Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
CES Debug Mode Switcher Details »
CES Debug Mode Switcher
Mod Version: 1.1.0, by thincom2000 (Coder) thincom2000 is offline
Developer Last Online: Oct 2019 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.x Rating: (0 vote - 0 average) Installs: 11
Released: 13 Apr 2009 Last Update: Never Downloads: 131
Not Supported DB Changes Uses Plugins Code Changes Additional Files  

CES DEBUG MODE SWITCHER
Version: 1.1.0
vBulletin 3.6.x, 3.7.x, 3.8.x supported

*** NEWS ***
4/13/2009 - created 3.8.x thread

Products to Install: 1
Files to Upload: 1
Template Edits: 0
Files to Edit: 1

What It Does:
Allows enabling/disabling of Debug Mode in the AdminCP.
Allows Debug Mode activation using Usergroup Permissions.
Query Explain works!

What makes it different from other similar mods that turn on Debug Mode in the ACP?
This one does require you to edit config.php (ONCE), but let me repeat the above... Query Explain works, and like the debug info, it uses the Usergroup Permissions. As of the new version, no queries are added.

Known Issues:
  • none at this time

*** Changelog ***
As of Version 1.1.0:
- updated: reduced file edits
- updated: increased code efficiency

* This mod is offered for free here. Please donate if you like this mod *

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Administrative and Maintenance Tools ZH - Debug Mode Ziki vBulletin 3.7 Add-ons 13 09 Dec 2010 16:05
Administrative and Maintenance Tools CES Debug Mode Switcher thincom2000 vBulletin 3.7 Add-ons 1 17 Apr 2009 12:31
Administrative and Maintenance Tools CES Debug Mode Switcher thincom2000 vBulletin 3.6 Add-ons 10 03 Apr 2009 16:13

Comments
  #2  
Old 13 Apr 2009, 19:50
Jasem's Avatar
Jasem Jasem is offline
 
Join Date: Feb 2006
Location: www.menokia.com
Nice work, thank you!

Installed
__________________
games
Forum Nokia
Reply With Quote
  #3  
Old 17 Apr 2009, 07:24
Ziki's Avatar
Ziki Ziki is offline
 
Join Date: Nov 2005
You didn't have t add so much code,query explain works with just enabling the debug mode in config.php.
__________________
My free mods~click here
Reply With Quote
  #4  
Old 17 Apr 2009, 16:26
thincom2000 thincom2000 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Ted
Except then everyone can see it. The point of this mod is to add Usergroup Permissions for it, not simply turn it on or off. This way, for example, you can have debug mode enabled all the time, but only your admins can see it. Additionally, the query explain is not available to any user who knows to add &explain=1 to the URL, because it still uses permissions there too. The debug table at the bottom of the page was also expanded to include some information that was left out of the default table.

Last edited by thincom2000; 17 Apr 2009 at 16:34.
Reply With Quote
  #5  
Old 17 Apr 2009, 20:04
Ziki's Avatar
Ziki Ziki is offline
 
Join Date: Nov 2005
Not true ,you can look at how my plugin works.
__________________
My free mods~click here
Reply With Quote
  #6  
Old 20 Apr 2009, 15:08
thincom2000 thincom2000 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Ted
In truth this mod used to do it that way, but some of the output was missing on query explain (explain had not been active during datastore fetches etc). We had to turn it on earlier and use output handlers so as not to lose that info.
Reply With Quote
  #7  
Old 20 Apr 2009, 19:18
Ziki's Avatar
Ziki Ziki is offline
 
Join Date: Nov 2005
Oh OK.
__________________
My free mods~click here
Reply With Quote
  #8  
Old 10 Aug 2009, 05:15
Sunka Sunka is offline
 
Join Date: Mar 2008
Installed!
Thank you!
Reply With Quote
  #9  
Old 08 Sep 2009, 00:44
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Just out of curiosity, is Debug Mode supposed to be on in the ACP all the time? I noticed it was active before I set any permissions and before I even switched it on in Options.
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 08 Sep 2009, 06:21
thincom2000 thincom2000 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Ted
After you make the file edit, Debug Mode is on all the time. Once set, the permissions and options will modify this on the fly.
__________________
- the makers of VaultWiki
Reply With Quote
  #11  
Old 08 Sep 2009, 06:38
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by thincom2000 View Post
After you make the file edit, Debug Mode is on all the time. Once set, the permissions and options will modify this on the fly.
I mean in my Admin CP. It's stays on all the time in my Admin CP, whether it's on or off. It works correctly in the forum area, but the ACP doesn't change. Is that normal?
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 17 Sep 2009, 16:06
Leo Brazil's Avatar
Leo Brazil Leo Brazil is offline
 
Join Date: Dec 2007
I've been using this mod for awhile but never tried explain (never needed) now I need to keep an eye on something on my board and noticed that explain doesn't work.

Everything works fine, permissions are set up correctly as well as config.php but when I click explain all I can get is a blank screen.

Any idea ?
Reply With Quote
  #13  
Old 18 Sep 2009, 18:22
thincom2000 thincom2000 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Ted
A blank screen usually points to an error that has occurred, but your server is configured not to print the error message to the end user. Please check your server logs for any details.

Side note: I believe that explain doesn't work if vBSEO is installed. In its efforts to achieve link consensus, vBSEO 3.3.0 prevents some query strings from working correctly.
__________________
- the makers of VaultWiki
Reply With Quote
  #14  
Old 18 Sep 2009, 21:27
Leo Brazil's Avatar
Leo Brazil Leo Brazil is offline
 
Join Date: Dec 2007
Hi thincom,

Yes, you're correct. I'm running with vBSEO 3.3.0. I susppected about this but you know, it's hard to confirm.

I was searching about this at vBSEO forums and strange is they have tons of users and I couldn't find any thread from someone complaining about this issue. Somebody should report this issue already.

Can someone here running together with vBSEO confirm this issue ?
Reply With Quote
  #15  
Old 19 Sep 2009, 18:45
thincom2000 thincom2000 is offline
 
Join Date: Jun 2006
Real name: Ted
I used to have similar problems with vBSEO, but since then I have made file edits to fix these issues, so I can't confirm as my memory can't recall the original issue I was having.

Try using the sorting functions in forum display and you will see another variation on this issue.
__________________
- the makers of VaultWiki
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 13:47.

Layout Options | Width: Wide Color: