Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Mod Options
Navbar Forumjump- Adds a DHTML "Forum Jump" menu to your Navbar Details »
Navbar Forumjump- Adds a DHTML "Forum Jump" menu to your Navbar
Mod Version: 1.0.8, by Analogpoint (Member) Analogpoint is offline
Developer Last Online: Dec 2007 I like it Show Printable Version Email this Page

This modification is in the archives.
vB Version: 3.6.x Rating: (22 votes - 4.91 average) Installs: 191
Released: 08 Sep 2007 Last Update: 13 Oct 2007 Downloads: 1173
Not Supported Uses Plugins Template Edits  

Navbar Forumjump


This mod adds a popup menu to the navbar with quick links to all your forums.



If you like this, you can show your support by Rating it, Marking it as installed, Nominating for MOTM, and/or Donating to the author. Thanks, you rock.


Why would you want to install this?
  1. Increases usability for your members.
  2. Decreases server resources/usage.
How does this increase usability?

In forums I often find myself clicking on the "forum home" link to see the list of forums and then choose one to visit. With this mod, you simply click the "Forum Jump" menu, and down drops a dynamic menu with all your forums (represented in correct hierarchy of parents/children, and organized by category). The user can more easily visualize the structure of your forums, and can get to where they want to go quicker. And this is a lot prettier and better placed than the forum jump at the bottom of the pages.

How does this reduce server resources?

With this mod installed, the users will go directly to the next forum they want to visit without first going to the forum home. This saves the HTTP requests associated with a pageload, as well as the database queries required to generate the page.

All Features.
  • Installation is a snap, just import the XML file
  • The popup menu looks identical to the other built-in vB popup menus.
  • Automatically generates the menu, if you add or remove forums, that's automatically reflected in the menu.
  • The menu can optionally display a small icon that links to the last post next to the forum name.
  • Respects forum permissions, hidden forums, etc. If the user is not permitted to view the forum, it won't show up, just like on the forum home page.
  • No template edits needed.
  • Admin control panel that explains everything, and offers many configuration options:
    • Enable / disable the mod
    • Show menu to everyone or only to logged-in members.
    • Optionally specify forums to exclude from the menu.
    • Choose to display the forumjump popup on the left or the right side of the navbar.
    • Choose to display the menu as one column, or separate each category (with its sub-forums) into its own column. You may also specify how many categories to display per column.
    • You define the characters to prepend to the forum titles to show the indented hierarchy of forums
    • Options to configure CSS styles and sizes for the menu. This allows you to shrink the menu if you have many forums by reducing the font size and the cell padding in the menu.
    • You may optionally style the currently selected forum differently than the rest (with CSS).
  • The mod is fully phrased, including the ACP options and descriptions.
Changes it makes

Adds one plugin and a control panel options section (and its associated phrases). The menu is attached to the navbar using a template hook.

Installation
  1. Download and uncompress the zip file.
  2. Import the XML product file in the Admin Control panel.
  3. Visit the Options page and see if you want to change any of the default settings. (If you're using less than vB 3.6.8 you'll need to visit the options and see how to manually insert the menu into your templates.)
Changelog/History

Version 1.0.8 Bug fix (Oct. 13, 2007)
Fixed bug when using the forumjump with vBa. (See post #145)
Version 1.0.7 Bug fixes and workarounds (Sept. 18, 2007)
Integrated fix for Smoothie's problems (Post #76 and on)
Fixed display bug from post #101
Workaround for logging out display problem (post #104)
Completely separated the auto-insert code from the manual template inserting.
Version 1.0.6 New Features (Sept. 17, 2007)
Workaround for menu display problem in Opera
New option to add a relative URL to prepend to links (helps when using vBa)
New option to not auto-display menu via template hooks. Provides better compatibility for vB < 3.6.8 and when not displaying menu in the navbar template.
Version 1.0.5 Internal Development - Not released

Version 1.0.4 New features (Sept. 12, 2007)
Added optional link (icon) to the latest post in each forum
Added admin options panel help system.
Added compatibility with vB 3.6.0 to 3.6.8
Version 1.0.3 New features (Sept. 11, 2007)
All error messages output as HTML comments (better end user experience)
You may now specify how many categories are displayed per column
Version 1.0.2 Bug fix (Sept. 10, 2007)
Fixed bug introduced in Version 1.0.1
Added more error checking
Added useful error messages for debugging.
Version 1.0.1 Bug Fixes and Enhancements (Sept. 10, 2007)
Fixed a bug when URLs have session IDs in them.
Added Option to disable the menu for non-logged-in visitors
Added Option to exclude forums
Version 1.0.0 Initial Release


Screenshots



Menu with the icon link to last post enabled.


Download Now

Only licensed members can download files, Click Here for more information.

Supporters / CoAuthors

Show Your Support

  • To receive notifications regarding updates -> Click to Mark as Installed.
  • If you like this modification support the author by donating.
  • This modification may not be copied, reproduced or published elsewhere without author's permission.
  #181  
Old 01 Jul 2008, 20:33
kyokushin4life kyokushin4life is offline
 
Join Date: Jul 2006
It works with 3.7. Mine is working..
Reply With Quote
  #182  
Old 02 Jul 2008, 05:23
SBlueman SBlueman is offline
 
Join Date: Jan 2006
Originally Posted by SBlueman View Post
I am using the Top NavBar With Drop Down Menus modification and want to add this to my top navbar. Problem is when I do the edits that are suggested the forum jump menu is not showing up for me. Any suggestions?
Anyone have any suggestions for this?
Reply With Quote
  #183  
Old 08 Aug 2008, 02:30
SABRSox SABRSox is offline
 
Join Date: Apr 2007
Originally Posted by kyokushin4life View Post
It works with 3.7. Mine is working..
I think the issue is that people who didn't install it prior to version 3.7 can't install it.

An version for 3.7 would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #184  
Old 15 Aug 2008, 23:29
t3nt3tion's Avatar
t3nt3tion t3nt3tion is offline
 
Join Date: Aug 2005
Real name: Adrian A.
Just edit the XML and change the dependency version from 3.6.99 to 3.8, and it will work.
Reply With Quote
  #185  
Old 25 Aug 2008, 07:17
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by t3nt3tion View Post
Just edit the XML and change the dependency version from 3.6.99 to 3.8, and it will work.
I just happened to try that before reading here and it seems to be working fine on my demo board. I changed it to 3.7.99.
__________________
Reply With Quote
  #186  
Old 01 Oct 2008, 21:45
NolimitMike NolimitMike is offline
 
Join Date: Aug 2007
Is a 3.7 happening with this?
Reply With Quote
  #187  
Old 01 Oct 2008, 21:50
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by NolimitMike View Post
Is a 3.7 happening with this?
Already works in 3.7.
__________________
Reply With Quote
  #188  
Old 01 Oct 2008, 22:00
NolimitMike NolimitMike is offline
 
Join Date: Aug 2007
Through the post I have read it does not on a new vb 3.7 if not installed on a prior version? Maybe I missed something
Reply With Quote
  #189  
Old 02 Oct 2008, 05:22
Digital Jedi's Avatar
Digital Jedi Digital Jedi is offline
 
Join Date: Oct 2006
Real name: Mark Daniel Martinez
Originally Posted by NolimitMike View Post
Through the post I have read it does not on a new vb 3.7 if not installed on a prior version? Maybe I missed something
I tired it on 3.7.2 and I didn't have any problems. I uninstalled it because I had too many subforums and it was just too hugh, but it worked for me. In fact, these where the last two posts in the thread right before you asked about 3.7:

Originally Posted by t3nt3tion View Post
Just edit the XML and change the dependency version from 3.6.99 to 3.8, and it will work.
Originally Posted by Digital Jedi View Post
I just happened to try that before reading here and it seems to be working fine on my demo board. I changed it to 3.7.99.
__________________
Reply With Quote
  #190  
Old 24 Oct 2008, 21:36
StormBreaker's Avatar
StormBreaker StormBreaker is offline
 
Join Date: Sep 2008
Thanks for the mod, i installed it in 3.7.3pl1 it work fine.

How can i change the the location of "forums jump" to be before "User CP"

Regards.
__________________
Arabic Point Arabic Webmasters Forum.
DeepLink directory Quality link directory.
Reply With Quote
  #191  
Old 07 Nov 2008, 23:23
hoseman666 hoseman666 is offline
 
Join Date: Oct 2008
Originally Posted by carubmun View Post

Now i just have to figure out how to make it look like the rest of my navbar.
Did you ever figure out how to do that? I am having the same problem. Looks great in default but in Aria skin the button looks awful. Would really like to use this mod.
Reply With Quote
  #192  
Old 30 Nov 2008, 19:47
Front Range Front Range is offline
 
Join Date: Apr 2008
Originally Posted by t3nt3tion View Post
Just edit the XML and change the dependency version from 3.6.99 to 3.8, and it will work.
Thanks for that, it works perfectly, nice mod.
Reply With Quote
  #193  
Old 02 Dec 2008, 22:11
edytwinky edytwinky is offline
 
Join Date: Sep 2007
very nice hack!
Reply With Quote
  #194  
Old 27 Dec 2008, 05:49
limmengwei limmengwei is offline
 
Join Date: Nov 2008
Very useful hack, thanks but I need help on the following:

Is there a way I can set that it only display categories and forums but not sub-forums?

Thanks!
Reply With Quote
  #195  
Old 30 Jan 2009, 03:20
wicked80 wicked80 is offline
 
Join Date: Feb 2008
Hi,
Is there anyway to make this work on a non-vb page?? I have my front-end as wordpress...please help
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Mod Options

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 14:23.

Layout Options | Width: Wide Color: