Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
MGC Chatbox Evo Details »
MGC Chatbox Evo
Mod Version: 3.4.0, by VBDev (Coder) VBDev is offline
Developer Last Online: May 2015 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.2.x Rating: (306 votes - 4.63 average) Installs: 2473
Released: 28 Jan 2008 Last Update: 02 Sep 2013 Downloads: 46081
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Auto-Template Additional Files Translations  



This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x


Overview

MGC Chatbox Evo is the most ever installed chatbox for vBulletin !


It offers a new enhanced online experience to your members leading to increased time spent online of more than 25% by providing them with a new, more interactive, way to interact with each other.
  • Important number of features
  • High level of configurability to fit each users needs
  • Channels system
  • Many commands
  • Bot system
  • and more...
... makes MGC Chatbox Evo a must have for your forum !

Detailed features

Following is a non-exhaustive list:
  • Simple install
  • Ajax based with:
    • Fast and Intelligent chats retrieval through javascript calls to server files (refresh delay configurable per usergroup)
    • Edit/update by double-clicking on a chat
    • Interact on chats through menus and javascript
  • Many usergroup permissions to limit features according to usergroups
  • Full configuration of the chatbox display:
    Size, position on forum pages, editor layout (either top/bottom input or left/right textarea) and position, number of chats displayed, ...
  • Full configuration of the chats display:
    Authorized bbcodes selection, date/time options, avatar display, ...
  • Possibility to create channels (unlimited number) with multiple configuration options:
    • Warn user of new message when not active through blinking image and eventually sound notification
    • Possibility to select on which specific page each is displayed
    • Option to display the channel only for selected languages
    • Usergroup/User permissions to access the channel
  • Many commands available with usergroup/user permissions to access them:
    • /me: well known IRC command
    • /del: remove shouts (different possibilities of removal)
    • /ignore: ignore shouts from another user
    • /ban: ban user from chatbox
    • /pm: send a private chat to another user
    • /announcement: modify the announcement on top of the chatbox
    • /slap: allow user to slap another user
    • /team: chats sending between specified usergroups
    • /l33t: I33t-ify a message
    • /banchan: ban user from specific channel [PRO only]
  • Forum activity notifications system in the chatbox:
    • Different display options:
      • In the chatbox melted with chats
      • In the chatbox in a separate column
      • In the vB4 sidebar or a custom sidebar for vB3
    • Multiple notifications:
      • New thread creation
      • New post creation
      • Post thanked (Abe's)
      • New registrations (not included - separate product)
      • IBProarcade highscore (not included - separate product)
  • Bot system with set of predefined trigger chat and corresponding answers and automatic bot chats [PRO only]
  • Archive system with statistics as well as download and search capabilities
  • Possibility to display the list of users online in the chatbox
  • Force anynomous to enter a username before chatting if they can access the chatbox
  • Antiflood system
  • Private chats feature through PM in tabs
  • Optional sound notifications
  • Inactive mode feature for server load optimization
  • User statistics display in posts and profile
  • Chatbox statistics display on forumhome
  • Create thread from a chat [PRO only]
  • CMS Integration (not included - separate product)
    • vBAdvanced CMPS
    • vBulletin 4 CMS
  • Importers from other chatbox systems:
Install

Refer to the readme for the chatbox install.

Demo

Live demo on MGC Products forum

Languages
  1. French
  2. English
  3. German [Not yet updated]
  4. Serbian [Not yet updated]
Support

On my website mostly and in this thread


Intégration

Integration in IBProarcade is described in the readme.
vBAdvanced CMPS and vBulletin 4 CMS integration are available as additional modules.


Compatibility

This hack is compatible with vB3.6.x, vB3.7.x
, vB3.8.x and vB4.x.x

Changelog

First part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=221

Second part:
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=5429

Third part:

http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=8469

How to set the channel images


Thanks to princeedwards for this little how to : click here

PRO version and additional addons available on my website

This mod is automatically compatible with vB3.6.x, vB3.7.x, vB3.8.x and vB4.x.x

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Chat Modifications Cyb - ChatBox Valter vBulletin 3.7 Add-ons 1244 03 Feb 2016 14:36
Chat Modifications Chatbox Rules in cyb chatbox title Hornstar vBulletin 3.7 Template Modifications 15 23 Apr 2011 17:57

  #3166  
Old 02 Dec 2008, 19:42
Ranger187 Ranger187 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by VBDev View Post
After some thoughts and discussions, I am not sure this is really needed.

What would be the need for such feature as soon as the backward compatibility is in the chatbox ?
I'm looking at it from a backup/restore standpoint. I know a lot of users on here don't backup their database (bad practice but lets not go there) and when they do something without reading and wipe it, restoring that would be nice. Provided they didn't bunk their main db to begin with.

Having it as an option to just export and being able to restore it puts a lot at ease as the main discussions are right in the chat.
__________________

Reply With Quote
  #3167  
Old 03 Dec 2008, 01:26
thedark1's Avatar
thedark1 thedark1 is offline
 
Join Date: Oct 2007
Originally Posted by thedark1 View Post

chatbox timeout is no longer working after i upgraded to 1.1.0. also some of the new database tables weren't created during the upgrade so I had to do them manually. Is the timeout also related to a missing database table?

Hum you mean the inactive function ? I have tested it recently and it does (on the current up-to-be-released version).
nope, the inactive function doesn't work anymore.... were there any database table changes from 0.4 for this setting specifically?
__________________
It is an inescapable fact of life that u suck...and that I alone am best....
Reply With Quote
  #3168  
Old 03 Dec 2008, 06:00
Angel-Wings's Avatar
Angel-Wings Angel-Wings is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by Ranger187 View Post
Having it as an option to just export and being able to restore it puts a lot at ease as the main discussions are right in the chat.
Well - won't you agree that people who don't backup their DB even won't use a backup function, if provided ?
And if they backup their DB, such a backup function isn't needed at all.

Or ?
Reply With Quote
  #3169  
Old 03 Dec 2008, 07:42
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by Ranger187 View Post
I'm looking at it from a backup/restore standpoint. I know a lot of users on here don't backup their database (bad practice but lets not go there) and when they do something without reading and wipe it, restoring that would be nice. Provided they didn't bunk their main db to begin with.

Having it as an option to just export and being able to restore it puts a lot at ease as the main discussions are right in the chat.
Originally Posted by Angel-Wings View Post
Well - won't you agree that people who don't backup their DB even won't use a backup function, if provided ?
And if they backup their DB, such a backup function isn't needed at all.

Or ?
Yes that's the thing ! I don't see the need in backuping the chat table if users save their database.

I am not supposed to make admin jobs

Originally Posted by thedark1 View Post
nope, the inactive function doesn't work anymore.... were there any database table changes from 0.4 for this setting specifically?
How have you upgraded from 0.4 to 1.1.0 ??
Reply With Quote
  #3170  
Old 03 Dec 2008, 09:56
jerx jerx is offline
 
Join Date: Feb 2006
I don' t see any need for a backup feature, too. It is just a chat, where you talk about unimportant subjects. Loosing that would not do any harm.

And as already been said, everyone who care about data would backup everything, everyone who does not care, won' t need that feature.
Reply With Quote
  #3171  
Old 03 Dec 2008, 10:43
Angel-Wings's Avatar
Angel-Wings Angel-Wings is offline
 
Join Date: Sep 2007
Hmm - related to the smiley retrival problem - dunno but it works fine until I set up more than 1 category - then both categories get mixed.

Modifying the mgc_cb_evo.php file and the SQL statement:

$getsmilies = $vbulletin->db->query_read ("SELECT * FROM " . TABLE_PREFIX . "smilie ORDER BY displayorder ASC");
$getsmilies = $vbulletin->db->query_read ("SELECT * FROM " . TABLE_PREFIX . "smilie ORDER BY imagecategoryid, displayorder ASC");
Would display the smilies, sorted by category. Still sorting the categories like set, dunno - seems there's an additional query needed to read from the "imagecategory" table the imagetype and the ID's
Reply With Quote
  #3172  
Old 03 Dec 2008, 12:11
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
I think I already modified the sql query some time ago so that it takes into account the category.

I will have a look.

By the way, Next version will embed importers from most of the chatbox mods that exists
Reply With Quote
  #3173  
Old 03 Dec 2008, 21:08
thedark1's Avatar
thedark1 thedark1 is offline
 
Join Date: Oct 2007
How have you upgraded from 0.4 to 1.1.0 ??
uninstalled, then re-installed (just like a fresh install). I noticed though that some database tables were not created .... even tried to uninstall then install again 1.1.0 ... same problem, so finally i just had to create them manually. I still think this is very weird though, and i noticed that a couple of other people had similar issues.

If you have the time i can pm you my board cp to have a look around.

thanks

update: ok now this is really weird .... i just installed xcache, edited config.php so that the datastore would also use xcache, and now the inactive function works again .... i don't get it, this is really strange ...
__________________
It is an inescapable fact of life that u suck...and that I alone am best....

Last edited by thedark1; 04 Dec 2008 at 01:49.
Reply With Quote
  #3174  
Old 03 Dec 2008, 23:48
damienlyter damienlyter is offline
 
Join Date: Feb 2007
I'm not able to use Chanel images not sure why it's not displaying it as I did what was described in the admin CP I see in firefox the word that I typed for the name of the channel in IE i see a box with a red X can you please tell me what to do to correct this issue?
Reply With Quote
  #3175  
Old 04 Dec 2008, 03:25
lostguy lostguy is offline
 
Join Date: Mar 2008
This work with Vb3.7.4 ?
Reply With Quote
  #3176  
Old 04 Dec 2008, 07:06
Greenskull Greenskull is offline
 
Join Date: Jul 2007
I've been trying forever to get it to work in Arcade and it just won't show. I've done everything I was told. What could be wrong.
Reply With Quote
  #3177  
Old 04 Dec 2008, 08:50
jerx jerx is offline
 
Join Date: Feb 2006
Originally Posted by lostguy View Post
This work with Vb3.7.4 ?
I used it on vb 3.7.3 and now using it on vb 3.8 rc1 without any problem.

Originally Posted by Greenskull View Post
I've been trying forever to get it to work in Arcade and it just won't show. I've done everything I was told. What could be wrong.
I don' t think vbdev is a psychic. You should post what "everything" means. I think you had problems displaying it on vbadvanced, are those solved?
Reply With Quote
  #3178  
Old 04 Dec 2008, 10:54
VBDev's Avatar
VBDev VBDev is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Clément
Originally Posted by thedark1 View Post
uninstalled, then re-installed (just like a fresh install). I noticed though that some database tables were not created .... even tried to uninstall then install again 1.1.0 ... same problem, so finally i just had to create them manually. I still think this is very weird though, and i noticed that a couple of other people had similar issues.

If you have the time i can pm you my board cp to have a look around.

thanks

update: ok now this is really weird .... i just installed xcache, edited config.php so that the datastore would also use xcache, and now the inactive function works again .... i don't get it, this is really strange ...
Yes clearly ! Perhaps it was a cache problem and installing the new version fixed that

Originally Posted by jerx View Post
I don' t think vbdev is a psychic. You should post what "everything" means. I think you had problems displaying it on vbadvanced, are those solved?
Lol yes I am clearly not a psychic !
Reply With Quote
  #3179  
Old 04 Dec 2008, 16:25
RedDevil's Avatar
RedDevil RedDevil is offline
 
Join Date: Mar 2008
Real name: Steve
I updated shoutbox to 1.1.0 and i have same arcade problem wouldnt work no matter what i tried, I have downgraded again to 1.0.0 and all is working fine arcade included, is there a known fix for this yet?

Running 3.7.4 VB

Last edited by RedDevil; 04 Dec 2008 at 16:32.
Reply With Quote
  #3180  
Old 04 Dec 2008, 16:26
Deimos Deimos is offline
 
Join Date: Oct 2002
I'm running the latest version of VB, have installed the latest version of this chatbox and several things don't work properly.

When I click on the manage commands link, there's 7 entries, but they're all blank
If I try to edit them, I get a missing table error
I added the table manually, but it still doesn't show anything, I assume because the table is empty

Clicking manage channels brings up


Invalid SQL:

SELECT ch.*,co.syntax,co.title AS cotitle
FROM mgc_cb_evo_channel AS ch
LEFT JOIN mgc_cb_evo_command AS co ON (ch.cid=co.cid)
ORDER BY chanorder ASC;

MySQL Error : Unknown column 'co.syntax' in 'field list'

I had an issue whereby a stickied chat message dissapeared, so I Wanted to find out who'd deleted it, but, the "View logs" page brings up a blank page and the log table is empty.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:18.

Layout Options | Width: Wide Color: