Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs Details »
AME 2.5 - Media Embedding for posts, sigs, vm's, groups and blogs
Mod Version: 2.5.6, by The Geek (Coder) The Geek is offline
Developer Last Online: Jan 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.0 Rating: (192 votes - 4.75 average) Installs: 1968
Released: 20 Jan 2009 Last Update: 09 Dec 2009 Downloads: 12886
Not Supported DB Changes Uses Plugins Template Edits Additional Files  

From the makers of the letters O and Yea comes the hottest 'must have mod' of the season: AME 2.5 - The Return of The Hot Mama.

Thanks everyone for making AME 2.5 Mod of the Month

AME is the multi award winning modification that smartly scans new and edited posts for URLs from a customisable variety of web sites (i.e. YouTube or Amazon or about 200 others). If it finds a match, AME will 'transform' the URL into inline embedded media without your users ever having to even think about it.

It was important for me to create a system that did not need updating (and subsequent reinstalling) every time one of the sites it supported decided to change the way it displayed its media (which is all the fricken time). Therefore I built a system in which the 'definitions' for each site could be imported, exported, tweaked and shared on a whim. This way, you only have to import the definitions that you want. It also allows the vB community to get creative and share definitions that I wouldn't of thought of!

Which sites are supported?

Included in the default installation is YouTube and Amazon. At time of posting this, I believe that there are over 180 sites supported that have been created by the vBulletin community. These range from sites that stream videos to Amazon referral links to locally hosted music and video files.

Check out the 'add ons' section of this post below to see availible add-ons.

For a total list of features and an FAQ, see click here.
For a post on troubleshooting, click here.

Though not tested on any version of vBulletin lower than 3.7.4, in theory it should work on versions 3.5 and higher (just dont quote this bit!).

Big thanks goes out to all those in the community that have supported this mod. Especially Digital Jedi who gives great support on this mod and has created over 160 definitions for this system alone!


Installation/Upgrade
  • Upload the contents of the forums folder into your forums directory and import the product-ame.xml file into your product manager (if upgrading, choose 'yes' to overwrite previous installation).
  • After installation, make sure that the system is on (admincp->AME CP->Settings)
  • Then you may want to try to rebuild old URLs via the tools option.

Change Log
nJoy

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Addons

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	newpost.jpg
Views:	6636
Size:	26.4 KB
ID:	93148   Click image for larger version

Name:	newpost_result.jpg
Views:	9500
Size:	61.9 KB
ID:	93149  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Add-On Releases DJ's AMEs :: Media Definitions for AME 2.5 :: More Video, Twitter, Pinterest... Digital Jedi vBulletin 3.8 Add-ons 2086 05 Sep 2018 16:05
Add-On Releases Digital Sith's AMEs - ADULT Media Definitions Digital Sith vBulletin 3.6 Add-ons 66 08 Sep 2015 23:44
Show Thread Enhancements AME 2.0 -Auto Media Embedding for posts, blogs, visitor and group messsages The Geek vBulletin 3.7 Add-ons 954 25 May 2014 10:58
Add-On Releases DJ's AME (Auto Media Embedding) XML Media Definitions (Third Time's the Charm) Digital Jedi Modification Graveyard 828 10 Mar 2010 06:45

  #271  
Old 05 Feb 2009, 23:46
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
That link works with a default installation. Check which definitions youre using as the one that comes with AME seems to be working fine with the link you provided.
Reply With Quote
  #272  
Old 06 Feb 2009, 05:23
jellybeanz jellybeanz is offline
 
Join Date: Sep 2003
I managed to fix my issue with the youtube links. After disabling all my other hacks I was able to narrow down the issue to vboptimize. Once I did a complete reinstall of ame all my youtube links worked fine.

Hope this helps.
Reply With Quote
  #273  
Old 06 Feb 2009, 17:31
mattysheff mattysheff is offline
 
Join Date: Mar 2008
I've tried with both.

Obviously something is wrong somewhere. As so many people are having the same problem.
Reply With Quote
  #274  
Old 06 Feb 2009, 20:07
Gladhatter Gladhatter is offline
 
Join Date: Oct 2008
Location: Clintwood VA
Real name: Charlie Swindall
Originally Posted by mattysheff View Post
I've tried with both.

Obviously something is wrong somewhere. As so many people are having the same problem.

I have to agree with you it is obvious that several of the users are not configuring thier system correctly or else have a conflicting hack or such.

Most obvious is that while a handful have the problem, 1000's of others do not.
__________________
Visit the SBS to learn about traditional hat making skills and the finest pure sterling beaver custom handmade bespoke commissioned hats in the universe. www.gladhatter.com.
Reply With Quote
  #275  
Old 07 Feb 2009, 00:16
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by mattysheff View Post
I've tried with both.

Obviously something is wrong somewhere. As so many people are having the same problem.
All I can do is test posted URLs on default vB and AME installations. If they work, not sure what else I can do. FWIW, this and 2.0 have over 1,500 installs and its only a couple people that have reported a problem. Those that have generally find its another mod or a configuration error.

In the end, if I can't reproduce the problem, I can't solve it.
Reply With Quote
  #276  
Old 07 Feb 2009, 00:46
Bisha's Avatar
Bisha Bisha is offline
 
Join Date: Mar 2006
Originally Posted by The Geek View Post
Yup, thats by design. You will need to use the admincp->ame cp->tools->rebuild options to convert old posts.

HTHs
And why for some youtube link doesn't work but it shows the small icon?
Reply With Quote
  #277  
Old 07 Feb 2009, 16:25
shadowedsoul's Avatar
shadowedsoul shadowedsoul is offline
 
Join Date: Feb 2009
First off, great mod it's working really well.

The only problem I'm having with it is this, on new posts it's not auto adding the ame tags, am I missing a setting somewhere?

I've done some searching on this but havn't found anything.

thanks for the great work!
Reply With Quote
  #278  
Old 07 Feb 2009, 20:26
ArnyVee's Avatar
ArnyVee ArnyVee is offline
 
Join Date: Mar 2008
I am having issues (just started this morning) where I cannot have a YouTube (or other) video embedded correctly. I'm currently running 3.7.4, if I upgrade to 2.5 will it help with this issue?

I changed the "URL" to "AME" as someone had mentioned in the 2.0 thread (and possibly here on this thread), but it simply displays the following code on the post....


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


....any thoughts?
Reply With Quote
  #279  
Old 07 Feb 2009, 21:21
ArnyVee's Avatar
ArnyVee ArnyVee is offline
 
Join Date: Mar 2008
Okay, upgraded to 2.5 (2.5.4 current file) and it's still not working. Here's the 'link' that shows once I add the URL to a post.....


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #280  
Old 08 Feb 2009, 15:55
ArnyVee's Avatar
ArnyVee ArnyVee is offline
 
Join Date: Mar 2008
This is so strange. It's working on my other forums which do not have vBSEO. So, could it be an issue with that?

I have the most up to date mod and definitions and the videos are just not posting for me.
Reply With Quote
  #281  
Old 08 Feb 2009, 23:12
moreilly moreilly is offline
 
Join Date: Feb 2005
Originally Posted by mattysheff View Post
I've got the same problem with you tube videos not embedding.

Ive tried http://www.youtube.com/watch?v=vQx6b-6kYMQ

Its not changing the tags as they still show as [url] if I manuaaly change it to [ame] then the video embeds fine.
Yep, same with me. Out of curiosity, are the default youtube definitions that come with this mod the same as the other ones from DJ's media definitions?

I deleted the default ones, as per the instructions from Jedi, then uploaded the new ones. I am just wondering if this might have been the cause?
Reply With Quote
  #282  
Old 09 Feb 2009, 00:18
Dream's Avatar
Dream Dream is offline
 
Join Date: Oct 2001
Geek (or anyone else), sorry to bother, but do I need to change the container width settings for YouTube HD to work? The container width seems to shrink the parsed HD/HQ ones... But how can I do it only for those videos?
Reply With Quote
  #283  
Old 09 Feb 2009, 11:30
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by Bisha View Post
And why for some youtube link doesn't work but it shows the small icon?
Read the readme and faq post. Its because the publisher of the video has disabled embedding.
Reply With Quote
  #284  
Old 09 Feb 2009, 11:35
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by shadowedsoul View Post
First off, great mod it's working really well.

The only problem I'm having with it is this, on new posts it's not auto adding the ame tags, am I missing a setting somewhere?

I've done some searching on this but havn't found anything.

thanks for the great work!
Make sure you have all the files uploaded and that you have installed the product xml.
Reply With Quote
  #285  
Old 09 Feb 2009, 11:39
The Geek's Avatar
The Geek The Geek is offline
 
Join Date: Sep 2003
Originally Posted by ArnyVee View Post
I am having issues (just started this morning)
That URL (http://www.youtube.com/v/dZZfuCJ970w) is not the correct format. In fact, if you follow that URL, it forwards you to a full screen version of a crowded house video. The default AME install wont transform that.

Ive been running vbSEO without a problem as I am sure others have done?

Are you sure you have uploaded all of the latest files?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 21:05.

Layout Options | Width: Wide Color: