Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Advanced Application Forms Details »
Advanced Application Forms
Mod Version: 1.4.7, by nhawk (Member) nhawk is offline
Developer Last Online: Dec 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 4.1.1 Rating: (53 votes - 4.89 average) Installs: 408
Released: 20 May 2011 Last Update: 07 Sep 2015 Downloads: 2882
Not Supported Translations  

THIS ADD-ON IS NO LONGER AVAILABLE AND IS NOT SUPPORTED

* General Information *
------------------------------
This is an add-on that is designed for vBulletin 4.1.1 or later. It may not work on earlier versions of vBulletin.


Nominated twice for MOTM (October 2011, January 2012)


Features
  • Unlimited Application Types*
  • Unlimited Application Positions*
  • Unlimited Questions*
  • Different Application Positions for each Application Type
  • Different Questions for each Application Position.
  • Allow others to add/edit Application Types by permissions.
  • Allow others to edit Positions/Questions by permissions.
  • Edit Application Types, Positions and Questions in either ACP or from board.
  • Show Multiple Application Types in Community Menu or direct link to them.
  • Control Application Type access by Usergroup, Postcount
  • Control Application Position access by Usergroup, Postcount
  • Notification of an application via Forum Thread and/or Email and/or Private Message
  • Specify Different Forums for Reports by Application Position.
  • Define a default question set that can be included on all applications.
  • Much, much more!

* Limited only if you are limited in database size and/or free disk space.


* INSTALLATION *
-------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) Depending on your server configuration, you will need to change the permissions of the advappfiles folder to either 775 or 777

3) Import the product XML file (product-advapp.xml) into the Product Manager in AdminCP.

4) Take some time to set the options, application types and application postions in the new Application Forms area of AdminCP.
(It's really not that hard!)

5) Make sure this modification is marked as 'Installed' on vBulletin.org!
(If you want to get notices from me about updates for this modification.)

* UPGRADE INSTRUCTIONS *
-----------------------------
1) Upload the contents of the 'upload' folder to your forum's root.
(If your forum's location is http://www.example.com/forums/, the root is /forums/)

2) Import the product XML file (product-advapp.xml) into the Product Manager in AdminCP and be sure "Allow Overwrite" is set to 'Yes'.

3) vB 4.2.x ONLY - Go to ACP->Settings->Options->Application Form Settings and set 'vB 4.2 Community Menu Update' to 'Yes'.

UPGRADING TO VERSION 1.3.8 or HiGHER
Depending on your server configuration, you will need to change the permissions of the advappfiles folder to either 775 or 777

If you have edited the advapp_application template, you need to revert the template before upgrading to 1.3.8 or higher.
Once the upgrade is complete, you can re-apply your changes to that template.


* History (Changelog) *
-------------------------
1.4.7 (September 7, 2015)
- Fix Certain characters not being stored/displayed properly.

1.4.6 (January 2, 2014)
- Fix Certain non-english characters not being stored/displayed properly.

1.4.5 (October 11, 2013) (not released vB.org)
- Fix No thread status showing in new threads when Thread Status Pro version 1.0.3 is installed.

1.4.4 (August 5, 2013)
- Fix Change single MySQL call to vB database call for systems that don't play well with direct MySQL calls.

1.4.3 (July 15, 2013)
- Fix Extra tabs in first response line in email notificactions.

1.4.2 (June 18, 2013)
- Fix Applications still able to be submitted after member logs out when unusual usergroup settings are used.

1.4.1 (June 8, 2013)
- Fix regex error missing from query.

1.4.0 (June 4, 2013) (not released on vB.org)
- Fix community menu not updating properly with vB 4.2.1

1.3.9 (May 2, 2013)
- Fix thread starter not showing when new thread is created and using actual userid to post new thread.

1.3.8 (May 2, 2013) (not released on vB.org)
- Add file upload option to application questions.(Available from ACP ONLY)

1.3.7 (May 1, 2013)
- Add error field in question editor for validation failure.

1.3.6 (May 1, 2013) (not released on vB.org)
- Fix moderated threads not showing as moderated in ACP.
- Change regex validated fields are now optional if no error message is defined for the field.
- Change streamline code for displaying applications forms.

1.3.5 (April 29, 2013)
- Change question save routine to prevent misnumbering of question order.
- Add single line text answers now allow regular expression matching.(Editing regex available from ACP ONLY)
- Add flood check for new threads
- Add flood check for new posts.

1.3.4 (April 22, 2013) (not released on vB.org)
- Fix header/title phrase input on application type screen not showing properly on forum application screens.
- Fix several typographical errors in phrases.

1.3.3 (March 2, 2013)
- Fix database error if Thread Status Pro is not installed.
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.2 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.2 (February 28, 2013) (not released on vB.org)
- Add support for default forum thread status from Thread Status PRO
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.1 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.1 (November 20, 2012)
- Fix database error when saving application type with some punctuated admin usernames.
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.3.0 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.3.0 (November 19, 2012) (never released on vB.org)
- Fix item selection problems with Firefox browser
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.2.9 JUST UPLOAD FILES TO YOUR SERVER)

1.2.9 (July 30, 2012)
- Fix error when editing application types in board (was not happening in ACP edit)
(NO NEED TO IMPORT XML IF YOU WERE RUNNING v1.2.8 JUST UPLOAD application-types.php to your server)

1.2.8 (May 23, 2012)
- Improved work around for vB 4.2 bug pertaining to navigation menu items (JIRA VBIV-14959).

1.2.7 (May 21, 2012)
- Work around for vB 4.2 bug pertaining to navigation menu items (JIRA VBIV-14959).

1.2.6 (May 20, 2012) (never released on vB.org)
- Made system compatible with vB 4.2.0

1.2.5 (February 27, 2012)
- Fix IP address not being displayed when answer color option is used.
- Fix overlap of nav tab with nav menu.

1.2.4 (January 17, 2012)
- Fix URL not being parsed when answer color is defined and URL is the only thing in the answer.

1.2.3 (January 11, 2012)
- Add replacement variables to PM after submitting application.
- Add answer color option to main settings.
- Add multiple choice answers in column format option to main settings.
- Add 'All of the above' Multiple Choice question type.

1.2.2 (December 16, 2011) (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.2.1, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)
- Fix UTF-8 character display for expected answers.
- Fix sorting problem with first application questions.

1.2.1 (December 15, 2011) (not uploaded on vBulletin.org)
- Add option to PM a member after submitting an application.
- Add numeric ordering to edit position questions in ACP ONLY. (NOTE: Numbering MUST stay as 1,2,3.. NEVER use 10, 20, 30...)

1.2.0 (December 7, 2011)
- Fix database error when single quote is used in expected responses. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.9, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.9 (December 5, 2011) (Not uploaded on vBulletin.org)
- Fix quote character not being displayed properly in posts. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.8, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.8 (December 2, 2011)
- Fix 'not enough posts' now displays when it should. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPGRADING FROM 1.1.7, JUST UPLOAD FILES TO SERVER)

1.1.7 (November 5, 2011)
- Added single selection dropdown box for questions.

1.1.6 (October 13, 2011) (Not uploaded on vBulletin.org)
- Code enhancements for future expansion.

1.1.5 (September 4, 2011)
- Repair forum based application group type editor. (NO NEED TO IMPORT XML WHEN UPDATING FROM 1.1.4 to 1.1.5, JUST UPLOAD FILES TO SERVER - NO NEED TO UPDATE IF YOU DON'T USE THE FORUM BASED EDITOR)

1.1.4 (August 27, 2011)
- Change hard coded Yes/No answers to standard vBulletin Yes/No phrases (thanks to Ellendway for testing).

1.1.3 (August 15, 2011)
- Corrected post format problems.
- Changed human verify portion of template.
- Changed hard coded Yes/No questions to standard vBulletin Yes/No Phrases.

1.1.2 (July 30, 2011)
- Code enhancements to allow for future expansion.

1.1.1 (July 6, 2011)
- Fix human verification. (problem found while converting mod to vB 3.8.7)

1.1.0 (June 29, 2011)
- Installation script change to correct installation problem where plugin was not importing completely for some people.

1.0.9 (June 21, 2011)
- Removed odd credit line for skin.

1.0.8 (June 14, 2011)
- Changed URL parse option so URLs are now parsed in all text fields.
- Changed 'Use First Text Answer As Subject' to subject replacement variable.
- Added option to remove member name from first line of reports.
- Added option to post application reports in an existing thread.
- Moved 'Start Application' button label to advapp vBulletin Phrase.
- Moved 'I am applying for the postion of' text from template to advapp vBulletin Phrase.
- Changed template so 'Member Name' now uses advapp vBulletin Phrase.
- Changed CSS so 'Start Application' button is centered on page.
- Removed remnant heading phrase from application form template.

1.0.7 (June 8, 2011)
- Fix minor bug where multi-line text was being cut into smaller sections.
- Added option to parse URLs. (it is in the position editor)

1.0.6 (June 6, 2011)
- Added option to use first single line text answer as report subject.
- Added option to require approval of the thread created when a member submits an application.
- Added options to redirect member to different locations after submitting an application.

1.0.5 (June 4, 2011)
- Fix default questions were carrying over their display positions causing answers to record improperly.
- Added option to show applications in navbar tabs.

1.0.4 (June 1, 2011)
- Database table creation change to make it compatible with MySQL 5.5.8
(NO NEED TO UPDATE IF YOU ARE ALREADY RUNNING VERSION 1.0.3)

1.0.3 (May 23, 2011)
- Added note about default email/pm user ids to position editors.
- Added Delete All Questions to ACP question editor.
- Added the ability to use a Thread Prefix for report threads.

1.0.2 (May 20, 2011)
- Fix rewind error.

1.0.1 (May 20, 2011)
- Changed database creation method for those that might be having problems.

1.0.0 (May 20, 2011)
- Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 4.x Add-ons 2069 23 Sep 2019 03:17
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 01:02
Add-On Releases Forms Pack *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.6 Template Modifications 2 27 Jul 2007 01:52
Forms Pack + (4) *** Forms Hack add-on Deepdog009 vBulletin 3.5 Template Modifications 1 09 May 2007 00:12

  #151  
Old 05 Sep 2011, 16:22
ProFifaLeagues's Avatar
ProFifaLeagues ProFifaLeagues is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Rob
Some members can send the Application form in but others do and its never shown up in the section for the thread to be posted any ideas where i may be going wrong?
This is a reg user and just doesnt seem to ever send in his application
Reply With Quote
  #152  
Old 05 Sep 2011, 16:25
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by rammieone View Post
Some members can send the Application form in but others do and its never shown up in the section for the thread to be posted any ideas where i may be going wrong?
This is a reg user and just doesnt seem to ever send in his application
Off hand, I would say that maybe the application wasn't completed and it refused to send it for those members. Or, the member does not have post permissions for the thread designated for the application. That would make the post a moderated post waiting for approval for everyone to see.

But, you are now 9 versions behind. I suggest upgrading to the latest version to see if it continues to happen.
Reply With Quote
  #153  
Old 05 Sep 2011, 17:07
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by wtfaatp View Post
Awesome Thank you very much .

I do have a request if you dont mind me asking.

When it gets posted to a thread/or new post. I would like to be able to control the Text style.

As of right now it is always bold with a spacer.
Is there anyway it can be made so that I can make the text of each question yellow, non-bold, no spacer, and in Arial?

Now this is just a random explanation but is it possible currently (even if i have to edit some files)? Or can in implement something in the next release?


I would also Like to note that I have done the BBcodeing in the question the only problem is that when someone is filling out the App. the BBcoding shows up... However when they are done it is fine.
For questions shown on the application form itself, the font size, color, etc. is controlled by the advapp.css stylesheet and more directly from the vBulletin css stylesheets. Advapp.css just uses the info from vBulletin stylevars in most cases.

For posts/pms with the answers, that is hard coded in the php file. You can edit any of the bbcode tags in the thread/pm creation area of the php file.
Reply With Quote
  #154  
Old 05 Sep 2011, 18:30
wtfaatp wtfaatp is offline
 
Join Date: Jan 2011
Man thank you for all your help This is awsome

nominate, installed, tagged
Reply With Quote
  #155  
Old 05 Sep 2011, 20:43
Thorlax402 Thorlax402 is offline
 
Join Date: Sep 2006
Hi
Everything looks great, but I have a big problem which I hope you can help me with.

When I click on "Application Forms", a very small dropdown pops up, but it's empty, as if there aren't any. I thought maybe this was a style issue, so I tried it on the default style and same thing.

Image attached
Thanks
Attached Images
File Type: jpg app.jpg (9.4 KB, 13 views)
Reply With Quote
  #156  
Old 05 Sep 2011, 21:26
ProFifaLeagues's Avatar
ProFifaLeagues ProFifaLeagues is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Rob
Superb updating did the trick thanks Nhawk
Reply With Quote
  #157  
Old 05 Sep 2011, 23:53
Thorlax402 Thorlax402 is offline
 
Join Date: Sep 2006
Nevermind my last post..I figured it out. I wasn't considering "type" to be part of it. My bad, thanks.

Edit:

Okay, having this error now...It works fine in default style..so I just need to know what needs to be changed in GrayFolio..I can't find it..



Note how Developer App is centered.

Last edited by Thorlax402; 06 Sep 2011 at 00:10.
Reply With Quote
  #158  
Old 06 Sep 2011, 12:35
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by Thorlax402 View Post
Nevermind my last post..I figured it out. I wasn't considering "type" to be part of it. My bad, thanks.

Edit:

Okay, having this error now...It works fine in default style..so I just need to know what needs to be changed in GrayFolio..I can't find it..



Note how Developer App is centered.
That is a problem with your style.

Locate this in vbulletin-chrome.css..

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

And remove or adjust the text-indent.

Or, adjust the other template variables for navtabs in that template to compenstate for the problem.

EDIT: You may find another problem with that template. The graphic line on the right side of the Application Forms navtab may extend down into the other menu below it. To stop that, edit the advapp_poptab template and remove the img from the template.

Last edited by nhawk; 06 Sep 2011 at 12:43.
Reply With Quote
  #159  
Old 07 Sep 2011, 03:55
Thorlax402 Thorlax402 is offline
 
Join Date: Sep 2006
Thanks! That did the trick!
Reply With Quote
  #160  
Old 12 Sep 2011, 13:40
KeystoneAirsoft KeystoneAirsoft is offline
 
Join Date: Apr 2010
Hi all,

First Off, Great mod

New to this post and as I am just starting up my site I thought it would be good to have this mod installed and ready for use when the time comes to bring on more moderators (thinking ahead alittle). Anyways, I have a couple of issues/questions.

1) Issue - When I go in to edit a question, for example the one that asks what forums they want to be moderator in, I added one more answer and saved, went to application, refreshed screen and it is not showing. I changed the Answer type from single Selection, Multiple Choice and even Single Line Text and they don't even change. Re-installed the .xml file and still notta. Same thing.

2) Question - Is there any way I can have all my Applications show on one page instead of seperate links? For example in the NavBar have a tab saying Applications, member clicks that tab and then on the page it shows mutliple applications they can choose from for example, Staff Member, Senior Staff Member, etc? Tried working with that and cannot figure this one out.

Thank you for taking the time to reply in advance and thank you for your hard work on such a great mod.
Reply With Quote
  #161  
Old 12 Sep 2011, 14:52
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
Originally Posted by KeystoneAirsoft View Post
Hi all,

First Off, Great mod

New to this post and as I am just starting up my site I thought it would be good to have this mod installed and ready for use when the time comes to bring on more moderators (thinking ahead alittle). Anyways, I have a couple of issues/questions.

1) Issue - When I go in to edit a question, for example the one that asks what forums they want to be moderator in, I added one more answer and saved, went to application, refreshed screen and it is not showing. I changed the Answer type from single Selection, Multiple Choice and even Single Line Text and they don't even change. Re-installed the .xml file and still notta. Same thing.
Where did you add the answer?

If you added it to the default question set, that won't work for existing applications. You need to add it to the questions for the Position.

Go to AdminCP->Application Positions and select Questions for that position and edit the question there.

If you did that, and the new answers don't appear then it is a caching issue with either your server or your browser. Clear the cache and reload.

Originally Posted by KeystoneAirsoft View Post
2) Question - Is there any way I can have all my Applications show on one page instead of seperate links? For example in the NavBar have a tab saying Applications, member clicks that tab and then on the page it shows mutliple applications they can choose from for example, Staff Member, Senior Staff Member, etc? Tried working with that and cannot figure this one out.

Thank you for taking the time to reply in advance and thank you for your hard work on such a great mod.
That is exactly how it works to begin with. All Postions are listed under the Application Type.
See this screenshot.. http://www.vbulletin.org/forum/attac...4&d=1305916563

1) In Application Forum Settings, set Activate in Navbar Tabs to 'Yes'.

2) In Application Types, set Show in Navbar Tabs to 'Yes' for your application type.

3) In Application Positions, set the Application Group to the Application Type you want to have it appear in.
Reply With Quote
  #162  
Old 12 Sep 2011, 15:25
KeystoneAirsoft KeystoneAirsoft is offline
 
Join Date: Apr 2010
Hello,

Yup thats where I first edited the question. My bad, sorry.

Ok gotcha now I see the other application in with the defualt application.
Again thank you for your reply and help.

Great mod and thank you for it.
Reply With Quote
  #163  
Old 19 Sep 2011, 16:18
KeystoneAirsoft KeystoneAirsoft is offline
 
Join Date: Apr 2010
Ok now that I am getting a feel for this mod I would like to ask if there is any intention down the road to be able to add a field in the application to allow attachments, like screenshots or whatever? I know one mod does allow this and now that I have set up several application types I realized this wasn't enabled and could use for sure and don't want to have to redo what I have already done. Furthermore I am not a script guru and therefore would like to make a request to add this feature into your next release.

Thanks again for all your hard work on this mod.
Reply With Quote
  #164  
Old 19 Sep 2011, 17:19
nhawk nhawk is offline
 
Join Date: Jan 2011
I may make an add-on available for that in the future.

But for now, I am swamped with server moves and site re-designs. So, it may be a while before I can get around to it.
Reply With Quote
  #165  
Old 19 Sep 2011, 17:47
KeystoneAirsoft KeystoneAirsoft is offline
 
Join Date: Apr 2010
Thats cool and FULLY understandable. ALot of work involved in both areas, lol. I know first hand as I have had to switch servers a couple of times due to me having my own webhosting biz and not happy with webhosting companies.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 00:51.

Layout Options | Width: Wide Color: