Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs Details »
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs
Mod Version: 2.5.6, by The Geek (Coder) The Geek is offline
Developer Last Online: Jan 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (192 votes - 4.75 average) Installs: 1967
Released: 20 Jan 2009 Last Update: 09 Dec 2009 Downloads: 12895
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files  

From the makers of the letters O and Yea comes the hottest 'must have mod' of the season: AME 2.5 - The Return of The Hot Mama.

Thanks everyone for making AME 2.5 Mod of the Month

AME is the multi award winning modification that smartly scans new and edited posts for URLs from a customisable variety of web sites (i.e. YouTube or Amazon or about 200 others). If it finds a match, AME will 'transform' the URL into inline embedded media without your users ever having to even think about it.

It was important for me to create a system that did not need updating (and subsequent reinstalling) every time one of the sites it supported decided to change the way it displayed its media (which is all the fricken time). Therefore I built a system in which the 'definitions' for each site could be imported, exported, tweaked and shared on a whim. This way, you only have to import the definitions that you want. It also allows the vB community to get creative and share definitions that I wouldn't of thought of!

Which sites are supported?

Included in the default installation is YouTube and Amazon. At time of posting this, I believe that there are over 180 sites supported that have been created by the vBulletin community. These range from sites that stream videos to Amazon referral links to locally hosted music and video files.

Check out the 'add ons' section of this post below to see availible add-ons.

For a total list of features and an FAQ, see click here.
For a post on troubleshooting, click here.

Though not tested on any version of vBulletin lower than 3.7.4, in theory it should work on versions 3.5 and higher (just dont quote this bit!).

Big thanks goes out to all those in the community that have supported this mod. Especially Digital Jedi who gives great support on this mod and has created over 160 definitions for this system alone!


Installation/Upgrade
  • Upload the contents of the forums folder into your forums directory and import the product-ame.xml file into your product manager (if upgrading, choose 'yes' to overwrite previous installation).
  • After installation, make sure that the system is on (admincp->AME CP->Settings)
  • Then you may want to try to rebuild old URLs via the tools option.

Change Log
nJoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	newpost.jpg
Views:	6640
Size:	26.4 KB
ID:	93148   Click image for larger version

Name:	newpost_result.jpg
Views:	9506
Size:	61.9 KB
ID:	93149  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases DJ's AMEs :: Media Definitions for AME 2.5 :: More Video, Twitter, Pinterest... Digital Jedi vBulletin 3.8 Add-ons 2086 05 Sep 2018 16:05
Add-On Releases Digital Sith's AMEs - ADULT Media Definitions Digital Sith vBulletin 3.6 Add-ons 66 08 Sep 2015 23:44
Show Thread Enhancements AME 2.0 -Auto Media Embedding for posts, blogs, visitor and group messsages The Geek vBulletin 3.7 Add-ons 954 25 May 2014 10:58
Add-On Releases DJ's AME (Auto Media Embedding) XML Media Definitions (Third Time's the Charm) Digital Jedi Modification Graveyard 828 10 Mar 2010 06:45

  #1051  
Old 09 Dec 2009, 16:39
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by testbot View Post
it means (s)he's in love
^^ This.

And "Your Settings have been saved" is sooooooo boring
Reply With Quote
  #1052  
Old 09 Dec 2009, 16:55
testbot testbot is offline
 
Join Date: Feb 2009
great, thanks!

ps- good luck with you know what.
Reply With Quote
  #1053  
Old 09 Dec 2009, 23:11
Alan_SP's Avatar
Alan_SP Alan_SP is offline
 
Join Date: Nov 2009
Originally Posted by The Geek View Post
Not too sure here. Sounds like the script is either timing out or there is an error in one of the definitions that you are importing on the large file.
I think it's not the timing out, it takes about 15 seconds, which is ok.

Maybe one or more definition is problematic?

And I have to say I'm very glad you already work on vB4 version of AME. It's an excellent add-on, a must!
Reply With Quote
  #1054  
Old 09 Dec 2009, 23:48
chick's Avatar
chick chick is offline
 
Join Date: Sep 2006
Originally Posted by The Geek View Post
It can only pull the name if extraction is on. Try 2.5.6 and turn the extraction back on.
Upgrade, followed instructions to the letter... older video still shows YouTube- Broadcast Yourself.

BUT newly posted video now shows YouTube

so it has changed but it's still not pulling the video name.

Any ideas?
__________________
Thank you all, everything you do is appreciated!
vbSpill It 2009 - Anonymous Posting Mod
vbPenAward 2009 - Writers Pen Awards
Reply With Quote
  #1055  
Old 10 Dec 2009, 00:04
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by chick View Post
Upgrade, followed instructions to the letter... older video still shows YouTube- Broadcast Yourself.

BUT newly posted video now shows YouTube

so it has changed but it's still not pulling the video name.

Any ideas?
That is an indication that your server isn't allowing any remote calls. Note that there are 2 spots where extraction may be off. First one is globally in amecp>settings and the other is by editing the definition itself. Check that both of those are on.

Also remember that if the contents of the post have been cached by vB, you won't see these changes right away. Best bet is to paste a new URL into a post and/or edit/save an existing.
Reply With Quote
  #1056  
Old 11 Dec 2009, 13:57
chick's Avatar
chick chick is offline
 
Join Date: Sep 2006
I quadruple checked and rebuilt everything, posted new youtube vids and it's still the same, says YouTube not the vid name.

I know my dedi server is properly set, I had no problem before this youtube business.. other definitions are working properly... and I have '8wayruns Video' Directory Remixed installed and it pulls the YT name with no issues.

hummmmm
__________________
Thank you all, everything you do is appreciated!
vbSpill It 2009 - Anonymous Posting Mod
vbPenAward 2009 - Writers Pen Awards
Reply With Quote
  #1057  
Old 11 Dec 2009, 15:59
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Are you using the default definition? You can PM me temp admincp details and Ill take a look.
Reply With Quote
  #1058  
Old 13 Dec 2009, 03:49
BBR-APBT's Avatar
BBR-APBT BBR-APBT is offline
 
Join Date: Feb 2009
Does this work on 4.0?? I have ame bbcode tags everywhere and have no way to remove them. I was a dummy and forgot to remove the tags before a upgrade.

I am not rushing the coder to upgrade or anything just asking if this works on 4.0 it doesn't seem to have templates so it might still work. I am just worried to install it messing up the tables or some crap.

So this question is to anyone that has tried to use it on 4.0

Last edited by BBR-APBT; 13 Dec 2009 at 04:04.
Reply With Quote
  #1059  
Old 13 Dec 2009, 12:46
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
No this doesn't work on 4.0

A 4.0 version will be coming, but it won't use AME tags. Your best bet is to try and run the ame cp->tools->rebuild tools to remove AME tags from posts. Then uninstall.
Reply With Quote
  #1060  
Old 13 Dec 2009, 16:34
BBR-APBT's Avatar
BBR-APBT BBR-APBT is offline
 
Join Date: Feb 2009
Originally Posted by The Geek View Post
No this doesn't work on 4.0

A 4.0 version will be coming, but it won't use AME tags. Your best bet is to try and run the ame cp->tools->rebuild tools to remove AME tags from posts. Then uninstall.
Thanks for the feed back I will remember to do that when I do the actual live upgrade.
I been doing test upgrades. Its nice to know this for the real deal.

Thanks again look forward for the 4.0 version.
Reply With Quote
  #1061  
Old 16 Dec 2009, 04:46
General Ray General Ray is offline
 
Join Date: Jul 2009
This thing is amazing! I don't know how I didn't come across it earlier.
Thanks a lot man!
Reply With Quote
  #1062  
Old 16 Dec 2009, 18:18
Itchy Nips's Avatar
Itchy Nips Itchy Nips is offline
 
Join Date: Jun 2009
hey, after upgrading to 2.5.6 all YouTube videos are not displaying right. The video will display twice and in between the 2 videos is some HTML code.

Doesnt matter which youtube video I try, they all do the same thing. I'm going to test some of the other sites to see if its more than just youtube

I've re-uploaded all the files and re-imported the xml file, too....same problem.

ideas?
Reply With Quote
  #1063  
Old 16 Dec 2009, 19:30
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by Itchy Nips View Post
hey, after upgrading to 2.5.6 all YouTube videos are not displaying right. The video will display twice and in between the 2 videos is some HTML code.

Doesnt matter which youtube video I try, they all do the same thing. I'm going to test some of the other sites to see if its more than just youtube

I've re-uploaded all the files and re-imported the xml file, too....same problem.

ideas?
2 YouTube videos means you have two YouTube definitions. When you upgrade AME, the default definitions are reinstated, YouTube and Amazon, which are different from the YouTube and Amazon definitions that come with my add-on, which I assume you have imported.
__________________
Reply With Quote
  #1064  
Old 16 Dec 2009, 20:46
Itchy Nips's Avatar
Itchy Nips Itchy Nips is offline
 
Join Date: Jun 2009
aha! i didnt see those 2 extra def's. thanks for that!
Reply With Quote
  #1065  
Old 16 Dec 2009, 22:12
dcputernut dcputernut is offline
 
Join Date: Jul 2008
Originally Posted by The Geek View Post
That is an indication that your server isn't allowing any remote calls. Note that there are 2 spots where extraction may be off. First one is globally in amecp>settings and the other is by editing the definition itself. Check that both of those are on.

Also remember that if the contents of the post have been cached by vB, you won't see these changes right away. Best bet is to paste a new URL into a post and/or edit/save an existing.

Hi, I am having the same issue. it's a new forum, but on a server with other forums (and AME works great on those)

I have checked the setting in AMECD>settings and in the youtube settings....but when we post a youtube video it pull the "YouTube- Broadcast Yourself. " with an icon next to it that indicates "external embedding not available" on all the youtube links

I tried deleting all the definations and re-adding them, I am using DJ's Master XML (Delta) that didn't work either. Help
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:28.

Layout Options | Width: Wide Color: