Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
reCAPTCHA v2 Human Verification Details »
reCAPTCHA v2 Human Verification
Mod Version: 1.0.0, by kh99 (Senior Member) kh99 is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.x Rating: (19 votes - 4.84 average) Installs: 109
Released: 11 Dec 2014 Last Update: 22 Feb 2015 Downloads: 886
Not Supported Uses Plugins Template Edits Additional Files Re-usable Code Translations  

(Note: This mod was renamed. The original name was "New reCAPTCHA Human Verification")

What is it?
----------------------------
This mod adds reCAPTCHA v2 as an option in the Human Verification Manager.

Note: The original reCAPTCHA used default keys if you didn't enter your own, so you could leave the key fields blank. This version requires you to have your own keys for your domain. To create them, go to this page (click on the "Get reCAPTCHA" button). It can take a short time after creating the keys before they will work, so if you get "ERROR: Invalid domain for site key", wait a while and try again.

vb4 version is here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=315960

Installation:
----------------------------
1) Upload the file in the "upload" folder to your server.

2) Import the product XML file from the Product Manager.

3) If you don't already have keys, go to this page and create keys for your domain. (If you already have keys you can get them from that page as well).

4) Go to Settings > Human Verification Manager, select "New reCAPTCHA" for the Verification Library, and click Save.

5) Enter your keys on the options page, and select the light or dark widget as desired (apparently white and black are the only options at this time). You could select "Audio" to default to audio instead of image for the challenge, but the widget seems to have a bug in it at the moment so I recommend leaving it set to "image". Click Save when you're done selecting options.

6) You can check the configuration and do a test by clicking on "Click here to test connection" which appears under the description in the Human Verification Manager.

7) Do a test registration (or other action that requires hv) to test that your keys are entered correctly and everything is working.

8) If you are upgrading from version 0.9, you can remove the file includes/class_humanverify_newrecaptcha.php (the one without the third underscore) from your server.

History:
----------------------------
1.0 (Feb 22, 2015)
  • Cached template (required renaming the uploaded file from
    class_humanverify_newrecaptcha.php to class_humanverify_new_recaptcha.php)
  • Removed default keys (which didn't work anyway)
  • Removed trademark symbols
  • Changed execution order of plugins from 5 to 4, to make sure this product
    works with another HV add-on that has a bug.
  • If "New reCAPTCHA" is selected when this mod is uninstalled, the hv library
    is switched to 'disabled'.
  • Added a test option to print out more information about verification failures

0.9 (Dec 11, 2014)
  • Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	sg2.jpg
Views:	782
Size:	109.0 KB
ID:	151270   Click image for larger version

Name:	sg1.png
Views:	484
Size:	50.2 KB
ID:	151944  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #46  
Old 24 Sep 2018, 19:46
ctrenks ctrenks is offline
 
Join Date: Aug 2007
Any plans to allow for recatcha v3 possibly?
Reply With Quote
  #47  
Old 25 Sep 2018, 16:33
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Originally Posted by crazymook View Post
maybe elaborate on that? i'm not sure I'm understanding.
If you go to the admincp in your forum, what is the URL that is in your browser? (Delete/remove the main domain name)
__________________
-Joe
Former vb.org Moderator. Retired.

@BirdOPrey5 | All Things BOP5 | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I no longer making new VB mods, sorry.
Reply With Quote
  #48  
Old 26 Sep 2018, 23:54
crazymook crazymook is offline
 
Join Date: May 2008
Ya I figured it out...still doesnt help the missing v2
Reply With Quote
  #49  
Old 01 Oct 2018, 10:33
TheBang TheBang is offline
 
Join Date: Aug 2010
Originally Posted by crazymook View Post
Ya I figured it out...still doesnt help the missing v2
Do you have a lot of mods or plugins installed? Maybe one of them is interfering with the operation of this. Try disabling stuff and see if it appears?

Also, it'd be helpful if you specify what version of vB you're running, version of PHP, and confirm that you installed the 1.0.1 package I posted, and not the 1.0 version from the OP of this thread?
Reply With Quote
  #50  
Old 01 Oct 2018, 17:09
crazymook crazymook is offline
 
Join Date: May 2008
Originally Posted by TheBang View Post
Do you have a lot of mods or plugins installed? Maybe one of them is interfering with the operation of this. Try disabling stuff and see if it appears?

Also, it'd be helpful if you specify what version of vB you're running, version of PHP, and confirm that you installed the 1.0.1 package I posted, and not the 1.0 version from the OP of this thread?
vb version 3.8.1 (ancient I know). php version 5.3.28 (if the admincp is to be believed). 1.0.1 confirmed installed.

guess ill have to start disabling plugins.
Reply With Quote
  #51  
Old 30 Oct 2018, 04:55
arkkhoax arkkhoax is offline
 
Join Date: Jun 2006
If you are are getting "PHP Fatal error: Call to undefined method vB_HumanVerify_Abstract::vB_HumanVerify_Abstract()" after updating PHP use the file attached instead of the official one.
Attached Files
File Type: php class_humanverify_new_recaptcha.php (8.0 KB, 19 views)
Reply With Quote
  #52  
Old 04 Nov 2018, 04:03
RSBHeadlight RSBHeadlight is offline
 
Join Date: Jun 2018
Ok sorry for the delayed response, I installed the mod, went and selected new recaptcha, went to the link and generated the keys for my site, entered them, when I try and test a password reset the capcha fails to load, when I go back and test connection I get site key is not set, secret key is not set. Any help appreciated.
Reply With Quote
  #53  
Old 02 Apr 2019, 20:56
dr nick dr nick is offline
 
Join Date: Sep 2007
I have just installed this on my old v3.8.7 Patch Level 3, test configuration in Admin CP comes out without any errors but when pressing "Test verification" i get the error shown below,
Any solution to this?

Test Verification:
Verification Results:
- g-recaptcha-response is not set. Complete the human verification challenge before pressing Submit.
Verification Failed.

Also when doing a test registration, I only see the text "Human verification" but there is nothing in this field?
__________________
www.optimalbody.se

Last edited by dr nick; 02 Apr 2019 at 21:55.
Reply With Quote
  #54  
Old 02 Apr 2019, 22:10
dr nick dr nick is offline
 
Join Date: Sep 2007
Originally Posted by dr nick View Post
I have just installed this on my old v3.8.7 Patch Level 3, test configuration in Admin CP comes out without any errors but when pressing "Test verification" i get the error shown below,
Any solution to this?

Test Verification:
Verification Results:
- g-recaptcha-response is not set. Complete the human verification challenge before pressing Submit.
Verification Failed.

Also when doing a test registration, I only see the text "Human verification" but there is nothing in this field?
Okey, some progress made, it works perfectly fine in Chrome but not in IE, how do I get it to work in IE?
In Chrome the reCAPcha is displayed and visable and useable when register but in IE it dosnt show more than saying "Human verification".
__________________
www.optimalbody.se

Last edited by dr nick; 03 Apr 2019 at 12:01.
Reply With Quote
  #55  
Old 09 Oct 2019, 11:11
TheBang TheBang is offline
 
Join Date: Aug 2010
Originally Posted by dr nick View Post
Okey, some progress made, it works perfectly fine in Chrome but not in IE, how do I get it to work in IE?
In Chrome the reCAPcha is displayed and visable and useable when register but in IE it dosnt show more than saying "Human verification".
What version of IE and Windows are you using?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 14:17.

Layout Options | Width: Wide Color: