Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Additional Section within Profile and Dropdown within Posts Details »
Additional Section within Profile and Dropdown within Posts
Mod Version: 2.0.0, by Wired1 (Coder) Wired1 is offline
Developer Last Online: Sep 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.5.4 Rating: (1 vote - 5.00 average) Installs: 52
Released: 19 Oct 2005 Last Update: 19 Oct 2005 Downloads: 98
Supported Uses Plugins Template Edits Code Changes Is in Beta Stage  

Link to 3.6.0 version:
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=123254

This hack builds upon my Extra Profile Fields Page hack. This template mod lets you take the extra fields from that hack and places them within a dropdown that sits below the user's title within each post, as well as replaces the Group Memberships area with a listing of only these specs. The EFP hack is basically the entry form for the data that's manipulated in this hack. Please check out the pics at the EFP hack link to get the full idea.

In my case, it is used for PC specs (and as you will see the instructions are tailored towards this), however it can be easily used for parts or specifications of almost anything (car parts for example).

An example is shown here:
http://www.houseofhelp.com/v2/showthread.php?t=39826

Example of user profile with specs:
http://www.houseofhelp.com/v2/member.php?userid=15


# of plugin hooks: 1
# of php page edits: 1 (just 1 line to add the custom hook line into member.php)
# of template edits: 3
# of phrase edits: 1


An admin section will eventually be done for this, as well as extra areas to place the new specs within. Because this is based upon the EFP hack, the upgrades in functionality to this hack will depend on the EFP hack's upgrades. In otherwords, staggered upgrades. Other functionality has been recommended and will be added at a later date. Any suggestions are appreciated.

Don't forget to hit INSTALL!

Also, please post where you've installed this, as I'd like to see how people are using it. That'll help me think of new ways to add to it aside from my own needs for this hack. Or if guests can't see the effects, then please post a pic.

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	dropdown.JPG
Views:	1073
Size:	29.3 KB
ID:	36001   Click image for larger version

Name:	profile.JPG
Views:	728
Size:	38.1 KB
ID:	36005  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Profile Enhancements Additional Section within Profile and Dropdown within Posts Wired1 vBulletin 3.6 Add-ons 276 15 Jan 2010 15:30
Additional Section within Profile Wired1 vBulletin 3.0 Template Modifications 15 19 Oct 2005 06:11

Comments
  #2  
Old 19 Oct 2005, 06:09
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Link to 3.6.0 version:
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=123254
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net

Last edited by Wired1; 07 Aug 2006 at 04:04.
Reply With Quote
  #3  
Old 19 Oct 2005, 09:46
pipin's Avatar
pipin pipin is offline
 
Join Date: Feb 2005
Thanx Wired.

Just two points:

You should add that <td class="tcat" width="50%">$vbphrase[group_memberships]</td> has to be changed <td class="tcat" width="50%">$vbphrase[extra_options]</td>

and my extras fields that are set to "Show on Members List - No" are displayed too.
__________________
mfg
pipin

Planet 3DNow!
Reply With Quote
  #4  
Old 19 Oct 2005, 12:41
nexialys
Guest
 
interesting... really
... your release, please .zip it for easier uses...
Reply With Quote
  #5  
Old 19 Oct 2005, 14:02
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by pipin
Thanx Wired.

Just two points:

You should add that <td class="tcat" width="50%">$vbphrase[group_memberships]</td> has to be changed <td class="tcat" width="50%">$vbphrase[extra_options]</td>
Well... it doesn't HAVE to be, but yeah, it would make it neater under certain circumstances. (in otherwords, when coding @ 1 AM, you forget things! ) I left them separate in case someone wanted different titles for both areas, although I will update the instruction file with that note, no version # change though.

Originally Posted by nexialys
please .zip it for easier uses...
It's only 7K though, and the XML file is not needed per se, as the same code is in the instruction file. IMHO, it'd take longer to download 1 file and unzip it then to download 2 files.
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net

Last edited by Wired1; 19 Oct 2005 at 15:58.
Reply With Quote
  #6  
Old 19 Oct 2005, 15:52
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by pipin
and my extras fields that are set to "Show on Members List - No" are displayed too.
Displayed in the members list you mean?
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #7  
Old 19 Oct 2005, 16:03
pipin's Avatar
pipin pipin is offline
 
Join Date: Feb 2005
Originally Posted by Wired1
Displayed in the members list you mean?
in the profile, sorry left that out. :surprised

i had a dropdown that sits below the user's title before your hack was released and i have one extra field that can be set to no or yes, so the member can decide himself if the specs are shown in this dropdown or not.
__________________
mfg
pipin

Planet 3DNow!

Last edited by pipin; 19 Oct 2005 at 16:08.
Reply With Quote
  #8  
Old 19 Oct 2005, 16:47
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Ahhh, gotcha. Possible, but ATM I can't think of a reason why someone would put info in the list, but not want anyone to see it. Got an example?

One thing I intend to add on is for a field to be able to get info from 1 of 2 different areas. Example: the field by default is a dropdown selection, with all of the current motherboards listed in it. But what if they have one that's so new, it isn't on the list? Then they can select OTHER: and slap something in.

Combining 2 fields to show on one line is relatively easy (as someone will eventually bring this idea up).
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #9  
Old 19 Oct 2005, 19:23
predatorkill predatorkill is offline
 
Join Date: Apr 2005
installed,works perfectly!!!

take a look http://www.xbox-live.gr/forum/showth...hp?p=95#post95

click on Predators games at the bottom of the page to see!!!

it's a little bit modified to meet my needs!!

Thanx m8,great plug in!!

EDIT: found a little bug,i dont know if i did anything wrong.When i click "Edit"(via AJAX)
on a post,when i save it and click the tab it wont show up!!If i click refresh,everything's fine!

Last edited by predatorkill; 19 Oct 2005 at 19:38.
Reply With Quote
  #10  
Old 19 Oct 2005, 21:29
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by predatorkill
installed,works perfectly!!!

take a look http://www.xbox-live.gr/forum/showth...hp?p=95#post95

click on Predators games at the bottom of the page to see!!!

it's a little bit modified to meet my needs!!

Thanx m8,great plug in!!

EDIT: found a little bug,i dont know if i did anything wrong.When i click "Edit"(via AJAX)
on a post,when i save it and click the tab it wont show up!!If i click refresh,everything's fine!
Nice! The info in the dropdown, it's supposed to be in one line? Where'd the info come from?

Never noticed that bug, pretty sure it's because of how AJAX works. I'll ask an AJAX-savvy friend of mine about it.
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #11  
Old 20 Oct 2005, 00:17
predatorkill predatorkill is offline
 
Join Date: Apr 2005
Originally Posted by Wired1
Nice! The info in the dropdown, it's supposed to be in one line? Where'd the info come from?

I ve told ya,i ve made it to meet ma own needs!!! It's better for me in one line,cos i cant figure out or guess how many games a user has!!If someone got 20,it would be a huge list for the dropdown.So i ve limited it in 1 line seperated with commas!!!
Reply With Quote
  #12  
Old 20 Oct 2005, 00:26
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Originally Posted by predatorkill
I ve told ya,i ve made it to meet ma own needs!!! It's better for me in one line,cos i cant figure out or guess how many games a user has!!If someone got 20,it would be a huge list for the dropdown.So i ve limited it in 1 line seperated with commas!!!
Relax!
__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #13  
Old 09 Nov 2005, 12:16
GamerzWorld's Avatar
GamerzWorld GamerzWorld is offline
 
Join Date: Aug 2003
Hello, great hack. Dont mean to be a pain but how could i recycle the group memberships to show

Guilds: Group Membership fields

Thanks for your help
Reply With Quote
  #14  
Old 09 Nov 2005, 17:19
Wired1's Avatar
Wired1 Wired1 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Not a pain at all, in fact I was wanting to get around to this eventually. While this isn't as elegant as I want it to be, this should do it for you. Basically it adds the Group Membership and a blank area below the current profile. You can swap the Group Membership and Extra Info areas if you'd like, just have to swap the code in the appropriate areas.

REPLACE:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


With:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

__________________
Admin of the Corsair Memory Forum (AKA the House of Help from back in the day)
Admin of Petri's IT Forum / Moderator at webdesignforums.net
Reply With Quote
  #15  
Old 09 Nov 2005, 18:28
GamerzWorld's Avatar
GamerzWorld GamerzWorld is offline
 
Join Date: Aug 2003
Thanks, just need to think how to do it so that i dont have a spare box
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:15.

Layout Options | Width: Wide Color: