Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Media Gallery (Photos, Audio, YouTUBE) Details »
Media Gallery (Photos, Audio, YouTUBE)
Mod Version: 1.1.1, by TheAdminMarket (Member) TheAdminMarket is offline
Developer Last Online: Jul 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

This thread is in the Modification Graveyard.
vB Version: 4.2.2 Rating: (14 votes - 4.79 average) Installs: 48
Released: 12 Jul 2015 Last Update: 28 Jul 2015 Downloads: 395
Not Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files Translations Is in Beta Stage  

Since 2006 I was serving community members with my Free Mods
But as this site will starts operating by the company,
I'm no willing to support them

** File Removed **


Media Gallery

Photos, Audio, YouTUBE

Compatible with vB4.2.3

I'm offering my hard work for free, without even a single copyright line in footer, expecting that some of you will appreciate the time that I spent for coding it and they will donate something.
Demo: http://www.teriakis.com/vb423/media.php

1.- What's this?

Media Gallery it's a simple Gallery mod supporting Photo and Audio uploads and YouTUBE videos. I was looking for a simple Gallery mod for my own use and as I didn't found something meeting my requirements, I coded this mod. By saying "simple" mostly goes to the easy of use, otherwise it has some great features that you can't even find in big Galleries. It's social share ready especially for Facebook using OpenGraph Meta.

Explore it. You'll love it.

2.- Installation
  1. Download the zip file, and unzip it
  2. Upload the content of upload/ folder to your forum directory
  3. CMOD 777 the directories:
    1. mediagallery/audio
    2. mediagallery/photos
    3. mediagallery/photos/thumbs
  4. From your Admincp import product-mediagallery.xml
  5. If you're using htaccess file for SEO Urls copy the content of htaccess.txt to your .htaccess file
  6. Check and Set Usergroup Permissions
  7. Check and Set General Settings
  8. Add Categories
  9. Moderation is available from ModCP.
PS: For YouTUBE videos the code with tries to fetch the video thumb. Sometimes this action stucks. In this case you can upload your own thumb.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	homepage.jpg
Views:	728
Size:	128.7 KB
ID:	152863   Click image for larger version

Name:	category_listiing.png
Views:	336
Size:	417.3 KB
ID:	152864   Click image for larger version

Name:	keyword_listing.png
Views:	185
Size:	168.4 KB
ID:	152865   Click image for larger version

Name:	member_listing.jpg
Views:	256
Size:	95.0 KB
ID:	152866  

Click image for larger version

Name:	mygallery.jpg
Views:	210
Size:	122.8 KB
ID:	152867   Click image for larger version

Name:	newpost.jpg
Views:	295
Size:	91.7 KB
ID:	152868   Click image for larger version

Name:	userprofile.jpg
Views:	213
Size:	120.8 KB
ID:	152869   Click image for larger version

Name:	viewpost_up.jpg
Views:	285
Size:	151.1 KB
ID:	152870  

Click image for larger version

Name:	viewpost_down.png
Views:	302
Size:	135.8 KB
ID:	152871  

Show Your Support

  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Major Additions Goldbrick Audio/Video Media System nix vBulletin 3.7 Add-ons 1116 22 Aug 2014 00:56

  #31  
Old 16 Jul 2015, 22:01
Preech Preech is offline
 
Join Date: Aug 2002
Looks good. I can stop work on mines. Mines was audio only.
Reply With Quote
  #32  
Old 17 Jul 2015, 05:41
TheAdminMarket's Avatar
TheAdminMarket TheAdminMarket is offline
 
Join Date: Jun 2013
Real name: Christos Teriakis
Media Gallery 1.0.3 released to fix a bug in Votes. Some members reported as bug that there is no thumb when they're posting a YouTUBE video. This is not a bug but a missing setting. If you go to Media Gallery Settings you'll find at the end an option to set the server path to uploads directory. If you set it correctly then should not be any problem with YouTUBE thumbnails.

To upgrade:
  1. Download and Unzip version 1.0.3
  2. Upload media.php to your installation
  3. (Optional) Import product xml to update the version number.
Reply With Quote
  #33  
Old 17 Jul 2015, 07:29
TheAdminMarket's Avatar
TheAdminMarket TheAdminMarket is offline
 
Join Date: Jun 2013
Real name: Christos Teriakis
Video AddOn

As I can understand from your posts, most of you are interesting in a Video Gallery (not only YouTUBE). If yes, can you give me your feedback for this mod for IPB?

https://community.invisionpower.com/...7524-videobox/

Demo: http://demo.ipsviet.com/

Just click Like to this post, you don't need to post comments here.
Reply With Quote
  #34  
Old 17 Jul 2015, 11:49
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
Originally Posted by NickTheGreek View Post
Media Gallery 1.0.3 released to fix a bug in Votes. Some members reported as bug that there is no thumb when they're posting a YouTUBE video. This is not a bug but a missing setting. If you go to Media Gallery Settings you'll find at the end an option to set the server path to uploads directory. If you set it correctly then should not be any problem with YouTUBE thumbnails.

To upgrade:
  1. Download and Unzip version 1.0.3
  2. Upload media.php to your installation
  3. (Optional) Import product xml to update the version number.
Nick, how much would be involved in renaming media.php to something else so I do not have to remove my old media library which also uses the file media.php?
__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
  #35  
Old 17 Jul 2015, 14:45
TheAdminMarket's Avatar
TheAdminMarket TheAdminMarket is offline
 
Join Date: Jun 2013
Real name: Christos Teriakis
Originally Posted by RichieBoy67 View Post
Nick, how much would be involved in renaming media.php to something else so I do not have to remove my old media library which also uses the file media.php?
You need to perform a global search and replace in files:
  • product-mediagallery.xml
  • media.php
  • mediagallery/includes/functions.php
  • Also the file .htaccess if you're using it.
Reply With Quote
  #36  
Old 17 Jul 2015, 15:05
bosanci28's Avatar
bosanci28 bosanci28 is offline
 
Join Date: Feb 2008
"This looks really nice mod, and thank you for releasing to us! Will test it in a few.
Is it possible to add watermark (text/logo) on all uploaded pictures? "(post 3)

Originally Posted by NickTheGreek View Post
1.- It can but I don't have added the code. Tomorrow I'll post it. As code is just 4 lines, but it needs an extra setting for the image name/path.
Hello,

Have you had time to add the code for pictures watermark? I am about to install and try this nice mod.

Thank you,
Reply With Quote
  #37  
Old 17 Jul 2015, 15:12
TheAdminMarket's Avatar
TheAdminMarket TheAdminMarket is offline
 
Join Date: Jun 2013
Real name: Christos Teriakis
Originally Posted by bosanci28 View Post
"This looks really nice mod, and thank you for releasing to us! Will test it in a few.
Is it possible to add watermark (text/logo) on all uploaded pictures? "(post 3)


Hello,

Have you had time to add the code for pictures watermark? I am about to install and try this nice mod.

Thank you,
hmmm....... sorry......... I forgot it. I'll try to add it now.
Reply With Quote
  #38  
Old 17 Jul 2015, 15:36
concepts's Avatar
concepts concepts is offline
 
Join Date: May 2005
Real name: Jamale
Not sure if I upgraded correctly, but now likes do not process. When I click "I like it" , the area goes blank without processing the like. If I refresh the page, the original amount of like show, and it gives me the option to like again.... repeat. Will try from another browser.

edit* works great on IE.. just seeing the issue on Chrome so far.
Reply With Quote
  #39  
Old 17 Jul 2015, 16:29
TheAdminMarket's Avatar
TheAdminMarket TheAdminMarket is offline
 
Join Date: Jun 2013
Real name: Christos Teriakis
Originally Posted by concepts View Post
Not sure if I upgraded correctly, but now likes do not process. When I click "I like it" , the area goes blank without processing the like. If I refresh the page, the original amount of like show, and it gives me the option to like again.... repeat. Will try from another browser.

edit* works great on IE.. just seeing the issue on Chrome so far.
The only that I changed was the query in PHP code so I don't think that this can cause any browser's error. Maybe try to clear your browser's cache.
Reply With Quote
  #40  
Old 17 Jul 2015, 16:34
TheAdminMarket's Avatar
TheAdminMarket TheAdminMarket is offline
 
Join Date: Jun 2013
Real name: Christos Teriakis
Media Gallery ver. 1.0.4 released adding Watermark to Photos.

To upgrade:
  1. Download and Unzip file MediaGallery_1_0_4.zip
  2. Upload media_usercp.php to your installation
  3. Import product-mediagallery.xml
  4. Goto Admincp-> Media Gallery-> General Options and set the values for the last 4 settings. If you don't want to use watermark left the Watermark Filename empty (default).
Reply With Quote
  #41  
Old 17 Jul 2015, 16:39
bosanci28's Avatar
bosanci28 bosanci28 is offline
 
Join Date: Feb 2008
Thank you! Will install this really soon! Can't wait to test it out.
Appreciate this so much.
Reply With Quote
  #42  
Old 17 Jul 2015, 18:43
concepts's Avatar
concepts concepts is offline
 
Join Date: May 2005
Real name: Jamale
Originally Posted by NickTheGreek View Post
The only that I changed was the query in PHP code so I don't think that this can cause any browser's error. Maybe try to clear your browser's cache.
not sure.. I uninstalled, reuploaded the lastest, cleared cache, ...everything. Still the issue. Like system not functioning in Chrome, but perfect in IE.

edit** may be wrong... seems to be performing slightly odd in IE as well. ehhh, maybe I will just try to remove anything associated with the likes systems until it can be sorted.

Thanks


EDIT AGAIN**** lol
okay, if I give registered users permission to "post in gallery" then they are able to like.... I only noticed this because my admin account can vote without issues... writing what I see as I go.. sorry for all the updates.

Last edited by concepts; 17 Jul 2015 at 19:03.
Reply With Quote
  #43  
Old 17 Jul 2015, 19:10
TheAdminMarket's Avatar
TheAdminMarket TheAdminMarket is offline
 
Join Date: Jun 2013
Real name: Christos Teriakis
Originally Posted by concepts View Post
not sure.. I uninstalled, reuploaded the lastest, cleared cache, ...everything. Still the issue. Like system not functioning in Chrome, but perfect in IE.

edit** may be wrong... seems to be performing slightly odd in IE as well. ehhh, maybe I will just try to remove anything associated with the likes systems until it can be sorted.

Thanks


EDIT AGAIN**** lol
okay, if I give registered users permission to "post in gallery" then they are able to like.... I only noticed this because my admin account can vote without issues... writing what I see as I go.. sorry for all the updates.
Happy End ..... Meanwhile I tested it with Chrome Version 43.0.2357.134 m and worked fine.
Reply With Quote
  #44  
Old 17 Jul 2015, 20:23
madness85 madness85 is offline
 
Join Date: Jun 2012
Originally Posted by NickTheGreek View Post
Video thumbs work fine:
http://www.teriakis.com/vb423/media.php
Just add a video with title "Testing Thumb".

The reason that you and someone else can't see the thumbs is because (like most users) you're in rush to have everything working just after the upload. If you follow the standard steps valid for all vB mods it should works. And the main step is: SETTINGS.

If you go to the mod settings, the last one is:
Server Path to Uploads
Set there the correct server path to ...../mediagallery/photos and everything should works fine.
I was adding full url didn't understand "The filename (and NOT the full URL) of your YouTUBE video." sorry about that

ive changed it to (Just enter youtube id) e.g in https://www.youtube.com/watch?v=d4RiUy23e9s ("d4RiUy23e9s" is id)

works perfect thank you
Reply With Quote
  #45  
Old 18 Jul 2015, 00:22
RichieBoy67's Avatar
RichieBoy67 RichieBoy67 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Richie
I Love it Nick and thanks for the help but I am still having issues.

These images are showing as broken:



Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________

Let us take care of your forum, seo, seo reports, maintenance, what ever you need.

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 19:35.

Layout Options | Width: Wide Color: