Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
United-Forum Nivo Slider Widget Details »
United-Forum Nivo Slider Widget
Mod Version: 1.1.0, by Mooff (Member) Mooff is offline
Developer Last Online: Nov 2013 I like it Show Printable Version Email this Page

vB Version: 4.1.4 Rating: (19 votes - 4.89 average) Installs: 146
Released: 18 Jul 2011 Last Update: 19 Jul 2011 Downloads: 1274
Not Supported Additional Files  

Based on the Nivo Slider - all credit for slider awesomeness goes to them.
vB4 implementation goes to me.


What it is:
A slider for cms articles, it gets the articles via database, uses (if possible) the previewimage there and resizes it to slider size *update 1.1.0 cropping function included.

Livedemo on a Big Board (>2.000.000 posts)
the nivo slider on our site is customized to fit our heavily customized cms. Default look of this addon is shown in the picture below


facts about the nivo slider
Originally Posted by nivo slider homepage
- ~ 600.000 downloads
- 16 transition effects
- a ton of options
- different available themes
- ...
Installation
  • upload all files (attached zip file) in the folder where you do need them - this has to be the same folder you will set via $slider_img_filepath (see picture)


  • create a new php-widget and insert the following code:

    Block Disabled:      (Update License Status)  
    Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

  • set refresh time to something big!
  • save - add the widget to your layout - enjoy


Custom settings:

At the top of the php-widget code you can see the following:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

If you change $maxwidth and $maxheight you need to edit the nivo-slider_uf_theme.css file, here:

Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

Width and height have to be the same value in your php-widget and in the css file.

In additon to these settings i also included a "value/relevance function". Meaning the slider doesn't show your latest 5 articles, but instead weights them based on age and comments.

As older an article is the less likely it will show up in the slider.
More comments make it more likely.

This behaviour can be easily changed. I didn't include an if condition cause every board has different needs and i don't know whats best for you.
In addition conditions like "articles just from this section - or these sections, or this category, with a minimum of 10 posts" can be included via one single if condition. Again, i don't know what your board needs or what your category names are.

You can also modify the preview length (more words, less words), the preview style (color fontsize, fontweight .... Again different forums different needs. It's highly customizable.
Support:

Support and requests for the slider itself should be asked here http://nivo.dev7studios.com/
Same goes for different slider themes - a lot is possible, even thumbnails - again this is part of the nivo slider and not the vb4 implementation.

If you have any questions regarding the settings - or want different settings (which have to do with vb4) - ask, and i'll try to come up with some code // show you where you have to put what.


Slider not working. No idea why?

You will find a FAQ in the first comment, which will be kept up to date:
FAQ


The widget here is completely free. No charge, no branding.
But, we do not mind donations either. If you want to give us something. Since we are advertising free and fan based we are happy about every small donation.
( On Forumhome bottom right paypal button: http://www.united-forum.de/forum.php )



That's all
Hope it works for you.
Regards Mooff

Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Screenshots

Click image for larger version

Name:	install.jpg
Views:	12980
Size:	90.8 KB
ID:	131195   Click image for larger version

Name:	uf_nivo_slider_promo.jpg
Views:	13445
Size:	119.2 KB
ID:	131394  

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
Similar Mod
Mod Developer Type Replies Last Post
vBulletin CMS Widgets Slider Widget s3slider CrazyProgrammer vBulletin 4.x Add-ons 56 20 Aug 2015 18:00
vBulletin CMS Widgets [WIDGET] Slider cory_booth vBulletin 4.x Add-ons 318 11 Jun 2013 10:29

  #436  
Old 29 Apr 2012, 00:42
antonrangel antonrangel is offline
 
Join Date: Apr 2012
Originally Posted by jack-d View Post
Well it is working fine for me on 4.1.12 and now 4.1.12 PL1
Originally Posted by basilrath View Post
As soon as i went to 4.1.12 the fall back image is all that renders on slider where as before there was no issues

Im not lying

Just a simple observation
So how do I make it work on 4.1.12 PL1? I made everything correct (i think).
Here, it only appears the arrays. The widget box is appearing with the arrays, but the images and the written texts aren't. Here's my debug message:


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

OBS: The "(xxxxx)" I changed for security.

Thanks ;]
Reply With Quote
  #437  
Old 30 Apr 2012, 05:55
The Rocketeer's Avatar
The Rocketeer The Rocketeer is offline
 
Join Date: Jun 2010
Originally Posted by basilrath View Post
As soon as i went to 4.1.12 the fall back image is all that renders on slider where as before there was no issues

Im not lying

Just a simple observation
Yes you are lying!
This is a lye! This is not True?


I haven't been able to make the slider work properly since vB 417
Reply With Quote
  #438  
Old 30 Apr 2012, 11:57
Ramsesx's Avatar
Ramsesx Ramsesx is offline
 
Join Date: Aug 2005
Location: Southern Germany
Originally Posted by basilrath View Post
As soon as i went to 4.1.12 the fall back image is all that renders on slider where as before there was no issues

Im not lying

Just a simple observation
http://www.vbulletin.org/forum/showp...&postcount=429
Reply With Quote
  #439  
Old 01 May 2012, 22:51
antonrangel antonrangel is offline
 
Join Date: Apr 2012
I made some changes, now my slider only renders fall back image.
I've tryed the code posted above, but start to bug more.
What can I do now?
Reply With Quote
  #440  
Old 02 May 2012, 07:44
basilrath's Avatar
basilrath basilrath is offline
 
Join Date: Apr 2006
Same here..................
Reply With Quote
  #441  
Old 07 May 2012, 15:40
Wizza Wizza is offline
 
Join Date: Mar 2012
I really wanted to use this but when I installed it the articles was all showing in a row in the box and the images was at the top but not as images - as broken image icons.

Any help?


My debug info is:

DEBUG MODE is ON!
slider_img_filepath: /home/XXXXX/public_html/slider/
width: 650 height: 250
Strech or Crop?
show_articles_without_image: bool(false)
fallback_img: /home/XXXXXX/public_html/slider/uf_fallback_slider.png
#img: 10
description_length: 95
directory /home/XXXXXX/public_html

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=43&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=43&cid=24

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=42&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=42&cid=24

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=41&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=41&cid=24

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=40&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=40&cid=24

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=39&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=39&cid=24

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=38&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=38&cid=24

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=37&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=37&cid=24

Warning: getimagesize(attachment.php?attachmentid=36&cid=24) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in [path]/packages/vbcms/widget/execphp.php(191) : eval()'d code on line 133
Error occurred: picture is not readable.attachment.php?attachmentid=36&cid=24
#articles - featured and databasepull int(8) int(8)
Reply With Quote
  #442  
Old 07 May 2012, 17:47
basilrath's Avatar
basilrath basilrath is offline
 
Join Date: Apr 2006
Same issues on the new software so dropped onto

http://www.vbulletin.org/forum/showt...268817&page=18
Reply With Quote
  #443  
Old 14 May 2012, 13:54
MaxLiao MaxLiao is offline
 
Join Date: Dec 2010
I do see the fallback image, but I am not seeing the actual preview images.

Originally Posted by Mooff View Post
Q: Captions appear and the slider works, but i can't see images
A:
- Do the images show up in the folder you specified? NO
- Does the fallback image show up if you set the switch to yes? YES
I made the change as indicated HERE, and we still have the same issue - with this log as the result.
DEBUG MODE is ON!
slider_img_filepath: slider/
width: 650 height: 250
Strech or Crop?
show_articles_without_image: bool(false)
fallback_img: slider/uf_fallback_slider.png
#img: 10
description_length: 95
directory /***/***/***/***/***/lom_vB4
Error occurred: picture is not readable.http://legionofmyth.com/attachment.p...ntid=21&cid=24
Error occurred: picture is not readable.http://legionofmyth.com/attachment.p...ntid=20&cid=24
#articles - featured and databasepull int(2) int(10)
I also verified the following:

Originally Posted by Reycer View Post
I got it working. Had to add a file called php5.ini and add


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.
This command is set to on.

If I just simply follow the URL in a browser (http://legionofmyth.com/attachment.p...ntid=21&cid=24) it works just fine.

Website URL: http://legionofmyth.com
Reply With Quote
  #444  
Old 18 May 2012, 01:08
Crotan's Avatar
Crotan Crotan is offline
 
Join Date: Feb 2010
Originally Posted by MaxLiao View Post
I do see the fallback image, but I am not seeing the actual preview images.



I made the change as indicated HERE, and we still have the same issue - with this log as the result.
DEBUG MODE is ON!
slider_img_filepath: slider/
width: 650 height: 250
Strech or Crop?
show_articles_without_image: bool(false)
fallback_img: slider/uf_fallback_slider.png
#img: 10
description_length: 95
directory /***/***/***/***/***/lom_vB4
Error occurred: picture is not readable.http://legionofmyth.com/attachment.p...ntid=21&cid=24
Error occurred: picture is not readable.http://legionofmyth.com/attachment.p...ntid=20&cid=24
#articles - featured and databasepull int(2) int(10)
I also verified the following:

This command is set to on.

If I just simply follow the URL in a browser (http://legionofmyth.com/attachment.p...ntid=21&cid=24) it works just fine.

Website URL: http://legionofmyth.com
If I follow that attachment URL I get
Invalid Attachment specified. If you followed a valid link, please notify the administrator
Did you try making attachments visible to guests? Like it says in the FAQ

Q: Attachments aren't working for me
A: If your guests do not have the rights to see attachments - neither does the slider.
__________________
Reply With Quote
  #445  
Old 18 May 2012, 08:35
MaxLiao MaxLiao is offline
 
Join Date: Dec 2010
So, I checked the permissions - I knew I had changed them to allow guests to d/l attachments. Well, I was only partially right. I had changed the usergroup and the individual forum permissions, but I had not changed the vBulletin CMS permissions. Once I changed the permissions there the mod is working.

Thank you.
Reply With Quote
  #446  
Old 27 May 2012, 03:50
mjay1113 mjay1113 is offline
 
Join Date: May 2012
does this work on VB4.2? I uploaded the files and widget but nothing appears..
Reply With Quote
  #447  
Old 31 May 2012, 13:26
Losias Losias is offline
 
Join Date: Feb 2012
Originally Posted by mjay1113 View Post
does this work on VB4.2? I uploaded the files and widget but nothing appears..
Same here. Nothing appears for me since 4.2.


Here is the debug code.


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.


Last edited by Losias; 14 Jun 2012 at 02:39.
Reply With Quote
  #448  
Old 08 Jun 2012, 18:21
zooki zooki is offline
 
Join Date: Jun 2006
Got it to work, just can not see the images..... :S

iM on 4.2


Block Disabled:      (Update License Status)  
Suspended or Unlicensed Members Cannot View Code.

allow_url_fopen is ON

Last edited by zooki; 08 Jun 2012 at 22:31.
Reply With Quote
  #449  
Old 16 Jun 2012, 00:51
charlesr charlesr is offline
 
Join Date: Aug 2009
Same issue here. Using another temporarily, but would like to come back to this one when fixed.

Last edited by charlesr; 16 Jun 2012 at 10:32.
Reply With Quote
  #450  
Old 24 Jun 2012, 15:38
MaxLiao MaxLiao is offline
 
Join Date: Dec 2010
I haven't started to use another one yet, but I'm considering doing that in the near future.

I like this one, and will stick with it until I just can't do it anymore, so hopefully it gets an update soon.

[EDIT]

I just updated to PHP 5.3 and made one php.ini config change allow_url_fopen = On and now this mod (and everything else) on my site seems to be working perfectly. I don't know if it will help anyone else, but that did the trick for me.

Last edited by MaxLiao; 24 Jun 2012 at 19:42. Reason: Added update and didn't want to double post.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 23:00.

Layout Options | Width: Wide Color: