Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20 Apr 2011, 21:24
Steve038 Steve038 is offline
 
Join Date: Apr 2011
How Do I Change The Links On The Navigation Tabs?

I don't want to use the 'Blogs' and 'Whats New' pages, but I do want to have 2 new pages, 'About Us', and 'Sponsors'. I just want to have some text on these pages that provides info for my visitors and members. I've created these from CMS pages.

As I'm not using the 'Blogs' and 'Whats New' navigation tabs, I've changed the phrases on them to 'About Us' and 'Sponsors' as you can see here: http://www.theroaringseason.com/cont...p?136-About-Us

How can I now change the links on these navigation tabs to direct people to these pages rather than as they're currently set, which directs them to 'Blogs' and 'Whats New' pages?

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 20 Apr 2011, 21:44
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
Do not just rename them and try to change the link. Remove them and then add new tabs. There are articles in the vB4 articles forum on how to remove them and how to add new ones. There are also modifications to add new ones.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #3  
Old 20 Apr 2011, 22:13
Steve038 Steve038 is offline
 
Join Date: Apr 2011
Thanks Lynne for your reply. Is this the tread I should be using for adding the new tabs? http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=228313

When it says "Create a plugin at the hook process_templates_complete", what does that mean? What is a Hook and where is the process_templates_complete? This is all very new to me, so I'm struggling with some of these issues, so any help is much appreciated.
Reply With Quote
  #4  
Old 20 Apr 2011, 22:22
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
That article is fine. Plugin System If you aren't comfortable doing plugins, you may want to search for a modification.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
  #5  
Old 20 Apr 2011, 22:30
Steve038 Steve038 is offline
 
Join Date: Apr 2011
Thanks again for your help Lynne. Are plugins preferable over modifications? I assume they're also more difficult for novices like me?

--------------- Added 21 Apr 2011 at 00:25 ---------------

OK, I've messed this thing up completely and now my Home page tab has vanished. I changed the existing Plugin Manager, and I'm guessing I was supposed to create a new one. This is so frustrating! All I want to do is change my tab targets, and I've ended up messing things up completely. I wish this process was easier. Hopefully someone can help me with this. Here is how my Plugin PHP Code now looks, what have I done wrong and how do I get my Home page tab back?

if (defined('CMS_SCRIPT') AND class_exists('vBCms_Navbar'))
{
$vbulletin->options['selectednavtab'] = 'vbcms';
$template_hook['navtab_start'] .= vBCms_NavBar::renderView();
}

else
{

if (can_see_cms())
{
$template_hook['navtab_start'] .= vB_Template::create('vbcms_navbar_links')->render();
$template_hook['navbar_getnew_menu'] .= vB_Template::create('vbcms_navbar_whatsnew_link')->render();
}
}

Last edited by Steve038; 21 Apr 2011 at 00:25. Reason: Auto-Merged DoublePost
Reply With Quote
  #6  
Old 21 Apr 2011, 04:55
Lynne's Avatar
Lynne Lynne is offline
 
Join Date: Sep 2004
Real name: Lynne
There was a reason I said to delete the tabs and add new ones - it is waaaaay to easy to mess things up by just changing the existing ones to do something else.

The default code for that plugin is:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Please start using the code tags.
__________________
Former vBulletin.org Staff Member

Try a search before posting for help. Many users won't, and don't, help if the question has been answered several times before.
W3Schools -
Online vBulletin Manual
If I post some CSS and don't say where it goes, put it in the additional.css template.
I will NOT help via PM (you will be directed to post in the forums for help.)
Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 16:26.

Layout Options | Width: Wide Color: