Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
[DBTech] Advanced User Tagging v3 (vB4) Details »
[DBTech] Advanced User Tagging v3 (vB4)
Mod Version: 3.3.0, by DragonByte Tech (Coder) DragonByte Tech is offline
Developer Last Online: Sep 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (88 votes - 4.56 average) Installs: 934
Released: 17 May 2010 Last Update: 09 Jan 2017 Downloads: 6523
Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files Translations  

Advanced @User Tagging: What is it?

DragonByte Technologies is proud to present [DBTech] Advanced @User Tagging.

The @user Tagging mod is designed to increase activity on your forum by allowing members to mention each other in posts when talking about them.
This is done in a very easy way, very similar to how Twitter mentions people. We use @ ; as the tags, so for instance you could say:
----
This new mod from @Dragonbyte Tech; is pretty cool.
----
The “@DragonByte Tech;” Will become a link to the DragonByte Tech users profile, it will also inform DragonByte Tech they had been mentioned, and link to the relevant thread/post via a new area in the profile section, as well as a new tab in the shoutbox.

It also allows members to “tag” the thread for specific other members by inputting their usernames in the tag box above the posts of the thread.

This is a great way to increase your forum activity with no extra admin input required – people will start to mention posts/threads to their friends, which will increase the amount of posting. This is especially useful of forums which have an international contingent (so threads posted in during the night for some of your members don't go overlooked) or forums which have a lot of posts/threads each day – again to make sure that a post a person might want to read doesn't get lost in the crowd.

-------------------------------------------------------------------------------------------

If you like this mod please hit the button to the right ---->

Please remember to click the, button to the right if you installed the mod ---->

What does 'Marking As Installed' do ?

* It helps you to stay on top of updates - members who have installed modifications will be notified by us whenever new updates are available.

*
For security issues - vbulletin.org will contact all members who have installed a modification whenever a security issue is brought to their attention.

* Marking a modification as installed also helps us know how many people are using our work, giving us extra incentive to provide more features and new modifications.

We appreciate the support!
-------------------------------------------------------------------------------------------

Priority support & Product Demos available at: http://www.dragonbyte-tech.com/forum.php

-------------------------------------------------------------------------------------------

Major Features
Twitter-style @ "Mentions": Typing @username produces a "Mention" that will alert the user to your post, as well as link to their profile.

Quote Alerts: Members you quote will be alerted, ensuring that discussions can continue smoothly even if they left the thread.

Profile Integration: Displays Mentions, Tags and Quotes in profile tabs for quick overview of a member's activities within the mod.


Complete Feature List
Lite

Emails:
  • Email alerts for all features
  • Globally disable emails for any of the features
General Features:
  • Ability to disable Thread Tag list entirely for guests
  • Globally disable any of the features
General:
  • Statistics Page: Top X Thread Tagged, Top X Mentioned (Lite locked to Top 5)
  • "Mention" alerts: Type @username to mention someone, and link to their profile. Email & forum notification
  • Quote alerts: Email & forum notification
  • Tag an user in a thread to alert them to the thread via a box above threads
  • View list of tagged users above threads, with link to see all tags
  • Profile Tabs: Lists both incoming and outgoing mentions, quotes and thread tags
  • Shoutbox Integration: New Shoutbox Tab to list incoming mentions & tags
  • Control how many users to display in inline tag list
  • Turn statistics page on & off
  • Control BBCode for mentioned usernames (Underline only)
  • Control [DBTech] vBShout integration
  • Turn features on & off per category
  • Globally disable email alerts
  • Ability to set maximum mentions per post (default: unlimited)
Pro
  • Hash Tags:
    • One-click (un)subscribe to hash tags via the post list page
    • Clicking a hashtag shows all posts tagged with that word.
    • (vB4) Forum Sidebar widget with Recent and Trending hash tags
    • Control number of Recent / Trending hash tags
    • Control time span for Recent / Trending hash tags (x Hours/Days/Weeks)
    • Control stat weights given to individual users using the hash tag, and number of uses in total (for the Trending score)
    • Control display of number of users, number of uses and trending score
    • Deny usergroups access to sidebar block
    Emails:
    • Per-user email disable for any of the 4 features
    General Features:
    • Ability to Mention and Thread Tag whole usergroups by typing their name. Per-UG permission to disable Mentions / Thread Tags for this UG.
    General:
  • Ability to tag all your friends by checking a checkbox instead of typing out usernames
  • Ability to tag and mention all usergroups by typing out the usergroup name, permissions control what UGs can be mentioned and tagged
  • Turn off alerts from everyone except friends
  • Hide forum notifications for individual features
  • Turn off email alerts for individual features
  • Hash tags, Twitter-style, add a topic to your post, sends notification to subscribed users
  • (vB4) Forum Sidebar block with Recent & Trending hash tags
  • (vB4) Works with the Mobile Style (4.1.12+)
  • Turn tag list off
  • Control number of users displayed on Top X Stats
  • Hide "@" on mentions
  • Additional BBCode (Bold, Italic, Highlight) for mentions
  • Exclude usergroups from features
  • Exclude users from features

-------------------------------------------------------------------------------------------

This mod displays a copyright notification in the footer of pages generated by this mod which includes:
  • 1 Link to DragonByte Technologies homepage
  • 1 Link to Product Description page of this modification

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	taglist.png
Views:	9392
Size:	5.1 KB
ID:	117247   Click image for larger version

Name:	profile.png
Views:	10014
Size:	25.1 KB
ID:	117248  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #466  
Old 06 Apr 2012, 09:21
clubvr4's Avatar
clubvr4 clubvr4 is offline
 
Join Date: Jul 2010
Originally Posted by Mukashi View Post
Well, I can't speak for the other guy here....but on my own forum, we've noticed since upgrading to 4.1.11 that mentions seem to only work sporadically (though oddly enough, trying to make the same mention multiple times in one post gets it to work every time).

At first, we thought it was a conflict with the Word Links addon by BOP5 (http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=263699), but uninstalling that made no difference. We're not seeing any options under the usergroup manager for this tagging addon on the Lite version we run, so if they're meant to be there, we're obviously having some sort of serious problem.

DragonByte guys, anything we can do to help diagnose this?

EDIT: Hmmm, another error we're noticing. The statistics page stays enabled, regardless of if we've changed the options to disable it.
Yeah, something similar is happening with us, do you see the permission settings in usergroups/users?

I also installed a fresh db and install of VB, then only installed this mod - we saw the same problem on a fresh board - is this maybe something you can try too?

I'm wondering if it's server config problem?
__________________
WWW.CLUBVR4.COM
Reply With Quote
  #467  
Old 06 Apr 2012, 10:18
Mukashi's Avatar
Mukashi Mukashi is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Liam Pomfret
I'm not seeing those permission settings, no.

These errors were *not* present in the old version that we upgraded from, but we're not sure if that's due to the vBulletin upgrade or to the upgrade to this addon. I'm quite certain however it's nothing to do with server configuration. If it was, the old version would've had the same fault, and it did not.
__________________
Webmaster, Bulbagarden.net / Bulbapedia
Reply With Quote
  #468  
Old 06 Apr 2012, 11:24
clubvr4's Avatar
clubvr4 clubvr4 is offline
 
Join Date: Jul 2010
Are you in a position to install a fresh copy of vb 4.1.11 and see what happens then? For me it was the same problem.
__________________
WWW.CLUBVR4.COM
Reply With Quote
  #469  
Old 06 Apr 2012, 11:48
Mukashi's Avatar
Mukashi Mukashi is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Liam Pomfret
Not really at this point in time, no. In any case, since I know for a fact it was working when we were on 4.1.10 and version 2.0.4 of this mod, I'm confident that the cause was a change either in vBulletin, or in this mod, between those versions.
__________________
Webmaster, Bulbagarden.net / Bulbapedia
Reply With Quote
  #470  
Old 06 Apr 2012, 12:59
betts02's Avatar
betts02 betts02 is offline
 
Join Date: Jun 2009
Same here, NOT seeing any user permissions
Reply With Quote
  #471  
Old 06 Apr 2012, 13:48
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Originally Posted by GKPet View Post
I tried installing this modification multiple times but it always ends up timing out. During the xml importnig process, the forum goes down and after a couple of minutes, everythnig times out and installation doesn't go through. Any idea what's going on and how to fix this?
That can happen if you have a very large forum, you need to allow PHP to override its timeout settings during runtime so that installation can complete

Originally Posted by Mukashi View Post
Hmmm, another error we're noticing. The statistics page stays enabled, regardless of if we've changed the options to disable it.
There's been a hotfix applied to the Lite version applied to DBTech that will display a No Permissions error if one attempts to access that page while the setting is turned off.

It wasn't updated here on vB.org because it's not a serious problem and we prefer to do rollups rather than infinite hotfixes

Originally Posted by Mukashi View Post
I'm not seeing those permission settings, no
Could you please PM me with an FTP account as well as an AdminCP account? If so, I'll hopefully be able to resolve this


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
  #472  
Old 07 Apr 2012, 02:30
Mukashi's Avatar
Mukashi Mukashi is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Liam Pomfret
PM sent.
__________________
Webmaster, Bulbagarden.net / Bulbapedia
Reply With Quote
  #473  
Old 07 Apr 2012, 15:17
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Sorry for the confusion, there's not supposed to be any permissions in the Usergroup Manager in the Lite version. My bad

Since I can't seem to find any forum for testing or indeed any staff room to test mentions, I don't know if re-uploading the files has fixed it.

Could you please test it now and see if it works better?

If not, I'll need to know exactly which test scenarios worked and which doesn't


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
  #474  
Old 07 Apr 2012, 22:16
Mukashi's Avatar
Mukashi Mukashi is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Liam Pomfret
Couldn't give you access to the staff forums, since we've got sensitive info in there. If you needed to have specific forums for testing, I really wish you'd waited for me to come online (or asked me for details of an admin who'd be around when you would be), rather than changing a bunch of settings on a live forum. We did have two (hidden) forums labeled as something like "Empty Unused Forum", that you could have repurposed for your needs.

Can I ask you what exactly you did? When I woke up a short time ago, I had one of my admins frantic because the Thread Tags were on in all forums, even though we had those turned off. I'm guessing you had turned those on for testing purposes, but we do not want or use that portion of the mod, so we've had to disable those. If you needed those on for testing, then we can set those back up later in a test forum.

I'm now also seeing a 4th checkbox in the Forum Manager for this mod, with nothing next to it. That supposed to be some debug kind of thing to do with what you were trying to do?

EDIT: Seems to be worse than before now. Got people reporting stuff like this.
I'm getting problems trying to mention specific users, because part of their username is that of a different user.
For example:
@hellion
I want to tag Hellion put it tags the user called hell instead.
It seems to work fine when people manually put in the mention tags though.

EDIT 2: I've had to disable your admin CP access, and that FTP account. I don't know what you changed exactly, but now we're noticed odd behaviour with other settings that there would have been no reason to have been changed. Not to mention that your FTP account showed that you did almost 6GB of traffic, which just seems outrageously high for what you would have done.
__________________
Webmaster, Bulbagarden.net / Bulbapedia

Last edited by Mukashi; 08 Apr 2012 at 04:02.
Reply With Quote
  #475  
Old 08 Apr 2012, 05:20
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
Originally Posted by Mukashi View Post
Couldn't give you access to the staff forums, since we've got sensitive info in there. If you needed to have specific forums for testing, I really wish you'd waited for me to come online (or asked me for details of an admin who'd be around when you would be), rather than changing a bunch of settings on a live forum. We did have two (hidden) forums labeled as something like "Empty Unused Forum", that you could have repurposed for your needs.
I did not change any settings at all.

The only thing I did was upload the AUT Lite files again.

Originally Posted by Mukashi View Post
Can I ask you what exactly you did? When I woke up a short time ago, I had one of my admins frantic because the Thread Tags were on in all forums, even though we had those turned off. I'm guessing you had turned those on for testing purposes, but we do not want or use that portion of the mod, so we've had to disable those. If you needed those on for testing, then we can set those back up later in a test forum.
I did not enter any AdminCP menu other than the Usergroup Manager for a random usergroup to check for the UG permissions, before I realised those are Pro only.

Originally Posted by Mukashi View Post
I'm now also seeing a 4th checkbox in the Forum Manager for this mod, with nothing next to it. That supposed to be some debug kind of thing to do with what you were trying to do?
No, I don't have any clue how that happened O.o

Originally Posted by Mukashi View Post
EDIT: Seems to be worse than before now. Got people reporting stuff like this.
That's rather impossible, one of the code changes in 2.0.5 was to reverse the sort order so that longer usernames are always mentioned before shorter ones.

Originally Posted by Mukashi View Post
EDIT 2: I've had to disable your admin CP access, and that FTP account. I don't know what you changed exactly, but now we're noticed odd behaviour with other settings that there would have been no reason to have been changed. Not to mention that your FTP account showed that you did almost 6GB of traffic, which just seems outrageously high for what you would have done.
My FTP connection from IP address 90.213.21.183 closed to your server at [02:11:55] GMT.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

I'd suggest you uninstall the mod, delete all AUT files (usertag.php in / and /admincp, anything that has usertag in the name in /includes/xml and the /dbtech/usertag folder, then re-download it from DBTech's Lite download area and do a clean reinstall.

There is no reason why the behaviour you are describing should be happening, according to the PHP code I have in front of me right now it's actually quite impossible O.o


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).

Last edited by DragonByte Tech; 08 Apr 2012 at 05:33. Reason: Removed some FTP log entries that contained server specific information
Reply With Quote
  #476  
Old 08 Apr 2012, 05:24
Mariobf3555 Mariobf3555 is offline
 
Join Date: Feb 2012
Everything installs fine.... but when i try to mention someone.... it doesnt show up in the post, but iff u edit the post you can see where it tried to tag them...
Reply With Quote
  #477  
Old 08 Apr 2012, 05:31
DragonByte Tech's Avatar
DragonByte Tech DragonByte Tech is offline
 
Join Date: Feb 2010
That could be part of the same problem Mukashi was running into, please try re-downloading and re-uploading it from here: http://www.dragonbyte-tech.com/vbeco...o&productid=20


Fillip
__________________
www.Dragonbyte-tech.com
Please support our mods by nominating them to MOTM!
Please do NOT PM us for support. Private Messages are only for exchanging sensitive details (like FTP / AdminCP logins).
Reply With Quote
  #478  
Old 08 Apr 2012, 05:35
Mukashi's Avatar
Mukashi Mukashi is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Liam Pomfret
Well, our forums server is currently unresponsive (seems to be an Apache crash, can't get into the cpanel or WHM), but from what you've said I can only conclude that someone else logged in with the details we gave you. I'll have to check the logs when everything's back up, and I'll get back to you when I know what's happened. Not sure if that's indicative of a security issue at our end, or if perhaps that info was somehow pulled from your PM's.

EDIT: Okay, just went and uninstalled the addon, deleted all the files, then reuploaded and reinstalled using the archive from the DBTech site, and got the following error as I did (this error appearing after adding tables, but before editing the styles)
Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in [path]/includes/adminfunctions_plugin.php on line 1557
The addon finished installing, but presumably that error may be the cause of all our issues.

Still have a copy of 2.0.4 sitting on my HDD, so I'll try installing that one....
Okay, same error on installation, same place.

According to vBulletin, /includes/adminfunctions_plugin.php was modified in vBulletin 4.1.11, so there's the problem I think.

As for those logs BTW, I'm not seeing anything weird about the access from the account you used, so I've got no idea what's gone on there, or why it was saying you'd used 5GB of FTP transfer. *shrugs*
__________________
Webmaster, Bulbagarden.net / Bulbapedia

Last edited by Mukashi; 08 Apr 2012 at 09:45.
Reply With Quote
  #479  
Old 08 Apr 2012, 18:04
Markos Markos is offline
 
Join Date: Aug 2006
Hi i have a modified postbit and was wondering if u can tell me where the bit so i can rap the postbit with a box

Edit: its ok i found it

Last edited by Markos; 08 Apr 2012 at 18:14.
Reply With Quote
  #480  
Old 08 Apr 2012, 23:29
ScarlosSantana ScarlosSantana is offline
 
Join Date: Feb 2012
Only issue i seem to have is when I wrap the tags around someones name it always comes back as just an "@" symbol


I have to go edit the post and I'll see it works halfway, as in it won't have the "[/MENTION]" on the name yet the first half will be intact. So I have to manually type the closing tag on the post everytime so it will work. I can't understand as to why it does this.
__________________
TheDoomship.com
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 21:21.

Layout Options | Width: Wide Color: