Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
reCAPTCHA v2 Human Verification Details »
reCAPTCHA v2 Human Verification
Mod Version: 1.0.0, by kh99 (Senior Member) kh99 is offline
Developer Last Online: Nov 2017 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 3.8.x Rating: (18 votes - 4.83 average) Installs: 104
Released: 11 Dec 2014 Last Update: 22 Feb 2015 Downloads: 863
Not Supported Uses Plugins Template Edits Additional Files Re-usable Code Translations  

(Note: This mod was renamed. The original name was "New reCAPTCHA Human Verification")

What is it?
----------------------------
This mod adds reCAPTCHA v2 as an option in the Human Verification Manager.

Note: The original reCAPTCHA used default keys if you didn't enter your own, so you could leave the key fields blank. This version requires you to have your own keys for your domain. To create them, go to this page (click on the "Get reCAPTCHA" button). It can take a short time after creating the keys before they will work, so if you get "ERROR: Invalid domain for site key", wait a while and try again.

vb4 version is here: http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=315960

Installation:
----------------------------
1) Upload the file in the "upload" folder to your server.

2) Import the product XML file from the Product Manager.

3) If you don't already have keys, go to this page and create keys for your domain. (If you already have keys you can get them from that page as well).

4) Go to Settings > Human Verification Manager, select "New reCAPTCHA" for the Verification Library, and click Save.

5) Enter your keys on the options page, and select the light or dark widget as desired (apparently white and black are the only options at this time). You could select "Audio" to default to audio instead of image for the challenge, but the widget seems to have a bug in it at the moment so I recommend leaving it set to "image". Click Save when you're done selecting options.

6) You can check the configuration and do a test by clicking on "Click here to test connection" which appears under the description in the Human Verification Manager.

7) Do a test registration (or other action that requires hv) to test that your keys are entered correctly and everything is working.

8) If you are upgrading from version 0.9, you can remove the file includes/class_humanverify_newrecaptcha.php (the one without the third underscore) from your server.

History:
----------------------------
1.0 (Feb 22, 2015)
  • Cached template (required renaming the uploaded file from
    class_humanverify_newrecaptcha.php to class_humanverify_new_recaptcha.php)
  • Removed default keys (which didn't work anyway)
  • Removed trademark symbols
  • Changed execution order of plugins from 5 to 4, to make sure this product
    works with another HV add-on that has a bug.
  • If "New reCAPTCHA" is selected when this mod is uninstalled, the hv library
    is switched to 'disabled'.
  • Added a test option to print out more information about verification failures

0.9 (Dec 11, 2014)
  • Initial Release

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	sg2.jpg
Views:	758
Size:	109.0 KB
ID:	151270   Click image for larger version

Name:	sg1.png
Views:	465
Size:	50.2 KB
ID:	151944  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #16  
Old 30 Oct 2015, 19:11
kh99 kh99 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Kevin
Originally Posted by Alfa1 View Post
Its not showing up at the most important page: the login screen. What do I need to add to the template?
Sorry for the delay in replying. vbulletin doesn't have human verification for login by default. I have another mod that adds it for vb4, but I never did get around to making one for vb3. In the vb4 mod I had to disable the default login/password fields in the header because there wasn't anywhere to put the recaptcha widget. Also, it probably wouldn't be hard to add a few things to a template to get the recaptcha to show up, but unless you have a plugin to check the answer it won't help.
Reply With Quote
  #17  
Old 16 Dec 2015, 15:06
feldon23's Avatar
feldon23 feldon23 is offline
 
Join Date: Nov 2001
Works great for me on 3.8.7.
Reply With Quote
  #18  
Old 25 Jul 2016, 05:04
Nas.er Nas.er is offline
 
Join Date: Mar 2016
Real name: Naser
This is waht i was looking for. Thanks
Reply With Quote
  #19  
Old 15 Sep 2016, 21:53
irxzirox irxzirox is offline
 
Join Date: Jul 2016
I'm running vBulletin v3.8.9 Patch Level 1, and your mod doesn't show up under Human Verification Options at all. It's just the default settings there. Mod installated fine, no errors. Help?
Reply With Quote
  #20  
Old 17 Sep 2016, 14:01
WEBDosser's Avatar
WEBDosser WEBDosser is offline
 
Join Date: Oct 2001
Originally Posted by irxzirox View Post
I'm running vBulletin v3.8.9 Patch Level 1, and your mod doesn't show up under Human Verification Options at all. It's just the default settings there. Mod installated fine, no errors. Help?
does for me but it don't work in IE for some reason?
Reply With Quote
  #21  
Old 17 Sep 2016, 17:12
WEBDosser's Avatar
WEBDosser WEBDosser is offline
 
Join Date: Oct 2001
deleted
Reply With Quote
  #22  
Old 26 Nov 2016, 16:40
zxcji zxcji is offline
 
Join Date: Nov 2016
hello can i use it on vb 3.8.9 ?
Reply With Quote
  #23  
Old 03 Dec 2016, 10:51
Dylan Leblanc Dylan Leblanc is offline
 
Join Date: Apr 2002
Want to use this, but tried installing it and found it doesn't work using IE11 and Windows 7. Nothing appears (see attachment).

reCaptcha v2 works in IE11 if setup on a test page, and everything is fine when using Chrome.

The default vB reCaptcha v1 works fine though.
Attached Images
File Type: png Untitled-1.png (26.9 KB, 40 views)
File Type: png Untitled-2.png (25.4 KB, 36 views)
Reply With Quote
  #24  
Old 18 Jul 2017, 18:12
asabiyim asabiyim is offline
 
Join Date: Mar 2008
Real name: timur
ReCaptcha v2 we want not working!
__________________
Forever Vbulletin
Trakya Muzik
Reply With Quote
  #25  
Old 22 Aug 2017, 20:54
Express Plus's Avatar
Express Plus Express Plus is offline
 
Join Date: Oct 2012
Real name: Express Plus Company
[22-Aug-2017 19:51:34 UTC] PHP Fatal error: Call to undefined method vB_HumanVerify_Abstract::vB_HumanVerify_Abstract() in /home/xxx/public_html/vb/includes/class_humanverify_new_recaptcha.php on line 14
[22-Aug-2017 19:54:00 UTC] PHP Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/xxx/public_html/vb/global.php(400) : eval()'d code on line 347


Tested on php 5.6 and 7.0
I'm using vBulletin 3.8.11
Reply With Quote
  #26  
Old 21 Sep 2017, 19:36
forumhack's Avatar
forumhack forumhack is offline
 
Join Date: Jan 2007
Real name: ruh
dont work 3.8.11
HTTP ERROR 500

yep now work
change code:
https://www.vbulletin.org/forum/show...&postcount=233

Last edited by forumhack; 21 Sep 2017 at 19:50.
Reply With Quote
  #27  
Old 20 Oct 2017, 09:08
Fynnon Fynnon is offline
 
Join Date: Jul 2008
Originally Posted by irxzirox View Post
I'm running vBulletin v3.8.9 Patch Level 1, and your mod doesn't show up under Human Verification Options at all. It's just the default settings there. Mod installated fine, no errors. Help?
It is not in vB Setting - Human Verification Options. It's a bit confusing...but it is before that
Go to Admin Control Panel then click the arrow and expand vBulletin Options and look for Human Verification Manager

Last edited by Fynnon; 20 Oct 2017 at 09:20.
Reply With Quote
  #28  
Old 04 Dec 2017, 15:16
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Running VB 3.8.11 and after making the change talked about in post 26, copied here from the VB 4.x version of this mod, working fine:

Originally Posted by Domenico View Post
On line 14 replace:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

with:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

That's it.
Note- Line 14 to be edited is in the file to be uploaded /includes/class_humanverify_new_recaptcha.php.
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
  #29  
Old 04 Dec 2017, 16:25
BGObsession's Avatar
BGObsession BGObsession is offline
 
Join Date: Apr 2009
Originally Posted by BirdOPrey5 View Post
Running VB 3.8.11 and after making the change talked about in post 26, copied here from the VB 4.x version of this mod, working fine:



Note- Line 14 to be edited is in the file to be uploaded /includes/class_humanverify_new_recaptcha.php.
I'm a little confused. I know Recaptcha 1 is going away, so updating to version 2 is required now if you want to use Recaptcha at all.

I'm running vB 4.2.5, php 7.1.

I see there is a vB 4 version of this mod. What exactly do I need to alter in the upload files of the vB 4 version to get Recaptcha 2 to work? Are you saying that all I need to do is edit the /includes/class_humanverify_new_recaptcha.php file as annotated and then install the version 4 mod?
Reply With Quote
  #30  
Old 04 Dec 2017, 22:36
BirdOPrey5's Avatar
BirdOPrey5 BirdOPrey5 is offline
 
Join Date: Jun 2008
Real name: Joe D.
Originally Posted by BGObsession View Post
I'm a little confused. I know Recaptcha 1 is going away, so updating to version 2 is required now if you want to use Recaptcha at all.

I'm running vB 4.2.5, php 7.1.

I see there is a vB 4 version of this mod. What exactly do I need to alter in the upload files of the vB 4 version to get Recaptcha 2 to work? Are you saying that all I need to do is edit the /includes/class_humanverify_new_recaptcha.php file as annotated and then install the version 4 mod?
First for the 4.x version of this mod we should be tasking in the 4.x thread: https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=315960

But no. making that edit is not the only thing you have to do. You have to follow the instructions to install the full add-on first. Then you need to edit that file so the add-on works properly.

Each add-on usually has instructions for installation either in the first post or the zip file or both.

But generally it's the same VB 3.x or VB 4.x... Download the correct version of the mod, upload any files you need to upload, then go to Admin CP -> Plugins & Products -> Product Manager, choose Upload New Product, select the product xml file from the download, click Import.

At this point you should make the file edit.

Then follow the rest of the instructions to edit the settings and get a key from Google.

Finally, be sure you test it yourself to make sure it works.
__________________
-Joe
Former vBulletin.org Staff Member

(@BirdOPrey5) Former vb.org Moderator. Fighting for a free & independent vb.org.
BirdOPrey5.com - Exclusive VB Mods! (Formerly Qapla.com) | Joe's Ultimate Off Topic
Note - I do not read my PMs often, do not expect quick replies.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:05.

Layout Options | Width: Wide Color: