Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs Details »
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs
Mod Version: 2.5.6, by The Geek (Coder) The Geek is offline
Developer Last Online: Jan 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (192 votes - 4.75 average) Installs: 1968
Released: 20 Jan 2009 Last Update: 09 Dec 2009 Downloads: 12911
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files  

From the makers of the letters O and Yea comes the hottest 'must have mod' of the season: AME 2.5 - The Return of The Hot Mama.

Thanks everyone for making AME 2.5 Mod of the Month

AME is the multi award winning modification that smartly scans new and edited posts for URLs from a customisable variety of web sites (i.e. YouTube or Amazon or about 200 others). If it finds a match, AME will 'transform' the URL into inline embedded media without your users ever having to even think about it.

It was important for me to create a system that did not need updating (and subsequent reinstalling) every time one of the sites it supported decided to change the way it displayed its media (which is all the fricken time). Therefore I built a system in which the 'definitions' for each site could be imported, exported, tweaked and shared on a whim. This way, you only have to import the definitions that you want. It also allows the vB community to get creative and share definitions that I wouldn't of thought of!

Which sites are supported?

Included in the default installation is YouTube and Amazon. At time of posting this, I believe that there are over 180 sites supported that have been created by the vBulletin community. These range from sites that stream videos to Amazon referral links to locally hosted music and video files.

Check out the 'add ons' section of this post below to see availible add-ons.

For a total list of features and an FAQ, see click here.
For a post on troubleshooting, click here.

Though not tested on any version of vBulletin lower than 3.7.4, in theory it should work on versions 3.5 and higher (just dont quote this bit!).

Big thanks goes out to all those in the community that have supported this mod. Especially Digital Jedi who gives great support on this mod and has created over 160 definitions for this system alone!


Installation/Upgrade
  • Upload the contents of the forums folder into your forums directory and import the product-ame.xml file into your product manager (if upgrading, choose 'yes' to overwrite previous installation).
  • After installation, make sure that the system is on (admincp->AME CP->Settings)
  • Then you may want to try to rebuild old URLs via the tools option.

Change Log
nJoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	newpost.jpg
Views:	6655
Size:	26.4 KB
ID:	93148   Click image for larger version

Name:	newpost_result.jpg
Views:	9521
Size:	61.9 KB
ID:	93149  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases DJ's AMEs :: Media Definitions for AME 2.5 :: More Video, Twitter, Pinterest... Digital Jedi vBulletin 3.8 Add-ons 2086 05 Sep 2018 15:05
Add-On Releases Digital Sith's AMEs - ADULT Media Definitions Digital Sith vBulletin 3.6 Add-ons 66 08 Sep 2015 22:44
Show Thread Enhancements AME 2.0 -Auto Media Embedding for posts, blogs, visitor and group messsages The Geek vBulletin 3.7 Add-ons 954 25 May 2014 09:58
Add-On Releases DJ's AME (Auto Media Embedding) XML Media Definitions (Third Time's the Charm) Digital Jedi Modification Graveyard 828 10 Mar 2010 05:45

  #1201  
Old 26 Feb 2010, 12:04
Chadi's Avatar
Chadi Chadi is offline
 
Join Date: May 2004
Originally Posted by Digital Jedi View Post
Chadi, looking back through my bookmarks, it looks like you would have needed to run whatever conversion tools Goldbrick may have had (presuming it had any) that would convert [media] back to URL. Otherwise, I don't believe there is a way with 2.5's tools to properly convert a single tag wrapped around multiple URLs from multiple sites.
Would anyone here know about this?
__________________
...............................
Talk Jesus Forums: Christian Chat
games . chat . gallery . bible . videos
Reply With Quote
  #1202  
Old 26 Feb 2010, 12:26
scottct1 scottct1 is offline
 
Join Date: Mar 2002
This was working good for a long time until today.

It would take over 2 minutes for a page to load on my site. By disabling AME (and only AME) in the control panel my site is back up to speed again.

If I re-enable it the slow page loads start again. So it is disabled for now.

Anyone have this happen to them before?
Reply With Quote
  #1203  
Old 26 Feb 2010, 17:01
scottct1 scottct1 is offline
 
Join Date: Mar 2002
I went in and uninstalled the mod.

Once it was done uninstalling I went in and reinstalled it and now things are good again. I am not sure what gotmessed up in it but glad I have it working again.
Reply With Quote
  #1204  
Old 26 Feb 2010, 18:29
RedHotChili's Avatar
RedHotChili RedHotChili is offline
 
Join Date: Mar 2009
Looks like a great mod. Hope to implement it today and get it up and running trouble free.

I too am looking to be able to embed widescreen videos such as provided by youtube. Hope the following post by ghostpt does the trick.

Originally Posted by ghostpt View Post
You have to change the Default Width and Height on AdminCP > AME CP > Settings. I use 858x508, works fine for me.

I really can't remember if I change my Youtube definitions (Admin CP > AME CP > DisplayDefinitions > Youtube) so here it goes:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I'm getting HQ Widescreen on all videos. Hope it helps.
Reply With Quote
  #1205  
Old 26 Feb 2010, 19:56
RedHotChili's Avatar
RedHotChili RedHotChili is offline
 
Join Date: Mar 2009
Awesomeness!

Thank you so much, The Geek, for this most excellent mod. Brilliantly designed and brilliantly implemented. Best mod I've come across so far. Obviously a lot of skilled work went into this. I applaud you for the excellent work and for kindly sharing it with us.

Btw, the setting that I've come up with to give me the same exact widescreen setting that youtube uses is 385x650. I don't know how this will impact those vids that are of the smaller 4:3 format. I assume they'll just be embedded inside the same size object dimensions that I've set as the default, and will just have the vertical black bars on the left and the right of the displayed vid. But no problem living with it that way.

Thanks again.
Reply With Quote
  #1206  
Old 26 Feb 2010, 23:16
RedHotChili's Avatar
RedHotChili RedHotChili is offline
 
Join Date: Mar 2009
I'm currently having a problem when I enable file cache.

I get the following error:
AME can not write to /public_html/forums/amecache/. Check permissions to ensure path is writeable.
Well, I checked the permissions and the path is indeed writeable. I have this mod set up on a test forum on my local machine and everything works just fine when I enable file cache, and I don't get that error message.

Anybody have any idea what might fix this problem? Like I said I double checked each step along the path to make sure it's writeable. I then uninstalled using the Product Manager and reinstalled to see if that would help, but nope, didn't help.
Reply With Quote
  #1207  
Old 27 Feb 2010, 01:03
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by scottct1 View Post
This was working good for a long time until today.

It would take over 2 minutes for a page to load on my site. By disabling AME (and only AME) in the control panel my site is back up to speed again.

If I re-enable it the slow page loads start again. So it is disabled for now.

Anyone have this happen to them before?
AME shouldn't have any effect on page load, other than pages where AME is actually being used. And even then, page load would only be affected by the videos in question. Only other thing I think it could be is a mod conflict.


Originally Posted by RedHotChili View Post
I'm currently having a problem when I enable file cache.

I get the following error:

Well, I checked the permissions and the path is indeed writeable. I have this mod set up on a test forum on my local machine and everything works just fine when I enable file cache, and I don't get that error message.

Anybody have any idea what might fix this problem? Like I said I double checked each step along the path to make sure it's writeable. I then uninstalled using the Product Manager and reinstalled to see if that would help, but nope, didn't help.
Are you certain the path is correct? The full path will usually start above public_html and include your domain and hosting user name: Ex: home/[username]/public_html/[domain name]/forums/amecache
__________________
Reply With Quote
  #1208  
Old 27 Feb 2010, 01:16
RedHotChili's Avatar
RedHotChili RedHotChili is offline
 
Join Date: Mar 2009
Originally Posted by Digital Jedi View Post
Are you certain the path is correct? The full path will usually start above public_html and include your domain and hosting user name: Ex: home/[username]/public_html/[domain name]/forums/amecache
Thanks for responding Digital Jedi, and thanks for your valuable contributions here.

Yes, I truncated for simplicity.

Just as a check, I uninstalled and deleted all the files, then uploaded all the files and then re-installed the product-ame.xml file. And I'm still getting the same error message in the AME CP, even after ensuring that the path was correct and writeable.

Should I ignore it?
Reply With Quote
  #1209  
Old 27 Feb 2010, 01:21
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by RedHotChili View Post
Thanks for responding Digital Jedi, and thanks for your valuable contributions here.

Yes, I truncated for simplicity.

Just as a check, I uninstalled and deleted all the files, then uploaded all the files and then re-installed the product-ame.xml file. And I'm still getting the same error message in the AME CP, even after ensuring that the path was correct and writeable.

Should I ignore it?
Correction. I should have said /home. That first slash can make a difference. You said it was writable, but is it fully CHMODed? The permissions need to be 777.
__________________
Reply With Quote
  #1210  
Old 27 Feb 2010, 01:33
RedHotChili's Avatar
RedHotChili RedHotChili is offline
 
Join Date: Mar 2009
Originally Posted by Digital Jedi View Post
Correction. I should have said /home. That first slash can make a difference. You said it was writable, but is it fully CHMODed? The permissions need to be 777.
I double checked and, no, it apparently wasn't fully CHMODed. So I manually set the permissions to 777, and now I'm not getting the error or warning message.

So this means that "User" and "Group" and "World" have Read, Write, & Execute permissions when set to 777, is this how it should be?

If so, I'm good to go, apparently. Please confirm if this is how I should have it set up.
Reply With Quote
  #1211  
Old 27 Feb 2010, 02:56
Super-six's Avatar
Super-six Super-six is offline
 
Join Date: Jul 2009
Real name: zero2sixty
Bunny! videos

I have been told that this player can be resized and skinned for custom
appearances? Is this correct? Looking for an end result just a bit different
from the standard clunky box in the middle of the post.
Thanks
Reply With Quote
  #1212  
Old 27 Feb 2010, 05:54
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by RedHotChili View Post
I double checked and, no, it apparently wasn't fully CHMODed. So I manually set the permissions to 777, and now I'm not getting the error or warning message.

So this means that "User" and "Group" and "World" have Read, Write, & Execute permissions when set to 777, is this how it should be?

If so, I'm good to go, apparently. Please confirm if this is how I should have it set up.
Yes, it has to have all of those permissions to work right.


Originally Posted by Super-six View Post
I have been told that this player can be resized and skinned for custom
appearances? Is this correct? Looking for an end result just a bit different
from the standard clunky box in the middle of the post.
Thanks
Set the Container to No for no for no box around the video, or just edit the container template with whatever code you want. Videos are sized globally, or you can set them per definition.
__________________
Reply With Quote
  #1213  
Old 27 Feb 2010, 15:59
RedHotChili's Avatar
RedHotChili RedHotChili is offline
 
Join Date: Mar 2009
Originally Posted by Digital Jedi View Post
Yes, it has to have all of those permissions to work right.
Thanks.


Originally Posted by Digital Jedi View Post
Set the Container to No for no for no box around the video, or just edit the container template with whatever code you want. Videos are sized globally, or you can set them per definition.
Just for grins I removed the container on my test forum to see how it looks without. The first thing I noticed is that the embedded video is no longer centered horizontally, but left justified.

Is it a simple matter to edit the template to get centered alignment without the container? I'm sure it is. I would just need to study the code to see where to make the edits.
Reply With Quote
  #1214  
Old 27 Feb 2010, 18:49
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by RedHotChili View Post
Thanks.


Just for grins I removed the container on my test forum to see how it looks without. The first thing I noticed is that the embedded video is no longer centered horizontally, but left justified.

Is it a simple matter to edit the template to get centered alignment without the container? I'm sure it is. I would just need to study the code to see where to make the edits.
Relatively simple. What you can do is go into the template and just remove all the class names, or replace them with class names of your own and put your custom CSS in your vBulletin CSS Manager. It would probably take a little trial and error either way.
__________________
Reply With Quote
  #1215  
Old 27 Feb 2010, 19:10
RedHotChili's Avatar
RedHotChili RedHotChili is offline
 
Join Date: Mar 2009
Originally Posted by Digital Jedi View Post
Relatively simple. What you can do is go into the template and just remove all the class names, or replace them with class names of your own and put your custom CSS in your vBulletin CSS Manager. It would probably take a little trial and error either way.
For now what I did is I removed the thead section that contains the td class ="tcat"

I removed this:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


And it looks good for now. I like the td class="panelsurround" look so I kept it because it has the center align properties which gives me what I was looking for in terms of centering the display. But the "tcat" for my custom style is too overpowering and it really stands out (it's a red color). I realize I lose the title="$ameinfo[title]" descriptive title, but I think I can live with that. But if I happen to decide to keep title information, I may just create a new td class with a different look.

But now I know where to do my tweaking.

Thanks again for your help, Mark, I really appreciate it.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:14.

Layout Options | Width: Wide Color: