Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Complete Wordpress/Vbulletin Bridge - Share Users And Postings Details »
Complete Wordpress/Vbulletin Bridge - Share Users And Postings
Mod Version: 4.01.13, by Jafo232 (Coder) Jafo232 is offline
Developer Last Online: Jan 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.1 Rating: (83 votes - 4.40 average) Installs: 1329
Released: 14 Feb 2009 Last Update: 16 Feb 2011 Downloads: 5487
Not Supported DB Changes Uses Plugins Additional Files  

Identical to this Mod here, but now for the Vbulletin 3.8 line.
DOES NOT WORK FOR Vbulletin 4.x

This version probably no longer works for Wordpress 3.x. I have started developing this product over and have released the NEW version here:

http://www.lampwrights.com/showthread.php?t=41




This mod bridges your Vbulletin users over to Wordpress. You can also use Vbulletin as your comment engine instead of the spammy one built into Wordpress. You can display the comments inline in your post. You need not use the comment feature, if your only interested in sharing users.

You can map your Vbulletin Usergroups to Wordpress Usergroups and those users will then be recognized as registered Wordpress users.

For example, user "Joe" registers at your forum and logs in. Joe then clicks on your Wordpress page. Joe is instantly added to the Wordpress user base with the permissions you set for his usergroup. In otherwords, if a user comes over belonging to the "Registered User" group, you can select that he is placed in the Wordpress "Subscriber" usergroup.

If you change a users group from vbulletin, it will automatically change in Wordpress.

Requirements:
  • DOES NOT and WILL NEVER support Wordpress MU.
  • Wordpress and Vbulletin scripts must reside on the same physical server.
  • Wordpress and Vbulletin must use the same domain name.
  • Stable Wordpress Version greater than or equal to 2.7.
  • DOES work for Vbulletin 3.7.
  • Does work for vBulletin 3.8.
Limitations:
  • Does not work for 4.x. Why? Because VB 4.x does not work for me. If they ever make that product worth a shit, I might support it.
  • Please don't ask if it works for any BETA versions of Vbulletin. I do not know and will not convert this to the latest version of VB (whatever it is at the time you are reading this) until the version is released as non-beta.
  • Does not work with XMLRPC.
  • Chances are, this will not work when VB and Wordpress are located in different sub domains. I.E. forum.yoursite.com - blog.yoursite.com. Cookie issue.
  • I did the best I could in determining your forums file path with the script. There may be certain script setups that cannot find the file path properly, in which case you may get errors that the script cannot find or open /config.php. If this is the case, please HARDCODE your ABSOLUTE path to the forum in vbridge.php.

    To do this find:


    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

    And uncomment the last line, and change the path to your forums path:


    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Common Mistakes When Installing:
  • Using two different host names causes problems. If your forum URL contains www.yourdomain.com, then your wordpress blog URL MUST contain the www. part of www.yourdomain.com also. This goes for any other host name. Browsers are finnecky when it comes to cookies (as they should be).
  • Editors generally EDIT, not write. In Wordpress, editors don't show up in the post author drop down. This has nothing to do with this plugin, that is Wordpress code.
  • Make sure you DO NOT create a subdirectory for this plugin in the wp-content/plugins directory. Just upload it directly there..
  • If you do not map users before you turn auto-integrate on, the plugin has no idea whether your allowed into the dashboard.
  • If you all of a sudden can't login to the dashboard, see the above two common mistakes.
  • FOLLOW the directions and make a test post first. Being in a rush and not testing will most likely turn out bad for you.
UPDATES:

Changelog is included in download, here is the most recent changes:

3/09/2009
  • Added code to process scheduled posts
  • Addressed code where links and images would not show up properly in VB
  • Added new table called vb_forumid for scheduled posts
  • Reduced redundant calls when dealing with forum excerpts
Sites Using This Plug-In:(PM me if you want to add your site here)

Special Thanks:

axisoverdrive - Debugging Help, Kyraal - Paypal Donation, Kalina - Paypal Donation, Wildcard27 - Paypal Donation, Shri - Paypal Donation, pspcrazy - Paypal Donation, Tomahoochi - Paypal Donation.

If you use this plug-in, and find it useful, please support us by nominating us for Mod Of The Month (MOTM) in the top right corner of this thread, or feel free to donate.

If you do install:

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Integration with vBulletin Complete Wordpress/Vbulletin Bridge - Share Users And Postings Jafo232 Modification Graveyard 1318 24 Mar 2013 17:45
Integration with vBulletin Complete Wordpress/Vbulletin Bridge - Share Users And Postings Jafo232 vBulletin 3.7 Add-ons 359 07 Mar 2012 14:18
Integration with vBulletin VBulletin-Wordpress Bridge for 3.64 imranbaig vBulletin 3.6 Add-ons 53 22 Mar 2008 16:41

  #661  
Old 03 Jul 2009, 11:55
binaryg's Avatar
binaryg binaryg is offline
 
Join Date: Mar 2009
I must have made a mistake somewhere along the line...

Anyway, I couldn't log in to my wordpress anymore and tried to use the resetvbbridge.php file but it didn't work and it gave me an error. I opened up the file and saw the error, figured it might help a few people out...


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

should be


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #662  
Old 03 Jul 2009, 15:40
fmckinnon fmckinnon is offline
 
Join Date: Jun 2008
Anyone found success in having scheduled wordpress posts hit the forum with the correct (and not random) userID?
Reply With Quote
  #663  
Old 04 Jul 2009, 03:46
Spawnie1978 Spawnie1978 is offline
 
Join Date: Jul 2009
Edit because of stupidity

Last edited by Spawnie1978; 04 Jul 2009 at 04:21.
Reply With Quote
  #664  
Old 05 Jul 2009, 22:04
josh2007 josh2007 is offline
 
Join Date: Mar 2009
EDIT: Fixed my issue

Last edited by josh2007; 06 Jul 2009 at 15:49.
Reply With Quote
  #665  
Old 05 Jul 2009, 23:48
rcadden rcadden is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Ricky Cadden
Originally Posted by fmckinnon View Post
OK - thanks for all your help.

I've been using this for about a week now.
Keep in mind: we are NOT using auto-integrate. We have no interest in sharing users ... only in crossposting our articles (WordPress) to our forums, and using the forums for the comment engine.

Earlier, I posted about how regardless of what UserID I have in the vbridge settings, it always posts to the forum as UserID #1. This somehow magically started working correctly all of a sudden - I never did go into phpmyadmin and change userID's around - it just started working.

HOWEVER - now that multiple articles have been published, the actual articles are now hitting the forum with RANDOM userID's ...

I think it has to be a conflict with the Users/Role Manager plugin we're using in WordPress - we have many contributors ... and when they publish their articles, they appear in the forums with random userID's ....

Example: user "SaintLewis" in wordpress adds an article and submits it to the editor. Editor approves and publishes. The article hits the forums in userid: 27? (which is someone else's userID, of course!).

Another user in wordpress publishes an article - and it gets published on the forums as another random ID.

Then, another one publishes, and it goes to the forum with the correct userID as defined in the vbridge settings.

I'd really love for this to work, but I'm on the brink of giving up unless someone has a clue what keeps causing this.
You and I are trying to use this the same way, I believe. I'll bet that, if you look into it, you'll notice they aren't random IDs, but rather that they have matching ID #s. I.e. SaintLewis is #24 in wordpress and 27? is #24 in vbulletin - that's what was happening to me, at times.

I've used both integrated and non-integrated, and scheduled posts don't work 100% either way, annoyingly. At this point, honestly, I'm seriously considering just disconnecting the forum from my site and using it as just that - a discussion forum, rather than a commenting engine. Especially with the loss of XMLRPC and the gallery features, it's becoming much more trouble than its worth, and the original dev isn't doing anything on this, either. I realize he's only volunteering, but when I offered $50 to whoever would help me, it was another member, rather than him, which kinda bothered me.
__________________
I use vBulletin to provide conversation for readers of http://www.Symbian-Guru.com.
Reply With Quote
  #666  
Old 06 Jul 2009, 01:56
DNG DNG is offline
 
Join Date: Jun 2009
Thanks 4 this great Mod !
Reply With Quote
  #667  
Old 06 Jul 2009, 08:26
AdjaniB AdjaniB is offline
 
Join Date: Nov 2008
I have a little question..
I'm going for two weeks of vacations, so i decided to leave some assigned posts for some determined days but when it post on the forum, will it be on the default subforum/category? It's because I would like it to be post on the correct forum and I put it when I save the post, but I did a test and it showed on the default one..
How can I make it to post on the correct one? plz?
Reply With Quote
  #668  
Old 06 Jul 2009, 12:52
rcadden rcadden is offline
 
Join Date: Sep 2008
Real name: Ricky Cadden
Originally Posted by AdjaniB View Post
I have a little question..
I'm going for two weeks of vacations, so i decided to leave some assigned posts for some determined days but when it post on the forum, will it be on the default subforum/category? It's because I would like it to be post on the correct forum and I put it when I save the post, but I did a test and it showed on the default one..
How can I make it to post on the correct one? plz?
For me, while scheduled posts authors don't always come across correctly, if you choose the desired subcategory before you choose publish/schedule, it has always worked properly. I don't know what happens if you use the quick edit option, though.
__________________
I use vBulletin to provide conversation for readers of http://www.Symbian-Guru.com.
Reply With Quote
  #669  
Old 06 Jul 2009, 23:07
dreamhost's Avatar
dreamhost dreamhost is offline
 
Join Date: Jun 2002
question removed

Last edited by dreamhost; 06 Jul 2009 at 23:14.
Reply With Quote
  #670  
Old 07 Jul 2009, 07:44
kursed kursed is offline
 
Join Date: Dec 2005
Originally Posted by alanhoskins View Post
Is there anyway, without using the forum for comments, to pull in the avatar from the forum to display next to each persons WP comment?
I'd like to know this as well.
Reply With Quote
  #671  
Old 07 Jul 2009, 16:58
edenx edenx is offline
 
Join Date: Nov 2006
How can I show the VB userbar inside WP ?
Reply With Quote
  #672  
Old 08 Jul 2009, 13:10
fmckinnon fmckinnon is offline
 
Join Date: Jun 2008
Has anyone else had trouble with the plugin turning itself OFF, randomly? I've not touched the settings, and on 2 occassions now over the last couple of weeks, we've got to write posts, and noticed the forum menus aren't listed at the bottom of the page, and an attempt to save a draft gives errors ... we go into Settings, and the plugin is turned off ... but I didn't turn it off.

Odd.

Are we assuming the original developer has ceased support - nobody has heard from them in a long time, right?
Reply With Quote
  #673  
Old 09 Jul 2009, 05:54
Reeve of shinra's Avatar
Reeve of shinra Reeve of shinra is offline
 
Join Date: Oct 2001
Forgive me is this was already addressed and I missed it but --

If I hid / removed the comments from the wordpress side -- can I have the bridge post a link to the thread it created on the forums?
Reply With Quote
  #674  
Old 09 Jul 2009, 07:42
belindazhu belindazhu is offline
 
Join Date: Mar 2009
Question

Originally Posted by AzzX View Post
I just noticed I have lost the Visual editor in Wordpress with the plugin enabled, disabling the plugin it comes back. See attached image.
I have tried disabling all my other plugins to find a conflict but couldn't find an issue.

The user list in Wordpress shows up as blank invalid users though the bridge is working fine using a vb admin. Is this OK?

Thanks.

I met the same problem with you, the visual editor couldn't show well.
My version is 3.8.3.

So, how you resoved it?
Reply With Quote
  #675  
Old 09 Jul 2009, 07:53
belindazhu belindazhu is offline
 
Join Date: Mar 2009
Originally Posted by laztrix View Post
That was the same deal with my installation.Another user did report the same issue.
I think that wouldn't be a coincidence.
Originally Posted by WorkerB View Post
Oops - I also forgot to mention that on my Wordpress WYSIWYG editor, I've lost the ability to flip between Visual and HTML. All of the other editor docks that are typically rolled up are expanded as well... anyone else seeing this?
Originally Posted by laztrix View Post
I have silimar issues witht the visual editor.

Also I had to deactivate the plugin - like it say in the readme file! - because when I did activate the plugin the pages went blank.

This time I can not active it either because as soon as I activate it it happens again!

I searched for tables in the database found one in the user table but it was helpless....
Originally Posted by laztrix View Post
I was be able to bridge wordpress with vbulletin but there are some problems:

1. When I turn the automatic integration on, the Visual Editor ( WSIWYG ) disappear! Altought before everything was fine...

2. I'm using a translated version of Wordpress ( Turkish Language ) and some of the special character like ( ş,ğ,,ı ) are not shown properly.

3.Does not the bridge work with productive websites which had post, users, comments, categories before ?

For example : 500 post, 300 comments , 2000 users, 20 categories

When I try to activate wordpress with a productive website the pages goes blank. Netiher the admin panel is reacheable nor other pages...

Does it always have to be a clean installation ?

So many questions have been posted but the plugins author has not shown up yet!

I hope that he will give us feedback with all the issues that we reported volunteerly...
Originally Posted by Jafo232 View Post
By the way everyone, I am basically working on this today/tonight on my day off. Here is what I have fixed so far (have NOT uploaded yet):
  • Fixed issue where rich text editor was not being displayed
  • Fixed issue where permalinks were not working properly
  • Fixed issue where paragraphs where not converting
  • Added reset script so admin can turn off integration if locked out
  • Made the user interface a bit more understandable, meaning, your off to the VB admincp when adding/editing/viewing users
As for those of you out there who already have a substantial WP userbase and want to convert them to VB. That is not what this plugin does, sorry.

No, nonononononono,
nonono,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Still this problem.
Mine is 2.8 and 3.8.3
What is wrong????????????????
Reply me pls.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 15:48.

Layout Options | Width: Wide Color: