Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Tabs Add System for vBulletin 4 (sstab advanced) Details »
Tabs Add System for vBulletin 4 (sstab advanced)
Mod Version: 2.0.5, by Jhonnyf (Coder) Jhonnyf is offline
Developer Last Online: Oct 2020 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.1.0 Rating: (263 votes - 4.71 average) Installs: 2057
Released: 20 Jan 2010 Last Update: 19 Jan 2011 Downloads: 14510
Supported DB Changes Uses Plugins Auto-Template Additional Files  

Review:
This mod allows you to easily add and remove tabs on the navigation bar using the adminCP. Tabs can appear as "selected" after being clicked, automatically deselecting the other tabs.
You also have the option of indicating which groups are allowed and not allowed to see the tabs via usergroup id.
Tabs may operate as normal select tabs, as drop-down menus. or as links to external sites.

The Hack only use 1 SQL sentence to create All the Menu, no Template edition

This Hack allows you to create tabs at the bar of vBulletin 4.0

Installation:

- Upload all files in the UPLOAD folder to the root of the forum
- Import the product 'product-evbs_sstab_advanced.xml'
- Configure and manage your tabs in the "Tabs vbSoporte" menu in AdminCP
- Do not forget to "Allow Overwrite" if you are Updating to 2.0

20-01-10: ver 1.0
  • Create Tabs in vBulletin 4
23-01-10: ver 2.0
  • Create/Manager Tabs Drop Down
  • Create/Manager Sublinks for Tabs
  • Option to Disable FORUM, HOME, BLOG, WHAT'S NEW Defaults vBulletin Tabs and not delete their sublinks menu
  • Phrases in native English and all phrases are in variables
  • Code with new algorithm for better performance
  • Spanish Language (sstab_advanced_spanish.xml)
23-01-10: ver 2.0.1
  • Fix some bugs
  • Work with vBadvanced CMPS Menu
23-01-10: ver 2.0.2
  • Fix menu Tab mix problem
  • Define some Rules:
    1. If TABS is a menu -> No process Sublink
    2. If MENU TAB no have Item -> No Process
27-01-10: ver 2.0.3
  • Change Title Size from 20 to 50 characters
  • Fix Error when not have Tabs
  • Add 2 phrases that I forgot to include in the last version
  • Fix Groups Permission when is a TAB MENU or TAB with SUBLINK
  • Add MultiScript
  • Option to TABMODE (THIS_SCRIPT, URL,URL_PARAMETER) Please, READ POST #2
  • membergroup with a list and checkbox (option to SET Colums in Config)
12-May-10: ver 2.0.4 (Compatible with vB 4.0.3)
  • Fix What's News
  • Add Option to ser Imagen to tabs
  • Credits in footer can be disable from Option Panel
  • Fix Calendar problem
  • Fix Option to URL_PARAMETER
19-Jan-11: ver 2.0.5 (Compatible with vB 4.1.1)
  • Fix All Hide Options
  • Allow to use Phrase as Titles (RULES)
    • If the "Phrase Variable Name" don't exist, them use the TITLE
*****************************************************
About URL_PARAMETER
To use this Option only Write the Part that Always repeat, por example for this URLs:
  1. http://x.com/showthread.php?1-Nuevo (Main thread)
  2. http://x.com/showthread.php?1-Nuevo&p=13#post13 (Post in thread)
  3. http://x.com/showthread.php?1-Nuevo/page2 (One page of thread)
You Only Set:
  1. Tab Label = Any Name
  2. URL = http://x.com/showthread.php?1-Nuevo (or only http://x.com/showthread.php?1- that have the ID of thread)
  3. Tab mode: URL_PARAMETER
******************************************************
About Phrases as TITLES
When you create a New Element (Tab, menu, etc) You see a box to put only the variable Phrase name


To create New Phrase go to
Languages & Phrases -> Phrase Manager -> Add New Phrase
******************************************************
Special Thank to
vB Style Taught me about new the CSS system and help me using CSS standards
dieKetzer Betatester and Translator to native English Language

Observation:
  • This Hack is FULL AUTO-TEMPLATE but need the default NAVBAR template to work
  • This Hack have copyright ad at the bottom of the page (if you use this)
Spanish Version, (Version en Espaņol, mi lenguaje Primario ) -> Tabs Add System for vBulletin 4 (sstab advanced)

*******************************************************

How to Add Variables Like userid:

if you need to use vBulletin variables to make URL like http://myurl.com/?u={userid} see this Post
http://www.vbulletin.org/forum/showp...postcount=1031

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Screenshots

Click image for larger version

Name:	listado ingles.gif
Views:	12623
Size:	46.5 KB
ID:	110514   Click image for larger version

Name:	Principal_new.gif
Views:	10748
Size:	64.1 KB
ID:	110827   Click image for larger version

Name:	menudrop.gif
Views:	21230
Size:	8.4 KB
ID:	110830   Click image for larger version

Name:	edicion ingles 203.gif
Views:	8818
Size:	47.3 KB
ID:	111264  

Click image for larger version

Name:	onlyname.gif
Views:	32848
Size:	16.0 KB
ID:	125852  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
Forum Home Enhancements Flipped tabs = Swivel tabs = INVERTED TABS Deepdog009 vBulletin 3.7 Add-ons 29 20 Jan 2010 09:39

  #511  
Old 11 May 2010, 05:31
thom thom is offline
 
Join Date: Dec 2001
Jhonnyf is it posibly to do that i have ask for in my post 497 on this side
Reply With Quote
  #512  
Old 11 May 2010, 06:06
wIrEs wIrEs is offline
 
Join Date: Dec 2006
Originally Posted by Jhonnyf View Post
Ok, Fix the error to HIDE What's NEW
Add option to add imagen

Something else?

I need to read all this thread :'(
- Forum appears when i click calendar.php
- Tabs appear pressed all the time.
- thom request : http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=497

I'm sure there a couple more that the previous posters want.

Gracias!
Reply With Quote
  #513  
Old 11 May 2010, 12:08
Jhonnyf's Avatar
Jhonnyf Jhonnyf is offline
 
Join Date: Dec 2007
I don't have problems with Calendar, maybe it's for the vBulletin version (4.0.3) or maybe for the changes to HIDE Whats'New.

Are you sure that Write the correct THIS_SCRIPT? (calendar for calendar.php) or try with URL
  • Fix Whats'new
  • Add Imagen opcion to tabs
  • Credits in footer can be disable from Option Panel
  • fix Calendar problem (I'm not sure, I can't repeat the problem)

Do Sub-sub menu (post 497) maybe for the next version and when vBUGlletin finally release a TRUE GOLD VERSION and not with this ridiculous BETA with 200 error each week



EDIT:
I READ ALL 35 Pages And I see that the big error it's with the URL_PARAMETER:
*Actually Working in URL_PARAMETER that not work fine
__________________
Hablo Espaņol para Soporte vBulletin
http://www.vbsoporte.com Foro Soporte vBulletin en Espaņol

Last edited by Jhonnyf; 11 May 2010 at 16:46.
Reply With Quote
  #514  
Old 11 May 2010, 17:45
Jhonnyf's Avatar
Jhonnyf Jhonnyf is offline
 
Join Date: Dec 2007
I fixed the URL_PARAMETER... someone can take a look?

I Config this with to hightlight the tab name "Test URL_PARAMETER" with the Thread

http://www.vbsoporte.com/test/showthread.php?1-Nuevo

Should be work in all pages of that thread

PD: Admin user:
u: betatester
p: 123456
__________________
Hablo Espaņol para Soporte vBulletin
http://www.vbsoporte.com Foro Soporte vBulletin en Espaņol
Reply With Quote
  #515  
Old 12 May 2010, 12:33
chriske chriske is offline
 
Join Date: Oct 2008
Thanks for the effort you put in this mod Johnny,
This should be a standard feature in vbulletin!

I am looking forward to the next release!
Reply With Quote
  #516  
Old 12 May 2010, 13:10
MorgUk MorgUk is offline
 
Join Date: May 2010
Installed latest version and had this error

Database error in vBulletin 4.0.3:

Invalid SQL:
SELECT t.tabid, t.title, t.url,t.tabmode, t.imagen, t.script, t.target, t.pusergroup, t.nusergroup, t.position, t.enable, c.title as ctitle, c.url as curl, c.target as ctarget, c.pusergroup as cpusergroup, c.nusergroup as cnusergroup,c.tipo,c.enable as cenable
FROM evbs_sstabs as t
LEFT JOIN evbs_sstabs_childs as c ON t.tabid=c.tabid
WHERE t.enable=1
ORDER BY t.displayorder,c.tipo, c.displayorder;

MySQL Error : Unknown column 't.imagen' in 'field list'
Error Number : 1054
Request Date : Wednesday, May 12th 2010 @ 02:09:05 PM
Error Date : Wednesday, May 12th 2010 @ 02:09:05 PM
Script : http://www.HIDDEN.com/forum.php
Referrer : http://wwwHIDDEN/admincp/index.php?do=head
IP Address : HIDDEN
Username : HIDDEN
Classname : vB_Database
MySQL Version : 5.0.45-log
Reply With Quote
  #517  
Old 12 May 2010, 13:25
Jhonnyf's Avatar
Jhonnyf Jhonnyf is offline
 
Join Date: Dec 2007
Originally Posted by MorgUk View Post
Installed latest version and had this error

Database error in vBulletin 4.0.3:

Invalid SQL:
SELECT t.tabid, t.title, t.url,t.tabmode, t.imagen, t.script, t.target, t.pusergroup, t.nusergroup, t.position, t.enable, c.title as ctitle, c.url as curl, c.target as ctarget, c.pusergroup as cpusergroup, c.nusergroup as cnusergroup,c.tipo,c.enable as cenable
FROM evbs_sstabs as t
LEFT JOIN evbs_sstabs_childs as c ON t.tabid=c.tabid
WHERE t.enable=1
ORDER BY t.displayorder,c.tipo, c.displayorder;

MySQL Error : Unknown column 't.imagen' in 'field list'
Error Number : 1054
Request Date : Wednesday, May 12th 2010 @ 02:09:05 PM
Error Date : Wednesday, May 12th 2010 @ 02:09:05 PM
Script : http://www.HIDDEN.com/forum.php
Referrer : http://wwwHIDDEN/admincp/index.php?do=head
IP Address : HIDDEN
Username : HIDDEN
Classname : vB_Database
MySQL Version : 5.0.45-log
Please, Redownload the file

The Installer Say:
$db->query_write("ALTER TABLE `" . TABLE_PREFIX . "test_evbs_sstabs` ADD `imagen` VARCHAR( 200 ) NOT NULL DEFAULT '' AFTER `tabmode`");
when should be say:
$db->query_write("ALTER TABLE `" . TABLE_PREFIX . "evbs_sstabs` ADD `imagen` VARCHAR( 200 ) NOT NULL DEFAULT '' AFTER `tabmode`");
Reinstall (Mark Overwrite, don't uninstall or the table will be delete)

Sorry for that
__________________
Hablo Espaņol para Soporte vBulletin
http://www.vbsoporte.com Foro Soporte vBulletin en Espaņol

Last edited by Jhonnyf; 12 May 2010 at 13:54.
Reply With Quote
  #518  
Old 12 May 2010, 13:29
MorgUk MorgUk is offline
 
Join Date: May 2010
Hi, Thanks for your work.

I am very new to vBulletin and when I saw the error I got scared that I had lost my forum.
I uninstalled and it was back to normal. Is there anychance mods/products can permanently mess up my forum?

Cheers
Reply With Quote
  #519  
Old 12 May 2010, 13:48
Jhonnyf's Avatar
Jhonnyf Jhonnyf is offline
 
Join Date: Dec 2007
Originally Posted by MorgUk View Post
Hi, Thanks for your work.

I am very new to vBulletin and when I saw the error I got scared that I had lost my forum.
I uninstalled and it was back to normal. Is there anychance mods/products can permanently mess up my forum?

Cheers
The mods/products are PHP code, it's posible to delete all the Databasee or Create a Backdoor to enter to your Forum but here in vBulletin.org always review the new products to prevent that.

Some Error (like you have with my product) are no intension and alway for neglect for autor

But If someday you Install some Product and You can't enter to AdminCP to Uninstall or disable, always can disable all Modification writting this line en /includes/config.php (after <?php)

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Then you enter to your Admin, uninstall, disable, anything, and after you can delete that line (or put // to commnet) to reactivate all the modification

Remember, Always Try to Download from vBulletin.org (Or websites known authors) because you will have the security that no have "evil intentions"

Sorry, My English It's not good
__________________
Hablo Espaņol para Soporte vBulletin
http://www.vbsoporte.com Foro Soporte vBulletin en Espaņol
Reply With Quote
  #520  
Old 12 May 2010, 13:53
MorgUk MorgUk is offline
 
Join Date: May 2010
Cheers, excellent post! Vert greatful
Reply With Quote
  #521  
Old 12 May 2010, 15:50
chriske chriske is offline
 
Join Date: Oct 2008
Hi, Thanks for the fast update

Installed the latest version only the images don't show.

Any idea whats the problem?
Reply With Quote
  #522  
Old 12 May 2010, 15:55
Jhonnyf's Avatar
Jhonnyf Jhonnyf is offline
 
Join Date: Dec 2007
Originally Posted by chriske View Post
Hi, Thanks for the fast update

Installed the latest version only the images don't show.

Any idea whats the problem?
Maybe Bad imagen PATH, try to use ABSOLUTE path and not RELATIVE

Absolute: http://x.com/forum/images/myimagen.gif
Relative: /images/myimagen.gif
__________________
Hablo Espaņol para Soporte vBulletin
http://www.vbsoporte.com Foro Soporte vBulletin en Espaņol
Reply With Quote
  #523  
Old 12 May 2010, 22:33
chriske chriske is offline
 
Join Date: Oct 2008
I am sure i used the correct path.

Am i the only one who has this problem?
Reply With Quote
  #524  
Old 12 May 2010, 22:42
Jhonnyf's Avatar
Jhonnyf Jhonnyf is offline
 
Join Date: Dec 2007
Originally Posted by chriske View Post
I am sure i used the correct path.

Am i the only one who has this problem?
If you want, say my your URL and I take a look (sent me a PM )

Or if you prefer, check que HTML SOURCE CODE and see what imagen PATH it's creating my Hack

Thank You
__________________
Hablo Espaņol para Soporte vBulletin
http://www.vbsoporte.com Foro Soporte vBulletin en Espaņol
Reply With Quote
  #525  
Old 13 May 2010, 03:58
CRDeveloper's Avatar
CRDeveloper CRDeveloper is offline
 
Join Date: Aug 2009
Real name: Pablo X.
The image for a menu tab doesn't work...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:14.

Layout Options | Width: Wide Color: