Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Digital Point User Map Details »
Digital Point User Map
Mod Version: 1.0.3, by digitalpoint (Coder) digitalpoint is offline
Developer Last Online: May 2016 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.x.x Rating: (14 votes - 4.71 average) Installs: 155
Released: 08 Jun 2010 Last Update: 02 Dec 2011 Downloads: 1622
Not Supported Uses Plugins Additional Files  

About
This is a system for geo-locating your currently online users and plotting them on a world Google Map. You can click any of the pins for a link to pull up the user's location in Google Earth.

This is something I originally made almost 5 years ago. Now that I rewrote it for vBulletin 4, I wrapped it up as a product package and released it for the world to use.

Installation
  • Put the usermap.php file in your forum folder.
  • Install the product-digitalpoint_usermap.xml product under AdminCP -> Plugins & Products -> Manage Products -> Add/Import Product
Notes
  • Important! - this uses the free GeoIP PHP extension, so you must have it installed on your server in order for it to work.
  • Uses datastore cache so it does not repeat GeoIP queries unnecessarily.
  • Upgraded to Google Maps API v3.
You can see a live version in action here:
http://forums.digitalpoint.com/usermap.php

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	world.jpg
Views:	3175
Size:	150.3 KB
ID:	118226   Click image for larger version

Name:	europe.jpg
Views:	2266
Size:	153.5 KB
ID:	118227  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Miscellaneous Hacks Digital Point Spy digitalpoint vBulletin 4.x Add-ons 446 30 Dec 2016 14:40

  #376  
Old 11 Jul 2012, 08:54
TeknoSounds TeknoSounds is offline
 
Join Date: Nov 2006
Originally Posted by cjwinternet View Post
I've got about 300 of these at the top of usermap.php...

"Warning: geoip_record_by_name() [function.geoip-record-by-name]: Required database not available at /opt/geoip/share/GeoIP/GeoIPCity.dat. in [path]/usermap.php on line 100"
It can't find the .dat file for GeoIP.
Reply With Quote
  #377  
Old 11 Jul 2012, 14:35
ywwz ywwz is offline
 
Join Date: Jul 2009
I tried, but I am too far from that extension.
Reply With Quote
  #378  
Old 12 Jul 2012, 00:29
Poppet Poppet is offline
 
Join Date: Jan 2007
I've got the same problem as Cheryl, mod loads ok, but no map displayed. My hosts installed the GeoIP plugin for me and I've checked the phpinfo and it is installed.

www.trotonline.co.uk/forum/usermap.php

Last edited by Poppet; 12 Jul 2012 at 00:34.
Reply With Quote
  #379  
Old 12 Jul 2012, 17:44
digitalpoint's Avatar
digitalpoint digitalpoint is offline
 
Join Date: Mar 2004
Real name: Shawn
Make a script on your server with just this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

What does it output?
Reply With Quote
  #380  
Old 12 Jul 2012, 19:14
Poppet Poppet is offline
 
Join Date: Jan 2007
I created a file called ip.php but the code in, uploaded it to the server went to the page and it's blank.
Reply With Quote
  #381  
Old 12 Jul 2012, 19:55
digitalpoint's Avatar
digitalpoint digitalpoint is offline
 
Join Date: Mar 2004
Real name: Shawn
Is your server suppressing errors by chance?

Try making it this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Reply With Quote
  #382  
Old 12 Jul 2012, 20:09
Poppet Poppet is offline
 
Join Date: Jan 2007
Tried that and still a blank page, cleared the cache in my browser just to be sure.
Reply With Quote
  #383  
Old 12 Jul 2012, 20:35
digitalpoint's Avatar
digitalpoint digitalpoint is offline
 
Join Date: Mar 2004
Real name: Shawn
Well something is wrong with your server... you are probably going to want to talk to your server admin to figure it out. geoip_record_by_name() is returning nothing for you (not even an error) on your server.
Reply With Quote
  #384  
Old 13 Jul 2012, 10:37
Poppet Poppet is offline
 
Join Date: Jan 2007
My hosts have fixed the problem and it's working great now. They are going to let me know what the problem was and if it's a PHP config issue it might help out other people...
Reply With Quote
  #385  
Old 13 Jul 2012, 11:18
Poppet Poppet is offline
 
Join Date: Jan 2007
It was the database location, it needs to be at,

/usr/local/share/GeoIP
Reply With Quote
  #386  
Old 14 Jul 2012, 02:04
addamroy addamroy is offline
 
Join Date: Sep 2010
Originally Posted by digitalpoint View Post
Make a script on your server with just this:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

What does it output?
Fatal error: Call to undefined function geoip_record_by_name() in /home/*****/public_html/test-geoip.php on line 2

Also, don't forget those closing ?> tags in your php code up there lol
Reply With Quote
  #387  
Old 14 Jul 2012, 17:12
digitalpoint's Avatar
digitalpoint digitalpoint is offline
 
Join Date: Mar 2004
Real name: Shawn
Originally Posted by addamroy View Post
Fatal error: Call to undefined function geoip_record_by_name() in /home/*****/public_html/test-geoip.php on line 2

Also, don't forget those closing ?> tags in your php code up there lol
That error means you don't have the GeoIP extension installed in your version of PHP.

?> was intentionally left out (it's not required).
Reply With Quote
  #388  
Old 23 Jul 2012, 13:53
imported_stefan imported_stefan is offline
 
Join Date: Jun 2004
Originally Posted by Poppet View Post
It was the database location, it needs to be at,

/usr/local/share/GeoIP
I have maybe the same here. How can I switch the db location and where. I looked at this directory and its empty.
Reply With Quote
  #389  
Old 23 Jul 2012, 16:42
digitalpoint's Avatar
digitalpoint digitalpoint is offline
 
Join Date: Mar 2004
Real name: Shawn
The only way to change the db location would be to recompile geoip from scratch.
Reply With Quote
  #390  
Old 23 Jul 2012, 19:35
imported_stefan imported_stefan is offline
 
Join Date: Jun 2004
Thanks for the quick response. I thought different. Is the db located somewhere by default in a different place and can I copy it to this place?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:34.

Layout Options | Width: Wide Color: