row?
Reply With Quote
  #10  
Old 27 Aug 2012, 19:09
bhantugh bhantugh is offline
 
Join Date: Feb 2012
any update why this does not work with 4.2? thanks
Reply With Quote
  #11  
Old 30 Aug 2012, 14:59
Leica.Robbiani Leica.Robbiani is offline
 
Join Date: Sep 2007
Hi there,

here's the way I did it on 4.2.0:

in template "navbar_tabs" find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

below add:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

In template "navbar" find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Delete it.

Best regards

L.R.
Reply With Quote
  #12  
Old 30 Aug 2012, 17:11
bzcomputers's Avatar
bzcomputers bzcomputers is offline
 
Join Date: Apr 2012
This solution above (Post #11) did not work for me - didn't show any Search link on NavBar.


Edit: the above code worked for me when added to template "navbar_tabs_enhanced" using vB 4.2 PL2


Any easy way to get this moved to the far right of the navbar?

Last edited by bzcomputers; 30 Aug 2012 at 17:36. Reason: Fixed solution
Reply With Quote
  #13  
Old 30 Aug 2012, 19:55
bhantugh bhantugh is offline
 
Join Date: Feb 2012
thanks. I've decided to go back to v4.1
Reply With Quote
  #14  
Old 30 Aug 2012, 20:18
Leica.Robbiani Leica.Robbiani is offline
 
Join Date: Sep 2007
Hi there,

Originally Posted by bzcomputers View Post
Any easy way to get this moved to the far right of the navbar?
Do I understand right, you like just a replacemnt for the Advanced Search link?

You can do that:

In template "navbar" find:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Replace this with the code for the searchbox.

Best regards

L.R.
Reply With Quote
  #15  
Old 27 Feb 2016, 19:15
Ende1 Ende1 is offline
 
Join Date: Dec 2015
is there any way to edit the normal search

from this



to this



with the code which was posted above? i don't want to use it with the navtab. i want to modify the regular search

Last edited by Ende1; 27 Feb 2016 at 19:20.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:45.

Layout Options | Width: Wide Color: