Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge Details »
Easy Forms v4.x - Create a form or multiple forms without php or html knowledge
Mod Version: 4.3.0, by bananalive (Coder) bananalive is offline
Developer Last Online: Dec 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.0.x Rating: (228 votes - 4.80 average) Installs: 1409
Released: 28 Jan 2010 Last Update: 05 Oct 2011 Downloads: 8889
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations  

Easily create forms with no HTML or PHP knowledge. Questions can be made compulsory and are checked before the form is submitted. Forms can be previewed. (You can create multiple forms)

Screenshots
There are two posts full of screenshots of this modificationInstallation
  1. Download and then extract .zip archive
  2. Upload the contents of upload folder to forum root
    (Allow Overwrite "YES" for overwrite)
    clientscript\easyforms.css -> \clientscript\
    clientscript\easyforms.js -> \clientscript\
  3. Import product file (product-easyforms v4.0.xml) in admincp
    AdminCP -> Plugins & Products -> Manage Products -> [Add/Import Product]
  4. Change usergroups permissions at:
    AdminCP -> vBulletin Options -> Easy Form Options
Question Types:
  • Single line text
  • Multi-line text
  • Multi-select checkboxes
  • Single-select radio buttons
  • Single Select Dropdown
  • Yes/No
  • Multi-line text field using vbeditor
  • Human verification question
  • Custom Question (can query database or do whatever you want using php and html)
  • Date (month/ day/ year fields)
  • Address
  • Scale
Form can Submit to:
  • new thread in forum
  • new post in thread
  • new pm to user
  • email address
  • save to database
More Features:
  • Form list categories (optional)
  • Preview form (can disable for individual forms)
  • Optional questions
  • Form Sections
  • Prefix support - you can choose which prefix you want thread to have
  • Different thread/pm title to form title with variables {username} {userid} and {q_1} (replacing 1 with appropriate question number)
  • Poll Options: Multiple choice, public vote, poll question, poll options, poll timeout
  • Regular expression match for single line text input field
  • Usergroup permissions per form
  • Forumid/threadid/username can be specified by input via {value=X} in dropdown, single line input or radio buttons
  • Multiple dropdown select for form usergroup permissions (still optional - leave blank to not use)
  • Option to show link to form list in navbar and quick links (separate options)
  • Import/ Export your forms as XML files - great for transferring forms across forums or creating backups
  • Specify bbcode for questions/ answers/ sections for the form's output
  • Form Hooks: (uses php code)
    1. Before form submitted
      Useful for: your own form validation, multiple form outputs, etc.
    2. At form start
      Useful for: banning userids/usergroups from form, setting minimum post count,etc.
  • Attachments allowed for posting new thread
  • Mass Copy Forms & their questions
  • Quiz Mode
Support this Modification
  • Click 'Marked as Installed'
  • Rate it 'Excellent'
  • Consider a donation

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
New Posting Features Easy Forms - Create a form or multiple forms without php or html knowledge bananalive vBulletin 3.8 Add-ons 1671 20 Dec 2018 01:02
New Posting Features Easy Forms (Old Thread) bananalive vBulletin 3.7 Add-ons 135 05 Oct 2014 20:30

  #1621  
Old 07 Apr 2012, 08:49
Webrunner's Avatar
Webrunner Webrunner is offline
 
Join Date: Aug 2004
Location: Netherlands
1: yes, i have it running on 4.1.11
2: no
3: no
Reply With Quote
  #1622  
Old 07 Apr 2012, 08:53
Webrunner's Avatar
Webrunner Webrunner is offline
 
Join Date: Aug 2004
Location: Netherlands
Question

I have a question myself.

I have created a contactform that sends me an email and posts a topic in a hidden board when someone enters the form.
That is working just fine.

In this form i created an e-mail field that only people who are NOT logged in can see and fill in.
I would like to use this field as the reply-to value in the e-mail that is send to me so i don't have to copy and paste email address when i try to reply the e-mail.
(but only when it was send by a user that was not logged in)
Is this possible?
Reply With Quote
  #1623  
Old 15 Apr 2012, 05:07
peril peril is offline
 
Join Date: Apr 2007
I just installed this on 4.1.1 and it doesn't seems to be working for me.

I downloaded zip file.
Extracted contents and ftp'd to correct folders.
imported product.
Set permissions in Admincp.

And I am stuck after this. I don't see a place to create forms. Also clicking on forms list in admincp gives 'no permission' error.


Originally Posted by blueperspective View Post
I'm interested in using this as an application/test/quiz for new members.
1. Does it work on 4.1.X ?
2. Does it have timer ? Meaning.. users should answer to all questions in 10 minutes for example.
3. If creating more tests, can they be random for users ? Meaning.. when a user should start/pass the test, from a number of 20 tests the mod should randomly choose 1 for every applicant.

Waiting for answers.
Thanks in advance!
__________________
Never Give up
Reply With Quote
  #1624  
Old 15 Apr 2012, 07:39
Webrunner's Avatar
Webrunner Webrunner is offline
 
Join Date: Aug 2004
Location: Netherlands
Post

Go to http://yourdomain.com/forumroot/forms.php?do=forms
Reply With Quote
  #1625  
Old 16 Apr 2012, 21:47
kardac.stenfot kardac.stenfot is offline
 
Join Date: Jun 2010
Hi. I want to create new forum threads in two different subforums on my site for a form result. I guess I need to use hooks. Can anyone help me? I suck at coding
Reply With Quote
  #1626  
Old 17 Apr 2012, 16:46
chrisbjax's Avatar
chrisbjax chrisbjax is offline
 
Join Date: Oct 2010
Real name: Chris
Hello,
I'm trying to reproduce the request to change a members primary group after successfully submitting a form.

I believe originally discussed here

Essentially I am trying to change a members group from 2 to {something else} ,and update their display_usergroup, however, when I attempt to incorporate the code, I receive the following:


Here is the code I attempted to use: (I first tried it in its original state, them tried changing line 4 to its current iteration - It was:
Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

)

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Thank you very much for any help.
Reply With Quote
  #1627  
Old 21 Apr 2012, 01:17
SilverBoy SilverBoy is offline
 
Join Date: Feb 2002
Real name: Malik
I have some user groups in my forum that all posts of them goes to moderation queue, so how I can make threads created by forms goes to moderation queue if the user behind one of that user groups??? (the are primary groups and some user effected by some groups because of infraction system).
__________________
One of highly customized vBCMS used for news site.
www.manshor.net
Reply With Quote
  #1628  
Old 26 Apr 2012, 17:12
afcbob afcbob is offline
 
Join Date: Feb 2012
Is there away i can get it so i can pick a prefix in the form.

I have the prefix setup for selection there location but i have no way of adding it to the form so they can pick what prefix they want
Reply With Quote
  #1629  
Old 28 Apr 2012, 22:52
afcbob afcbob is offline
 
Join Date: Feb 2012
Any chance of some help me get this as i have prefix turned on in the forum but this from does not let them select what one the want to use.

Thanks
Reply With Quote
  #1630  
Old 01 May 2012, 20:31
ntldr1962 ntldr1962 is offline
 
Join Date: Aug 2010
How to make....

How can i make the next:
I want to open a new thread with your easy form add, but at the same time i wish to make that this new created thread have the same title than one of the fields of the form.
It is possible to make?
Maybe do you have any suggestion?
Thank you in advance,
Best regards,
Reply With Quote
  #1631  
Old 02 May 2012, 01:39
posh007 posh007 is offline
 
Join Date: Jan 2011
I am familiar with this mod.. and have not ran into this before
I have the 404 page not found

http://shoptalkcentral.com/forums/forms.php?do=forms
Reply With Quote
  #1632  
Old 02 May 2012, 12:55
afcbob afcbob is offline
 
Join Date: Feb 2012
I have did this and can select the prefix when am filling out the form but will not assign the thread with the prefix i have to then go back in and edit the thread and pick the thread prefix and the it does assign it.

Help please

Originally Posted by bananalive View Post
Create Custom Question
  • Reference Name:
    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

  • PHP Code:
    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Add the following to Form Hook: Before Submit:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
Reply With Quote
  #1633  
Old 03 May 2012, 07:50
Tri@de's Avatar
[email protected] Tri@de is offline
 
Join Date: Sep 2003
Real name: David
There's a way to create a form, and then the answer can be displayed in postbit like a custom field?
Reply With Quote
  #1634  
Old 10 May 2012, 17:59
DannyV DannyV is offline
 
Join Date: Mar 2012
In the admin panel, I have the option "All registered users can view/edit/delete their own form results saved to database."set to "Yes".
However when somebody tries to delete one of his own entries, he gets permission denied.

2 other questions:
Can I display the delete button also on the form results table?
Is it possible te remove some of the links on top of the results page. So when somebody is watching the form results, there is no link to the tables,poll page, etc
Reply With Quote
  #1635  
Old 11 May 2012, 11:53
JabirA JabirA is offline
 
Join Date: Feb 2009
Does anyone know if its possible to Edit the entry's on the Results Table?
Please let me know!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:08.

Layout Options | Width: Wide Color: