Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Member Bots 1.0 - Allow bots to act as members Details »
Member Bots 1.0 - Allow bots to act as members
Mod Version: 1.00, by trilljester (Member) trilljester is offline
Developer Last Online: Aug 2011 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.3 Rating: (11 votes - 4.73 average) Installs: 192
Released: 15 Feb 2006 Last Update: Never Downloads: 962
Not Supported Uses Plugins Code Changes  

--------- Member Bots 1.0 ---------
Written by Trilljester - http://www.trilliummud.com

This small mod allows you to treat search engine robots (i.e. GoogleBot, Yahoo Slurp) as registered users instead of guests, as they are treated by default in VBulletin.

This is handy if your site allows limited access to guests, but full access to registered users. By default, a search engine robot would only be allowed to index what a guest could see, but with this mod, it would allow them to fully index your site as a registered user.

This mod uses the spiders_vbulletin.xml file for determining if a visitor is a bot or not, so make sure you have that file up to date. The one that comes with VB is pretty sparse, but it works. If you're only interested in GoogleBot, then the default file works great.

WARNING! This mod requires a very small edit to a VBulletin core file. This means whenever you upgrade to a new version of VBulletin, you'll need to re-do this edit, if you overwrite this file. If the idea of editing a VBulletin core file bothers you, don't install this mod! I won't be held responsible for your forum being fouled up. This mod is very safe however, so don't fret.

Install Instructions:

1. Unzip the product-memberbot.xml file on your system.

2. Go to your VBulletin AdminCP and click on Manage Products under the Plugin Manager section.

3. Click on Add/Import Product.

4. Click on Browse on the first line (Upload the XML from your computer) and locate the product-memberbot.xml file. Click on Import to upload it to the system.

5. Click on Plugin Manager, and ensure that the new plugin named Bot Checker, which is found under the init_startup hook, is enabled.

6. Now the fun part, you'll need to edit the core VBulletin file init.php which is located in the includes directory under your forum home.

For example, if your forum home is located in /home/blah/forum, then init.php is in /home/blah/forum/includes

If you can edit the file on the server without having to download it, more power to you.

In init.php, find this line (should be near the very bottom of the file, it was line 403 in mine):


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Add ABOVE this line:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

NOTE: My registered users group is ID #2. Yours may be different, you may change this to any group ID you like.

7. Save init.php and upload back to your server if you had to download the file to edit it.

If you're editing on the server, save it, and that's it!

==========================================================
That's it! Search Engine bots should now "see" your forum as a regular user, not a guest.

Questions, comments, improvements are more than welcome. Please use this thread as a cental support site. It makes it easier for me to help out. Also, you may visit my site and fire me off a PM for help, or just send a quick thanks or shout out.

Enjoy!
// trilljester

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Member Bots 1.01 - Bots are treated as registered members trilljester vBulletin 3.0 Full Releases 9 09 Nov 2008 02:23

  #76  
Old 16 May 2006, 09:38
Lammypie Lammypie is offline
 
Join Date: Nov 2005
Originally Posted by kall
Do you have Googlebot defined as such in your AdminCP - Spider Identification?

ie: Does googlebot show up in your Who's Online ever?

I have something like 11 members and 2 guests show up quite a bit. When I enter the whos online page, it will say one of the guests - I can tell its googlebot by the browser id only.

googlebot is listed in the spider id xml file if thats what you mean?
Reply With Quote
  #77  
Old 20 May 2006, 12:47
WebsiteDonation WebsiteDonation is offline
 
Join Date: Jan 2006
Dear trilljester & everybody,

I didn't try this mod yet but after reviewing all of your discussions here, I have some ideas :

1. This mod is alright with Google, you guys don't need to worry. Because, very simple, you can set for Guests permission to view all of pages on your forums. In this mod, you set for Spiders permission to view all of pages, there is no problem from Google or whether.

2. I recommend that you guys should create a separate usergroup for Bots, with viewing permissions only. This is good in case if someone try to be .. a bot. In this moment, I am willing to be a spider to make some posts annoy your forums because Bots are in Registered usergroup.

Just small ideas.
Reply With Quote
  #78  
Old 20 May 2006, 12:54
WebsiteDonation WebsiteDonation is offline
 
Join Date: Jan 2006
Additional, a short question : Is there any accident if we use this mod and vbBOL ?
Reply With Quote
  #79  
Old 21 May 2006, 00:02
boeserwolf boeserwolf is offline
 
Join Date: Jan 2004
Real name: Markus
boeserwolf klicks install

Itīs very useful for my community as a lot of members would complain if we would allow guests to read the threads. We have a legal topic in our board, but we also want to improve our search engine ranking, so I think this is one of the best hacks to fullfil both needs.

Thanks a lot for this


Markus
Reply With Quote
  #80  
Old 21 May 2006, 00:12
kall's Avatar
kall kall is offline
 
Join Date: Apr 2004
Real name: Ace
Originally Posted by boeserwolf
boeserwolf klicks install

Itīs very useful for my community as a lot of members would complain if we would allow guests to read the threads. We have a legal topic in our board, but we also want to improve our search engine ranking, so I think this is one of the best hacks to fullfil both needs.

Thanks a lot for this


Markus
You don't appear to understand.

By allowing SE bots to read these 'member-only' threads, you ARE allowing Guests to read them.

a) by viewing the cached page in the SE results.
b) by changing their Useragent to match that of a known bot, thereby allowing an actual Guest to read the thread.
__________________
vBulletin Styles (All styles compatible with 3.8.4 - Steel Blue 4.0 Available) | vBulletin Hosting
Reply With Quote
  #81  
Old 27 May 2006, 04:00
TPOCJames's Avatar
TPOCJames TPOCJames is offline
 
Join Date: Dec 2005
Real name: James
Installed. Thanks!
Reply With Quote
  #82  
Old 17 Jun 2006, 12:42
dhaliwal dhaliwal is offline
 
Join Date: Feb 2006
it doesnt work on my forum. What i have seen is that the spiders are getting the same message as non registered users.

I am also using the hack

Thread Display For Nonregistered Users (Limit Characters, Display Message) 2.0.5

http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=108834


The owner of this hack has told to use your hack as well, which makes it sure that both should be compatible. but its not working.

Spiders are treated as un registered.

please help.
thanks
Reply With Quote
  #83  
Old 29 Jun 2006, 19:48
lovechandigarh lovechandigarh is offline
 
Join Date: Jul 2005
Lightbulb

I installed it exactly the way you told, but it just doesn't work...
my init.php has many instances of this code:
if (!empty($db->explain))

I added your code above the last one in there... and it didn't work
Then added it above all instances, and still it didn't work
Please advise
Reply With Quote
  #84  
Old 02 Jul 2006, 22:36
salata salata is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by lovechandigarh
I installed it exactly the way you told, but it just doesn't work...
my init.php has many instances of this code:
if (!empty($db->explain))

I added your code above the last one in there... and it didn't work
Then added it above all instances, and still it didn't work
Please advise
same with me
Reply With Quote
  #85  
Old 06 Jul 2006, 17:49
salata salata is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by lovechandigarh
I installed it exactly the way you told, but it just doesn't work...
my init.php has many instances of this code:
if (!empty($db->explain))

I added your code above the last one in there... and it didn't work
Then added it above all instances, and still it didn't work
Please advise
bump
Reply With Quote
  #86  
Old 06 Jul 2006, 19:10
ZeryabPhone ZeryabPhone is offline
 
Join Date: Jun 2005
Originally Posted by lovechandigarh
I installed it exactly the way you told, but it just doesn't work...
my init.php has many instances of this code:
if (!empty($db->explain))

I added your code above the last one in there... and it didn't work
Then added it above all instances, and still it didn't work
Please advise
& same here..

Reply With Quote
  #87  
Old 09 Jul 2006, 14:25
marksman1 marksman1 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Does anyone know if this works with VBadvanced pages?
Reply With Quote
  #88  
Old 24 Jul 2006, 15:01
NitroXploit NitroXploit is offline
 
Join Date: Jun 2005
Can the is_bot variable be used to hide for example welcome_headers from bots in templates?

Thanks
Reply With Quote
  #89  
Old 02 Aug 2006, 05:01
vbreal vbreal is offline
 
Join Date: Dec 2005
maybe this doesn't work for 3.5.4 its not working for me either
Reply With Quote
  #90  
Old 02 Aug 2006, 05:07
vbreal vbreal is offline
 
Join Date: Dec 2005
its letting yahoo view it with no problem. but not google
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:21.

Layout Options | Width: Wide Color: